Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy Da Się Mieć Dwa Pesy?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2
dinho
Czy da się mieć dwa PESy, żeby np. 1 był z OE Patch a 2 bez zadnego patcha?
Jeżeli pytanie było to sorry
whan
Oczywiście, jest to banalnie proste. Wystarczy użyc patch switchera 0.9.3:
http://cip.uni-trier.de/lutz/PatchSwitcher...tcher_0_9_3.zip
a następnie postępowac wg tego tutoriala:

Cytat
1. Unpack the programm to any directory

2. Start Patch Switcher with PatchSwitcher.exe

3. Go to menu "Options->Settings", choose tab "Miscellaneous" and select PES game folder resp.
option file path up to folder "save" (by using combobox you can set the folder e.g. folder1)

4. If this works the current patch is registered as "Patch 1"

5. To integrate more patches you just take other files of 0_text.afs e_text.afs, 0_sound.afs,

e_sound.afs and option file or folder of option file (depending on settings) and rename them
following the listed schema (note that there are more options like switching exe file or
kitserver's GDB folder):

Patch 2:
1_0_text.afs.patch
1_g_text.afs.patch
1_0_sound.afs.patch
1_g_sound.afs.patch
1_KONAMI-WIN32PES6OPT.patch oder 1_folder1.patch (optional)
1_PES6.exe.patch (optional)
1_GDB.patch (optional)

Patch 3: 2_0_text.afs.patch
2_g_text.afs.patch
2_0_sound.afs.patch
2_g_sound.afs.patch
2_KONAMI-WIN32PES6OPT.patch oder 2_folder1.patch (optional)
2_PES6.exe.patch (optional)
2_GDB.patch (optional)

etc.

If you rename files while running the program you can detect patches by using "Find patches"
So you can use up to six patches
Note that for all settings you made there must be the associated file e.g. if you want to
switch exe file too, there must exist an exe file for each patch

6. If everything works well you are ready to switch between two patches
dinho
Dzięki smile.gif

EDIT: A mógłby ktoś przetłumaczyć turtorial bo z anglika to ja dobry nie jestem:P Będę bardzo wdzięczny
Flisak
Jakie to szczęście że ktoś zadał to pytanie. Dzięki whan
whan
Wieczorem powiem co dokładnie trzeba zrobic jak bede mial chwile, bo dla mnie moze to banalne a dla was moze byc trudne...

PS
programa bardzo dobry, mialem swego czasu pisac newsa o nim ale jakos nie wyszlo... wink.gif
dinho
Cytat(whan @ May 6 2007, 10:41:18) [snapback]145101[/snapback]
Wieczorem powiem co dokładnie trzeba zrobic jak bede mial chwile, bo dla mnie moze to banalne a dla was moze byc trudne...

PS
programa bardzo dobry, mialem swego czasu pisac newsa o nim ale jakos nie wyszlo... wink.gif

whan czekam z niecierpliwością wink.gif
szołpas
i jak whan przetlumaczysz to bo bardzo mi na tym zalezy tongue.gif rolleyes.gif ?
Flisak
Cytat(whan @ May 6 2007, 09:41:18) [snapback]145101[/snapback]

PS

No właśnie jest to banalne, ale nie dla mnie laugh.gif Prosimy o pomoc!
whan
PES Patch Switcher 0.9.3 by korn, tutorial:

1. Zaczynamy od rozpakowania narzędzia najlepiej do folderu z PES 6 (np. D:\Gry\PES6\Patch Switcher 0.9).
2. Następnie odpalamy narzędzie za pomoca pliku Patch Switcher.exe (wymagana jest w tym przypadku Java Runtime - min w wersji 5.0. Można ja pobrac stad:http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=11193
3. Teraz wchodzimy w menu Options\Setting\Paths:
  • Game Directory <-wybieramy sciężke, w której mamy zainstalowanego PESa (może to już byc spatchowana wersja lub też "czysta").
  • Option File <-wskazujemy folder z save'ami do gry, czyli: Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\.
  • Select Folder <- Tutaj wybieramy folder 1
  • Ostatnia opcja to możliwośc uruchomienia PES Statistic Creator automatycznie wraz z gra (dla przypomnienia: zapisuje on do pliku na dysku statystyki z naszych meczow).
4. Teraz wchodzimy do zakladki Patches (1) i wpisujemy nazwe dla pierwszej wersji gry. W moim przypadku jest to "czysta"/org wersja. Czyli wpisuję np. PES 6 ORG. Wciskamy Accept.

5. Mamy już przyporzadkowana podstawowa wersje, czas na patcha. Podam łatwiejszy sposób na przykładzie Superpatcha:
  • Tworzymy Nowy Folder w katalogu z PES 6: w moim przypadku D:\Gry\PES6\PES Superpatch.Oczywiście pomijam fakt tego, że mamy już spatchowana gre z superpatchem (lub OE, evolution patchem itp..) w innym folderze na dysku...
  • Następnie przenosimy następujace pliki z wersji spatchowanej superpatchem: O_text.afs, e_text.afs, e_sound.afs, 0_sound.afs, pes6.exe, of, oraz GDB z kitservera do folderu wcześniej przez nas stworzonego. Jego struktura powinna wygladac tak:
[center][codebox]0_text.afs
e_text.afs
0_sound.afs
e_sound.afs
KONAMI-WIN32PES6OPT
PES6.exe(optional)
GDB[/codebox]
[/center]
  • Teraz właczamy Patch Switchera, wchodzimy File\Patch folder i wskazujemy folder z ww plikami z Superpatcha ( u mnie ..PES6\PES Superpatch).
  • Zamykamy PatchS i wchodzimy do powyższego folderu, gdzie powinniśmy ujrzec co takiego
[center][codebox]1_0_text.afs.patch
1_e_text.afs.patch
1_0_sound.afs.patch
1_e_sound.afs.patch
1_KONAMI-WIN32PES6OPT.patch oder 1_folder1.patch (optional)
1_PES6.exe.patch (optional)
1_GDB.patch (optional)[/codebox]
[left]
  • 4 pierwsze pliki wycinamy i wklejamy do folderu PES6\dat, kolejny do moje dokumenty\Konami\Pes6\save\Folder1, 1_PES6.exe.patch do folderu z PES6 (tam gdzie podstawowe PES6.exe). Natomiast 1_GDB.patch do foldert kitserver.
  • Tym sposobem mamy 2 wersje gry.
  • Teraz właczamy Patch Switchera i Wciskamy F5, w oknie podświetla sie 2 patche...
To prawie wszystko, reszte opisze jutro...
[/center]
[/left]
Flisak
Cytat(whan @ May 10 2007, 18:26:58) [snapback]146496[/snapback]
do godziny zrobie tuto do toolsa.

To zaczepiście laugh.gif
Orange_91
Wszystko dziala elegancko tylko problem z GDB bo czyta z podstawowego a nie spatchowanego. Ale to zapewnie Whan opisze w dalszej czesci tutka.
Flisak
No to jak ściągnę Orange Ekstraklasa Patch, to będę miał dwa Pesy laugh.gif Ale fajnie laugh.gif Wielkie dzięki Whan, czekamy na kolejne wskazówki co do użytkowania programu
szołpas
No i jak whan opiszesz tą resztę rolleyes.gif ?
Orange_91
Cytat(sZ0lpAs @ May 14 2007, 13:40:42) [snapback]147436[/snapback]
No i jak whan opiszesz t? reszt? rolleyes.gif ?

Chyba nie opisze jesli dotad tego nie zrobil ale trudno bo zostalo chyba opisac jak zrobic zeby kitserver zadzialal sam probowalem ale nie udawalo sie i caly czas czytalo z podstwowego GDB.
kamikadze_14
Właśnie ja też mam problem z kitserverem:/
dinho
Udało się biggrin.gif Rozszyfrowałem o co chodzi i wszystko elegancko działa, nawet kitserver:P
krolu
Cytat(dinho @ May 14 2007, 20:10:57) [snapback]147548[/snapback]
Udało się biggrin.gif Rozszyfrowałem o co chodzi i wszystko elegancko działa, nawet kitserver:P

no to we no podziel sie z kolegami wiedzą wink.gif
JustMe1987
Whan zrobilbys tego tuta do konca.. Probowalem skorzystac z tego switchera ale nie patchuje mi wogole ani exe z patcha ani GDB no i nie wykrywa mi w tym switcherze ze mam kolejnego patcha. Ok jest tylko z czysta gra tak jak opisane tak sie dzieje i dziala ale dalej nic.. Help sad.gif
lukasz44
Też się dołączam do prośby o dokończenie wyjaśniania jeżeli chodzi o kitserver,
Kubbas
Nie prościej i przyjemniej zrobić sobie po prostu dwa foldery PES'a? W jednym spatchowany w sposób x PES w drugim PES spatchowany w sposób y?

Jak dla mnie gra nie jest warta świeczki, dlatego to sugeruje wink.gif
JustMe1987
CYTAT(Kubbas @ Jan 8 2009, 21:35) *
Nie prościej i przyjemniej zrobić sobie po prostu dwa foldery PES'a? W jednym spatchowany w sposób x PES w drugim PES spatchowany w sposób y?

Jak dla mnie gra nie jest warta świeczki, dlatego to sugeruje wink.gif

Dzieki za rade ale co powiesz kiedy w gre wchodzi korzystanie z 6 roznych patchy? Za kazdym razem mam sie bawic w przekopiowywanie folderow i ofow (zwlaszcza kitservera ktorego przenoszenie trwa)?. Skoro jest taki progs to chetnie z niego skorzystam ale narazie kazdy kolejny patch ktory chcialbym przez niego wrzucic wykazuje mi po kliknieciu na exe ze afs files not found.
Orange_91
CYTAT(JustMe1987 @ Jan 8 2009, 17:02) *
Whan zrobilbys tego tuta do konca.. Probowalem skorzystac z tego switchera ale nie patchuje mi wogole ani exe z patcha ani GDB no i nie wykrywa mi w tym switcherze ze mam kolejnego patcha. Ok jest tylko z czysta gra tak jak opisane tak sie dzieje i dziala ale dalej nic.. Help sad.gif

Tutorial jest opisany prawie, że do samego końca. Musisz po prostu coś źle robić.

CYTAT(lukasz44 @ Jan 8 2009, 21:17) *
Też się dołączam do prośby o dokończenie wyjaśniania jeżeli chodzi o kitserver,

Nie pamiętam dokładnie jak to było ale chyba tak:
Masz dwa foldery GDB jeden o nazwie GDB a drugi 1_GDB.patch. Gdy chcesz grać na patchu z GDB to wchodzisz w kitserver klikasz setup i install PES6.exe a jak z tym drugim 1_GDB.patch to klikasz 1_PES6.exe.patch.
Kubbas
CYTAT(JustMe1987 @ Jan 8 2009, 22:01) *
Dzieki za rade ale co powiesz kiedy w gre wchodzi korzystanie z 6 roznych patchy? Za kazdym razem mam sie bawic w przekopiowywanie folderow i ofow (zwlaszcza kitservera ktorego przenoszenie trwa)?. Skoro jest taki progs to chetnie z niego skorzystam ale narazie kazdy kolejny patch ktory chcialbym przez niego wrzucic wykazuje mi po kliknieciu na exe ze afs files not found.

W sumie masz dużo racji, ale wystarczy pomyśleć i tylko zmieniać nazwę folderu z np "paczysko" na "Pro Evolution Soccer 6" a tamten poprzedni, który się miało na byle jaką nazwę. Chyba, że mówisz tu o patchach, które nie posiadają o text p text itd, wtedy rzeczywiście wycinanie, wklejanie folderów kitservera itd może być trochę męczące, ale myślałem, że mówisz tutaj o patchach typu "mega". Bo wtedy jak masz osobne foldery bez problemu możesz kitservera w każdym z nich zainstalować.

pozdrawiam wink.gif
JustMe1987
CYTAT(Kubbas @ Jan 9 2009, 17:23) *
W sumie masz dużo racji, ale wystarczy pomyśleć i tylko zmieniać nazwę folderu z np "paczysko" na "Pro Evolution Soccer 6" a tamten poprzedni, który się miało na byle jaką nazwę. Chyba, że mówisz tu o patchach, które nie posiadają o text p text itd, wtedy rzeczywiście wycinanie, wklejanie folderów kitservera itd może być trochę męczące, ale myślałem, że mówisz tutaj o patchach typu "mega". Bo wtedy jak masz osobne foldery bez problemu możesz kitservera w każdym z nich zainstalować.

pozdrawiam wink.gif

No dokladnie mowilem o roznych rodzajach patchy od mega po mini przez co wszelkie podmiany nastreczaly by wiele trudnosci i niepotrzebnej pracy. W kazdym razie znalazla sie jedna uprzejma osoba ktora pomogla mi na privie i teraz moge cieszyc sie wieloma patchami (w przyszlosci pewnie i jednym z portuglaska sleep.gif )zmieniajac jedynie nazwe folderu GDB.

Ja rowniez pozdrawiam goraco laugh.gif
Kubbas
No to po problemie wink.gif
El Polacco
spoko jest programik, wprawdzie plik pes6.exe nie chce chodzić ale sobie poradziłem no i dzięki temu mam już 3 różne wersje i wkrótce będą następnę. polecam zwłaszcza tym którzy lubią mięć wiele różnych lig na tym samym PES6
Ronaldo7
Witam mam problem z PES Patch Switcher mianowicie chodzi o punkt 4 wchodze w zakladki Patches (1) i nie moge tam nic wpisac nie wiem czym to jest spowodowane.
Prosze o odpowiedz:)
jaro9
A ja mam pytanie czy jak mam juz pes 6 zpatchowanego to mogłbym zaistalowac drugiego do innego folderu i mozna by grac tym osobno a tamtym zwykłym online??Proszę o odpowiedz!
jaro9
Mógłby ktoś poradzić co zrobić??
Orange_91
CYTAT(jaro9 @ Mar 12 2009, 16:45) *
Mógłby ktoś poradzić co zrobić??

Trochę cierpliwości. Nie pisz postów co parę godzin. Co do tematu to tak da się tak zrobić, sam używam patch switchera i mam dwie gry czystą do online i Ekstraklasa Patch. Wystarczy tylko przeczytać instrukcję Whana na pierwszej stronie tego tematu.
jaro9
afs file not found i gry sie nie da właczyc w ogole...
kksm
Czy moge prosić o upload patch switchera gdyż wszystkie linki wygasły.
lowrider
CYTAT(kksm @ Apr 26 2009, 18:38) *
Czy moge prosić o upload patch switchera gdyż wszystkie linki wygasły.

http://odsiebie.com/pokaz/2447084---ec20.html wink.gif
kksm
TXH. I mam pytanko czy gdb moż ebyć i z tego i z tego???
lowrider
nie rozwiązano do dziś tego problemu
CR9
Mógł by mi ktos wrzucic na serwa patch switchera ? plisss
Abu17
Witam

mógłby ktoś wrzucić linka do tego patch switcher`a?Byłbym bardzo wdzięczny:)

Z góry dziękuję.
Abu17
Udało mi się znaleźć patch switchera jeśli ktoś chce pisać
lowrider
nie lprościej wrzucić link do tego tematu ;>
Abu17
Niestety nie mam bo wyszukałem to na francuskim serverze ;P i mało tego było to w szkole :]
lukasz44
Boże taki problem, ja mam to na kompie, dam potem link.
Abu17
Udało mi się znaleźć ten link

http://www.megaupload.com/?d=VSEDW7K4
Abu17
Mam spatchowaną wersję PES 6 i chcę kolejnego patcha wgrać. Gdzie mam go wgrać? Czy do folderu z grą PES 6, czy do innego (osobnego) folderu?
Abu17
Pomóżcie plisss!!!
Jason Bourne
Czy ktoś poręczy , że sposób podany wcześniej działa ?? Czy mozna więc grać na m.in. dwóch patchach ?
muss
ja to zrobiłem instalując dwa razy pesa ,po pierwszej instalacji dorzuciłem ekstraklasa patch zmieniłem nazwy folderów (tak jak na fotce w moje dokumenty i program files) .zainstalowałem drugi raz pesa (po zmianie nazw folderów trzeba dać uninstall bo instalka nie chce ruszyć) i mam dwa pesy ,zależy w co chce grać to zmieniam nazwy folderów w pewnym momencie miałem zainstalowane pes orginał do grania po sieci na pes6j + ekstraklasa petch + power patch + pes 6.5v4
Boltex
U mnie nie trybi, a szkoda ;/

/////////
Ja mam w ogóle inaczej i nie wykorzystuje wyżej wymienionego programu. Mówiąc krótko zainstalowałem czystego pesa6 i zrobiłem jego kopię którą nazwałem pes6b. Czyli w folderze KONAMI mam dwa foldery pes6 i pes6b. W folderze pes6b wrzuciłem patcha od goffiego. Folder OF jest wspólny dla czystego proevo jak i dla tego z patchem od goffiego. Kiedy chcę grać na czystym pesie6 zostawiam folder nie naruszając żadnych zmian, zaś gry chce sobie pograć z patchem zmieniam nazwę folderu pes6 na np.pes6y, a folder pes6b zmieniam na pes6 i gram wink.gif Czy ktoś ma 5 patchy czy 10 sposób jest ten sam, dochodzi tylko zmiana nazw folderów w moich dokumentach. Nic się nie gryzie kitserver także zachowany.
Michaelsa
Не пьющий мастер по холодильникам 24 часа в сутки обследует и проведет дешевый ремонт холодильников без задержки в высотке с квитанцией на все узлы.Увидеть и распечатать любые цены вы можете у нас на сайте http://www.xolodremont.ru/

------------------------
темный дешевый ремонт холодильников Домодедовская
всегда рядом
речной дешевый ремонт холодильников
всегда и везде
цветной устройство холодильников
среди недели
Michaelsa
Быстрый сотрудник по морозильникам за спасибо сделает тестирование и осуществит дешевый ремонт холодильников красиво в организации с полисом на любые расходники.Ознакомиться и скачать цены вы можете у нас на сайте http://www.xolodremont.ru/

------------------------
скромный дешевый ремонт холодильников
балонами
густой дешевый ремонт холодильников Строгино
всегда и везде
салонный дешевый ремонт холодильников Воробьевы Горы
среди месяца
Michaelsa
Полный специалист по морозильным установкам в течении дня сделает тестирование и сделает дешевый ремонт холодильников моментально на дому и на предприятии с полисом на все работы.Прочитать и распечатать все расценки вы можете у нас на сайте http://www.xolodremont.ru/

------------------------
квадратный дешевый ремонт холодильников
постоянно
мартовский дешевый ремонт холодильников Войковская
среди полуночи
водяной дешевый ремонт холодильников Черемушки
для вас
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.