Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Classic Faces By Dmaroco
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
DMaroco
Dobra skoro klasyczne facjaty nie mają kompletnie popularności postanowiłem się tym zajać. Niestety technicznie jeszcze jestem cienki jak Polsilver więc prosze o porady profesjonalistów. Angielski bądź Polski jezyk. Nie ma to dla mnie znaczenia. Chcę to robić tak jak Wy. Takze rispekt

Na pierwszy rzut pan Frank Rijkaard. (preview)
IPB Image

Jak już wspomniałem dorwać dobre zdjecia klasyków jest wręcz nierealne. Wiec w miare mozliwości prosze o dorzucanie fotek. Zaznaczam, ze raczej wskazane są te najwybitniejsze gwiazdy. Ale jak najwiecej prosze
Aha i jeszcze jedno. Nigdy nie bawiłem się w robienie włosów wiec to również musicie mi wybaczyć. Moje doświadczenie to tylko zrobienie drużyny składajacej się z Moich znajomych także na tym uczyłem się dopiero
don rxf
QUOTE(DMaroco @ Mar 22 2007, 00:14:05) [snapback]132709[/snapback]

Dobra skoro klasyczne facjaty nie mają kompletnie popularności postanowiłem się tym zajać. Niestety technicznie jeszcze jestem cienki jak Polsilver więc prosze o porady profesjonalistów. Angielski bądź Polski jezyk. Nie ma to dla mnie znaczenia. Chcę to robić tak jak Wy. Takze rispekt
IPB Image
Jak już wspomniałem dorwać dobre zdjecia klasyków jest wręcz nierealne. Wiec w miare mozliwości prosze o dorzucanie fotek. Zaznaczam, ze raczej wskazane są te najwybitniejsze gwiazdy. Ale jak najwiecej prosze
Aha i jeszcze jedno. Nigdy nie bawiłem się w robienie włosów wiec to również musicie mi wybaczyć. Moje doświadczenie to tylko zrobienie drużyny składajacej się z Moich znajomych także na tym uczyłem się dopiero

twarz raczej niepodobna

masz tu Bońka (-;
IPB Image
voytazz13
van basten
IPB Image
Peter Schmeichel:
IPB Image
bernard lama:
http://psg70.free.fr/n6p13.JPG

zrob cos z tego
szolpas
QUOTE(DMaroco @ Mar 21 2007, 22:14:05) [snapback]132709[/snapback]

IPB Image

Na pierwszy rzut oka nawet nawet ale jakby sie mu tak przyjeć to niepodobny przypomina mi Bodipo z Deportivo tongue.gif
pozdro....

Edit:A właśnie jak na pierwszą twarz to całkiem nieżle cool.gif IMO
DMaroco
Oki pierwsza próba. Poproszę o porady co jest nie tak. Jak juz wcześniej wspomniałem chcę się tego nauczyć konkretnie. Takze prosze o tipsy (techniki obróbki też by sie przydały bo nie wierze, ze nie ma jakiś stereotypowych metod) Na taśme poszedł Zibi
IPB Image
olo
dobry model, bmp gorsze
bierz foty z gettyimages.com tam jest wiele dobrych
Fuji
bmp slabe ale podobienstwo jest wink.gif
don rxf
Słabe BMP, model nawet, nawet wink.gif
szolpas
QUOTE(DMaroco @ Mar 22 2007, 12:42:23) [snapback]132754[/snapback]

Oki pierwsza próba. Poproszę o porady co jest nie tak. Jak juz wcześniej wspomniałem chcę się tego nauczyć konkretnie. Takze prosze o tipsy (techniki obróbki też by sie przydały bo nie wierze, ze nie ma jakiś stereotypowych metod) Na taśme poszedł Zibi
IPB Image

Wyostrz go wink.gif
DMaroco
QUOTE(szolpas @ Mar 22 2007, 14:10:33) [snapback]132769[/snapback]

Wyostrz go wink.gif

Czy tak lepiej?
IPB Image
Damian.
Filter = Sharpen = i dalej wybierz sobie ktora opcje chcesz
DMaroco
dokładnie właśnie w ten sposób to zrobiłem.
majcher_
Jakbyś mógł, to pokazuj twarze w rozmiarach takich jak inni facemakerzy.

U Bońka model jest dobry ale BMP słabe... ale każdy tak zaczynał, więc się nie martw. oglądaj tutoriale... z czasem i dobre BMP przyjdzie... jak popatrzę na moje pierwsze mordy, a na te teraz, to widzę kolosalną różnicę... pozdrawiam smile.gif
bahni
QUOTE(DMaroco @ Mar 22 2007, 12:42:23) [snapback]132754[/snapback]

IPB Image

Jak go troche wyostrzysz to bedzie extra bo podobny juz jest.
Rijkard duzo slabszy.
Szacunek za to ze wzieles sie za klasycznych zawodnikow.
A i napewno juz jest best ever bo nikt go nie robil.
Kurcze cos sie nie rusza w temacie...
Czekam na nowe mordki bo jestes w tym dobry, a dopiero zaczynasz
DMaroco
Słuchajcie mam małe pytanko. Mam problem z oczami u jednej twarzy i kompletnie nie moge znaleźć przyczyny. MOze wy wiecie które punkty odpowiadają za oczy i źrenice?
Oto przykład:
IPB Image
Chodzi mi o to coś co nachodzi na lewą rogówke oraz to co powoduje, ze białka oczne w prawym oku nie są białe tylko jakieś szarawe (zaznaczam, ze w grze są jako 1 czyli najbielsze) samą wielkość rogówki wiem jak zmniejszyć. Chodzi mi o kolor białek. Bo w lewej są białe a w prawej szare

Dzięki za pomoc. Aha i powoli przymierzam sie do nastepnego klasyka. Jesli chodzi o Bońka to nic z takiego zdjecia więcej nie wykrzesam. Zastanawiam się kogo nastepnego wziąść smile.gif
bahni
QUOTE(DMaroco @ Apr 2 2007, 16:44:37) [snapback]135596[/snapback]

Słuchajcie mam małe pytanko. Mam problem z oczami u jednej twarzy i kompletnie nie moge znaleźć przyczyny. MOze wy wiecie które punkty odpowiadają za oczy i źrenice?
Oto przykład:
IPB Image
Chodzi mi o to coś co nachodzi na lewą rogówke oraz to co powoduje, ze białka oczne w prawym oku nie są białe tylko jakieś szarawe (zaznaczam, ze w grze są jako 1 czyli najbielsze) samą wielkość rogówki wiem jak zmniejszyć. Chodzi mi o kolor białek. Bo w lewej są białe a w prawej szare

Dzięki za pomoc. Aha i powoli przymierzam sie do nastepnego klasyka. Jesli chodzi o Bońka to nic z takiego zdjecia więcej nie wykrzesam. Zastanawiam się kogo nastepnego wziąść smile.gif

To daj bina do niego...
Bo mordka jest calkiem niezla
DMaroco
IPB Image
Download
ps włoski są od pana Coloccini ale nie wiem kto jest autorem także przepraszam.

Czy ktoś mi pomoże z tymi oczami? bo kurcze nie moge znaleźć recepty

Voytec
DMaroco
to co pokazałes to jest wielkość źrenicy a mnie chodzi o kolor białek ocznych. W jednym mam białe ale cos nachodzi na źrenice a w drugim mam szare
Voytec
QUOTE(alter @ Apr 3 2007, 15:31:32) [snapback]135817[/snapback]

IPB Image

Voytec

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :*

QUOTE(DMaroco @ Apr 3 2007, 16:05:12) [snapback]135827[/snapback]

to co pokazałes to jest wielkość źrenicy a mnie chodzi o kolor białek ocznych. W jednym mam białe ale cos nachodzi na źrenice a w drugim mam szare

Kolor ciałka szklistego 'białek' ustawiasz w Edit Mode.
Igła
Miałem podobny problem ,niektóre modele tak maja.Otworz w jednym oedicie model z tymi ciemnymi gałkami i zapisz go zaznaczczając w prawym gornym rogu part000 (mozesz kilka razy kliknąc save bo czasem nie działa)
Otworz nowy oeditconverter(zachowując stary na pasku) z byle jakim modelem konami o poprawnych białkach.Dajesz kursor na file oraz open ,klikasz na template.powinien pojawic sie twoj model.Ma on przypisane teraz własciwosci modelu konami.Teraz pozamykaj stare okna oedit i oeditconverter ,zapisz swoj model na bina konami.Mnie pomogło.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.