Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Taktyka w PeS 4
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
Hawok
Witam chciałbym sie dowiedziec jaka taktyka gracie w PES 4 i dlaczego, albo ktora jest najlepsza wedlug was.
lukasso
po mnie kiedys pojechali za takie pytanie o taktyke :shock:
ja gram 4-4-2B bodajze
ustawilem se counter atack
i defense high ma tylko defensywny pomocnik
obroncy maja normal a reszta skladu low i dzieki temu mam z 4-5 sępòw i strzelam bramki z kontry gdzie 5 moich idzie np na 2 srodkowych obroncow druzyny przeciwnej
a w strategy mam
counter atack
zone press
i atak oboma skrzydlami
pozdro :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Smagi
Ja gram 4-3-3A, BALANCE, i nie ma na mnie chłopa smile.gif
Pik
4-3-3 i balance; counter-attack - jak zespol dobry. i all atack jak slaby :]
Pablo_el
pvp 4-3-3 i nie ma bata, Grecją i Wlochami 4-5-1

na kompa 4-5-1

kazdy wariant z dwoma DMF wink.gif
thC!?
ja tam zawsze ròżne taktyki używam formacja zwykle 3-5-1;] w zależności od przeciwnika ;] przykładowo jak grałem sparta pragą na barcelone w master league [wyjazdowy cup D1] to 1 połowa ostry atak kiedy zdobyłem z kontry bramke na 1 0 to se ustawiłem wszystko na defens high, team auto defense passive zone i wprowadziłem 4, 5 obrońce, grałem reszte 1 połowy i 2 broniąc się czasem jakąś akcje wyprowadzając ciekawy efekt się dostaje grająć z lepszą drużyną wynik oczywiście utrzymałem 1-0 ;]
lukasz0
a ma ktos jakis poradnik do gry?
baski18
4:2:2:2 biggrin.gif
Regz
Ja zawsze dobieram taktykę do zawodnikòw jakich mam. Nie nastawiam się na jedno ustawienie
TeO
właśnie dobieraj taktyke pod zespòł :idea:
Seiru
Ja nie moge na OF European Super Patch taktyki włączyć, wszystko ustawiam, ale w meczu nie da się włączyć taktyki :?
Przyciski sprawdzałem, wszystko jest tak samo
JAACA
Ja tam pykam taktyka 4-1-2-1-2. 4 obroncow w lini. Boczni obroncy lekko wysunieci do przodu. Srodkowi obroncy strzalki do tylu i defence ustawiony na high, boczni-strzalki do tylu i do przodu(wahadelka), defence ustawiony na high. Defensywny pomocnik: strzalka do tylu tylko, defence na high. Jego glownym zadaniem jest czyszczenie pola przed polem karnym. Bocnzi pomocnicy. Lekko przesunięci do przodu i pod linie boczne. Defence na medium, strzalki do przodu i do tylu, podobnie jak boczni obroncy(wahadelka). Ofensywny pomocnik: strzalka do przodu i defence na medium. Napastnikow nie przestawiam wogole. Daje im tylko strzalki do przodu i defence najmniejszy stopien. Taktyka ta gram w zasadzie kazda druzyna is sprawdza sie swietnie. Przetestowalem ja nieraz w pojedynkach z moimi osiedlowymi pesmaniakami;) Polecam kazdemu. Pozdro 600
_kamil_
ostatnio gralem zmodyfikowanym 4-4-2 a wygladalo to tak

.................GK...................
........CBT..........CBT..........
...SB..........................SB...
................CMF..................
................CMF..................
........OMF..........OMF..........
..........CF.........CF.............

ale teraz szukam nowej taktyki, gdyz ta ma troche slabe skrzydla :roll:
•volvo
Ja gram 4-2-2-2 8) Czasem są problemy ale ogòlnie jest nieźle :wink:
norek
najlepsza jest taka ktora sie wygrywa tongue.gif
ftomekk
Ja pindole Norek ,za kazdym razem jak patrze na twoj podpis to mi szczeka opada laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Bushmen
ja tam musze grac 4 obroncami 8) czesto tez dwoch pomocnikow defensywnych i dwoch na atak (ustawieni na srodku) i dwoch napastnikow
Pablo_el
ostatnio testuje 3-5-1-1 i efekty sa bardzo obiecujace biggrin.gif

---CBT---CBT----CBT--
--------------------------
---CMF---DMF---CMF--
--------------------------
---SMF---OMF---SMF--
-------------------------
------------CF----------

zalety
- nieskonczone mozliwosci ataku pozycyjnego
- szybka kontra srodkiem pola
- niesamowite skrzydla

wady
- wrazliwosc na kontry
- wolne kontry skrzydlami
StraY
ja ostatnio gram 3-5-2 z 2 defensywnymi pomocnikami, 2 bocznymi i 3 obrońcòw w środku wink.gif bardzo sympatycznie to wygląda
Falcon
Ja gram standardowym 4-4-2 z dwòma szybkimi bocznymi pomocnikami (Robben i Vicente) oraz z doskonałymi napastnikami(Podolski,Robinho)
jaculka
Ja tak jak "Stra Y" tylko 3-5-2, niezależnie od wyniku i od prowadzonej drużyny, tak mi najlepiej pasuje....
RuDi
ja zazwyczaj gram anglia 5-3-2, w szybkim ustawieniu daje Center Attack a dla trzech srodkowych obroncow strzalke do tylu a bocznych do przodu. Rozstawienie zawodnikow mniej wiecej takie:
Obrona:

Boczni: Scholes i A. Cole (strzalki do przodu, bardziej ofensywni)
W srodku tylko pamietam ze Campbell (daje mu krycie najlepjeszgo napastnika) i jakis jeszcze 2 ale nie pamietam nazwisk

Pomoc: Tu mniej wiecej wszyscy graja srodkiem: Gerrard, Dyer, Lampard

Atak: zazwyczaj Rooney i Owen (sporadycznie wprowadzam Vassel'a)

Mam jedno pytanie: jak najlepiej ustawic Gerrarda bo jak gram to on niczym sie nie wykazuje. Zazwyczaj rozgrywa Dyer i potem podaje na atak.
Regz
ja zazwyczaj gram anglia (...)
Boczni: Scholes i A. Cole (...)
W srodku tylko pamietam ze Campbell (...) i jakis jeszcze 2 ale nie pamietam nazwisk

Mòwisz że grasz zazwyczaj Anglią a nawet nie pamiętasz ich nazwisk? :?
Scholes na obronie? Eeeeeeeeee...
RuDi
Mòwisz że grasz zazwyczaj Anglią a nawet nie pamiętasz ich nazwisk? :?

Nie skupiam sie na obronie, ci pozostali sa z podstawowego skladu

Scholes na obronie? Eeeeeeeeee...

Scholes wybiega na skrzydlo, pisalem ze daje mu strzalke do przodu
Regz

Nie skupiam sie na obronie, ci pozostali sa z podstawowego skladu

Jeśli nie skupiasz sie na obronie to lepsze chyba by było ustawienie 3-4-3 lub nawet 3-3-4

Scholes wybiega na skrzydlo, pisalem ze daje mu strzalke do przodu

Czyli dałeś Scholes'a na pozycję R.Carlos'a. Jakoś nie przekonuje mnie granie napastnikami w obronie i na odwròt :?
cwinar
ja tam gram 4-3-3 i dobrze sie gra 8)
Exo3
-----------------Cech--------------------
------Terry---Samuel---Maldini--------
-------------------------------------------
---------Gravesen-----------------------
-------------------Gerard----------------
-------------------------------------------
--Rommedahl-------------Ronaldinho--
-------------------Kaka------------------
--------Adriano--------------------------
-----------------------Henry-------------

INIEMAMOCNI :twisted:

-taką taktyką gra mi sie najlepiej gdyż:
* gwarantuje duże możliwości w ataku pozycyjnym
* umożliwia szybkie przejscia z obrony do ataku-zwłaszcza za pomoca podan od Gerrarda/Gravesena
* dwòjka boczynych pomocnikow-wrzutki
*Kaka-według mnie jeden z najlepszych zawodnikòw w grze-a na pewno na tej pozycji
*Atak-jeden zawodnik lewo - drugi prawonożny (jaki jest dobry lewonożny bo adriano niedlugo odchodz smile.gif)
Wady:
*kontry przeciwnika przeprowadzane skrzydłami
*czasami brakuje czwartego obrońcy ;D
RuDi
zle mnie zrozumiales mi chodzi ze nie zmieniam reszty obrony mi tylko zalezy aby bylo ich 5 bo oni nie maja zbyt mocnej obrony raczej sa to ofensywni obroncy.
baski18
user posted image

ustawienie 4:2:2:2

4 obroncow
1 defensywny pomocnik
1 ofensywno-centralny pomocnik
2 skrzydlowych pomocnikow
2 napastnikow

+ boczni obroncy wlanczajacy sie w akcje ofensywne dzieki ktorym pomoc sklada sie z (az!!) 6 zawodnikow
+ mozna z latwoscia przezucac ciezar gry na druga strone
+ prowadzenie akcji srodkiem nie sprawia trudnosci
+ swietne akcje skrzydlami
+ mozliwosc prowadzenia atakow pozycyjnych
+ pomoc nie do przejscia !!
+ bardzo częste wykończanie akcji przez ofensywnego pomocnika(bramkarz wybija piłkę uderzona przez napastnika i ta wpada wprost pod nogi pomocnika, ktòry uderza na pusta bramkę)

- podczas kontry czasami brakuje 2 bocznych obroncow jednak bardzo czesto zdolaja oni wrocic na swoje pozycje
boberto
ja gram jak sie mozna domyslic po obrazkach JUVENTUSEM i gram ustawieniem 4-3-3 :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.