Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sposoby Nauki
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
BiG
Więc ja zaczne..
Otóż ja kilka razy czytam to samo.. a potem opowiadam o tym własnymi słowami.. najlepiej uczyć się w tym przypadku z jakąś osobą .. tongue.gif
Wasza kolej..
chatek
Przez pisanie ściąg można się nauczyć smile.gif
jestin
Bierzesz ksiazke i siadasz na kibel czytasz az sie nauczysz. ps. na kiblu szybciej wchodzi do łba-sprawdzilem tongue.gif
Rivaldinho
QUOTE(jestin @ Mar 15 2007, 21:29:34) [snapback]131064[/snapback]

Bierzesz ksiazke i siadasz na kibel czytasz az sie nauczysz. ps. na kiblu szybciej wchodzi do łba-sprawdzilem tongue.gif

Taa-15.Przy takim smrodzie jak to na kiblu, tym bardziej po zrobieniu co nie co nie da rady usiedzieć nawet minuty.
Są różne metody nauki, na poczatku najważniejsze żeby sprawdzic sobie czy jest sie wzrokowcem itp...Posiadam książkę w kolekcji o tytule coś z szybką nauką i coś takiego również dla was polecam.Pozwala ukierunkować tok myślenia i zapamietywania.
Ciekawostka:jeżeli wkujemy materiał jednego dnia, to jeżeli nastepnego dnia go sobie utrwalimy to w głowie zostanie 90 %, jeżeli nie - zostaje 40 % czyli trzeba połowe wkuwać jeszcze raz smile.gif.
Pozdrawiam.
norek
Rivo ma zupelna racje...material nauczony trzeba utrwalic dnia nasteppnego.
Ja osobiscie jesli sie ucze to robie to tak ze cos czytam i powtarzam glosno.
A na marginesie to feta amfa:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ale to juz wersja dla bezmUzgowcow:D
ComeBack
QUOTE(Rivaldinho @ Mar 15 2007, 19:34:14) [snapback]131065[/snapback]

Taa-15.Przy takim smrodzie jak to na kiblu, tym bardziej po zrobieniu co nie co nie da rady usiedzieć nawet minuty.
Są różne metody nauki, na poczatku najważniejsze żeby sprawdzic sobie czy jest sie wzrokowcem itp...Posiadam książkę w kolekcji o tytule coś z szybką nauką i coś takiego również dla was polecam.Pozwala ukierunkować tok myślenia i zapamietywania.
Ciekawostka:jeżeli wkujemy materiał jednego dnia, to jeżeli nastepnego dnia go sobie utrwalimy to w głowie zostanie 90 %, jeżeli nie - zostaje 40 % czyli trzeba połowe wkuwać jeszcze raz smile.gif.
Pozdrawiam.

Czytalem, ze jesli czlowiem zauwazy je jego kał czy mocz strasznie brzydko i mocno "pachna" to znaczy, ze zle sie odzywia i ze jego narzady typu nerki watroba sa na wykonczenui wink.gif
Moze idz z tym do lekarza?
POZDRAWIAM;)
lukasso
QUOTE(norek @ Mar 15 2007, 19:44:48) [snapback]131067[/snapback]

A na marginesie to feta amfa:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

a jak jest roznica? blink.gif smile.gif

taa ja preferuje sciagi
najpewniejsze sa
bo jak sie nauczysz to i stres dochodzi ze nic nie umiesz
a tak to jakies kolo ratunkowe masz
snok3r
QUOTE(Rivaldinho @ Mar 15 2007, 21:34:14) [snapback]131065[/snapback]

Pozdrawiam.

QUOTE(norek @ Mar 15 2007, 21:44:48) [snapback]131067[/snapback]

Rivo ma zupelna racje...material nauczony trzeba utrwalic dnia nasteppnego.

wszystko git, tylko widze w waszym rozumowaniu jeden powazny blad: trzeba starcic na nauke 2 dni, a z doswiadczenia wiem, ze jest to zadanie niewykonalne dry.gif .
norek
QUOTE(ComeBack @ Mar 16 2007, 07:19:45) [snapback]131142[/snapback]

Czytalem, ze jesli czlowiem zauwazy je jego kał czy mocz strasznie brzydko i mocno "pachna" to znaczy, ze zle sie odzywia i ze jego narzady typu nerki watroba sa na wykonczenui wink.gif
Moze idz z tym do lekarza?
POZDRAWIAM;)

Czyli twoje odchody zaciagaja lawenda:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ComeBack
QUOTE(norek @ Mar 16 2007, 09:54:34) [snapback]131156[/snapback]

Czyli twoje odchody zaciagaja lawenda:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nie powiedzialem ze moje pachna biggrin.gif ale tez nie smierdza tak, ze po kilku sekundach sie wymiotuje...
Jak koles zajada tylko hamburgery i pizze, popija cola to mu potem smierdzi w kiblu tongue.gif
POZDRAWIAM;)
Kempu
Sorry ale zajmijcie się tematem.

Ja czytam, potem powtarzam, najwięcej to umiem z lekcji, Bardzo dużo zapamiętuje będąc na lekcji.
Nie lubie wykuwać tak jak jest w książce, lepiej mi wchodzi kiedy sobie przetłumacze tak jak to rozumiem i to sobie powtarzam.
Voytec
QUOTE(snok3r @ Mar 16 2007, 08:28:20) [snapback]131150[/snapback]

wszystko git, tylko widze w waszym rozumowaniu jeden powazny blad: trzeba starcic na nauke 2 dni, a z doswiadczenia wiem, ze jest to zadanie niewykonalne dry.gif .

Hmmm, nie zupełnie niewykonalne. Ja zawsze się tak ucze wink.gif To też zależy od nastawienia.

Kempu - w której klasie jestes? Bo to trzeba mieć naprawde talent żeby bardzo dobrze zapamiętywać z lekcji wink.gif Bynajmniej ponad podstawówką.
Kempu
1 Gimn.

Ale zapamiętuje Bardzo Dużo. dalej nie wiem czy będzie tak łatwo ale do tej pory tak jest.
Bo0os
mi sie nie chce uczyc

wole zrobic sciągi i dostac tą jebaną dwóje niz uczyc sie w efekcie czego i tak dostać dwóje wink.gif

jednak czasem naprawde sie przyloze do nauki to cos tam zapamietam i dostane leszpą note, np troje biggrin.gif

czwóra to juz swieto, a piątkach to nawet nie marze ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.