Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka Pytań Co Do Facemakingu
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
frodo
Siemka!

Mam kilka pytań jeśli chodzi o face making, mam nadzieję, że obeznani z tematem posłużą mi radą:

- Czy oprócz Oedita są inne programy do edytowania modelu?

- Czy zeby zobaczyc efekty mojej pracy musze za kazdym razem od nowa wchodzic do gry czy jest moze jakis programik w ktorym mozna zobaczyc preview tego jak twarz bedzie wygladac w grze?

I ostatnie pytanko:

Przypuścmy, że chcę zrobić twarz dla zawodnika, który nie ma w grze zrobionego modelu. Czy są jakieś szablony modeli, od których zaczyna się tworzenie nowego modelu czy robicie to w jakiś inny sposób?

Liczę na waszą pomoc, pozdrawiam smile.gif
Dominoz
1. Tylko oEdit.
2. Tak.
3. Nie kumam tego pytania xD ...Bierzesz wtedy pilkarza, ktory moze byc troche podobny do tego, ktorego chgcesz robic...Jak umiesz pracowac dobrze w oEdit, to nie ma znaczenia, ktory model wezmiesz wink.gif
.:CR7:.
QUOTE(Dominoz @ Feb 5 2007, 19:58:01) [snapback]119945[/snapback]

1. Tylko oEdit.
2. Tak.
3. Nie kumam tego pytania xD ...Bierzesz wtedy pilkarza, ktory moze byc troche podobny do tego, ktorego chgcesz robic...Jak umiesz pracowac dobrze w oEdit, to nie ma znaczenia, ktory model wezmiesz wink.gif

Możesz podać nazwę tego programu?

Edit. Na którą część jego pytania odpowiedziałeś "TAK"? :/
luke
3. Nie ma szablonów modeli, my po prostu wyjmujemy modele zawodników, które były robione przez KONAMI, najlepiej jak najpodobniejsze do twarzy którą chcemy zrobić.
Dominoz
Tak- trzeba wchodzić do gry za każdym razem... wink.gif
O to chodzilo wink.gif
frodo
QUOTE(Dominoz @ Feb 5 2007, 20:05:43) [snapback]119953[/snapback]

Tak- trzeba wchodzić do gry za każdym razem... wink.gif
O to chodzilo wink.gif

Szkoda, pamiętam, że jak oglądałem jednego tutka (Mystiqa chyba) to tam był taki programik, w którym można było zobaczyć jak facjata wyglądać będzie w grze, ale to był program do wcześniejszych części PES-a). A tak swoją drogą to szkoda, że nikt nie zrobił jeszcze takiego programu do PES-a 6, wiem, że to pewnie nie proste, ale tyle różnych programów powstaje, że pewnie ktoś by sobie z tym poradził, np JUCE biggrin.gif.

--

Mam jeszcze pytanko jedno dotyczące Oedita, mianowicie gdy robię zoom jednej z perspektyw to część "szkieletu" chowa mi się poza zasięgiem widzenia i nie mogę dojść do tego w jaki sposób można przesunąć obraz tak, żebym widział wszystko :/ Chodzi mi dokładnie o taką sytuację:

IPB Image

Jak widać po większym zoomie okna Side część szkieletu jest poza polem widzenia - czy jest jakiś sposób żeby przesuwać obraz w danym oknie? Mam nadzieję, że skumacie o co mi chodzi tongue.gif

Pozdro
bilak
wiec przy pierwszych 3 perspektywach musisz ctrl+LPM
przy ostatniej lpm sie zmienia kamere a ppm sie przybliza
frodo
QUOTE(..::BILAK::.. @ Feb 5 2007, 22:53:17) [snapback]120049[/snapback]

wiec przy pierwszych 3 perspektywach musisz ctrl+PPM
przy ostatniej lpm sie zmienia kamere a ppm sie przybliza

Dzięki za tip smile.gif

(Mała korekta - chciałeś chyba napisać Ctrl+LPM)
majcher_
mam problem. otóż po wgraniu do gry przzes GGS włosów, tych dalej nie ma w grze :/ prosze o pomoc
bilak
a było napisane że są za duze ??
majcher_
nie, nic nie pisalo :/ wszystko bylo ok a w grze dalej stare hair :/
bilak
sprobuj przywrocic temu zawodnikowi "fabryczne " opcje tongue.gif
czasem działa tylko przy tym zawodniku(musi miec ten sam kolor oczu itd.)
u mnie tak jest tongue.gif
olo
a za jakie nr wgrales? Ja mialem podobny problem i musisz je podmienic za wloski typu sh... sa chyba okolo nr. 3800 (mowa o pes5)
frodo
Jeszcze jedno pytanko:

W jaki sposób (o ile to możliwe) mogę powiększyć źrenice? (Nie całe gałki oczne, same źrenice)
luke
Eee no mi wydaje się, że źrenice powiększają się i zmniejszają wraz z powiększaniem i zmniejszaniem gałek ocznych smile.gif , jeśli chcesz uzyskać efekt mniejszych źrenic powiększ oczy, lub zmniejsz gałki oczne wink.gif
frodo
Chodzi mi o to, że różne facjaty mogą mieć różne wielkości źrenic, np Albelda z tego zdjęcia ma duże źrenice w stosunku do wielkości gałek ocznych (http://www.uefa.com/competitions/ucl/players/player=31439/index.html).

Jak zrobić, żeby miał podobne oczy w grze? O to mi chodzi.
majcher_
QUOTE(o.l.o1 @ Feb 6 2007, 16:51:10) [snapback]120184[/snapback]

a za jakie nr wgrales? Ja mialem podobny problem i musisz je podmienic za wloski typu sh... sa chyba okolo nr. 3800 (mowa o pes5)

nie wiem czy dobrze zrobilem, wrzucilem za nr 5313... DÓŁ, pierwszy raz morda wyszla mi naprawde niezle, chcialem do niej dorobic wloski, no ale dupa :/
olo
chodzi ci o pes 6?? wrzuc za nr od 4492 w gore, zaraz sprawdze czy na pewno, tam sa pliki sh. musi dzialac wink.gif
DMaroco
Hejka. Ja też mam pytanie. Jezeli grzebie już w oedicie. A potem chciałbym poprawić bmp.
Poprawiam w Photoshopie kosmetyczne poprawki. Wprowadzam do Oedit. Wzystko gra jest już nowa bmp. Ale kiedy wprowadzam do gry już świerzutkiego bin'a to kupa. Nadal widać, ze ze starego bmp jest wzięte. Czemu? co pominąłem?
Mani3k
QUOTE(DMaroco @ Mar 3 2007, 04:04:49) [snapback]127336[/snapback]

Hejka. Ja też mam pytanie. Jezeli grzebie już w oedicie. A potem chciałbym poprawić bmp.
Poprawiam w Photoshopie kosmetyczne poprawki. Wprowadzam do Oedit. Wzystko gra jest już nowa bmp. Ale kiedy wprowadzam do gry już świerzutkiego bin'a to kupa. Nadal widać, ze ze starego bmp jest wzięte. Czemu? co pominąłem?

Jeżeli chcesz poprawic BMP i wrzucic do modelu, to najpierw daj SAVE w OEdit i przekonwerteruj, zamknij Oedit otworz GGS, nastepnie BIN'a i wrzuc nowa teksturę...
DMaroco
Dzięki. Tak też sądziłem. Pytałem bo miałem nadzieje, ze można uciec od GGS i po prostu każda nowa bmp daje ten sam efekt. Rozumiem, ze w tym przypadku Oedit nie zmieni ustawień?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.