Zakladam ten temat bo pewnie duzo osob chciałoby pogadac na temat Superpatcha,wydanego dzisiaj.
piszcie tu swoje problemy,odczucia pytania itd. itp.
JA zacznę i sie spytam,czy ktoś już GO ściągnał i mogłby upnąć map.txt ze stadium servera?Pozdro
michal_f
Jan 30 2007, 01:10
QUOTE(E 9 @ Jan 29 2007, 01:14:01) [snapback]117446[/snapback]
JA zacznę i sie spytam,czy ktoś już GO ściągnał i mogłby upnąć map.txt ze stadium servera?Pozdro
http://www.sendspace.com/file/npse97 - map.txt ze stadium servera z superpatcha
Visi0n
Jan 30 2007, 01:18
a nie wiecie moze nic na temat of'a do tej wersji patcha z zablokowanym pes-shopem ? .... istnieje taki ?
pawka20
Jan 30 2007, 06:46
Jak dlamnie to jest super sracz !!!
Everybody say futro !!! (z butli )
Nowin33
Jan 30 2007, 10:21
Powiem tak jedna wielka lipa!!!spodziewałem się czegoś lepszego

Podoba mi się jedynie menu,muzyka i stadiony
Ja mam ogólnie mieszane uczucia, co do tego patcha. Z jednej strony fajne menu,muzyka,stadiony,bootserver, a z drugiej np beznadziejny faceserver. Jest w nim tyle starych i niedopracowanych twarzy, że odechciewa się samemu robić jakiekolwiek poprawki.Widać, że nawet nie sprawdzali jakości twarzy w nim zawartych, bo nawet w tak znanych zespołach jak Real czy Barca jest wiele badziewnych mordek. Tak, więc uważam, że ten cały Super Patch nie jest do końca dopracowany.
no i tak jak myslalem im wiecej osob robi patcha tym gorzej idzie
bo wszystko kazdy chce dodac no i wychodzi to co wychodzi ehh
a jakiego patcha polecacie na tą chwile zamiast SP
Nowin33
Jan 30 2007, 11:46
W tej chwili nie ma zadnego pożadnego patcha

Ja mam to co miałem sam sobie wrzystko zebrałem a z Superpatcha mam tylko menu,dzwięk i stadiony.O ile mi wiadomo to piwlak z pomocą innych robią jakiś patch

mam nadzieje ze będzie lepszy.
lala6000
Jan 30 2007, 11:54
moglby kot wrzucic same stadiony tylko?? nie musza byc wszystkie ale te wg was najlepsze(camp nou np

bo tego nie mam)

please
Jak sobie przypomnę PowerPatha od ISS jeszcze do PES 5 to aż łezka się w oku kręci.
-Wspaniale dobrana muza
-Twarze
-Menu
-Przyśpiewki
Ach to był path przy, którym siadał nawet SuperPath 4.0
Rokefeler19
Jan 30 2007, 13:16
witam.ja mam kilka pytan
1. dlaczego nie ma komentarza?w opcjach wszystko jest ok
2. mialem podczas instalacji calego pliku DKZ komunikat i sam recznie musialem wybierac pliki w dat bo automatycznie nie szlo.teraz o_sound zajmyjue 991 500kb o_text 486 030kb e_sound 399 574kb e_text 26 070kb.czy u was jest tak samo?
3.czy tablic wynikow jest tylko z premier league bo na screenach widzialem ESPN
bardzo prosze o udzielenie mi odp na te pytanie i ewetualna pomoc. pozdrawiam
1. Wejdź w opcje dźwięku i ustaw angielski raz jeszcze.
2. Tak już musi być.
3. Zagraj różne mecze, np reprezentacjami.
dajenda
Jan 30 2007, 13:49
Wiec tak patch rzeczywiscie jest niedopracowany , jest sporo ladnijeszych dopracowanych twarzy w necie niz te , ktore znalazly sie w tym patchu , statsy zawodnikow i tego typu sprawy , alwe mniejsza o to .
Ja mam jeszce pare innych problemow :
1) mam zainstalownan wersje angielska , momentarz ustawiony jest na najglosniejszy ale piodczas meczu niestety nie skychac komentatora.
2)wszystkie mecze rozgrywane sa tylko na jednym stadionie Neapoli nie wiem hjak to zmienic czy to tzreba cos w kitserwerze poustawiac , zaczalem kige grac AC Milan i wszystkie mecze na stadinie neapili a przeciez to automatycznie powinno wybierac chyba .
Nowin33
Jan 30 2007, 13:51
A co zrobic jak na tablicach wyników mam takimi wielkimi literami napisane nazwy zespołów zamiast znaczków klubów?denerwyje mnie to zwłaszcza dlatego ze jak gram lige i chcę wybrac zespoły to nie wiem które wybieram bo nie ma cherbów druzyn tylko wielki sciupione napisy!wie ktos co zrobic?stało mi sie to po wgraniu superpatcha.pozd...
dajenda poczytaj mojego powyższego posta.
Nowin33 - zrobili tak żeby ładnie nazwy prezentowały się na tablicach wyników. W Edit mode, oraz w innych trybach rozgrywki wygląda to niezbyt.
I trochę od siebie:
Twarze kiepskie
Ale gra się świetnie, dzięki zmienionym OFie.
Rokefeler19
Jan 30 2007, 13:57
zainstalowalem gre od nowa.istalacje zrobilem dobrze.instalowalem tylko ang. wersje. wszedlem w grze do opcji wzialem na jezyk kliknalem na angielski ale to dalej nic nie pomoga w meczu dalej cisza:( a moze podal by ktos swoj option file oczywiscie ktos komu chodzi komentarz.bardzo prosze

bo lipnie sie gra bez kometarza
darespl
Jan 30 2007, 14:36
A nie wiecie jaki OF by współpracował z tym patchem, bo denerwuje mnie odkryty PES-Shop.
ja sciagam teraz part 4/5 (1,33gb plik juz mam

). mimo wielu negatywnych komentarzy dla tego patcha jestem pozytywnie nastawiony. najwyzej sie zmieni ofa i bedzie po sprawie.

ps
byc moze te niedorobki sa spowodowane wersja pacza (v0.1). gdy wyjdzie 1.0 to moze bedzie spoko?
darespl
Jan 30 2007, 15:24
Możliwei raczej pewne, ale to nie zmienia faktu ze OF inny by się na razie przydał.
niedoróbki?
to jest
superŻAL
no sorry ale jeśli nawet nie umieli zebrać strojów do kitserver porządnych to troche wstyd. Już nie mówie o faceserverze... tutaj gra lubi "wyskoczyć" do windy (a sama jakość niektórych twarzy po prostu woła o pomste do nieba..)
of (nie wiem czy dobrze widziałem ale gonzalo higuain jest w repr Francji...)
Stadiony - podobnie jak twarze, gra na niektórych wywala a na innych nie widać boiska w narożnikach...
menusy jako takie... choć boli brak wszystkich logosów w HD.
Scoreboardy - lekki śmiech...
PS
ogólnie wygląda to jak wersja alfa tudzież inna niedopracowana beta.
Mike85
Jan 30 2007, 16:04
QUOTE(whan @ Jan 30 2007, 17:33:41) [snapback]117907[/snapback]
niedoróbki?
to jest
superŻAL
no sorry ale jeśli nawet nie umieli zebrać strojów do kitserver porządnych to troche wstyd. Już nie mówie o faceserverze... tutaj gra lubi "wyskoczyć" do windy (a sama jakość niektórych twarzy po prostu woła o pomste do nieba..)
of (nie wiem czy dobrze widziałem ale gonzalo higuain jest w repr Francji...)
Stadiony - podobnie jak twarze, gra na niektórych wywala a na innych nie widać boiska w narożnikach...
menusy jako takie... choć boli brak wszystkich logosów w HD.
Scoreboardy - lekki śmiech...
PS
ogólnie wygląda to jak wersja alfa tudzież inna niedopracowana beta.
popieram w 100% totalny niewypał. Whan dobrze mówi, jak widze ze ktos pisze ze patch jest "zajefajny" itp albo ma tylko drobne błędy to niedobrze mi sie robi. "Super"patch do piet nie dorasta Evolutionpatch. Scoreboardy to nie chce mi sie nawet pisac na ich temat, ale jednak cos powiem. Ludzie dali tablice wyników które nie wyglądają nawet przyzwoicie, sa wręcz okropne, a jeszcze w dodatku jak np grasz ML to nie ma herbów drużyn tylko sa nazwy:/ porażka totalna. I najsmutniejsze jest to ze ten patch był tak reklamowany, tak swietnie zapowiadający sie. Robili go tyle czasu (na pewno dłuzej niz Evolution patcha) a tu taka klapa....coz mysle ze nawet najwiekszy update nie spowoduje tego ze "super"patch pobije niemiecka produkcje, wiec chyba zostaje czekac na....moze polski patch ?

moze grupa issonline cos stworzy ?

Pozdrawiam
Zapoda ktoś linki do stron "domowych" tych dwóch patchy jakichś tam

(rEvolution i... no właśnie).
ps. Mają one jakieś uaktualnione OF'y czy cuś?

EDIT:
Oczywiście nie chodzi mi o SuperPatcha

Jakiś K_Patch, czy jak to tam było... Ogółem, jakiego najbardziej polecacie?
Rokefeler19
Jan 30 2007, 17:14
czy jest ktos w stanie mi pomoc z tym komenatrzem?dlaczego nic nie slychac podczas meczu?wlaczalem w opcjach jeszcze raz ale to nic nie daje

wielkie PLEASE o pomoc
Fakt, faktem k_patch (aktualnie wersja 2.0) i evolution patch (1.1, choć też nie jest pozbawiony błędów a dodatkowo przesiąknięty ligą niemiecką) są obecnie najlepszymi, niestety SP okazał sie klapą... Okazuje się, że tylko polacy potrafią zrobić coś porządnego... Tak było z powerpatchem do pes 5 i tak być może będzie z pp do pesa 6...............
michal_f
Jan 30 2007, 17:44
QUOTE(whan @ Jan 30 2007, 19:24:33) [snapback]117960[/snapback]
Okazuje się, że tylko polacy potrafią zrobić coś porządnego... Tak było z powerpatchem do pes 5 i tak być może będzie z pp do pesa 6...............
wlasnie, czy beda , a moze juz sa prowadzone prace nad PawerPatchem?? bo jak narazie to byl jeden z najlepszych(moze i najlepszy) patch do gry z serii ProEvolutionSoccer
k_patch najlepszy a robił go jeden zapaleniec

W Supepatchu pozmieniali fajnie statsy, i gra się lepiej, to chyba wszystkie plusy w nim
Hmmm, zainstalowałem patch wszystko dobrze poszło. Wchodzę do gry i nie ma tych nowych stadionów i piłek z KS

Nie wiem co jest grane, ale wcześniej piłeczki mi chodziły ładnie...
Zna ktoś odpowiedź dlaczego tak jest ? ;/
Nowin33
Jan 30 2007, 18:58
Moze jak wgrałes kitservera to nie wziełeś instal!
Oczywiście ze wzialem install :/ Wszystko chyba dobrze zrobilem, ale jak coś dawajcie mozliwe błedy przy instalacji ;/
Dobre są przyśpiewki kibiców w tym Super(????)patchu???
Czy ten element również skopali...
Mani3k
Jan 31 2007, 04:41
ARM również skopali...

rEvo rządzi i w tym elemencie.
-------------------------------------------------------
Ja tam posklejałem PES'a z kilku łatek+najlepsze twarze z muzeum+ciekawe duperelki jakie znalazłem na różnych stronkach, wszystko edytowałem wg własnego "widzi mi się" i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba.
lukasz0
Jan 31 2007, 15:06
moglby ktos podac zablokowanego OF ?
Visi0n
Jan 31 2007, 15:13
QUOTE(lukasz0 @ Jan 31 2007, 17:10:18) [snapback]118216[/snapback]
moglby ktos podac zablokowanego OF ?
juz też o to prosiłem ... ale zero odzewu
Scooby-Doo
Jan 31 2007, 15:28
Mam pytanko wgrałem SP lecz wrzuciłem swojego KS bo map.txt itd robiłem pod of'a revolution 1.0 czy jakoś tak i wszystko ładnie pasuje do tego of'a z SP lecz mam następujący problem :
Jak włączę mecz to na normalnej prędkości gra strasznie muli na podwójnej już nie ale wcześniej nie miałem takiego problemu a od razu mówi że sprzęt mam dobry . Może ktoś wie czym to może być spowodowane? Z tego co się orientuje to menu chodzi tak jak powinno :/
mogwil
Jan 31 2007, 15:29
moglby ktos wrzucic of-a z superpatcha ??
Scooby-Doo
Jan 31 2007, 15:45
Hm wyłączyłem KS i dalej muli wiec albo to wina tych emblematów (wcześniej nie wrzucałem sobie takich, scoreboardów też nie wrzucałem

) albo nie wiem ;/ wgrałem grę z 2 językami Eng. i Pol. może to ? albo coś z plików dat jest nie tak ... ja tam się nie znam :]
Jest możliwość przywrócenia Scoreboarda do stanu normalnego tzn takiego jaki jest zaraz po wgraniu gry? Bo mam nieodparte wrażenie że właśnie przez to mi gra muli :| (mogę się mylić)
EDIT 2 : No nic sprawa jest już nie aktualna. Zrestartowałem kompa i wszystko działa

Ładny Zonk
QUOTE(mogwil @ Jan 31 2007, 15:33:09) [snapback]118226[/snapback]
moglby ktos wrzucic of-a z superpatcha ??
OF do Superpatch`a bez wykupionych klasycznych drużyn i zawodników
mati--14
Jan 31 2007, 17:21
mam problem
gdy sciągłem patcha i zainstalowalem go do gry wszystko wydawalo sie ok
ale gdy załączylem mecza to zamiast scoreboardów byly biale plansze i
niewiem co zrobic
pomóżcie!!!
EDIT:Nikt nie chce mi pomóc??
QUOTE(alter @ Jan 31 2007, 18:59:10) [snapback]118253[/snapback]
nie dziala ten link
AdrianJ
Feb 1 2007, 00:11
Proste pytanko jedno- czy jesli nie mam zainstalowanego angileskiego jezyka(mam tylko polski) jest sens instalacji tego patcha?
pesiarz
Feb 1 2007, 00:23
QUOTE(Ader111 @ Feb 1 2007, 00:15:03) [snapback]118392[/snapback]
Proste pytanko jedno- czy jesli nie mam zainstalowanego angileskiego jezyka(mam tylko polski) jest sens instalacji tego patcha?
z tego co wiem to pare rzeczy do patcha jest w e_.....afs więc radziłbym Ci abyś przeinstalował PESa instalując język polski i angielski
AdrianJ
Feb 1 2007, 00:29
shit,pozyczylem plyte z gra siostrze ciotecznej..:/ a nie moge jakos sciagnac samego e texta i e sounda i wgrac do folderu dat?
QUOTE(mogwil @ Feb 1 2007, 00:12:23) [snapback]118391[/snapback]
nie dziala ten link

Podaje kolejny:
OF do Superpatch`a bez wykupionych klasycznych drużyn i zawodnikówi
SP PL
pesiarz
Feb 1 2007, 02:33
a ja mam taki problemik. zacząłem sobie kariere Realem Madryt i cały czas mam tablice czasu i wyniku taką wielką niebieską i z napisem ''Barclasy Premiership''. wie ktoś jak to zmienić ?
gumisksc1987
Feb 1 2007, 11:30
Siema,
zainstalowałem na czystego pes'a superpatcha i mam do Was takie pytanie czy na superpatcha można zainstalować Orange Ekstraklasa PATCH żeby wszystko ładnie chodziło?
QUOTE(alter @ Feb 1 2007, 03:51:58) [snapback]118403[/snapback]
dzieki
Moze ktos z was wrzucic Facerserver i Hairserver z tego patcha
mcraczek
Feb 1 2007, 16:50
Znacie jakis sposob na pojawienie sie komentatora czy trzeba czekac na jakis fix?
Nowin33
Feb 1 2007, 16:55
A ma ktos jakis dobry of z aktualnymi transferami?pozdr...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.