Szarzan
Jan 26 2007, 15:06
Postanowiłem spróbować swoich sił przy robieniu twarzy. Jako pierwszego wykonałem Franka Lamparda.

Fotka:
http://img410.imageshack.us/img410/5987/lamparda7gz.jpgBMP:

Włosów jeszcze nie robie. Pożyczyłem (o ile można) od Norka.
Jest to moja pierwsza twarz, prosze o komentarze.
Dominoz
Jan 26 2007, 15:11
Strasznie rozmyty i kwadratowa broda xD
Ogolnie bmp i model do poprawki
Musisz wyostrzyc BMP,i poprawic model.
ogolnie nie jest zle jak na poczatek
Voytec
Jan 26 2007, 15:21
Jak na początek to nie jest źle. BMP bardzo słabo wtopione, a szczególnie broda. Jak się przyłożysz to zacznie ci wychodzić
szolpas
Jan 26 2007, 15:21
Wyostrz go troche, zbyt kanciasta broda , ale nawet podobny i skróć mu troszku brode...pozdro
Radzę ci na początek zrobić kogoś mniej znanego, albo kogoś, kto nie ma tylu twarzy do pesa w necie. Lampardów jest kilku bdb jakości, więc twoim nikt się nie zainteresuje, a jak zrobisz np. kogoś z polskiej ligi to nawet jesli bedzie słaby, to sciągną.
Co do Lamparda to nawet nieźle jak na początek, od nosa w górę wygląda ładnie ale poniżej już słabiej. Pozdro.
Szarzan
Jan 26 2007, 15:35
Dzieki za uwagi. Narazie nie chodzi mi o to by ktoś moja twarz sciagał. Chce nauczyc sie robic dobre BMP i model. Wziąłem Lamparda bo była dobra fotka, zeby łatwiej było zrobic teksture. Biore sie do poprawiania
jak na pierwsszy raz to nawet, nawet... Zembi dobtrze pisze, polakow tez sa dobre foty... chcesz to moge ci dac na PW
Szarzan
Jan 26 2007, 15:52
Preview v2

Zaokrągliłem (przynajmniej próbowałem) brodę i troszke wyostrzyłem BMP. Dzieki za komenty.
Dominoz
Jan 26 2007, 15:55
Broda kiepska...wyglada jakby mial 2 podgardla xD
Nadal rozmazany...
Szarzan
Jan 26 2007, 16:18
Kurcze jakos nie moge usunąc tych dwóch gradeł ;/ Wyostrzyłem BMP.
Screen
Dominoz
Jan 26 2007, 16:25
Te gardla usuniesz w oEdit xD
Nadal rozmazany...
pomylily ci sie punkty w oedicie. chciales powiekszyc brode a powiekszyles laczenie z szyja. sproboj znalezc w oedicie te kwadraciki ktor to zmieniaja
Szarzan
Jan 26 2007, 16:30
QUOTE(Dominoz @ Jan 26 2007, 16:29:52) [snapback]116616[/snapback]
Te gardla usuniesz w oEdit xD
Nadal rozmazany...
Że w Oedit to ja wiem. Co do rozmazania to nie wiem o co ci tak chodzi. Przecież nie jest najgorzej i nie wymagaj ode mnie że za pierwszym razem bede cuda robił.
majcher_
Jan 26 2007, 16:30
Filter>Sharpen>Unsharp Mask
To tyle
Szarzan
Jan 26 2007, 16:39
Własnie tak robie ;]
majcher_
Jan 26 2007, 18:03
to weź sharpen, ustaw na 2000 pikseli i ze 4 razy kliknij na mordke
Szarzan
Jan 26 2007, 23:29
Lampard Final
Jakby ktoś chciał bina (w co szczerze wątpie) niech pisze.

Poprosiłbym o ocenki.
pospieszyles sie z tym downloadem. nie sadze zeby ktos wrzucil twojego lamparda do gry. po pierwsze sa lepsi a po drugie troszke olales sprawe. nie poprawiles brody i zle dopasowales kolor bmp. ale jest to twoja 1. twarz. wiec mysle ze i tak poszlo ci bardzo dobrze
Szarzan
Jan 27 2007, 00:28
Sprawy nie olalem bo siedzialem nad nam chyba z 8 godzin. Jak narazie nie ma nie co porównywać do T-Maca, Norka czy innych facemakerów. Wiadomo że są lepsi ode mnie, przeciez to moja pierwsza twarz. Jeżeli chodzi o brode to jak narazie nie mogłem sobie z nia poradzic. Widocznie jest to maximum moich umiejetnosci. Mam ferie, będe cwiczył. Dzieki za komenta.
P.S No tak z tym downloadem przegiecie

Pawlusiński

Nie patrzcie na dane zawodnika xD
Fota:
http://img443.imageshack.us/img443/64/pawlusi324skihe5.jpg
Sorry, ale nie widze tu żadnego podobieństwa.
Zarost wygląda jak rysowany markerem

I chyba mu się uszy odrywają...
QUOTE(szerszeń @ Jan 26 2007, 15:32:19) [snapback]116752[/snapback]
Sprawy nie olalem bo siedzialem nad nam chyba z 8 godzin. Jak narazie nie ma nie co porównywać do T-Maca, Norka czy innych facemakerów. Wiadomo że są lepsi ode mnie, przeciez to moja pierwsza twarz. Jeżeli chodzi o brode to jak narazie nie mogłem sobie z nia poradzic. Widocznie jest to maximum moich umiejetnosci. Mam ferie, będe cwiczył. Dzieki za komenta.
P.S No tak z tym downloadem przegiecie

Pawlusiński

Nie patrzcie na dane zawodnika xD
Fota:
http://img443.imageshack.us/img443/64/pawlusi324skihe5.jpgSzewą troche zalatuje

ale male podobienstwo to jest tam troszke...

oczy, brwi zrob takie na fosie i nos mniej muminkowaty

PS. I twearze wrzucaj na tinypic.com
Szarzan
Jan 27 2007, 12:24
Poprawie go całego ale niestety pod wieczór dopiero. Poprawie BMP i model zrobie chyba od nowa. Dzieki za rady.
Szarzan
Jan 27 2007, 19:17
Pawlusiński_Final
Oceniajcie i piszcie co poprawić to wykonam druga wersje.

P.S Pawlusiński w grze nie jest tak rozmazany jak na screenie.
Dominoz
Jan 27 2007, 19:29
Moim zdaniem w ogole niepodobny niestety...
No i to rozmazanie...
Raczej Pokemon xD
Szarzan
Jan 27 2007, 19:35
Fajnie jest kogos krytykowac

Zrób sam twarz to moze zobaczysz ile trzeba sie przy tym narobic.
Dominoz
Jan 27 2007, 19:41
QUOTE(szerszeń @ Jan 27 2007, 19:39:43) [snapback]117032[/snapback]
Fajnie jest kogos krytykowac

Zrób sam twarz to moze zobaczysz ile trzeba sie przy tym narobic.
Robie twarze do Fify (tzn robilem, teraz nie mam na to czasu i ochoty) wiec wiem,ze to trudne. Mysle,ze do fify trudniej zrobic dobrego fejsa niz do PES'a...
A co, mam napisac,ze jest super,skoro jest kiepsko...?
Taka ocena milalaby sie z celem, nie sadzisz?
Szarzan
Jan 27 2007, 19:55
Wiem ze nie jest to swietna twarz ale zauwaz ze jest to moja druga praca. Widzialem o wiele gorsze poczatki innych ludzi bioracych sie za twarze. Przeciez wiadomo ze od poczatku nie bede robil tawrzy takie jak Norek, T-Mac. Zamiast tekstów typu pokemon napisałbys co jest zle. Co do rozmanania to pisalem ze tylko na screenie jest taki rozmazany.
Dominoz
Jan 27 2007, 20:06
Co jest zle...?
Wszystko... xD
Model nie taki, musisz wyostrzyc bmp (przeciez screen jest wlasnie z gry xD)...A poza tym niepodobny...
Szarzan
Jan 27 2007, 20:14
Screen wiem ze jest z gry. Tylko, że zle zapisalem, bo jako BMP a nie JPG ;]. Jeżeli chodzi o model to powiedz bardziej szczegółowo o co chodzi, co poprawic. Z BMP nie ma problemu można wyostrzyć.
Dominoz
Jan 27 2007, 20:16
QUOTE(szerszeń @ Jan 27 2007, 20:18:08) [snapback]117055[/snapback]
Screen wiem ze jest z gry. Tylko, że zle zapisalem, bo jako BMP a nie JPG ;]. Jeżeli chodzi o model to powiedz bardziej szczegółowo o co chodzi, co poprawic. Z BMP nie ma problemu można wyostrzyć.
Podobienstwo poprawic...
Pokombinuj w oEdicie xD
Szarzan
Jan 27 2007, 21:41
Więcej już nic nie moge z nim zrobić. Końcowa wersja.
Dominoz
Jan 27 2007, 21:48
Troche lepiej

Wez sie za inna twarz

Dobrze,ze robisz ludkow, ktorych nie ma w grze-nauczysz sie modele robic dobrze

Pozdro!
Szarzan
Jan 27 2007, 23:44
Dzieki. Zrobiłem Gago, słabe BMP (poprawie), ponieważ bardziej skupiłem sie na podobieństwie. Komentować.

Z tej foty.
Karol Johnn
Jan 28 2007, 00:17
QUOTE(szerszeń @ Jan 28 2007, 02:48:23) [snapback]117138[/snapback]
Dzieki. Zrobiłem Gago, słabe BMP (poprawie), ponieważ bardziej skupiłem sie na podobieństwie. Komentować.
To te skupienie na marne wyszlo... nie podobny, oprocz wlosow. Zrob dobre bmp i dopiero model, bo bez w miare dobrego bmp to on podobny nie bedzie.
Za dlugi nos, za male oczy, za nisko usta...
pzdr
wyostrz BMP, zmien oczy i brwi na mniej wyraziste
Szarzan
Jan 28 2007, 08:47
Kurcze zawsze jak woystrzam to jest jakis taki rozmazany. Ile mam dac pikseli, Wartosci i Zanik zeby bylo dobrze ?
QUOTE(szerszeń @ Jan 27 2007, 23:48:23) [snapback]117138[/snapback]

Z tej foty.

Bardzo slabe BMP,zrob od nowa bo z tego nic nie bedzie.
Dominoz
Jan 28 2007, 09:28
BMP cale do poprawki...
Podobny nawet, ale kiepskiej jakosci.
Szarzan
Jan 28 2007, 12:10
Chyba odpuszcze sobie tego Gago, bo strasznie kolorowe bmp mi wychodzi ;/.
Zrobiłem Kanoute. Piszcie co poprawic.

Z tej foty.

Napiszcie jak dobrze wyostrzyc twarz. Mam polskiego photosopa i nie wiem czy wybieram dobra opcje wyostrzania.
Używaj zarówno miękkiego wyostrzania (tzw maski) jak i twardego (inteligentengo wyostrzania). No i przede wszxystkim wyostrzaj teksture gdy ma juz rozmiary 64x128.
Ostatni face baaardzo słaby ale nie poddawaj się, pracuj więcej nad mordkami.
Dominoz
Jan 28 2007, 14:37
Kanoute slabiutenki...
Nie ma co oceniac xD
wali-góra
Jan 28 2007, 15:02
QUOTE(szerszeń @ Jan 27 2007, 21:45:28) [snapback]117118[/snapback]
Więcej już nic nie moge z nim zrobić. Końcowa wersja.

walnij mu troche wiecej żelu na łosy popraw oczy, czoło i bedzie git jak na drugą prace to całkiem całkiem...

może byś wykonał więcej twarzy cracovii??
Szarzan
Jan 29 2007, 00:22
QUOTE(wali-góra @ Jan 28 2007, 15:06:56) [snapback]117268[/snapback]
walnij mu troche wiecej żelu na łosy popraw oczy, czoło i bedzie git jak na drugą prace to całkiem całkiem...

może byś wykonał więcej twarzy cracovii??
Włosy sa z Edit Mode, bo nie umiem jeszcze robic
Jeżeli podeślesz dobre fotki to cos popróbuje. Ale z tego co widzisz cudów sie nie spodziewaj. Narazie ćwicze robienie twarzy. Co do Pawlusińskiego to co mam poprawic w czole ? Oczy chyba trzebaby troche zmniejszyc.
Póki co chyba finalna wersja Kanoute.
Damian.
Jan 29 2007, 11:04
Jak dla mnie pokemon. Wszystko zle zmapowane
Szarzan
Jan 29 2007, 12:49
Zmapowane czyli co ? Powiedz dokładnie to wtedy bede wiedział co poprawic i nastepnym razem bede probował nie robic tych błędów.
majcher_
Jan 29 2007, 16:48
ok, juz mowie co zle zmapowane: oczy, usta, nos, broda, policzki, brwi, czolo .
PS: jak moja 3 letnia siostra zobaczyla kanoute (bo weszla do pokoju jak przegladalem twoj temat) to powiedziala: haha, fuuuuj xD
KKSFan
Jan 29 2007, 17:01
Zrob go najlepiej od nowa bo ten jest cały zły. ale wiesz początki..

Pozdro i zapraszam do mnie
Szarzan
Jan 31 2007, 14:52

Fota:
Bardzo slaby,niestety
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.