Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes Statistic Center 1.0 - Instrukcja Tekstowa I Graficzna
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Smoke_7
Instrukcja jest tłumaczeniem readme dołączonego do programu.

1. PES Statistic Creator

Po ściągnięciu i wypakowaniu programu możesz go włączyć.

Kliknij na przycisk Konfiguracji (Configuration), aby dostać się do menu ustawień.

Tu możesz zmienić język (language), klawisz aktywujący (hotkey), ścieżkę do pliku PES6.exe, włączyć oraz wyłączyć dźwięk.

Jeżeli zmieniłeś język musisz zrestartować aplikację.

Po kliknięciu na start - PES6 się włączy.

Po zakończonym meczu musisz wcisnąć klawisz aktywacji, który wybrałeś w menu ustawień (domyślnie F11), jeżeli włączyłeś dźwięk powinieneś usłyszeć teraz dźwięk aparatu fotograficznego.

Po wciśnięciu klawisza w folderze "matches" znajdować się będzie plik z rozszerzeniem *pld, który zawiera dane na temat statystyk.

Możesz także utworzyć skrót do programu, który włączać się będzie z parametrem 'silent' (bez znaku " ' ")
[jeżeli nie wiesz jak dodać parametr -> patrz dół posta], ale najpierw musisz skonfigurować program. PES włączy się, a statistic creator będzie nie widoczny (zminimalizuje się).

2. PES Statistic Center

-Na początku wszystkiego włącz program (PES Statistic Center.exe).

-Teraz musisz stworzyć swój profil. Kliknij na ("Profil" > "Create") i wpisz swój nick/ imię (do chcesz).

-Po kliknięciu na "OK" twój profil zostanie automatycznie wygenerowany.

-Wybierz język dla swojego profilu w menu "Edit" > "Language". Po zatwierdzeniu swojego wyboru musisz zrestartować program.

-Przed zaimportowaniem nowych danych musisz uzupełnić swoją "listę przeciwników" (Opponent list). Możesz to zrobić wchodząc do menu: "Edit" > "Opponent list" ("Edycja" > "Lista przeciwnikow") . Tam musisz nazwać swoich przeciwników i dodać ich (klikając "Add" ["Dodaj"]). Każdy profil ma swoją własną "listę przeciwników". Możesz zmienić profil w menu "Profil" > "Select" ("Profil" > "Wybierz").

-Kliknij na przycisk "Import new data" ("Importuj nowe dane") w menu głównym kliknij przycisk "Browse" ("Przeglądaj"), aby znaleźć i wybrać plik ze statystykami, które chcesz zaimportować (rozszerzenie *pld).

-Po lewej stronie menu jest okno (DropDown-Box), w którym znajduje się lista twoich wszystkich przeciwników. Wybierz po prostu przeciwnika, z którym grałeś w wybranym pliku ze statystykami. Nazwa wyświetlana nad drużyną jest po to, by przypomnieć ci nazwy graczy (nicki/imiona) w wybranym piku.

-Musisz wybrać, który gracz drużyną "Gospodarzy", a który drużyną "Gości" ("Home" & "Away"), co jest BARDZO WAŻNE, aby poprawnie zaimportować dane!

-Sprawdź swój wybór przed kliknięciem "Importuj" ("Import"), ponieważ jest on nieodwracalny!

-Teraz możesz zobaczyć podstawowe statystyki dla przeciwnika, którego wybrałeś. Kliknij na "Szczegółowe statystyki" ("Detailed statistic"), aby zobaczyć pełną listę dokładnych danych.

-Po lewej stronie do wyboru masz kilka rodzajów statystyk do zobaczenia.

INSTRUKCJA W FORMIE GRAFICZNEJ
http://img259.imageshack.us/my.php?image=i...adopessc9ps.jpg

===JAK DODAĆ PARAMETR SILENT DO SKRÓTU===

1. Otwórz folder z programem.
2. Kliknij i przytrzymaj go prawym przyciskiem przeciągając na pulpit.
3. Z rozwiniętego menu wybierz "Utwórz skróty tutaj".
4. Pojawi się skrót.
5. Kliknij Prawy > Właściwości.
6. Zakładka Skrót.
7. W okienku Element docelowy dopisz 'silent' (bez znaku " ' ").
- przykładowo przed zmianą ścieżka wyglądała tak:
"D:\PES6 download\statistic\PES Statistic Center 1.0.0\PES Statistic Creator.exe"
- a po zmianie:
"D:\PES6 download\statistic\PES Statistic Center 1.0.0\PES Statistic Creator.exe" silent
8. Kliknij Zastosuj i Ok.

Aby zmienić nazwę skrótu: Prawy myszy > Zmień nazwę.

!!!UWAGA!!!
Gdyby komuś po wciśnięciu Konfiguracji wyskakiwał błąd należy ściągnąć najprawdopodobniej bilbiotekę comdlg32.ocx. Np. z tej strony: http://windows.online.pl/pliki/ocx.zip
Plik należy wypakować i wkleić do folderu Windows.

____________________________________________________________________________________

Mam nadzieję, że komuś się przyda.
Gdyby ktoś mógł umieścić instrukcję graficzną na jakimś dobrym serwerze - byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
patryk90
Ja mam taki problem, po zakończonym meczu wciskam to F11 i jest dobrze. Wychodze z gry wchodzę do folderu/matches/ i są tam te pliki o rozszerzeniu pfd lecz gdy je chce zaimportować to wtedy ich nie ma:(Nie wiem w czym tkiw problem proszę o pomoc, pozdrawiam
hetfield88
mam tak samo ....?
Bakel
Ja poradziłem sobie z tym w ten sposób, iż zmieniam nazwę pliku przykładowo na 1.pfd i przy imporcie wskazuję katalog /matches i wpisuję 1.pfd. Wówczas działa. Niedopracowany ten program.
patryk90
QUOTE(Bakel @ Jan 22 2007, 23:29:28) [snapback]115642[/snapback]

Ja poradziłem sobie z tym w ten sposób, iż zmieniam nazwę pliku przykładowo na 1.pfd i przy imporcie wskazuję katalog /matches i wpisuję 1.pfd. Wówczas działa. Niedopracowany ten program.

dzięki za radę, ja tak próbowałem i też nie idzie, nie wiesz co jeszcze bym mógł zrobić
P.S. zmieniam nazwę na 1 wchodzę tam gdzie to mam wpisuję 1 otwieram i mi wyświetla że albo zremisowałem 0:0 lub jest wynik 0:? Pozdrawiam
maciek_ssi
Można inaczej: wchodzisz do katalogu Matches i w polu nazwy pliku wpisujesz *.*, później wciskasz Enter i voila! Widzisz wszystkie.
patryk90
QUOTE(maciek_ssi @ Jan 22 2007, 23:49:37) [snapback]115648[/snapback]

Można inaczej: wchodzisz do katalogu Matches i w polu nazwy pliku wpisujesz *.*, później wciskasz Enter i voila! Widzisz wszystkie.

U mnie nawet to nie pomaga(nie mogę zmienić nazwy na coś co nie jest literą), macie jeszcze jakieś pomysły???Z góry dzięki pozdrawiam
pepe
QUOTE(patryk90 @ Jan 23 2007, 17:19:09) [snapback]115734[/snapback]

U mnie nawet to nie pomaga(nie mogę zmienić nazwy na coś co nie jest literą), macie jeszcze jakieś pomysły???Z góry dzięki pozdrawiam

Ja poprostu jak klikne import wpisuje "20" w nazwie i mi sie pojawiaja wszystkie pliki jakie sa w katalogu matches - wybieram ten na samej najnowszy i jest OKI

PS: program miód! tylko jak sie z masterleague bierze to jest austria vs austria, ale to zaden problem:D
patryk90
U mnie nic nie idzie, pomóżcie!!!!Próbowałem wszystkiego co mi piszecie. Specjalnie przed chwilą grałem szybki mecz, wygrałem Polską z Portugalią 1:0, dgy sędzia zagwizdał szybko wcisnąłem F11.W folderze matchesz plik jest, zmieniam mu nazwę na 20, potem chce zaimportować i nie ma, wpsiuje 20 i otwieram a tam mi pokkazuje mecz polska-portugalia 0:0. Macie jeszcze jakieś pomysły????Bo ja już nie wiem co mam robić unsure.gif Pozdrawiam i dzięki
pepe
ja nie zmieniam nazwy pliku!!!
tylko ja w stat cenetr biore importmatch i sie pojawia okno to wpisuje poczatek nazwy czyli: "20" bo wszystkie mecze w nazwie maja na poczatku rok 2007 i sie pojawia lista plikow w folderze! a do katalogu matches nawet nie wchodze i nie ruszam nic plikow!!!!!

ja nie zmieniam nazwy pliku!!!
tylko ja w stat cenetr biore importmatch i sie pojawia okno to wpisuje poczatek nazwy czyli: "20" bo wszystkie mecze w nazwie maja na poczatku rok 2007 i sie pojawia lista plikow w folderze! a do katalogu matches nawet nie wchodze i nie ruszam nic plikow!!!!!
whan
nowa wersja 1.0.1
http://issonline.pl/download/index.php?act=view&id=568

PS
problem z koniecznościa wpisania nazwy meczu aby go wczytać istnieje dalej.
SWiergi
A będzie to kiedyś działać z uaktualnieniem 1.10?? sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.