Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dla posiadaczy Radeonòw
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Drakkar
Mam dobre wieści. Otòż, jak wiadomo Catalysty (Katalizatory) z serii 3.xx oraz 4.xx nie rozwiązywały wszystkich problemòw graczy. Najbardziej denerwujące było to, iż np. po załadowaniu nowszych Catalystòw gra, na ktòrej nam zależało zaczynała działać dobrze, zaś gry, w ktòre graliśmy wcześniej nie dało się w ogòle rozsądnie pograć. Problem ten występuje często głòwnie u posiadaczy starszych Radeonòw z serii 7xxx czy 8xxx, ale i nowe karty miały takie problemy.
Dlatego oświadczam Wam, iż dostępne na www.ati.com nowe Catalysty 5.01 są tym czego od dawna oczekiwaliśmy my, posiadacze kart ATI smile.gif. Nareszcie firma ATI dokładnie opracowała i przygotowała nową serię katalizatoròw... Sam się o tym przekonałem, gdyż wyżej wymienione problemy występowały właśnie u mnie. Dlatego zachęcam wszystkich do ściągania i życzę miłego grania. Koniec z żonglerką katalizatorami smile.gif
lazy_bum
Cytat
Nareszcie firma ATI dokładnie opracowała i przygotowała nową serię katalizatoròw...

Czytaj: W koncu przestala miec w dupie uzytkownikow swoich produktow.
kemot
dobry temat, bo za czesto na ati.com nie zagladam, sciaga sie w tle wink.gif
brzezin
ja niemam radka tongue.gif ale przyda sie na starosc
siano
idac za mysla. Ati postaralo sie takze w kwestii sterownikoow pod systemy unixowe, modul glx wreszcie dziala za kazdym razem, nie ma zadnych problemoow z obsluga grafiki 3d smile.gif
takze instalacja nie nastrecza zadnych klopotoow, a wyjscie TV dziala przecudnie.
jesli ktos jest zainteresowany tematem (w co watpie smile.gif ) chetnie przedstawie potrzebne configi i wskazoowki dt instalacji
saper
ja mam radeona 9800 pro i niemam zadnych problemòw :wink:
Bushmen
ja mam 9250 256mb pes 4 chodzi w 800*600 medium. Nie narzekam :wink:
Drakkar
Drakkar's Return 8)

Pod koniec lutego wyszła wersja 5.2. Według ròżnych testòw widać znaczącą poprawę w poròwnaniu do wersji 5.1, 4.12-4.09. Jedyny zgrzyt występuje w grze Half-Life 2, gdzie w 3D Marku ma o połowę mniej punktòw w poròwnaniu do starszych katalizatoròw. Tak więc, jeśli nie gracie w HL to ściągać nową wersję. Choć według mnie najlepiej zainstalować nowe catalysty dopiero, gdy wyjdą modyfikowane sterowniki Omega. Oczywiście Omega pod Catalyst 5.1 jest już dostępna w sieci. Są to jak narazie najlepsze modyfikowane sterowniki pod katalizatory ATI. Bardzo dobrze skonfigurowane.

EDIT:
Z ostatniej chwili! Właśnie dziś wyszedł Catalyst w wersji 5.3. Ale najlepiej poczekać na testy, ktòre wkròtce napewno pojawią się w sieci. Oby wyniki były jak najlepsze.
Zapraszam na: http://radeon.fc.pl/news.php (Najlepsza polska strona o ATI) lub po prostu na www.ati.com
Bushmen
to jak bedzie jakas dobra wersja tongue.gif (najlpiej zoptymalizowana pod PESA) to daj znac :wink:
snake
Ja posiadam 9200 128mb i rowniez polecam omegi wink.gif
Drakkar
Jest już dostępna wersja 5.4 Catalystòw ATI.
Wyszła także Omega modyfikująca 5.2.
Więcej pod linkami podanymi we wcześniejszym poście.
Krisbit
Witam ja mam Radeon Excalibur 9000
Problem mam natury TV-OUT nie ptrafie go ustawic na wszystkich systemach typu pla saecam nie ma obrazu nie wiem o cochodzi?
onix_the_chosen
Ja mam GeCube Radeon 9550 Extreme (445/580) i dziala na Omegach najnowszych zajebiscie ;D
kucharz
Mam pytanie,mianowicie posiadam Radeona 9000 64MB wszystko bylo dobrze dopoki nie zainstalowalem Brothers in Arms.Kiedy juz gram ,
strzelajac do niemcow nastepuje restart kompa sad.gif Nie mam pojecia czym to jest spowodowane,moze dlatego ze mam stery z roku 2004 8) a moze Catalyst by cos tu pomogl :?: :?: Licze na pomoc :wink: pozdrawiam
Kamilo
to dlatego ze strzelasz do Niemcòw biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif lol heheh
a tak na powaznie to zainstaluj najnowsze stery i bedzie po problemie...
Ja polecem stery DNA --> http://www.amnezja.org/modules.php?name=Ne...rticle&sid=3165 <-- te sa najnowsze 8)
snake
zainstaluj najnowsze Catalysty i zobacz, juz dawno powinienes je zainstalowac ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.