Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Z Bmp
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Przemoo90
Robie bmp i mam cztery oczy jak wgrywam. Dlaczego? Prosze o pomoc
matthew
QUOTE(Przemoo90 @ Jan 14 2007, 15:51:37) [snapback]112855[/snapback]

Robie bmp i mam cztery oczy jak wgrywam. Dlaczego? Prosze o pomoc

bo bmp nie zgrywa się z modelem..
Maciek2
sorka pomylka smile.gif
Przemoo90
Robiłem już wszystkimi sposobami. Oglądałem tutoriale Murazora, Mystiqa i jakiś jeszcze, który pobrałem z forum. I wszędzie podwójnie wychodzą oczy, usta i nos. Tak to wygląda:

IPB Image

http://img46.imageshack.us/my.php?image=clipcz3.jpg

Czy wie ktoś jak to naprawić? sad.gif

P.S. Wie ktoś jak otworzyć oedita? Wybieram bina - daje pes oedit i nic się nie dzieje
Może ktoś napisać po kolei po instalacji co zrobić?
Jak nie używasz OEdita to się nie dziwię że masz podwójne oczy ohmy.gif

Upewnij się że plik ma rozszerzenie *.bin a nie str jak na screenie.

Options -> Oedit patch i tam podaj plik oedit.exe

Zamknij i uruchom ponownie PES/OEDIT Converter i powinno działać.
Przemoo90
Ta druga twarz ma rozszerzenie .bin i wybieram oedit.exe robie tak jak napisałeś i jak wybieram twarz i daje pes - oedit to wykazuje nowe okno oedit i tak w kółko.

P.S. Jaka jest dokładnie nazwa skrótu który mam wybrać w options-oedit path? (Ja wybieram pes-oeditconv.exe tym samym, który później włączam. drugi raz zainstalowałem i odpaliłem skrótem , który się utworzył na pulpicie i jest to samo) sad.gif sad.gif
OEdit path znaczy ścieżka do OEdit... a ty jak widze podajesz do POC`a.

OEdit
Przemoo90
Wielkie dzieki. jestes naprawde wporzo.

Ja nawet nie mialem oedita tylko konwerter tongue.gif
Przemoo90
A mam jeszcze jedno pytanie.

Tworzyłem twarz w oedicie i sprawdzałem ją w grze. Za którymś razem wchodzę do gry i przy tym zawodniku wywala do pulpitu.
Mogłeś zamiast twarzy wrzucić włosy lub na odwrót. Nie znam innego wyjaśnienia.
DMaroco
Edit:
Poprzedni post nieaktualny bo znalazłem spodób.

Ale mam inny problem. A właściwie dwa i tu bardzo prosze o szybką pomoc.

1. Problem z oeditem. Po wymodelowaniu wszystkiego kiedy wciskam w converterze OEDIT --> PES wyskakuje mi taki komunikay: RUN-TIME ERROR '6': Overflow
o co chodzi?

2. Stworzyłem sobie zawodnika na bazie kopii całości Henry'ego. Zmieniłem zupełnie kształt głowy i twarzy żeby był ktoś inny po prostu. Potem stworzyłem twarz i wymodelowałem ja w Oedicie itp. Wszystko jak trzeba zapisałem ją jako name.bin. Ale kiedy wpisuje w map.txt numer (w grze pojawiło się id:32920 więc zgodnie z zasadami w map.txt wpisuje: 32920,"name.bin" (włosów nie musiałem akurat tworzyć bo nie było potrzeby) i nici. W grze twarz się nie pojawia. Nie wiem czy to jest dlatego, ze mam problemy opisane w pyt 1 czy po prostu utworzonych zawodników nie można podmieniać. Dziwne bo z innymi twarzami nie było problemu a podmieniałem już istniejące

HELP
bilak
1.zainstaluj jeszcze raz oedit
2.a wgrałeś tam koło map.txt " name.bin " ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.