Ściągnąłem patcha z numerami z PESPC-FILES.COM i teraz numery na strojach Barcy mam czarne i nie moge ich nigdzie zmienić? Gdzie to się zmienia?
Drakkar
Jan 17 2005, 21:21
W edycji drużyny... i tam masz opcje, gdzie możesz zmieniać stroje.
Jaja se robisz? Przecież te drużyny co mają oryginalne stroje na licencji nie są możliwe do edytowania...
_kamil_
Jan 18 2005, 14:53
EditPES4OptionFile
www.google.pl
Jocker
Jan 18 2005, 15:00
No to masz walka bo juz tego nie zmienisz MaKaO :cry: ZONK :!: :!:
zmienisz zmeinisz
nie mam czasu zeby teraz pisac o tym bo troszke tego jest, moze kiedys znajde czas
Cytat
zmienisz zmeinisz
nie mam czasu zeby teraz pisac o tym bo troszke tego jest, moze kiedys znajde czas

Fajnie by było, spròbuje tym programem do edycji option file'a ;] pzdr.
P.S.
Jocker i tak nie będziesz Zygmuntem, więc nie błaźnij więcej.
Jocker
Jan 18 2005, 19:56
SAM JESTES ZYGMUNTEM !!!!!!!!!!!!!!! :evil:

FUCK YOU :!: :!:
Zygmuntem, wreszcie cos prawdziwie smiesznego a nie zalosnego... zonk!
Jocker ja nie kazałem tobie wypowiadać się w tym temacie, tylko prosiłem o pomoc kompetentnych ludzi, a ty tylko widze znasz sie na megahitach polsatu i rozkładòwce tvnu...
T-mac jak tam? ;]
Jocker
Jan 19 2005, 13:51
Przymknij ryj makao :!: I mi tutaj nie wyjerzdzaj z polsatem lamusie powalony :evil: :!: :!:
P.S Umyj Z
kazikcky
Jan 19 2005, 13:53
Easy ,easy panowie spokojnie calm down...
Joker moge sie szybko przyczynic do bana, wiec radze herbatke ziolowa, kocyk, tableteczki i ciszaaaaaaaaaaaaaaaa...
PS: Bo gosc cie zygmuntem rozwalil a ty walisz ponizej pasa i to sie nie podoba...
Jocker
Jan 19 2005, 14:19
Dobra spox :x Ale koles mnie wnerwia :!: :evil:
P.S To nie chodzi o "Zygmunta"
---OT---
Hehe, że tak będe kontynuował OT [sorry]... Ja Cie "wnerwiam" (wogòle istnieje takie słowo?)? Nie chce Jocker (kolejna literòwka [ck] ?) dalej z tobą dyskutować na temat moich zębòw, ale mam dla Ciebie jedną taką uwagę: uważaj ze słowem lamus, żebyś sam sobie głowy nie strącił... pzdr. ;]
Jocker
Jan 19 2005, 17:17
Masz cos do mojego nicka? Dobrze ze twoj jest dobry (makao= ścierwo)
A jak nie znasz słowa "wnerwia" to jestes analfabetą :!::!::!:
PS:Akurat sie ciebie boje:!:A głowe to mozesz ty stracic:!:
Dżoker nie przesadzaj .... To nie jest bluzgarnia....... napisz do goscia na GG a nie tu trujesz... Banana wyłapiesz to sie skończy dzień dziecka... bedziesz pozniej żałowal....
Dobra to ja już ostatni raz...
Nie poròwnywałem twojego nicka do żadnego ścierwa, tylko stwierdziłem że pisze się Joker... To raz, dwa... nie mòwi się wnerwia bo nie przystoji człowiekowi co wyzywa mnie od analfabetòw, ładniej jakbyś powiedział denerwuje, po trzecie to wcale Ci nie groziłem, tylko to była metafora (powiedział analfabeta

) znasz może coś takiego: Kto mieczem wojuje od miecza ginie? Podobnie w tym przypadku, uważaj z nazywaniem kogoś lamusem, bo sam wyjdziesz na lamusa ;] wytłumaczyłem Ci to chyba najlepiej jak się dało, z wyrazami szacunku i uznania [rotfl] ;] pzdr. hehe
michau000
Jan 19 2005, 17:29
Jocker, skończ tę błazenadę...
sam jestes zygmuntem heheh ta riposta mnie powaliła. w sumie możecie sobie polemizować, ale załòżcie osobny temat.
a tak zeby wrocic do tematu, to powiem, ze ten numer z numerami bardzo mnie >wnerwiał< w pes3, wtedy wszystkie numerki były niebieskie. ale jak to zmienić za jednym zamachem, nie wiedziałem.
Michau nie chodzi nawet o to, żeby je zmieniać, bo ja moge pozmieniać, żaden problem, tylko że w strojach ktòre są na licencji (Primera, Serie A, Eredivisie) nie da się wogòle zmienić koloru numeru... i np. po zainstalowaniu tych numerkòw mam numery na strojach barcy czarne, ale np. Atletico ma żòłte numery...
Dobra to konczymy temat:
1. z pliku data_e.afs eksportujemy plik param_dat_bin1(afs expolrerem 3.4)
2. sciagamy program o nazwie We8_set_default_color (www.pespc-files powinno byc)
3. nim otwieramy(przez klikniecie na 3 kropki na dole) wyeksportowany plik param_dat( w programie zaznaczamy PES4 i po zaznaczeniu pliku RETRIEVE FILE)
4. olewamy komunikaty(klikamy ok)
5. w bardzo prosty sposob zmieniamy kolory numerow, napisow, style koszulek, czy chcemy kolnierzyk
6. zaleca sie po kazdej, nawet najmniejszej zmianie zapisywac plik(przez WRITE FILE) bo nieraz program "niepamieta" wczesniejszych zmian
7. jak skonczymy zabawe to zapisujemy i wylaczamy set defaulta
8 importujemy zmieniony plik param(afs explorerem)
9. w grze mamy kolory itd jak chcielismy i jakies blokady i licencje KONAMI nam powiewaja
PS: Aby odszukac plik param... nalezy uzyc funkcji searchw menu explorera
Mam nadzieje ze dacie rade...
No i jeszcze sprawdzilem wszystko na wszelki wypadek, i nieraz trzeba zrebuildowac data_e(za malo miejsca na plik), porady znajdziecie w temacie odnosnie ball revolution i ich instalacji
Kemot napisałeś olewamy komunikaty, ale czy aby na pewno? Wyświetla mi coś w stylu że pliku albo nie ma (ale jest, bo wczytuje go z browse'a) albo coś nie tak jest z rozmiarem, więc raczej na 100% chodzi o tą drugą opcję, teraz pytanie co z tym fantem zrobić?
u mnie sa 2 komuniakty:
Error file not found(sciezka do pliku) i ze zaladowal defaultowe nazwy druzyn, potem ze zaladowal plik param dat(a nie exe bo do tego ten program sluzyl) czyli u mnie nie widze problemu...
Wiecej wam chyba nie poradze, mysle ze to jest jedyne rozwiazanie na twoj problem...
Sorry że tak odświeżam, ale nie chcę zakładać nowego tematu... Możecie powiedzieć, gdzie znaleźć plik data_e ?? Mam już program WE8_blablabla i chcę zrobić punkt 1 z tutoriala kemota... ale u mnie nie ma nigdzie takiego czegoś jak data_e

Aha, znalazłem jakiś param_dat w 0_text... Ale on chyba nie pasi...
PS. Oszczędźcie mnie i nie jedźcie po mnie zbytnio
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.