Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Turtorial Do Zamieniania Relpeyòw Na Pliki Avi,mpg,wmv Itd..
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3
LeMie
Witam :")
jak zauwazylem dosc duzo jes problemòw z zamienianiem sowcih repleyòw na pliki filmowe smile.gif
postaram sie wam w tym pomòc smile.gif nie jets to takie ciezkie smile.gif
Zaczynamy...
Sciogamy program FRAPS-->http://www2.fraps.com/FRAPS251.EXE
i VirtualDub-->http://www.afterdawn.com/software/video_software/video_tools/virtualdub.cfm

Jesli jush mamy te porgramy rozpakowujemy je smile.gif no i wlaczamy najpierw program FRAPS...
pòzniej wchodzimy do gry i powinny nam sie pojawic takie zòlte cyfry w gòrnym lewym rogu ekranu jesli sie pojawio jest OK smile.gif
wchodzimy do options/museum/repley playbeck i wybieramy bramke ktòry chcemy "przerobic"
Narywanie zaczynamy od tego momentu gdy nacisniemy guzik F9 a gdy chcemy zakonczyc narywanie znowu wciskamy F9 !!
wcyhodzimy z gry...
Teraz właczamy program VirtualDub zeby zmniejszyc rozmiar bramki...
jelsi jush mamy włoczony VD to naciskamy open video file no i wchodzimy do c/fraps/ i tam powina byc nasza bramka chyba ze ktos sobie zaisntalowal pogram fraps gdzies indziej,naciskamy na nią i dajemy OK...pòzniej naciskamy zakldadke VideO i naciskamy Compression i wybieramy codec nalepie niech to bedzie WMV bądz Div X wtedy bramka nie bedzie duzo zajmowała...wiec wybieramy div x i naciskamy ok.
Pòzniej znowu wchodzimy do zakladki File i naciskamy tym razem SAVE AS AVI no i dajemy nazwe naszej bramke np.Henry_gol i dajemy ok smile.gif no i nasza bramka jush jest przerobiona smile.gif
jesli bedą jakiejs problemu uderzac na GG smile.gif
pozdro dla kumatych smile.gif
LeMie
Tomak
LeMie, dobra robota biggrin.gif Zabieram sie za zmniejszanie rozmiaru bramek 8) Napewno cos wrzuce do tematu o bramkach :!:
LeMie
no i po co ten link ??
kemot
Po to ze tam jest wszystko o nagrywaniu bramek :x
Hawok
no no biggrin.gif przydał sie ten tuotrialik a kemot spal sie z tym linkiem:]
LeMie
Cytat
Po to ze tam jest wszystko o nagrywaniu bramek  :x

Ty to Kemot tylko potrafisz docinać, a jak narazie nic od siebie nie wniosles na forum...zadnych turtoriali nic...kompletna klapa..
Szkoda ze nie ma opcji IGNORUJ na forum bo napewno bys zaraz dostal od kiklu ludzi "ignora"
Wiec jak Ci sie nie podoba turtorial to nie czytaj i wejdz sobie na ten link co Ci kolega podał smile.gif
ResPEct dLa NorMalNycH..
Drakkar
LeMie, Ty lepiej uważaj stary. Nie wiem, może nie zauważyłeś... Ale ten kemot, ktòry według Ciebie nic nie wniòsł na forum jest tu MOD-em :!: :twisted: hahaha laugh.gif laugh.gif laugh.gif

A tak poza tym, to mi osobiście pomògł bardzo dużo, i nadal to robi...
i podejrzewam, że na gg nadal jest oblegany... czy to przez normalnych użytkownikòw czy też przez matołòw nie wiedzących np. jak zrestartować kompa. Tak więc więcej szacunku LeMie, a szczegòlnie do starszych. No i przede wszystkim do ludzi, ktòrzy muszą pilnować, aby forum było czyste i przejrzyste.

Pozdro kemot :!:
StraY
Kemot nie jest tu od pisania tylko od pilnowania 8)
T-Mac
i od docinania tongue.gif
StraY
to jest pewnie hobby kemota tongue.gif ( całkiem udane nawet biggrin.gif)
LeMie
Cytat
LeMie, Ty lepiej uważaj stary. Nie wiem, może nie zauważyłeś... Ale ten kemot, ktòry według Ciebie nic nie wniòsł na forum jest tu MOD-em :!:  :twisted:  hahaha  :lol:  :lol:  :lol:  

:!:

Uważaj na co ?? Na BANA ?? to jush nie mozna miec wlasnego zdania,poprostu nie wiem ale mam niechęc do kemota,poniewaz dy ylko widze posty jakiejs to zawsze krytykuje w nich...
To Tylko moje zdanie...
wiec pozdro dla wszystkich ktòrym kemot pomogł smile.gif
narqa
kemot
To nie moje hobby, tylko widzac jak niektorzy odp. na posty ludzi ktorzy znacza na scenie b. duzo, lub dzieci ktore zakladaja nowy temat bo nie orientuja sie, lub poprostu nie chce im sie sprawdzic czy cos takiego istnieje(a przyklejony temat strasznie trudno zauwazyc) wzrasta u mnie poziom adrenaliny... Do nowych userow, ktos tu byl przed wami i robil bardzo duzo, nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy bo cieliscie wtedy w Fife zyjac w blogiej nieswiadomosci, teraz KONAMI zaatakowalo PeCeta i horda gowniarzy zalala to miejsce myslac ze sa Bog wie kto, tyle ode mnie, malo mnie obchodzi co o mnie myslicie

PS: Do czego to doszlo ze moje posty sa usuwane laugh.gif
PS2: O zdjecie praw do moderowania i wyzerowania liczby postow prosilem z 3 tyg temu, zero odzewu...
_kamil_
moim zdaniem kemot jestes najlepszy w tym co robisz, czyli staraniu sie o zachownie jako takigo porzadku. niestety nie wszyscy potrafia to docenic.
T-Mac
wazelinka na miesiac masz spokuj tongue.gif
kret
A ja niemam do wyboru w Compression div X albo cos tam innego sad.gif :roll:
lukasso
to zainstaluj divixa tez to mialem biggrin.gif
Bakel
http://prdownloads.sourceforge.net/taksi/t....5.zip?download
Taxi do zgrywania miast FRAPSA, do wyboru ;)
kret
Podajcie mi link do diviX'a biggrin.gif:D!!
LeMie
www.google.pl !!!!!!!!!!!!!! :twisted:
Regz
Hmmm...a może
http://www.divx.pl/ :]

inna dobra stronka:
http://divx.howto.pl/
wałek
Cytat
Do nowych userow, ktos tu byl przed wami i robil bardzo duzo, nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy bo cieliscie wtedy w Fife zyjac w blogiej nieswiadomosci, teraz KONAMI zaatakowalo PeCeta i horda gowniarzy zalala to miejsce myslac ze sa Bog wie kto, tyle ode mnie, malo mnie obchodzi co o mnie myslicie  

Co do tego poyżej to sie nie zgodze, ja osobiscie grałam W PESA tylko na kompie na poczatku było to przez emulatory ale było teraz wyszła wersja na pc (szkoda że konwersja) i z tego sie bardzo ciesz nigdy nie grałem w fife dłużej niż godzine (z każdą nową wersja mniej ) ale mam nadzieje że fifa kiedys doròwna poziomowi pesa/iss/we i wtedy zcaznie sie naprawde hardkorowe gry jedna lepsze od drugiej minimalnie co chwile jakis udogodnienia bo osobiscie wali mnie czy cos sie nazywa FIFA czy PES musi byc poprostu dobre a jak narazie pes jest najlepszy (ale fifa na hali tez była spox biggrin.gif) pozdro dla wszystkich wielbicieli dobrych symulacji naszego ulubionego sportu ktòrym zalezy na miodności a nie na grafie (fifa jak narazie tylko sie tym zajmuje grafa grafa i jeszcze raz grafa) a po kiego mi to ja wole miec perfekcyjne panowanie nad zawodnikiem biggrin.gif
saper
Cytat
no i po co ten link ??

po co sie nogi nacą tam pisze jak nagrywac :wink:
Dorin
Ja mam pytanie troche innego typu ale mysle ze tez sie nada do tego topicu.
A, mianowicie chodzi mi o to jak z filmu .avi zrobic gifa takiego jak widze w wiekszosci waszych avatarow czy sygnatur ????
kosa
ja mam problem
1. jak gram se w pesa to mam 30 - 50 FPS, ale jak wciskam f9 to sie tnie i taki sam efekt jest juz w filmie, gdzie tam mam 10 fps...
O co chodzi???? chcialbym wreszcie nagrać płynny fimik

2. jak nagrac fimik bez głosu?? czy wystarczy tylko przyciszyc glosniki??
Tomak
ad.2 wyłacz głos w grze :]
StraY
txt kosy z głosnikami rządzi biggrin.gif wink.gif
a pozbyć się dzwięku możesz albo tak jak Tomak mòwi, albo juz w VirtualDubie wyłączając go w zakłądce audio/sound( czy co tam było tongue.gif )
•volvo
Jak zgram replay Frapsem 2.0.0 [ tylko ta wersja działa mi zarejestrowana ] to powtòrka zajmuje jakieś 200 MB i po obròbce Virtual Dubem 6MB , ale nie dość że to strasznie dużo to jeszcze wygląda tragicznie ...

Co mam poustawiać, żeby powtòrka wyglądała znośnie i ważyła niewiele ?? Jakim codeciem kompresować i jak poustawiać ?? 8)

Ile FPS ma być ustawione w Frapsie oraz Full, czy Half Size ??
lukasso
half size
•volvo
No ale jak poustawiać żeby powtòrka zajmowała np. 2MB i nie wyglądała tragicznie ??
LeMie
wybierz odpowiedni codec jak kompresujesz plik !! no i jak nagrywasz powtòrke to nagraj tylko ten kawałek gdzie jest strzał i bramka a nie cala akcja tongue.gif hehe smile.gif
pozdro smile.gif
•volvo
W moim filmiku akcje są przyspieszone więc nie jest źle.

Plik już skompresowałem kodekiem Xvid Mpeg4 Codec ... Filmik właśnie wysyła sie na serwer 8)
dzenda_dzenda
a co do tematu to jak można pozamieniać te avi na .mpg, albo .wmv? Bo jak mnie pamięć nie myli mpegi i .wmv są chyba mniejsze od avi? Waiting for reply. :wink:
ftomekk
X Video Converter-Swietny program do zamiany plikow na Avi,na MPEG ,na VCD,mozna laczyc pliki,wycinac dowolny fragment,wyciagac Audio i rozkladac film na klatki.Latwe i intuicyjne sterowanie i program naprawde wporzo.

http://www.programosy.pl/index.php?s=prog&id=428
Soxx
ftomekk właśnie sciagnąłem ten programik zaraz obczaje.Własnie interesowało mnie łaczenie wycinkòw avi.Wielkie dzieki :!:
P.S......zabierz stad tego gifa bo rozprasza ludzi i nie mozna sie skupić na forim :wink: ;D
Radzio Avia
Ludzie pomocy robie ten filmik i dupa strasznie sie tnie co robic ??
kosa
ustaw se na 20 fps i half-size i rozdzielcosc jak najmniejsza... jak bedziesz nagrywal to sie bedzie ciąć ale juz po wszystkim to filmik bedzie w miare dobry
Radzio Avia
Ludzie zrobilem co mowiliscie i LIPA mozna zrbic cos jeszcze :?: :twisted: :roll:
Dino
A jest jakis tutorial do kompilacji? biggrin.gif
Soxx
A jest jakis tutorial do kompilacji? biggrin.gif

Oj przydałby się przydał :roll: :arrow: Odnosnie Adobe after Effects
tomek828
probowalem robic kompilacje tym programem Adobe after Effects ale kompletnie nie kumam tego programu sad.gif przydal by sie jakis tutorial !! :shock:
kostek
siemka. ja troche odbiegne od tematu ale nie do końca. Wie ktoś może jakim programem można edytować (np.wstawić dźwięk) w plikach formatu .mov (z aparatu cyfrowego) ? pozdroofki
ps.virtualem dub sie nieda,chyba ze są jakieś wtyczki do tego
lualua
QUOTE(tomekronaldo @ Apr 15 2005, 14:43:04)
probowalem robic kompilacje tym programem Adobe after Effects ale kompletnie nie kumam tego programu  sad.gif  przydal by sie jakis tutorial !! :shock:
[right][snapback]21677[/snapback][/right]

After Effects to program dla profesjonalistòw od montażu ludzie!!!
tomek_czyz
After Effects to program dla profesjonalistòw od montażu ludzie!!!

Prosze mi wierzyć albo nie, ale jak na początkującego w montażu biggrin.gif nieźle mi idzie. Ten program dla profesionalistòff, ma b. intuicyjną obsługę i każdy kto wie co to znaczy import video, timeline i wie co to mysz to sobie poradzi, poza tym jest help, ludzie
topek
omg metoda prob i błedòw
Po nagraniu filmiku w vd ustawiasz np frame rate na 80 czy wiecej noi kąbinowac z rozdziałka i bitrate
mientkivv
krna probuje virtualdub'em frapsem ale tez rad video tools i taksi 0.5 ale klopot mam caly czas ten sam zostaja i tak ogromne rozmiary plikow avi ma ponad 30 mb moze czegos nie zauwazylem albo nie przestawilem i nie widze, szlag bo przeciez to sie konwertuje ze 2 godziny ehhh unsure.gif
naiver
Mientkivv, niemozliwe, ze zajmuja Ci az tyle te pliki. Nagrywasz Frapsem, potem te pliki kompresujesz Rad Video (convert file) i juz masz kilkanascie razy mniejsze pliki. Nie bardzo rozumiem, w czym jest problem.

Swoja droga, dzis zauwazylem (lepiej pozno niz wcale wink.gif ), ze najlepiej jest nagrywac fragmenty meczu Frapsem w jak NAJWOLNIEJSZYM tempie. Co prawda wtedy plik wazy wiecej a pokazuje nieco mniej (bo w zwolnionym tempie), ale od czegoz jest kompresja wink.gif Co najwazniejsze - mamy swietna plynnosc! A jesli zalezy nam, by w naszym filmiku byla szybka akcja, to zwyczajnie przyspieszamy jakims programem (ja uzywam Ulead Video Studio 8) owe (skompresowane wczesniej) fragmenty nagrane Frapsem w najwolniejszym tempie i.. plynnosc nadal jest swietna! smile.gif
Wiem, ze byc moze dla rasowych specow od kompilki to nic nowego i odkrywczego, ale dla mnie - owszem. Dlatego pisze wink.gif

Przy okazji zapraszam do tematu o bramkach z PES 5 - zamiescilem tam moja najnowsza kompilacje. Szczegoly TUTAJ na samym dole.
Pozdrawiam
hamer_sopot
Mam pytania jak używasz frapsa (nagrywa gre) to mi strasznie muli !!! tak że wartośc z 50 zmienia sie na 1 albo 8 lub 6 ...... Nagrany film tnie ......
SWiergi
mi tez muli pomozcie w czyms kurde sad.gif
dboryc
Czy jest mozliwosc sciagniecia patcha "Kitserver 5.0.4 by Juce" z innego serwera?? bo na tym ciagle wyskakuje mi blad, ze dzisiaj nie mozna sciagac z tego serwera? jak by ktos mogl przeslac na poczte to bardzo prosze [email protected]
Z gory dzieki, narazie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.