mata-on
Dec 28 2006, 18:20
Czesc wszystkim!!!
zaczynam robić stadiony i na pierwszy ogien robie stadion MAN.United oto fotka z prac(bede zdawał fotorelacje)mówcie co poprawiać itd.

i jeszce jedno jak dać BMP na murawę??i dlaczego jak daje BMP to one są poprzestawiane np. do góry , albo na bok??
kostek
Dec 28 2006, 18:27
Na murawe nie musisz dawać BMP, to się samo zrobi podczas importu. Textury się przestawiają bo... bo tak. Musisz je sobie dopasować w PS albo innym programie graficznym.
Co to Twojego stadionu to texturki są słabe. Kolor kompletnie nie taki jak na Old Trafford i ten napis "Manchester United" kijowo wygląda.
pozdro,
kostek.
mata-on
Dec 28 2006, 18:35
Te teksturki inaczej wyglądają tylko taka jakość fotki. dzieki za rady
masz moze link do jakiegos dobrego tutka
ComeBack
Dec 28 2006, 18:59
Ja na twoim miejscu zaczal bym od jakiegos mniejszego obiektu

np. zrob stadion Odry Wodzislaw
POZDRAWIAM;)
jak dla mnie to najlepiej jak bys zaczal od stadionu DYSKOBOLII
Z gory THX
Brawo!! Nareszcie ktos podja sie na poczatek takiego stadionu. Popracoj nad tym co Ci napisal kostek... i nie zniechecaj sie.

pzdr
mata-on
Dec 28 2006, 21:25
Będe pracował, nastepnego skrina dam za kilka dni. POZDRO FOR ALL
Dżamper
Dec 28 2006, 23:39
To czekamy
mata-on
Dec 29 2006, 17:12
Zacząłem prace od nowa i mam jak narazie tyle, moze nie jest najlepsze to wszystko , ale to wkońcu mój pierwszy stadion
Dżamper
Dec 29 2006, 19:05
IMHO, te miejsca są do poprawki

mata-on
Jan 10 2007, 16:02
Kolejny skrin
i mam pytanie skąd brać dobre tekstury , takie jak są naprawde na stadionie??
walczu
Jan 10 2007, 16:04
najlepiej ze zdjęć stadionu
mata-on
Jan 10 2007, 16:32
Ja nie mam jeszcze strony z takimi dobrymi zdjęciami, aby zrobić daną teksturę. :/
Bartezz
Jan 10 2007, 20:53
Bardzo fajnie że robisz Old Trafford.
issonline
Feb 9 2007, 09:13
Witam.. Zacząłem budować własny stadion... Sciagnąłem tutorial... i mam problem.. Jak robie stadion to tam gdzie mają być ławki powinno być zacienione pole a ja mam normalne kreski... czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co mam dalej zrobić... Aha i jak mam wstawić ławki?? mój nr . gg. : 2414867
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.