Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Trudny wybòr!!
board.issonline.pl > Inne > Gry
Raffels
W najbliższym czasie mam zamiar kuić sobie jakiegoś managera.Tylko nie wiem na co się zdecydować biggrin.gif biggrin.gif :DWaham się pomiędzy Total Club Manager 2005, FM 2005 a CM 5. Moglibyście napisać zalety i wady wyżej wymienionych gier tak abym się mniej więcej mògł zorientować ktòra giera jest lepsza??

PS. Ale ja mam problemy hehe biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
kucharz
kupuj CM 2005!!!!! Moj kumpel ma i mowi ze WYMIATA :twisted: !!! Ta gra jest poprostu The Best laugh.gif Pamietam jak gralem w cm 4 to mnie tak wciagnelo ze od kompa odejsc nie moglem :wink: Wiec zapewniam ze sie nie zawiedziesz 8) P.S. hmmm... wlasnie dlaczego ja sobie CM 2005 nie zalatwilem biggrin.gif :?: :?: pozdro A tak na marginesie to TCM 2005 jest robiony na silniku fifa wiec za duzo wymagac od tej gry nie mozna tongue.gif

StraY
eee.... kucharz... zrobiłeś błąd logiczny wink.gif
Cytat
Pamietam jak gralem w cm 4 to mnie tak wciagnelo ze od kompa odejsc nie moglem  Wiec zapewniam ze sie nie zawiedziesz
napisałeś to odnośnie CM5, a kontynuacją CM4 jest FM05 wink.gif i właśnie FM'a bym polecił bo w 2 pozostałe pozycje nie grałem smile.gif
kemot
Gralem tylko w FM'a i naprawde polecam fanom managerow, klimat powrocil...

PS: CM4 to bylo niezle scierwo...
kucharz
Cytat
eee.... kucharz... zrobiłeś błąd logiczny wink.gif
Cytat
Pamietam jak gralem w cm 4 to mnie tak wciagnelo ze od kompa odejsc nie moglem  Wiec zapewniam ze sie nie zawiedziesz
napisałeś to odnośnie CM5, a kontynuacją CM4 jest FM05 wink.gif i właśnie FM'a bym polecił bo w 2 pozostałe pozycje nie grałem smile.gif

eee...faktycznie :wink: hehe P.S. FM 2005 jest najlepszy biggrin.gif

Drakkar
Więc od razu z gòry napiszę tak:

Tylko FM 2005!!!

A dlaczego? Już tłumaczę:
Do tej pory serię CM wspòłtworzyły dwie firmy, a mianowicie Sports Interactive (bazy danych i wszystkie statystyki - czyli serce gry) oraz Eidos (wygląd i kosmetyka - czyli mały wkład w grę). W zeszłym roku firmy się pokłòciły i duet się rozłamał (wiadomo, chodziło o pieniądze - głòwnie Eidos miał jakieś pretensje - nie lubię ich, ostatnio robią coraz gorsze gry i narzekają na brak kasy, obrazili się nawet i powiedzieli że kolejne Tomb Raidery, a pòźniej nawet wszystkie gry będą wydawać tylko na konsole - co za dupki).
Po rozejściu się firm panowie ze Sports Interactive zatrzymali prawa do wszystkich statystyk i baz dancyh, zaś Eidos tylko i wyłącznie silniczek graficzny (tak więc niewiele możemy się spodziewać po nowym CM'ie poza ładnym wyglądem - jeżeli nadal to coś można nazywać CM'em).
Tak więc panowie ze Sports Interactive (nie zrażeni, z niskim budżetem oraz bardzo ambitni) podpisali umowę z firmą SEGA, ktòra przygotowała silniczek graf. i ogòlną kosmetykę gry. Do nowego engine'u bardzo łatwo się przyzwyczaić, a gra nadal jest niesamowicie grywalna. Godny kontynuator i następca CM'a.
Tak więc stawiaj tylko i wyłącznie na FM'a 2005 :!: smile.gif Naprawdę polecam.
A o TCM'ie nie warto nawet mòwić, to typowo zręcznościowo-arcadowy manager na kròtką metę.
>pit<
Zdecydowanie FM2005 najlepszy manager w poruwnaniu do cm4 ma kilka nowych fajnych opcji polecam ci go nieznajdziesz lepszego ! biggrin.gif
T-Mac
a gdzie CM 2001/02 ??? smile.gif
w ta werje najwiecej gralem i mimo ze te nowe maja fajneisze bajery, stawiam na w/w wersje
Dj_Dario
Zdecydowanie polecam FM2005, grałem i uważam że ta gra WYMIATAAA jest zajebista. Polecam!!!
snake
Ròwnież polecam FM2k5 wink.gif
siano
FM2005, tylko i wylacznie !
CM5 poza profesjonalnie przygotowana baza danych o graczach nie kusi niczym atrakcyjnym.
TCM posiada jedynie ciekawie rozwiazane zaplecze finansowe oraz integracje z mediami, nic poza tym
Young_KSC
Z tego co się orientuje to CM 5 jeszcze wogòle nie wyszedł.Total Club Manager2005 to produkcja EA Sports,nigdy nie doròwna grywalnościa seri Championship Managera.Potwierdzam zdanie T-Maca Cm 01/02 był i jest według mnie najlepszy.Jezeli masz kupować to wybierz FM2005 bo premiera CM5 jest dopiero w marcu.
Pik
StraY dobrze gada, teraz ekipy sie pozmienialy ta ekipa co robila Chamionship 4 nie robi juz 5 czesci, tylko FM2005, a 5 czesci chamionship'a robi chhyba....EA sports....smile.gif chyba to nie musze wiecej tlumaczyc :]
Young_KSC
no chyba raczej nie CM5 robi Eidos
culles
Fm2005 to produkcja kolesi z sigames, ktòra zrobiał 4 części CM'a. Prawo do serii CM przejęła inna firma ktòra ma prawa jedynie do nazwy, czyli tym prawdziwym Ceemem jest tak naprawdę FM,w ktòrego możecie sobie nieźle pograć, jeśli oczywiście sobie go spatcujecie bo jak zwyjkle jest pełen błędò. Co do TCM'a to jeśłi lubicie FIF
Raffels
NOO, widzę że jednak FM2005 zdecydowanie najlepiej się prezentuje. I chyba na niego się zdecyduje biggrin.gif biggrin.gif chociaż z małą łezką w oku ponieważ do tej pory byłem wyznawcą religii, ktòrej nazwa to CHAMPIONSCHIP MANAGER!!!!!!!!!! Od CM3 kolejne części były genialne i niedoścignione!!Dopiero po 4 części pojawiły się wątpliwości co do wyboru biggrin.gif biggrin.gif

kemot
Prawda jest taka ze to jest CM, a CM 5 moze sie pierdolic...
Raffels
Fakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
culles
niestety ale muszę nanieść poprawkę:

StraY
culles a na czym ma ta poprawka polegać? :wink: bo ja tam tylko opakowanie od FM'a widzę tongue.gif
kemot
culles uzyj mozgu, nawet na pudelku ladnie pisze " gra tworcow..." to ze napisalem ze to CM, nie musi oznaczac ze musi sie tak nazywac...
pawel_szulc
Cm 01/02 biggrin.gif T-Mac ma racje:D
snake
ktoś grał już w cm-a piątke ?
Hawok
ktoś grał już w cm-a piątke ?

a poco jest FM 2005 laugh.gif
snake
Ale ja sie pytam czy ktoś grał żeby sie dowiedzieć jakie ma wrażenia, a ty wyskakujesz ze po co? Nie nabijaj postòw.
Bushmen
skoro jest tu mowa o menagerach tongue.gif to mam pytanie gral ktos w LMA manager 2001 ??? to byla grywalnosc ......
snake
Czy ja wiem czy taka grywalnosc. CM jest lepszy od LMA. Chodź przez pewnien czs LMA nie mial sobie rownych ale to tylko na konsloach.
Bushmen
mi wtedy do szczescia starczyly dwie gry LMA manager i ISS pro 2... W CM gralem chwile bo mialem wtedy 233mhz i odpalilem chyba 04 to gra sie 25 min wczytywala 8) laugh.gif
culles
Co do LMA to trwają prace nad nową częścią serii na Ps2 i Xboxa, zobaczymy co z tego wyniknie...

PS.Kemot, użyj mòzgu to nie była aluzja do Ciebie...
kemot
culles riposta po 2 miesiacach sie nie liczy :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.