Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA soccer '97 POMOCY!!!!!!!!!!!!!
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
lipaaa
Witam, mam problem i nie wiem nawet do kogo mam napisac bo nigdzie nie znalazłem forum o tego typu tematyce a na zagranicznych stronach nic nie moglem znalesc, moze zle szukałem, czy ktos z uzytkownikow tego forum posiada a chociaz moze wie skad sciągnac FIFA soccer '97 PELNA WERSJE???
wiem ze to staroc ale bardzo mi na niej zalezy
PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!

DZIEKUJE
POZDRAWIAM
Young_KSC
Pewnie dla tego że da sie grac na hali heh klasyka
lipaaa
ale ty dałes linka do GOLD EDITION to zupełnie co innego niz FIFA soccer 97 (bo to taka wesia cos ala FIFA 94), jak by to było takie proste to bym wcale was nie fatygował:)

ps. full wersja zajmuje ok 60 MB, nie wiem czy mozna ja skads sciagnac, ja szukałem bardzo długo, pozostaje tylko prosba do tych ktorzy maja programy do sciagania z netu i stałe łacze

POZDRAWIAM
korzen
Z tego co wiem na hali mozna było grac tylko w 98 ;] Ale przecierz FIFA w porownaniu do ISSPESWE to 0 (słownie. zero biggrin.gif )
j.osti
tu masz fife97, oczywiście full!
ftp://ftp.kmzpub.ru/pub/games/svga/fifa97.rar

-ściągałem get rightem
-ten link działa, ale wolno się "rozkręca" i trochę słaby transfer
-ja za ch. nie mogłem tego uruchomić pod WIN98 SE
pod DOS (środowisko, a nie okienko czy emulator) się udało

POZDRAWIAM
j.osti
na hali mozna było grac i w 97 i w 98. Wiadomo, że PES jest tylko jeden!
Ale prawdą jest też, że w FIF
StraY
nie tylko starsze :wink: młodzież polska też tak uważa tongue.gif laugh.gif
snake
odwieczny spòr międzi Sensi a ISS smile.gif
bo o fifie to nie ma co gadać
chociaż w fife2k5 grałem ok 5 minut i nawet spoko była, jak na te 5 minut, oczywiście po tych 5 minutach był uninstall smile.gif
lipaaa
J.osti dzieki ale nie chce mi nawet odpalic ten link??, moze sprobuje pozniej, powiem ci ze ja sciagnołem demo fify 97 a mam laptopa i na nim winXP ale w laptpie "czasy lat 90":) i chodzi mi super, oczywiscie to tylko demo ale tez byłem zdziwiony ze pod XP poszło dlatego szukam całej ale nigdzie nie moge znalesc, oczywiscie nie chcialem porownywac fify (nawet 2005, a musze powiedziec ze gralem w fife od pierwszej edyci czyli od 94 roku, ale jak rok temu zagrałem w PES'a 3 to zmieniłem zdanie) jak mialem playa 2 to nic innego nie szło na nim, ale nie mialem gdzie napisac, a bardzo mi zalezy na tej grze

ps. nie chodzi mi ten link

DZIEKI
POZDRAWIAM
j.osti
To dziwne! Właśnie wrzuciłem go do get righta, czekam 2-3 min. 1x RETRY ale poszło! Działa!! Wiesz, demko mogło się uruchamiać przez plik fifawin.exe a te wszystkie dostępne w sieci wersje Fify 97 (full ale oczywiście RIP) mają tylko plik fifados.exe Więc nie wiem jak to będzie z XP. Można się pobawić...

Ups. Sorki kurwa pomyliłem nazwy programòw. Miałem na mysli Flash Geta!

Ciągnie z prędkością 8 kilo na sek. W sumie nie jest tak źle, bo to tylko 16 mega (zaznaczam RIP- bez intra i komentatora)
lipaaa
Ok, nie mam tego programu ale zaraz bede miał to zobacze, jezeli nie pojdze mi fifa pod xp, to musisz mi napisac jak odpaliłes ja pod dosa, bo ja kiepsko sie orietuje (a gierka KLASYK, Ronaldo jescze w PSV Eidhoven z tego co pamietam)

ps. jakis koles sciaga na eMule fifa97.rar (68MB) ciekawe czy mu sie uda i jaka to wersja

POZDRAWIAM
j.osti
Ale XP nie ma DOSa. A jeżeli już, to zwykłe okienko. Emulator (np. DOSBOX) powinien się sprawdzić. Ja pobierałem kiedyś z torrenta i też 68 MB. I było to praktycznie to samo...
lipaaa
witam, ten koles ktory sciaga fife napisał mi ze podejzał na eMule co juz sie sciagneło, i w aplikacjach jest plik fifa97.exe i pisze ze to aplikacja ale nie pisze ze aplikacja MS DOS, ale moze to to samo, no zobaczymy, zawsze moge zainstalowac drugi sytem, a gdzies tam mam 98 SE, warto sie poswiecic:)

POZDRAWIAM
lipaaa
Mam juz dosboxa ale jak w nim uruchomic gre ktora mam na dysku C w katalogu FIFA97?

ps. poszla mi pod XP ale jak ładuje mi sie mecz to po tym jest czarny obraz i nic sie nie dzieje, no i dzwieku tez nie moge ustawic a na demo wszystko bylo
j.osti
W jednym z okien wprowadzamy wszystkie komendy tak jak w prawdziwym DOS'ie. Pierwszą rzeczą po uruchomieniu DOSBox'a jest "zamontowanie" mu dysku twardego. Po starcie mamy tylko wirtualny dysk Z. Jeśli więc chcemy mieć w programie możliwość uruchomienia programòw z partycji C musimy wpisać następującą komendę:

mount c c:

spowoduje to przypisanie do litery C Twojej partycji C:. Jeśli chcesz zamontować inne partycje postępujemy podobnie.

Zmałpowałem z jakiejś strony. biggrin.gif A co do dźwięku, pewnie przydadzą się stery pod DOS do twojej karty muzycznej. Na pewno znajdziesz w internecie.
lipaaa
j.osti wszystko zrobiłem i odpalil mi gre ale "klatka po kladce" ale dowiedzialem sie od braciaka ze dosbox potrzebuje "troche" leprzego sprzetu niz moj, ale powiedzial mi cos jescze win XP ma taka funkcje jak odpalanie aplikacji w srodowisku staszych win i tak zrobilem zmienilem zeby odpalil mi w srodowisku win 95 (gra jest fabrycznie do tego ina przystosowana) i odpalil ja (zreszta ja odpalilem pod XP normalnie to tez odpalil) i wchodze w gre (pomijam brak dzwieku) wchodze w mecz albo praktyke, wybieram druzyne itp... i jak pojawia sie okno z atrybuyami druzyn i teoretycznie pownno przejs do meczu to du**, czarny ekran i koniec, tak jak by gra byla zje****, sciagam ta twoja wesie 16MB, zobaczymy czy mi pojdzie

ps. co do dzwieku to napewno masz racje, musze znales jakies stery pod dosa

POZDRAWIAM
j.osti
Problem w tym, że gra nie jest przystosowana do środowiska Windows. Musiałbyś gdzieś znaleźć w sieci plik fifawin.exe Demo jest właśnie pod Win. Podmienienie pliku z dema nic tu nie da. Uruchomi się, ale znowu jako demo. Nie będziesz mògł m.in wybrać drużyn. Ta wersja "od ruskich" biggrin.gif nie ma tego pliku. Masz wyjście:

- wgrać starego Winda z wbudowanym DOSem. Ale nie gwarantuję, że uruchomisz. Trzeba bawić się z pamięcią EMM, bo inaczej dupa. Dopisywać linijki w config.sys itd.itp
- pobrać FIFA 98 (jak chcesz linka daj znać). Nie ma dużo większych wymagań niż FIFA 97 a gra się dużo lepiej. To chyba najlepsza wersja w historii całej serii i też gram od FIFA International Soccer z 94 roku. Ale dla mnie liczyły się tylko 96,97,98,99 i 2002. Ale na szczęscie teraz jest wielki PES.
- pobrać emulator do PSX i roma z Winning Eleven 2002- POLECAM! Emulator dobrze się konfiguruje i nie potrzeba aż tak silnego sprzętu... Ja stawiam na epsxe, jeżeli będzie zbyt wymagający to BLEEM, ale nie wiem czy pociągnie...
lipaaa
j.osti ale ta gram mi chodzi moge robic wszystkie ustawienia, wybierac opcje i tp. ale cos jest nie tak z ta wersia i nie chce mi pokazac meczu
ps. masz gg? pogadamy bez forum

POZDRAWIAM[/b]
j.osti
4695644

MOŻNA JUŻ ZAMKN
Nowacek
Panowie jesli cofniemy sie troszke wstecz to najlepsza gra pilkarska przed Pesem byl SENSIBLE WORLD OF SOCCER i nadal jest jesli chodzi o niektore funcje !!
ta smieszna amigowska gre a potem pecetowska nie jest w stanie przebic nikt i niczym !! zadna fifa , zaden pes , zaden inne 3d kopanki !!
ta gra jest niesamowita ma dusze i ducha a ta grywalnosc kto grl to wie i pamieta te czasy !!

jesli nie to tUtaj zapraszam na moja stronke www.republika.pl/swosfanclub/
gdzie znajdziecie wiele ciakawostek dotyczacych swosa i nie tylko smile.gif dodatki lige polska itd.. itd.. przyznam sie ze dawno juz nie aktualizowalem tej strony ale polecem !! jest ciagle dobra i ciagle zywa jak Swos !

No ale przejdzmy do senda sprawy !! to byla jedyna pilkkarska gier menagerow gdzie mozna bylo objac stanowisko gracza , trenera oraz menagera, wcielic sie w role carierowicza i zostac selekcjonerem a to bylo najfajszejsze!! ta grywalnosc i te bramki !! do dzis wspominam mecze z kolegami w kazdy piatek po szkole smile.gif

Ahh te wspomnienia i dogmaty zobacz on zagral pietka do tylu !! pietka do tylu w swosa tongue.gif kto w to gral wie ze niemozliwe a jednak to widzielismy !!!
i czerwona kartka !! blogoslawieni ci co nie widzieli a uwierzyli , co dostali czerwona kartke w swosie i musieli opuscic boisko z tego powodu !! bo jest ich pewnie niewielu eheh
tongue.gif

Swos 96/97 najlepszy na swiecie !! 98 i 95 nigdy nie byly tak dobre ..
Ale UWAGA !!

IFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI
1 listopada na stronie codemaster ( tworcow swosa ) ogloszone ze na nastepna jesien ukaze sie !! Sensible soccer 2006 !! tak tak to prawdziwy news !! NIECH ZYJE JOHN HARE !! i jego smieszna i niesamowita grafika !! grywalnosc i pomyslowosc !!

http://www.codemasters.co.uk/games/?gameid=1846 wlascie i czytajcie tu mozecie znalesc wiecej !! ZAPRASZAM I POLECAM dO ZWIEDZANIA

FAN SWOSA I TERAZ PESSA NOWACEK

ps. i pomyslec ze tyle lat fascynowalem sie kazdym wydaniem fify od 1995 !! do 2006 i kiedy wlaczylem PESA 5 , przetarlem oczy i zostalem przy jednym smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.