Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Porady
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
malas2
mysle ze ten temat przyda sie wielu osobom. na forum jest kilku uzytkownikow ktorzy robia juz stadiony. a duzo chcialoby zaczac.... w tym ja(chociaz cos tam proboje). W tym temacie zamieszczamy pytania dotyczace tworzenie jak i edycji stadionow. ja mam pytanie jak zrobic jupitery(np: takie jak na stadionie lecha, co gwidon projektuje). i jak zrobic takie jakby rusztowanie dachu(takie jakby rurki) to tez na stadionie lecha jest. Mysle ze kilku uzytkownikow mogloby sie podzielic swoje wiedza:). aa i jak ogrodzenie sie robi??takie widzialem na stadionie widzewa...
Teofilowiak1908
wszytsko musisz robic z pojedynczych meshow zeby nie bylo problemow przy importowaniu
ogodzenie to zwylky mesh postawiony pionowo z nalozona textura plotu w ktorej pozniej zerujesz widzialnosc koloru ktory w ogrodzeniu jest niepotrzebny(najlepiej zeby ogrodzenie bylo zrobione na tle z koloru ktorego nie uzyles do budowania stadionu tak zeby pozniej nie wyszlo ze nie bedzie widac np krzeselek bo sa w tym kolorze co tlo ogrodzenia wyzerowane w GGS)
malas2
a jak yrobic dobre jupitery. no i ten dach z takimi rurkami jakby
Teofilowiak1908
musisz poprostu z malych SINGLE MESH robic kawalki ktore zlozaa sie na calosc obiektu ktory chcesz stworzyc
zizek
Teofilowiak1908 mam takie pytanko:
Nauczyłem się wgrywac belki do bramek tylko jak wgram to na murawie tworza sie jakies dziwne cienie drzew i jupiterow w ogole otoczenia ktorego wczesniej nie bylo. Np. gdy wgralem do Emirates Stadium lub Ewood Park to tak sie zrobilo a jak wgralem do AOL Arena to murawa byla normalna bez zadnych cienii.
Czy to moze chodzi o teksture murawy???

Z gory dzieki za odp.

Pozdro
Kuba133
ja chce sie zapytac czy mozna jeden stadion przypisac tylko 1 druzynie np. gram Man Utd i chce grac na Old Trafford a gram na stadionie Celtow bo taki mam w ss i kazdy mecz gram na stadionie Celtow czy w pliku map trzeba napisac numer druzyny Celtic'u i tam te foldery i bedzie ten stadion tylko dla tej druzyny ?? rozumiecie mnie biggrin.gif rolleyes.gif bardzo prosze o szybka odpowiedz
seen
musisz zmapowac stadiony wszytkie jakie masz w folderze stadiums. Wybiersz potem inne(w Pesie 6) na chyba 8 lub 9 i chyba na 8 wybierasz satdion random.Wtedy grasz na stadionach "wbudowanych" w grę.
zizek
QUOTE(zizek @ Dec 19 2006, 16:08:23) [snapback]104895[/snapback]

Nauczyłem się wgrywac belki do bramek tylko jak wgram to na murawie tworza sie jakies dziwne cienie drzew i jupiterow w ogole otoczenia ktorego wczesniej nie bylo. Np. gdy wgralem do Emirates Stadium lub Ewood Park to tak sie zrobilo a jak wgralem do AOL Arena to murawa byla normalna bez zadnych cienii.

Z gory dzieki za odp.

Pozdro

Pomoże ktoś???
Wielka PROŚBA
Teofilowiak1908
sorry ale belek nigdy nie wgrywalem wiec nie wiem ocb
gumisksc1987
Siema mam do Was pytanie:
Ściągnąłem sobie paczke stadionów i czy jest mozliwość żeby ustawic każdy stadion do konkretnej drużyny?
Ustawianie przed każdym meczem odpowiedniego stadionu jest trochę męczące huh.gif .
Pozdro.
Vadim06
QUOTE(zizek @ Dec 19 2006, 18:08:23) [snapback]104895[/snapback]

Z gory dzieki za odp.

Pozdro

Gwidon to w swoim tutoiralu opisywal ..

Musisz w wePictureDecoder otworzyć plik stad1.main (ten, do którego belki wgrywałeś)

Zjechać do slotu 8 (czarny kwadracik bez żadnych elementow)

Wciskasz F2 nastepnie -> Set Opaque a następnie Invert..

W taki o to sposób cienie drzew, które są widoczne na boisku znikają.
BMP Cieni drzew można podgladnąć w graphic studio w danym binie.
Nadpisujesz plik i the end wink.gif
zizek
QUOTE(Vadim06 @ Dec 26 2006, 11:27:01) [snapback]107026[/snapback]

Gwidon to w swoim tutoiralu opisywal ..

Musisz w wePictureDecoder otworzyć plik stad1.main (ten, do którego belki wgrywałeś)

Zjechać do slotu 8 (czarny kwadracik bez żadnych elementow)

Wciskasz F2 nastepnie -> Set Opaque a następnie Invert..

W taki o to sposób cienie drzew, które są widoczne na boisku znikają.
BMP Cieni drzew można podgladnąć w graphic studio w danym binie.
Nadpisujesz plik i the end wink.gif

Dzieki gwidon wielkie za pomoc!!!
Tylko że sam do tego doszedlem kilka dni temu ale i tak dzieki bo dzieki tobie na evo web znalazlem tutorial do belek. Jak ktoś chce jakiś stadion z belkami to pisac: gg 6424030

Pozdro Vadim
biggrin.gif tongue.gif
issonline
hej... Skąd mogę wiząć ławki, aby umieścić w swoim wymyślonym stadionie?? NIe wiem skąd mam je wziąc prosze o pomoc...
issonline
Hej, jak umieścić na swoim stadionie ochronę, reporterów, kibiców, trawę, drzewa??
Varies.
A mógłby ktoś napisać jak wgrać belki do bramek proszę rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.