Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Różnice : Pes6 & We10
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
geforc
Witam , chciałem się dowiedzieć jakie są różnice między tymi dwoma grami i ogólnie która jest lepsza ..
Terry24
Na poczatku odpowiem ci w skrocie.
Jesli jestes fanem arkadowek i uwielbiasz Fife to powinienes wybrac WE10 natomiast jezeli wolisz wolniejsza rozgrywke, mniej doklade podania, bardziej zlozona rozgrywke czyli po prostu gre podchodzaca pod symulacje to wybierzesz PES6.

W WE10 mecz faktycznie jest niesamowicie szybki i pada w nim mnostwo goli.
Wyniki 5:4 czy 7:0 to normalka w tej grze. Fatalnie zachowuja sie bramkarza. Pierwszy lepszy mocny strzal tuż za pola karnego oni zamiast sparowac na rzut rozny czy wypiastkowac pilke przed siebie po prostu przepuszczaja ja miedzy rekoma albo tak niefortunnie interweniuja ze sami sobie wbijaja pilke do bramki.
Niesamowicie żalowy schemat to krecenie zawodnikami o bajecznej technice i dryblingu. Moj glupi 14 letni kolega nauczyl tak sie kiwac tym gnojem Messim z Barcelony ze przez caly mecz podawal pilke na prawe skrzydlo i potrafil przedryblowac kilku twoich pilkarzy w jednej akcji a ty nic nie mogles zrobic bo obroncy zamiast reagowac na twoje polecenia to stali jak wryci i ruszali sie dopiero wtedy kiedy messi dawno juz ich odsadzil z pilka. W ogole przenikanie pilkarzy przez oborncow kolejny mankament. OWszem w PES6 tez ma to miejsce ale rzadziej sie to zdarza w szostce. Nastepna sprawa to przepychanie i rozpychanie pilkarzami pokroju Adriano. No w We10 to doslownie obroncy odbijaja sie od Adriano po czym ten pilkarz wykonuje tak aotmowy strzal ze nawet pilka kiedy leci w srodek bramki to czesto taki strzal konczy sie bramka. Gra glowa to tez skopany element w WE10. W sumie ciezko te wszystkie wymienione przeze mnie bugi nazwac czyms skopanym bo byc moze byly to zamierzone posuniecia Konami bo jak wiadomo w kraju kwitnacej wisni ludzie lubia prosta i szybka rozgrywke. No co do strzalow glowa to niemal kazdym zawodnikiem niewazne czy glowkowanie ma taki 70 czy 90 bo obydwoje dobrze "czesają z bańki" ; P
Rzecz nastepna tragiczna w winningu to podania. Wszystkie doslownie 95% podan po ziemi jest dokladne co do mm. W polu karnym rywala to moze wykonac chyba ze 20 podan a rywal nie zabierze ci pilki bo nie bedzie potrafil. Istny bilard. Inaczej tego nie mozna nazwac.
Opisalem ci mniej wiecej jak wyglada WE10. Nie ma sensu chyba rozpisywac sie na temat PES6 bo od razu powiem ze jest trudniejsze lepsze bardziej dopracowane i podchodzi pod symulacje a WE10 to taka gierka na automaty dobra i dla japoncow.
nara
Rafi86
Terry24 ale on się niepyta o rózncie między Fifą a Pes 6 tylko pyta o róznice Pes 6 a WE 10 no to krótko mówiąc fify niema co tu równać bo fifa nawet niedorasta do pięt pro evo
a co do róznicy Pes 6 a WE 10 to niema żadnje bo poprostu w japoni ta gra ma tytuł Winning eleven 10 a nie pro evolution soccer 6 więc róznica jest tylko w tytule no i w tym że jest po w chińskim jezyku litery i tak dalej ale ogólnie w grze niema róznicy bo to jest ta sama gra pozdro Pes 6 wymiata rządi Forza Juve
snake
Ale Terry nie napisał o fifie.
Terry24
widac Rafi ze nie czytasz uwaznie i nie grales w Winning Eleven 10
od samego poczatku jak pojawil sie w zime tego roku we10 mialem juz te gre i gralem do momentu pojawienia sie francuskiej wersji pes6
i obie roznia sie od siebie
rozegralem setki meczy w we10 i roznica jest spora
oczywiscie pes6 gora bo we10 to nieporozumienie
Rafi86
sory ale jak ja pisałem mojego posta poprzedniego to post terrego był krtótki i tylko o na temat pes 6 i fify a to ze zrobił edit i teraz dodał jeszcze więcej do tego postu i się poprawił to nieznaczy zę ja coś nie tak czytam bo czytam dobrze z resztą terry chyba wyraznie jest teraz u ciebie pod postem napisane że był edytowany wię niemów że ja czytam nieuważnie poprawiłeś się w swoim poście i luzik ale niemów że ktoś czyta nieuważnie bo to ty przeczytałeś nieuważnie i wcześniej zamiast napisać na temat róznicy pes 6 i we 10 to napisałeś o fifie .pozdro
Terry24
No wlasnie jednak nie czytasz uwaznie. Zobacz o ktorej godzinie byl post napisany a o ktorej edit. Edit nastapil 4 minuty po napisaniu posta czyli na wiele dni przed tym jak ty zaczales sie czepiac. I w moim poscie tylko na samym poczatku przyrownalem we10 do fify dajac do zrozumienia ze we10 to czyste arkade a wszelkie roznice ponizej tycza sie juz tylko pes6 i winninga.
A edita dalem zeby poprawic literowki.
Ujmeny
QUOTE(Rafi86 @ Dec 23 2006, 01:26:18) [snapback]105965[/snapback]

sory ale jak ja pisałem mojego posta poprzedniego to post terrego był krtótki i tylko o na temat pes 6 i fify a to ze zrobił edit i teraz dodał jeszcze więcej do tego postu i się poprawił to nieznaczy zę ja coś nie tak czytam bo czytam dobrze z resztą terry chyba wyraznie jest teraz u ciebie pod postem napisane że był edytowany wię niemów że ja czytam nieuważnie poprawiłeś się w swoim poście i luzik ale niemów że ktoś czyta nieuważnie bo to ty przeczytałeś nieuważnie i wcześniej zamiast napisać na temat róznicy pes 6 i we 10 to napisałeś o fifie .pozdro

Bez urazy, ale na jakim etapie skończyłeś edukacje? Czytanie ze zrozumieniem się kłania, oraz najprostsze działania matematyczne.

Jeśli prawdą jest to co piszesz to opcję odpowiedź musiałeś zaznaczyć 18 grudnia pomiędzy godziną 03:34, a 03:38 (zgodnie z moimi ustawieniami czasu - chyba standardowe). Natomiast proces tworzenia zdań trwał do wczoraj, czyli do 04:51, 22 grudnia. Ile to godzin, przepraszam, dni?
Rafi86
hmm rzeczywiśćie mozę i za szybko w dół przejechałem i niezauważyłem albo nie do końca przeczytałem hehe no ale pytanie było o czym innym a on zaczynał odpowiadac na temat pes 6 a fifa no ale dobra mój błąd zwracam honor hehe pozdro
Terry24
rafi co zes tak sie tej fify uczepil jak rzep psiego ogona
tylko raz o niej wspomnialem zeby dac do zrozumienia ze we10 blizej do fify anizeli pes6 ktory jest zupelnie inna gra
heeeeeeeeh
alleluja
Ujmeny
Rafi86
Kłamstwo ma krótkie nogi.
Plus dla ciebie, że w wyniku małego nacisku przyznałeś się do błędu, ale... odpowiedz sobie na pytanie, czy takie typowo polskie zachowanie w ogóle ma jakikolwiek sens?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.