Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze Drużyny W Pesie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Malrela
Może mały plebiscyt? Która z pesowych drużyn wydaje się wam najsilniejsza? Innymi słowy, z którym teamem najciężej się gra, czy też który team dysponuje najmocniejszym składem... Osobiście stawiam na kogoś z dwójki Barcelona, Chelsea (Fc London).
Barca z Eto, Messim i Ronaldinho, w ataku bywa często nie do zatrzymania. Pomoc i obronę (Puyol!) też mają na najwyższym poziomie, może jedynie bramkarz nieco odstaje, co można i trzeba skrzętnie wykorzystywać wink.gif Natomiast Chelsea każdą formację ma rewelacyjną, począwszy od fantastycznego Cecha, poprzez obrone z Terrym i Cole'm, pomoc z całą plejadą znakomicie grających gwiazd (Lampard, Essien, Ballack...), aż po atak, gdzie warto wystawiać Robbena, dysponującego nieziemskim speedem i driblingiem i oczywisćie mistrza przepychania Szewczenkę...
Bardzo ciężko gra mi się z tymi dwoma drużynami, szczególnie kiedy sterowanie jest we właściwych rękach wink.gif - wtedy nawet mała dekoncentracja w trakcie meczu, może doprowadzić do utraty gola. :/
A wasze typy jakie są?
Ujmeny
Jak ktoś już wcześniej zaznaczył z drużynami nastawionymi na atak wygrać nie sztuka, gorzej jest ze słabszymi (od nas) drużynami, które ustawiają się na grę defensywną. Przebić się przez taką zaporę jest niezwykle trudno. Ustawienie 4-5-1, z 5 pomocnikami stojącymi w około okręgu środka boiska śmiertelnie zniechęca do gry.
W takiej sytuacji pozostaje tylko lewa, prawa flanka i zabójcza żyleta. Nie ma jak to w odpowiednim momencie wrzucona żyleta (piłka odbija się od bramkarza i wpada do bramki, albo bramkarz wybija ją przed siebie do atakujących napastników). To cud, że producenci gry zawodnikom komputera nie przypisali wykonywania takich akcji, a przynajmniej robią to niezwykle rzadko.

Najcięższe drużyny to te ze środka i końca tabeli.
Malrela
QUOTE(Ujmeny @ Dec 13 2006, 12:17:47) [snapback]103259[/snapback]

(...)Najcięższe drużyny to te ze środka i końca tabeli.

Może w grze z kompem (nie wiem, nigdy nie grałem), ale mi bardziej chodziło o drużyny prowadzone przez żywego przeciwnika
matthew
Wg mnie najcięzsze do pokonania drużyny to te któe ustawiają sie bardzoo defensywnie. Np. spokojnie pokonuję Chelsea 5-0 (na Czempionie) ale z takim Evertonem 2-0, i to dużym wysiłku. Teraz w ogole mam beznadziejnie, bo zostalo mi 5 meczy a jestem drugi w tabeli za chelsea i trace 2 pkt. Kazdy mecz to jak finał, i komputer podwyzsza swoj poziom gry, co bardzo przeszkadza. Mam nadzieje ze mi sie uda:)

P.S. Do hitmanka : bo ustawiłes na początku kariery match mode players, a nie default. Pozdro
kostek
Gram Ligę hiszpańską i najgorzej gra mi sie przeciwko barcelonie i realowi (co chyba oczywsite). W realu robinho wymiata a do tego wkurwia RVN, który kiedyś strzelił mi w jednym meczu 4 bramki z głowy... Cały Real chuja grał, miałem przewagę a i tak gówno... Barca to chyba wiadomo: Messi (chyba najgroźniejszy) Ronaldinho.
ushat
Jak dla mnie najmocniejsze teamy w PESie posiadają wspomniane już wcześniej Barcelona i Chelsea, ale dodałbym jeszcze Inter Mediolan (Adriano jest czasami nie do zatrzymania) Osobiście nie lubię grać przeciwko drużynie Bayernu Monachium, ale chyba po prostu mam jakiś kompleks z nią związany bo chyba nie jest aż tak silna ;] Co do Barcy to muszę powiedzieć że bardzo lubię grać przeciwko tej drużynie, gdyż stwarza to doskonałą okazję do kontrowania (bywały przypadki że przy moim prowadzeniu 1:0 czy też 2:0 nagle na boisku było już 5 napastników (!) Barcelony - Messi, Eto'o, Ronaldinho, Ezquero i Dos Santos - to pokazuje jak ofensywną gra "Duma Katalonii" ;] ). W meczach z Chelsea jest różnie, trudno sobie przede wszystkim poradzić z Drogbą, gdy jest dobrze dysponowany, inni też nieźle wymiatają :] Osobiście gram najczęściej Realem Madryt i raczej nigdy nie gram przeciwko temu zespołowi, myślę jednak że do grona najlepszych się z pewnością zalicza :] Pozdro x)
lala6000
VAlENCIA CF to beznadziejny zespol!! 4 obroncow +2 defensywnych pomocnikow!! i praiwe zawsze graja kontra wiec ciezko sie przebic a po za tym to dobrze ze czasem trzeba sie pomeczyc biggrin.gif
Ogród
Inter Mediolan jest mocny
Lanek
QUOTE(Malrela @ Dec 13 2006, 03:17:55) [snapback]103235[/snapback]

Może mały plebiscyt? Która z pesowych drużyn wydaje się wam najsilniejsza? Innymi słowy, z którym teamem najciężej się gra, czy też który team dysponuje najmocniejszym składem... Osobiście stawiam na kogoś z dwójki Barcelona, Chelsea (Fc London).
Barca z Eto, Messim i Ronaldinho, w ataku bywa często nie do zatrzymania. Pomoc i obronę (Puyol!) też mają na najwyższym poziomie, może jedynie bramkarz nieco odstaje, co można i trzeba skrzętnie wykorzystywać wink.gif Natomiast Chelsea każdą formację ma rewelacyjną, począwszy od fantastycznego Cecha, poprzez obrone z Terrym i Cole'm, pomoc z całą plejadą znakomicie grających gwiazd (Lampard, Essien, Ballack...), aż po atak, gdzie warto wystawiać Robbena, dysponującego nieziemskim speedem i driblingiem i oczywisćie mistrza przepychania Szewczenkę...
Bardzo ciężko gra mi się z tymi dwoma drużynami, szczególnie kiedy sterowanie jest we właściwych rękach wink.gif - wtedy nawet mała dekoncentracja w trakcie meczu, może doprowadzić do utraty gola. :/
A wasze typy jakie są?

W Barcelonie bramkarz odstaje? Chyba ci sie cos pomylilo. A co do najlepszy druzyn to Barca i Chelsea
Malrela
QUOTE(Lanek @ Dec 13 2006, 18:50:44) [snapback]103392[/snapback]

W Barcelonie bramkarz odstaje? Chyba ci sie cos pomylilo.

Wg mnie odstaje. Nie ma porównania z Didą czy Cechem
boberto
Moji faworyci to Barca i Manchester Utd.

Co do Valdeza to wedlug mnie odstaje od reszty skladu w Barcy. Popelnia duzo bledow i jest niezdecydowany, co widac nawet w grze- puszcza niekiedy ostre szmaty.
Terry24
Ja jestem fanem Realu i grywam tym zespolem. Ze wzgledu na Johna Terryego uwielbiam tez grac Chelsea ustawieniem 5-4-1. Ciezko moim kolegom sie przebic przez taka zapore. Musze wyprobowac ustawienie 4-5-1 bo ktos powyzej je wymienil hmmm. Essien i Makelele na dmf. na lewym Robben na Prawym Joe Cole i media punto Lampard albo Ballack a na szpicy Drogba. Hmm moze byc ciekawie.
Grywam bardzo duzo slabszymi zespolami takimi jak Fc Koln (ten zespol mam i cala lige niemiecka dzieki option file'owi sciagnietmeu z netu ), Wolfsburg (podobnie jak Koln zaistnial po wgraniu option file z neta), Werder Brema, Kopenhaga z Gronkjaerem i z Allbackiem w ataku czy Watfordem. Moim kolegom ktorzy dlugo i naprawde niezle graja w cala serie pes czesto sie mecza z tymi moimi kopciuszkami ; )
Aha gram na pleju 2 a w cala serie wliczajac w to pojedynki w iss na psx od ponad 5 lat.
pozdro

QUOTE(Terry24 @ Dec 18 2006, 05:50:38) [snapback]104552[/snapback]

Ja jestem fanem Realu i grywam tym zespolem. Ze wzgledu na Johna Terryego uwielbiam tez grac Chelsea ustawieniem 5-4-1. Ciezko moim kolegom sie przebic przez taka zapore. Musze wyprobowac ustawienie 4-5-1 bo ktos powyzej je wymienil hmmm. Essien i Makelele na dmf. na lewym Robben na Prawym Joe Cole i media punto Lampard albo Ballack a na szpicy Drogba. Hmm moze byc ciekawie.
Grywam bardzo duzo slabszymi zespolami takimi jak Fc Koln (ten zespol mam i cala lige niemiecka dzieki option file'owi sciagnietmeu z netu ), Wolfsburg (podobnie jak Koln zaistnial po wgraniu option file z neta), Werder Brema, Kopenhaga z Gronkjaerem na lewej pomocy i z Allbackiem w ataku czy Watfordem ktory ma poteznych pilkarzy swietnie zbudowanych (polecam ten team). Moim kolegom ktorzy dlugo i naprawde niezle graja w cala serie pes czesto sie mecza z tymi moimi kopciuszkami ; ) i nie raz po meczu mieli mine srajacego kota na pustyni.
Aha gram na pleju 2 a w cala serie wliczajac w to pojedynki w iss na psx od ponad 5 lat.
pozdro

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.