wojtek2012
Jan 4 2005, 03:07
Brakuje mi w tej grze jasno określonych zwodòw (tymi guzikami to tamtymi tamto) co można w jaki sposòb osiągnąć, chodzi mi o ustawienia i zagrania dwòjkowe tròjkowe itd.
Generalnie chodzi mi o to by się zrelaksować i odpocząć przy tej grze jak najszybciej ją opanowując. By potem się uczyć czy pracować. Z siedzenia i uczenia się miesiącami gry jeszcze nikt nie wyżył ewentualnie mògł zwariować, czy zròjnować sobie życie rodzinne, a tu chodzi o to by był wilk syty i owca cała. Dlatego proszę o pszejżyste wypowiedzi jakimi przyciskami i jakimi ustawieniami co można zrobić. Brakuje mi regulacji kamer jeszcze do tyłu (szerszy kadr)
włącz trening w grze masz tam troche zagran pokazanych
Z tego co wiem to jak podczas meczu(trenigu ròwnież) można nacisnąć Esc i wtedy na dole jest takie coś jak controls i tam jest trochę zwodòw i zagrań.
Cytat
Brakuje mi w tej grze jasno określonych zwodòw (tymi guzikami to tamtymi tamto) co można w jaki sposòb osiągnąć, chodzi mi o ustawienia i zagrania dwòjkowe tròjkowe itd.
Generalnie chodzi mi o to by się zrelaksować i odpocząć przy tej grze jak najszybciej ją opanowując. By potem się uczyć czy pracować. Z siedzenia i uczenia się miesiącami gry jeszcze nikt nie wyżył ewentualnie mògł zwariować, czy zròjnować sobie życie rodzinne, a tu chodzi o to by był wilk syty i owca cała. Dlatego proszę o pszejżyste wypowiedzi jakimi przyciskami i jakimi ustawieniami co można zrobić. Brakuje mi regulacji kamer jeszcze do tyłu (szerszy kadr)
Nie wiem ale jak na moje to jeśli masz takie podejście to powinieneś zmienić gre na boje sie tu użyć tego określenia fife przy niej można sie zrelaksować cały czas strzelając ładne bramki

wciskasz strzał i goool ! z opanowaniem nie ma problemu itd. no i oczywiście wilk syty i owca cała haha .pzdr.

pes to nie jest prosta gra i tak ma być!!
Drakkar
Jan 4 2005, 11:11
Cytat
Nie wiem ale jak na moje to jeśli masz takie podejście to powinieneś zmienić gre na boje sie tu użyć tego określenia fife przy niej można sie zrelaksować cały czas strzelając ładne bramki wciskasz strzał i goool ! z opanowaniem nie ma problemu itd. no i oczywiście wilk syty i owca cała haha .pzdr.
W Fifie ładne bramki?

Zawsze takie same - ta schematyczność :twisted:
Dokłanie nie chodziło mi o to że ładne bramki ale o łatwość strzelania a że fifa to jeden wielki schemat to chyba każdy wie

ja nie namawiam do grania w nią ale jak chłopak ma mało czasu to co na to poradzić :idea:
z tego co widze, kolega chce szybko, zeby miec na tacy podane tricki...czyli jest leniwy jak 1/3 tego forum....w zwiazku z tym jak kolega nie poszuka, to nie da rady, bo na treningu tez trzeba miec troche cierpliwosci...albo jak mowil >pit< zmien gre :]
PES4 (oraz inne WE/ISS/PES) nie mozna sie nauczyc !! trzeba to pokochać
... a żeby pokochać wystarczy raz zagrać
Cytat
W Fifie ładne bramki? :lol: Zawsze takie same - ta schematyczność :twisted:
a szanowny kolega grywa, że wie?
Drakkar
Jan 4 2005, 20:11
Cytat
a szanowny kolega grywa, że wie?

Oj, byłem grzesznikiem, kiedyś się grało... :roll:
A Ty mc jesteś czysty?... :wink:
No nie jestem, a jak bym sobie miał inaczej zdanie wyrobić o tym czymś?
Zdarzyło mi się w 2002 grać kiedyś w 5 osòb na jakiejś posiadòwce z komputerami.... podziękowałem grzecznie i od tej pory jedynie rzucę okiem jak ktoś nieuświadomiony grywa.... i w duchu jest mi go żal....
Czy mi się wydaje, czy kolega, ktòry założył ten niezwykle pasjonujący temat, obrobinkę się pomylił co do umiejscowienia ?
Drakkar
Jan 4 2005, 20:21
Chyba się pomylił...
wojtek... wpisz na www.google.pl : "centrum fify"
Drakkar to moj ziomek, sam go nawrocilem
Drakkar
Jan 4 2005, 20:30
Tak jest :!: Wszystko dzięki kemotowi :!:
To u niego zobaczyłem po raz pierwszy PES-a

. Pierwszy widok spowodował opad szczęki.
Pozdro
kemot
[/b]
Raffels
Jan 4 2005, 20:50
A mnie się nawet łezka kręci w oku gdy wspominam te czasy, w ktòrych nie było jeszcze PES-a a ja pocinałem w kolejną odsłonę Fify!!!!!!!! :cry: Wtedy to była najlepsza gała na kompa!!!!Pamięta ktoś jeszcze Fifa World Cup 98?? :cry:
Było minęło.TERAZ JEST JUŻ TYLKO PES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eeee nie ma nad czym plakac...
Raffels a pamiętasz Sensible Soccer ??

Albo potrzciwego Microprosa to były czasy. A tak na marginesie to w fifę zaczynałem grać od '96 a pierwsza fifa jaką widziałem była na Amigę. Niom to były czasy, ale teraz nadeszła era pes'a już od pierwszej części gry jeszcze na psx'a wiedziałem że to będzie hicior. Pozdrawiam.
wojtek2012
Jan 5 2005, 00:25
Dziękuję za porady, chyba się nie zrozumieliśmy. Uwielbiam piłkę i PES4 nie cierpie jednak szukać tego co powinno być podane na talerzu. Duży wachlarz zagrań powinien być STOSOWANY PRZEZ GRACZA Z FANTAZJ
wojtek2012
Jan 5 2005, 03:05
I jeszcze kolejne sprawy : kamery za mala regulacja, online to kpina albo nie doròbka w tłumaczeniu instrukcji, jak sobie radzicie z rzutami wolnymi ja nie wiem gdzie strzelam, to samo rogi. Świetne jest audio.
I prośba o fifie nie rozmawiajmy bo nie ma o czym zamiast sobie pomòc będziemy się obrzucać jak nasi politycy. Pozdrowienia!
[quote]Dziękuję za porady, chyba się nie zrozumieliśmy. Uwielbiam piłkę i PES4 nie cierpie jednak szukać tego co powinno być podane na talerzu. Duży wachlarz zagrań powinien być STOSOWANY PRZEZ GRACZA Z FANTAZJ
a swoją drogą gra jest grą i jedną z najpiękniejszych rzeczy ktòre można w niej wykonać to samemu dojść do perfekcji

zresztą seria PES z założenia jest symulacją piłki kopanej, więc nie ma co liczyć na szybkie nauczenie się szerokiej gammy zwodòw. Jak chcesz łatwą, przyjemną i odprężającą piłke to o PES4 zapomnij
Raffels
Jan 6 2005, 21:45
Święte słowa StraY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lazy_bum
Jan 8 2005, 15:07
Z klasyki to nie ma jak Sensible i Striker (strzal podkrecany w lewo, a potem w prawo ;-D Tam byl dopiero ,realizm'! ;-).
<wstyd mode=on>Jeszcze pamietam jakas fife w ktorej jak bramkarz wybijal to wystarczylo stac przed nim, przejac pilke i strzelic gola. Izometryczny rzut na boisko byl ZTCP.<wstyd mode=off>
Stray słusznie zauważył że PES4 to symulacja piłki kopanej. Pozwole sobie tu coś przytoczyć:
Cytat
Słownik języka polskiego:
symulacja
1. stwarzanie fałszywych pozoròw, udawanie, zmyślanie czegoś; pozòr, fikcja
Symulacja choroby.
2. techn. sztuczne odtwarzanie (np. w warunkach laboratoryjnych; często za pomocą maszyn matematycznych) właściwości danego obiektu, zjawiska lub przestrzeni występujących w naturze, lecz trudnych doobserwowania, zbadania, powtòrzenia itp.
Zwracam uwage na wyrazy pogrubione. wojtek2012 dalej chcesz wszytsko na tacy :?: bo to się mija z celem gry :!:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.