Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Heroes III ale nowsze ;)
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Pik
WItam! Mianowicie, ogralem sie juz sporo w heroesow, stara w sumie gra, i teraz poszukuje tez strategii, ale jakies innej, mianowicie, najlepiej w czasach II wojny swiatowej, albo w czasach terazniejszych. Wiecie cos takiego, zeby bylo porzadne wojsko, marynarka wojenna itp. wink.gif Jak znacie jakies tytulu, to prosze o podanie. Z gory dzieki smile.gif
michau000
mianowicie, może coś z commandosòw? :roll:
kemot
Commandos to nie strategia smile.gif Sudden Strike?(nie gralem), z klasykow w ktore zagrywalem sie na poczciwym pentium 133 to PANZER GENERAL biggrin.gif
Drakkar
Jeśli chodzi Ci o strategię turową to może Civilization III. W sumie grasz we wszystkich okresach historycznych naszego globu. Kiedyś nie mogłem się oderwać od jedynki...

Ale i tak Heroes III rządzi :!:
Pik
taa Drakkar 100% racji, heroes jest ponadczasowy laugh.gif

yyy a ten Civilization III i PANZER GENERAL to mniej wiecej cos takiego ze ma sie panstwo, i tam ustawia budzet, wojsko itp.? Bo mi wlasnie o cos takiego chodzi, bo mniej wiecej tak jest w H III ( a jak jest nikomu nie trzeba pisac ) tongue.gif
Bo Commandos to nie tongue.gif sama jednostka....gralem w to chwile ale nie ciagnie mnie:)
Aha i jak podajecie jakies tytuly, to wezcie pod uwage czy ma wlasnie te cechy jakie opisalem przy 2. pierwszych grach, bo w pierwszym poscie nie sprecyzowalem tego, a bardzo mi na tym zalezy wink.gif
POL
Jak jeszcze Heroes Ci sie nie znudzil to chetnie zagram oczywiscie w 3ke biggrin.gif
Drakkar
Cytat
yyy a ten Civilization III i PANZER GENERAL to mniej wiecej cos takiego ze ma sie panstwo, i tam ustawia budzet, wojsko itp.? Bo mi wlasnie o cos takiego chodzi, bo mniej wiecej tak jest w H III ( a jak jest nikomu nie trzeba pisac )  

Civilization III jest baaardzo rozbudowanym symulatorem państwa/imperium/cesarstwa. Zarządzasz wszystkim: miastami, armią, budżetem, nowe technologie, religia, ustròj... po prostu wszystko smile.gif fajna zabawa smile.gif. Grafika na wysokim poziomie, grywalność bardzo wysoka. Polecam. smile.gif

Panzer General - II wojna światowa, dowodzisz niemiecką armią, rozgrywka na mapie podzielonej na pola hexagonalne (sześciokątne), po ktòrych przemieszczasz jednostki. Zazwyczaj zadaniem jest zdobycie określonych punktòw strategicznych, np. Warszawa, Wrocław, Łòdź w pierwszej misji smile.gif (Kampania Wrześniowa). Kiedyś tez w to pykałem. Nie jest bardzo rozbudowane, ale grywalność jest dość wysoka.
Pik
oka, to juz mam Civilization III, PANZER GENERAL i Empire Earth ( chyba to z innego fora, czekam na potwierdzenie; ewentualnie, jak ktos o tym slyszal, to prosze o wiadomosc o tejze grze wink.gif)
Drakkar
Empire Earth = trochę Age Of Empires + trochę Civilization. Nie grałem dużo, chyba tylko demko. Gierka wygląda ładnie i fajnie się gra...

PS. Dziwi mnie trochę, że nie znasz tych tytułòw. CIVILIZATION i PANZER GENERAL - toż to klasyki :!:
Tobi
hej Pik lojnij sobie w Wog 3.58 smile.gif masa biggrin.gif
Pik
Drakkar, bo ja dawniej nie lubiałem strategi, dopiero H iii wzbudził we mnie cheć grania smile.gif
Soul
ze strategi polecam Anno 1503: Nowy Swiat. Nie jest to turowka ani czasy dzisiejsze, ale ciekawa zabawa w kolonizacje wink.gif
Kusik
Medieval Total War albo Rome Total to jest to! Chociaz HOMM III tez przyzwoita gra... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.