lub 
Pobierz Mirandę skonfigurowaną przeze mnie, zawarte w tym packu są wszystkie godne uwagi [według mnie] dodatki jakie pojawiły się do tego komunikatora internetowego.
Miranda oferuje m.in.:
- Powiadamianie o nowym mailu[może obsługiwać pare kont naraz].
- Aktualnie Miranda obsługuje następujące sieci: ICQ, AIM, MSN, Jabber/WPKontakt, Tlen, Gadu-Gadu, Yahoo i IRC.
- obsługa avatarów [lista kontaktów i okno rozmowy].
- obsługa wszelakich skór do listy kontaktów ale również do okna rozmowy.
- wysyłanie SMSów.
Poza tym główne zalety MIM to:
- mała, oszczędna dla zasobów systemowych komputera
- konfigurowalna w bardzo dużym stopniu, z czego wynika że każdy może ją ustawić według swoich potrzeb i możliwości
- śliczna
i wiele wiele innych jak na przykład sprawdzanie programu telewizyjnego w b. wygony sposób, lub pogody.
Moja paczka zawiera:
Protokoły sieci: GG,ICQ,MSN,YAHOO,Tlen,Jabber.
Oczywiście jeśli chcesz używać np. tylko sieci GG to po zainstalowaniu w menu Opcje->Wtyczki Odznaczasz sobie te których nie chcesz używać.
Konfigurujesz je w menu opcje->Sieci->
Możesz pobrać również inne protokoły obsługiwane przez Mirande
"YAMN" czyli program który nas powiadamia o nowym mailu który do nas przyszedł, do skonfigurowania w menu Opcje->YAMN-POP3.
Listę kontaktów obsługującą avatary i podpisy[opisy stanu] pod kontaktami, możesz oczywiści użyć alternatywnych skórek, które również są zawarte w tym packu, albo pobrać je.
Skórki zmieniamy w menu opcje->Wygląd>skin. Skórki rozpakowujesz do C:\program files\miranda im\skins.
Automatyczną aktualizacje wtyczek do mirandy. Wtyczka Updater.
Okienka popup [powiadamiacze], całkowicie konfigurowalne[skórki, czcionki, kolory].
Popupy konfigurujemy w menu opcje->Komunikaty->...
Emotikony zarówno w oknie rozmowy, popupach, a nawet w podpisach[ale tego nie polecam ;p]
W paczce jest większość interesujących emot. Do każdego protokołu.
Możesz je konfigurować w menu opcje->sesja rozmowy->ie view zakładka emotikony.
W pełni konfigurowalna lista kontaktów, może być przeźroczysta, może mieć jakikolwiek kolor tła, czcionek i wszystkiego innego, nie mówiąc już o skórach o których wspomniałem wyżej.
Możesz ją konfigurować w menu opcje->Kontakty->Lista, okno, pasek stanu, Row items.
W pełni konfigurowalne są też ikony do poszczególnych protokołów.
W paczce jest większość popularnych ikon.
Możesz je skonfigurować w menu opcje->kontakty->ikony
Wtyczka mSMS do wysyłania SMSów, możesz ją skonfigurować w menu opcje->mSMS
Wtyczka mToolTip [do tzw. dymków] do skonfigurowania w menu opcje->mToolTip
Tzw. style rozmowy.
W paczce jest kilka interesujących stylów.
Style konfigurujesz w menu opcje->sesja rozmowy/IEView/ zakładka message log - szablony.
Mirande możesz skonfigurować jak chcesz, wszystko w niej można zmieniać, dźwięki zdarzeń, zaawansowana opcja ignorowania i wiele wiele innych wystarczy poświęcić trochę czasu i pogrzebać w opcjach.
Jeśli masz jakieś pytania najpierw poczytaj FAQ albo poszukaj na forum.
A jak nie znajdziesz tam odpowiedzi zapytaj tutaj. Mam nadzieje że niektórym Miranda przypadnie do gustu.
Przydatne linki:
http://www.miranda.kom.pl/ - polskie centrum MI
Mirande instalujemy domyślnie do "C:\program Files\Miranda IM"
Konfigurujemy odpowiednie protokoły [GG, tlen]
Pamiętaj aby przed uruchomieniem Mirandy wysłać swoją listę kontaktów [GG] na server żeby później w łatwy sposób pobrać ją sobie aby mieć ją w Mirandzie.
link:
miranda im by snake
PS. przypadkiem usunąłem stary temat