Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czarny Ekran - Nie Można Kontynuować Dalej Gry...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Viperdiesel
Emka,
mam taki problem...gdy gram w ML (Kariera) zwykle po pierwszej połowie, choć ostatnio zdarzyło mi się nawet po skończonym meczu, ukazuje mi się czarny ekran i następuje wielkie nic dry.gif Mogę dalej tylko wyłączyć PES'a i zacząć grę od początku. Staje się to już powoli irytujące, gdy zaczynam grać z kolei 3 raz ten sam mecz... Mam zainstalowany nowy kitserver (6.2.1), rocksoundpatch, trawy (Rasen), jeszcze bandy i tyle...
Może to ktoryś z tych patch'y powoduje taki błąd... co o tym sądzicie czy komuś zdarzyło się coś podobnego? wink.gif

PS. Myślę, że nie zależy to od sprzętu (athlon 2800+, 1,5 GB ram,Radek x800).
Pz.
Dominoz
Mam to samo...
Ziomex
Emanko
Mialem to samo ale zrobiłem taki myk :
po 1) żeby było jasne gram na rozdzielczości 1024 x 786 detale na max (niestety na piracie :/ prosze nie banujcie )
po 2) zanim włącze gre naciskam na pulpicie ustawienia i zmieniam rozdzielczość ogólną na 800x600
po 3) włączam gre i gram juz prawie cały sezon (ML) i ani razu sie nie zrobiło takie cuś
Nie zapewniem że działa może to po prostu jakiś przypadek że akurat MI się czarny ekran nie robi przez taki długi okres czasu ...
Viperdiesel
Hym zagrałem jakieś 10 meczy w oknie i wszystko było oki wink.gif bardzo dziwne dry.gif Naprawdę nie wiem o co chodzi...
Dominoz
Ja mam lepszy sposob:

U mnei tez to bylo...
Karta ci sie przegrzewa po prostu...

1. Wyczysc odkurzaczem syf z kompa.
2. Otworz jedna plyte boczna kompa i sprobuj zagrac.

U mnie smiga rewelacyjnie normalnie na full screenie i w wysokiej rozdzielczosci.
Viperdiesel
Już to, w którymś twoim poście słyszałem...
Co do tej karty to szczerze wątpie - wiatrak + radiator na karcie i dodatkowo dwa wiatraczki wydmuchujące powietrze z kompa...
Dominoz
A jak nie chcesz kupowac wiatraczkow, to otworz kompa z jednej strony to bedzie mial wentylacje naturalną biggrin.gif

P.S. Napisalem to w kazdym takim watku. Mi pomoglo, wiec moze pomoze innym.
Viperdiesel
Spoko, spoko, tylko chodzi o to, że temp. na karcie jest w sumie w normie wink.gif
Ale i tak zaraz spróbuje wink.gif
Mani3k
Ja również mam ten sam problem i wiem, że nie jest to wina przegrzewającej się którejkolwiek cześci komputera gdyż komp sie nie wiecha lecz sama gra... pozostaje mi tylko ALT+F4... "zamknij aplikacje" i można parcować dalej na kompie.
Wg mnie wina leży po stronie KitServer'a, trzeba będzie sprobować pograć bez niego... być może to on powoduje ten blad.
Pozdrawiam
michal_f
mam ten sam problem i nie mam wgranego kitserwera i zadnych dodatkow. zaznaczam ze dzieje sie to tylko podczas gry w pes6
Bartezz
Ja i z ks i bez niego taka mam.
Prawie caly czas.
Jak to zrobic ?
Dominoz
Probowales grac przy otwartym kompie?
Tylko otwarta strone przystaw do otwartek przestrzeni, zeby cyrkulacja powietrza byla...

I nie zwarzajcie na glupie programy, ktore podają temp...to bzdura.
michal_f
sprobuj zmniejszyc rozdzielczosc mi to "troche" pomoglo, tera zamiast co 4 mecze to sie przycina co 9 meczy smile.gif
Bakel
Ostatnimi czasy dwukrotnie podczas meczów online taka sytuacja mi się przytrafiła. Na razie nie wiem jakie jest na to lekarstwo. W każdym bądź razie jak możemy wywnioskować z poprzednich postów, Kitserver nie ma na to wpływu.
Viperdiesel
Długo już mi się to nie przytrafiło, gdyż.... może i to jest idiotyczne, ale... po skonczonej polowie oraz calym meczu wciskam ALT + ENTER (widok w oknie) i odczekuje trochę, aż zleci jakieś 2-4 sekundy powtórek i daję START. Wcześniej ten problem występował, kiedy jak najszybciej chciałem przejść do gry w drugiej połowie i wciskałem "na pałe" start tongue.gif Nie mam poprostu pojęcia od czego się to dzieje....

PS. Dominoz, daj już spokój z tymi poradami wink.gif wszyscy dobrze wiedzą, że to nie od tego smile.gif

pozdro
Dominoz
Mi to pomoglo...
Po prostu grzala mi sie karta, i jak jest otwarty komp, to smiga swietnie...
maciek_ssi
Nie ma na to wpływu temperatura komputera, KS, błędnie zaimportowane patche itd. Nawet przez chwilę grałem na "czystej" wersji (z patchem 1.10), ale nic to nie dało. Ciągle to samo. Problem przy powtórkach meczowych. Gdzieś wyczytałem wskazówkę, iż trzeba poczekać aż rozpocznie się odtwarzanie, a nie uparcie wciskać start 50 razy na sekundę. wink.gif
Dominoz
Ale ja nie mowie ze KS to robi...
Na czystej wersji tez mi sie grzalo...Moze PES'y tak maja :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.