wykonalem wlasnie swoja pierwsza twarz - Michaela Ballacka a w zasadzie bmp bo model zrbiony przez konami jest w miare dobry, powiedzcie czy mam jakas szanse na robienie dobrych twarzy czy mam sobie dac spokoj. A oto screen:
gdybym pisal takie posty pewnie tez mialbym ich ponad 1000

a tak powaznie to licze na jakas konstruktywna krytyke na temat mojej pracy jakies rady co zmienic co poprawic w jaki sposob. z gory dzieki
don rxf
Nov 23 2006, 14:15
Słabe BMP, no i popraw troszke model...
QUOTE(don rxf @ Nov 23 2006, 15:16:10) [snapback]99617[/snapback]
Słabe BMP, no i popraw troszke model...
Łapaj 20%...wiesz za co?
kolega prosil o: "a tak powaznie to licze na jakas konstruktywna krytyke na temat mojej pracy jakies rady co zmienic co poprawic w jaki sposob. z gory dzieki"
A Ty dalej swoje. WYmien co ma poprawic a nie piszesz w kazdym temacie to samo.
Voytec
Nov 23 2006, 17:08
popraw, oczy bo ma zdecydowanie inny kształt, brwi, nos, usta kształt baniaka, a takze bmp do wymiany. i spokojną, wytrwałą pracą osiągniesz cel
zrob zeby usta i oczy nie były takie smutne i usun te pomaranczowe miejsca...chociaz narazie to popraw
dzieki za rady moze jeszcze zajme sie Ballackiem a tymczasem zwracam sie do dobrych znajacych sie na rzeczy Facemakerow o pomoc. probowalem swoich sil w oedicie i pobawilem sie oczami. niestety po wrzuceniu do gry przedstawiaja sie one nieciekawie gałki oczne sa nie na swoim miejscu a w ich miejsce pojawily sie dziwne plamy. tutek Mystiqa nic na ten temat nie mowi. pewnie trzeba przestawic kilka punktow ale nie mam pojecia jakich. bardzo prosze o pomoc. A oto screen z gry:

załoze sie ze wiekszosc z Was wie co trzeba zrobic tylko wychodzicie z zalozenia ze po co pomagac takiemu zoltodziobowi ale coz...
niestety bez Waszej pomocy sie nie obejde. Ale pokazuje twarz Andrzeja Niedzielana ktorego zdecydowalem sie zrobic ale wlasnie mam problem o oczami. czekam na opinie czy jest wogole chociaz minimalnie podobny do rzeczywistosci i na pomoc w sprawie tych oczu. z gory wielkie dzieki

twarz nie jest juz skonczona wiec licze na rady co mam poprawic i z tymi oczami to jest taka sprawa ze w ich miejscu przeswituje obraz za nimi (w czasie meczu zielony kolor trawy)
prosze napiszcie cos moze jakies screeny z oedita co powinienem zrobic zeby te oczy byly normalne i moze jakies rady co do reszty twarzy. z gory wielkie dzieki!
Czemu te oczy sa zamazane w photoshopie?Wzieles opacity na 100%?
to nie jest problem bmp tylko oedita. chcialem zmienic ksztalt oczu i to sie porobilo. prawdopodobnie trzeba przesunac kilka punktow w oedicie tylko problem w tym ze nie wiem jakich. opacity mam na 100% oczy byly dobre dopoki nie zmienilem ich ksztaltu
Ziemniak201
Nov 26 2006, 16:03
daj screena z UV map editor i normalnie z OEdit
ok juz daje:

moge dac jeszcze inne jezeli beda pomocne
Mortin
Nov 26 2006, 16:29
tak daj screena z kropeczkami, jak jest frontalnie morda pokazana
daje dwa widoki:

OMG!OMG!OMG!
Nie ma co komentowac!
Pokaz lepiej fotke...
Hayalet
Nov 26 2006, 17:28
BIG czyś ty kur*a z choinki sie urwał, nie masz komentować, masz powiedzieć jak pomóc...
troche mnie tutaj nie bylo ale zrobilem a przynajmniej staralem sie zrobic twarz Romano Dennebooma. Oto efekt mojej pracy (pamietajcie ze to moja 3 twarz):

no i fota tragiczna
aha no i czekam na jakies komentarze, rady, wskazowki
Bmp tragiczne no i pobaw sie w oedicie
don rxf
Dec 9 2006, 17:17
nie wiem jak on wyglada, ale widze ze za malo wyostrzone BMP, a co do modelu to sie nie wypiowadam.
Bmp tragiczne no i pobaw sie w oedicie - dzieki za konstruktywny komentarz ale w sumie lepiej taki niz zaden. i prosze o jakies konkretne rady co i jak zmienic
Ziemniak201
Dec 9 2006, 17:43
Jak robisz takie twarze to nie proś o jakieś "konkretne rady co i jak zmienic"
Najpierw porób troche twarze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.