Total Victory
Nov 21 2006, 06:19
Mam problem maly, chce upiekszyc lekko gre, dodajac wlasna reakcje kibicow po strzeleniu gola. Nic w tym trudnego nie jest, aczkolwiek trudne jest wylapanie ktore pliki dokladnie odpowiadaja za to w 0_sound. Podmienialem pliki 13,14,15,25,26,27,35,36,37 i byl ten moj dzwiek, ale nie przy kazdej bramce (gospodarzy). Zaczalem kombinowac z innymi zestawami plikow, lecz za kazdym razem nie mialem tego efektu co chcialbym.
Problem jest w tym, ze albo wgrasz duza ilosc plikow (za spikera stadionowego) - to chodzi moj sound, ale przy kazdej bramce niezaleznie czy gospodarzy czy gosci, a nie o to chodzi wlasnie...
Chodzi mi o to, czy ktos zna sie na tychże o to plikach i wie (bądź pomoże) za jakie pliki w 0_sound podmienic ten moj dzwiek, aby przy padajacej bramce byl slyszalny (przy kazdej bramce dla gospodarzy) i zeby przy okazji nie bylo motywu ze ja tu se pieknie gram, strzelam, a tu gola mi strzeli komp i kibicow ma ustawionych na 0 gwiazdek a slysze swoj dzwiek strzelenia gola... Paranoja...
Na forum pro-evo pomagal mi Vadim przy tym, lecz nie zgadza sie co nie co.
Prosze o pomoc.
Jezeli moderator uzna to za glupi temat to prosze o skasowanie go.
świetne pytanie, bo ja też chcę zmienić dźwięki po strzeleniu gola i po czerwonej kartce.
white_wolv
Nov 21 2006, 09:11
no dokladnie..bo reakcja publicznosci po strzeleniu bramki w PES6 brzmi jak po golu w okregowce.. ;/
wogole jakies cichsze te trbuy w tej czesci..
wania1982
Nov 21 2006, 14:58
Total Victory czy moglbys wyslac mi na moja poczte ten dzwiek tez sprobuje cos wymyslec.Bo chodzi mi o ten sam efekt.

.Dzieki
[email protected]
Total Victory
Nov 21 2006, 17:19
Łap, juz wyslany, tylko podmienic ci zostalo w 0_sound. Heh, dobre, jak w okręgówce, bo i to prawda niestety, KONAMI sie nie stara...
Wookiee
Nov 25 2006, 19:43
czy mógłbyś mi też wysłać ten okrzyk kibiców na poczte?? bardzo cie prosze bo nie moge tego nigdzie znaleść :/
[email protected]ps. przesłuchałem te oryginalne pliki pod numerami które podałeś i wydaje mi się że nie powinno się zastępować plików 13, 25, 35, 36, 37 ponieważ zaczynają się one od takiego dzwięku a potem dopiero gada speaker. więc trzeba podmienić któreś z tych 14, 15 i 26, 27

moge się mylić oczywiście...pozdro
)RaVeN(
Dec 19 2006, 20:29
A macie może jakiś dzwięk po strzeleniu gola w stylu angielskiej premiership bo tam najlepsze odgosy po golu wydają :-)
mój mail to
[email protected] może znajdzie się ktoś naprawde uprzejmy i mi wyśle taki plik juz skonvertowany w adx czy cosik takiego zebym mogl sobie podmienic :-)
A co do tych plików ktore trzeba podmienic to sprawdzałem wersje i Wookiee i Total Victory i zadne pliki nie byly zwiazane z dzwiekami po strzeleniu gola :-(