Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pl Komentarz Uaktualniony
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Beto
Za 2 tygodnie dostanę orginalnego PES6, ale mam od kilku dni pirata jeszcze z tym starym komentarzem ...
Czy jest gdzieś ten nowy, poprawiony komentarz ???
Wiem, że niedługo będzie oryginał ale... wolę sprawdzić ten nowy komentarz. :]
herus
No wlasnie jak ktos juz ma PLke to jak moze to niech nagra kalwalek meczu( mam na mysli komentarz) Pozdro
Tomi84
Komenatrz jest uaktulaniony o tyle, że nie ma tak tagicznych błędów jak w poprzedniej wersji typu mówienie "w inieniu naszym i Konami dziekujemy w 16 minucie meczu". Cały czas jest sztuczny i kompletnie bez emocji.

Mam inny problem po wgraniu update'a mam wersje 1.10 przy której Kitserver nie wykrywa pliku PES6.exe i nie chce się zainstalować. Gdy z kolei scrackuje grę, to nie jest już to wersja 1.10. Jakieś sugestie ?
sadziu90
Jak możecie mówić, że komentarz jest "bez emocji"! Przecież jak zawodnik biegnie i odda strzał to komentator mało co się nie spóści (Adrianoooo!!! albo Ibrahimooovicccc!!!!). biggrin.gif Szkoda tylko, że Roman prawie się nie odzywa dry.gif Komentarz w Fifie jes już lepszy (choć uważałem go za beznadziejny). Szczerze to komentarz tak spieprzyli, że szkoda słów. Strzały, które idą np. tóż koło okienka komentorzy wyśmiewają, a szmaty które idą np 5m od bramki chwalą...
norek
QUOTE(Tomi84 @ Nov 16 2006, 22:12:55) [snapback]98093[/snapback]

Komenatrz jest uaktulaniony o tyle, że nie ma tak tagicznych błędów jak w poprzedniej wersji typu mówienie "w inieniu naszym i Konami dziekujemy w 16 minucie meczu". Cały czas jest sztuczny i kompletnie bez emocji.

Mam inny problem po wgraniu update'a mam wersje 1.10 przy której Kitserver nie wykrywa pliku PES6.exe i nie chce się zainstalować. Gdy z kolei scrackuje grę, to nie jest już to wersja 1.10. Jakieś sugestie ?

Sprzedac PL i wydac pieniadze na multilanguage.
Karvan
Mam ten sam problem, ale nie wiem czy przez wgranie uaktualnienia bo nie probowalem bez.
Tomi84
QUOTE(norek @ Nov 17 2006, 09:01:24) [snapback]98118[/snapback]

Sprzedac PL i wydac pieniadze na multilanguage.

PL jest też wersją Multi, nasz rodzimy jest tylko jednym z kilku języków. Wersja 1.10 robi się dopiero po wgraniu update'a z drugiej płyty dla wersji PL dry.gif . Zmieniłem język na angielski w grze i pomogło wrzucnie cracka od Reloaded. Gra chodzi pięknie z Kitserverem i wciąga tak że od wczoraj rozegrałem już 21 spotkań online. Orientuje się ktoś może czy jest już dostępny jakiś dobry OF działający Online ?
norek
QUOTE(Tomi84 @ Nov 18 2006, 01:43:21) [snapback]98327[/snapback]

PL jest też wersją Multi, nasz rodzimy jest tylko jednym z kilku języków. Wersja 1.10 robi się dopiero po wgraniu update'a z drugiej płyty dla wersji PL dry.gif . Zmieniłem język na angielski w grze i pomogło wrzucnie cracka od Reloaded. Gra chodzi pięknie z Kitserverem i wciąga tak że od wczoraj rozegrałem już 21 spotkań online. Orientuje się ktoś może czy jest już dostępny jakiś dobry OF działający Online ?

Aby cos dzialalo Online trzeba wszystkie dane zapisac na binach. Jednak jest taki maly problem. Ingerujesz w baze danych na binach osoba z ktora bedziesz chcial sie polaczyc aby zagrac bedzie musiala miec identyczna baze danych jak Ty....wiec wszelkie zmiany sa bezsensowane i trzeba sie cieszyc tym co KONAMI zrobilo.
Tomi84
QUOTE(norek @ Nov 18 2006, 08:55:02) [snapback]98335[/snapback]

Aby cos dzialalo Online trzeba wszystkie dane zapisac na binach. Jednak jest taki maly problem. Ingerujesz w baze danych na binach osoba z ktora bedziesz chcial sie polaczyc aby zagrac bedzie musiala miec identyczna baze danych jak Ty....wiec wszelkie zmiany sa bezsensowane i trzeba sie cieszyc tym co KONAMI zrobilo.

No w sumie tak. Pytam dlatego że do PES5 na stronie www.pesladder.co.uk był OF działajacy online. Ponieważ nie ingerował w staty zawodników tylko poprawiał transfery pozwalał na grę ze wszystkimi. Pozdrawiam.
.:KUNA:.
Słuchajcie:
Zeby dzialal ks trzeba skopiowac z oryginalnej plytki plik pes6.exe i nadpisac i bedzie ok tylko ze beda bledy w polskich napisach, cos za cos!
rangiz
NO ale wtedy nie masz patcha, czekanie tyle na polska premiere nic nie przynioslo.
Masz jest poprawiony komentarz
rangiz
Ale nie masz gry spatchowanej...

Mozesz wrzucic na rapida ten 21mb plik?
Jak wgrasz uaktualinienie a potem podmieniisz plik pes6.exe to masz zle napisy swietny komentarz i gre do patchowania
Tomi84
QUOTE(igor14 @ Nov 18 2006, 16:21:56) [snapback]98417[/snapback]

Jak wgrasz uaktualinienie a potem podmieniisz plik pes6.exe to masz zle napisy swietny komentarz i gre do patchowania

Nie. Wczoraj grałem z kumplem który własnie podmienił spatchowany plik exe na cracka bo nie działa Kitserver. W 16 minucie meczu Borek znów powiedział "Dobranoc" Wiec jesli ktoś chce miec spatchowaną grę to musi obejsc sie bez Kitservera. Coś za coś.
Mi to dziala:)
valdes
Czy ktos wrzuci to uaktualnienie na rapidshare?
whan
komentarz nie jest poprawiony, to samo jest w pierwotnej wersji. Patch poprawia tylko str'y (czytaj napisy w menusach) oraz usuwa błędy związane z błędnym wymawianiem przez komentatorów niektórych kwestii (np żegnają się połowie meczu...) O wsparcie dla kitservera można poprosić Juce'a wysyłając mu exe... Jednak duże patche będą robione pod wersje angielską.

PS
Dajcie sobie siana z PL bo to żałosne...
A ja mam polska poprawiona i nie mowi ciagle oto ktos tam, czyli to poprawili.
pikeman
Witam,
mam wersje PL, w pudelku było też uaktualnienie które też zainstalowałem. Mam pare pytań odnośnie powyższej rozmowy:

1) dlaczego nie moge zpachować mojego PES6.exe kitserverem ?
2) czy po ewentualnym zpacthowaniu gry, dodaniu prawdziwych nazw drużyn, piłek, twarzy bedzie możliwa gra online ?

Bardzo proszę o odpowiedź.
cambel
JA rowniez dolanczam sie do prsoby
cambel
Nie dosc ze czlowiek kupi orginalna gre to nie mozna normalnie kit servera zainstalowac i to tylko mogli zrobic polacy
Karvan
A czy coś strace nieinstalująć uaktualnienia ?
Czy tylko tyle , ze będą błędy w polskich napisach ?
pikeman
nie wiem jak z błędami w napisach bo od razu instalowalem uaktualnienie, ale podobno komentarze wariują nieodpowiednie przyporządkowania, chociaż błędy w komentarzu zdarzały mi sie po uaktualnieniu :/

np. mecz kończy sie 1:1 a komentator mówi: "gospodarze zaaplikowali cenne 3 punkty"

albo zaczyna sie druga połowa meczu a komentator: "i rozpoczeła się dogrywka golden goal"

ciekaw jestem czy mając polską wersje da sie ją jakoś zaangielszczyć ?
i czy zawsze musze grac z plytą w napedzie ? (probowalem robic kopie ale SECUROM jest :/)

moze ktos o tym nowy topic zrobi ? porównianie obu wersji ANG i PL ?
whan
jak już wspominałem kitserver z uaktualnioną wersją PL nie działa. Wysłałem już do juce'a plik exe, może wprowadzi support dla tej marnej wersji. A wszytskim nadal radze przejść na engm które jest na płycie i wystarczy je zainstalować...
Guala
Zapodajcie to uaktualnienie na rapidshare albo inny serwer.
Karvan
whan otrzymałeś jakąś odpowiedz od Juce ? Czy jezeli on cos z tym zrobi to kazdy kto ma wersje PL bedzie mogl od ciebie wziasc ten plik exe do siebie ?
Zaden plik exe, po prostu kitserwer będzie się instalował u uaktualnionych. wink.gif
Karvan
O to było by spoko. Whan jak coś Juce zdziałą to daj znac smile.gif

Ps. Jak zrobic , zeby miec kitserver ze wszystkimi strojami + stadium server + ballserver.
Zainstalowalem ten kitsever ze stadiumserverem i było ok ale zainstalowalem do tego ballserver z tymi 250-cioma piłkami i teraz mam tylko kitserver ze strojami i ballseever. Nie mam stadium servera.
Jakieś rady ?

Pzdr.
pikeman
Pograłem sobie w tą PL wersje i powiem że mam już dość tego Borka, a szczególnie te błędy w "poprawionej" wersji PL. Teraz ściagam sobie angielską wersję, a płyty z PL wersją pójdą na półkę się kurzyć...

Nawet jeśli teraz kit serwer zrobiony bedzie pod ten zaktualizowany exe'c, to co z każdymi kolejnymi patcham do PES6 ? Przecież to sie w koncu komuś znudzi przerabianie wszystkie na 'nasze'...

Czy sie myle?
pawciu
polecam instalacje gry z wersją angielską, na wszelki wypadek ja tak mam biggrin.gif
można dowolnie konfigurować np. angielski interfejs a polskie komentarze itd. można zmieniać w grze więc spoko
AdrianJ
Tez zainstalowalem ta pier.dolona aktualizacje od CDP i kitsever nie dziala -.-
Oby Juce cos wykombinowal dla nas,whan w razie jakiegos info,szybko daj znac!
edit-moze ktorys z modow/adminow zdejmie mi w koncu tego warna,ktory wygasl juz jakis miech temu,hmm?
Najlepiej niech to zrobi maciek/ssj czy jakos tak-on dal warna.
Mani3k
Wystarczy ściągnąć PES6 z półki sklepowej.
Pozdro

Ban?
maciek_ssi
Ileż można tłumaczyć?

Exec z uaktualnienia jest inny i nie będzie współpracować z Kitserverem. Sam KS działa na zasadzie modyfikacji PES6.exe, a więc jeśli plik jest inny, to i adresy odpowiedzialne za KS są inne. Juce obiecał się tym zająć. Być może wypuści support w następnej wersji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.