Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Wykonywac Rzuty Wolne
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
DJ_Kuato
Probowalem juz na strzal square.gif , probowalem juz na circle.gif dodawalem r1.gif albo l1.gif i albo trafiam w mur, albo wogole nie trafiam w bramke albo bramkarz broni. Uderzam tak, ze pilka leci idealnie w okno, a golkiper i tak wyciaga. Jak Wy strzelacie ?
Bo0os
trening czyni mistrza, tyle moge powiedzieć

jeszcze za czasów piątki potrafiłem nawet godzine przesiedzieć na treningu rzutów wolnych i potem miało to swoje pozytywnie skutki.to sie da wyuczyć!

PS w szóstce trudniej strzelić bramke ze stałego fragmentu, to fakt
whan
ciężko sie strzela z wolnych ale kluczowe jest używanie triangle.gif i x2.gif przy strzale wink.gif
DJ_Kuato
BoOos trenuje juz troche, ale nadal nie moge strzelic, bo juz przynajmniej w bramke trafiam, ale zawsze bramkarz broni.

Whan, a moglbys jasniej napisac ? smile.gif
Ogród
A mi się udało juz walnąć bramę z wolnego a użyłem tylko square.gif i nic wiecej
DJ_Kuato
Ogród, a na ktorym poziomie ? smile.gif
szyma
Ja także strzeliłem bramke z wolnego Rooney'em. Gola zdobyłem square.gif + jakiś kierunek.

PS.Poziom nie wiem jaki był bo strzeliłem ją kumplowi.
who_me
ja w tej odslonie pesa zdobylem jak narazie 2 bramki

pierwsza to beckham z 17 metrowa druga snejder z okolo 23 z tym ze i tak mecz przegralem z francja 5-1 biggrin.gif pasek zatrzymalem chyba troche przed linia polowy (nie wiem jak sie podkreca ,ale strzal byl mocno krecony i wpadl pod poprzeczke w okolicach srodka bramki tongue.gif )
Ogród
QUOTE(DJ_Kuato @ Nov 11 2006, 16:38:50) [snapback]97100[/snapback]

Ogród, a na ktorym poziomie ? smile.gif

Czempion.A gola strzeliłem Krzynówkiem.
Ostatnio grałem Polska i musze powiedzieć ze dwóch najlepszych w Polsce w pesie to Żurawski i Krzynówek
Hayalet
Było trudno, już nie jest. Zasada jest jedna nigdy nie duś na raty strzału, bo będzie dupnie. Włacz trening i lutnij w guzik przesledz strzal na ripleyu, odchodzi w którąś strone? Dobierz strzałki, za lekko? Daj R1, i tak dalej, w PES 5 miałem wytrenowane wszystkie pozycje ;]
StraY
za lekko? Daj R1

wtf?
tego patentu nie znalem tongue.gif
nie duś na raty strzału

w tym bym sie zgodzil, strzaly " na raz" sa zdecydowanie precyzyjniejsze
DJ_Kuato
StraY chodzi o to, ze za pomoca R1 lub L1 podkrecasz odpowiednio w prawo lub w lewo smile.gif
tracialdo
hello,
wyroznia sie 3 rodzaje:
16-23 metrów
np wolny z prawej strony, celujesz miedzy głowami 2 i 3 zawodnika w murze liczac od prawej strony, naciskasz kierunek DÓŁ i strzał (max do połowy paska ) jak przeleci miedzy głowami to gol na 90%
23-30 metrów
ustawiasz na słupek i strzelasz (pasek do połowy) w koncowej fazie wciskasz w prawo lub lewo zeby piłka "weszła" a nie uderzyła w słupek duze prawdopodobienstwo dobrym zawodnikiem Ronaldinho, beckham etc.
powyzej 30 m
nie umiem tak strzelac bramek ale widzialem jak to komputer robi smile.gif
wciskasz kierunek GÓRA i power (nie wiem ile sorry) tuz przed strzałem naciskamy trójkąt
jeszcze tak nie strzaliłem sad.gif

koledzy maja racje właczasz trening wybierasz dobrego technika i cwiczysz az zacznie wychodzic smile.gif
nie bede mówił ile mi to zajeło biggrin.gif
pozdro600
Rivaldinho
30m+daje square.gif + r1.gif i pasek siły naciągam raz można też w ostatnim momencie strzału jak juz sila wymierzona etc dać triangle.gif wtedy gała powinna dostac "swira" smile.gif
30-25m kopie square.gif zwykły , ewentualnie z r2.gif (becks,recoba) , pasek naciągam dwa razy(znaczy się dwa razy no wiecie jak)
ponizej 25 kilka razy przyciskam square.gif i daje r2.gif
Its very simple smile.gif
Ujmeny
QUOTE(DJ_Kuato @ Nov 13 2006, 17:39:32) [snapback]97501[/snapback]

StraY chodzi o to, ze za pomoca R1 lub L1 podkrecasz odpowiednio w prawo lub w lewo smile.gif

Ja zaryzykuje stwierdzeniem, że nie ma złotego środka, opracowanego patentu na wykonywanie rzutów wolnych. Ba, sami producenci gry postarali się o to, aby gracz nigdy nie opanował tego elementu gry.

Do takiej konkluzji doszedłem po wykonaniu strzeleckich zadań w zaawansowanym trybie. Z początku strzelałem Brazylijczykiem grającym w najlepszym francuskim klubie, przy którym obok umiejętności wykonywania rzutów wolnych widnieje liczba 99. Starałem (z sukcesem) się znaleźć ową lukę pomiędzy głowami obrońców, wymierzyć pasek strzału na miej więcej 50%, podkręcić strzał (strzałka w lewo, strzała w prawo - nie wiem skąd wzięliście te R1, i R2), i na końcu, przed strzałem wcisnąć trójkąt. Efekt jest taki, że 30% piłek lądowało na głowie obrońców, 30% ponad bramkę, 30% w konstrukcję, i tylko 10% w bramkę. O dziwo dokładnie czerwony punkcik (praktycznie nie trafiałem w inne miejsca bramki). Czyli za mało, aby przejść ostatnie zadanie ze strzałów. Najwięcej osiągnąłem nim około 980 punktów.

Po zmianie zawodnika, czyli po około 90 minutach gry w ten tryb wybrałem francuskiego obrońcę, który gra u mnie w LM. Strzelecka nota 82. Już nie męczyłem się z precyzyjnym ustawieniem piłkarza tylko po sygnalne start dawałem siłę na 50%, podkręcanie i trójkąt. Efektem czego po 20 minutach gość w końcu trafił 2 razy w czerwony punkt. W końcu, gdyż wcześniej obijał różne części ciała obrońców, wyrzucał piłkę nad bramkę, walił w konstrukcję, itd.

W PES 6 ustawienie identycznych parametrów daje kilka różnych efektów. Jednak, jak ktoś twierdzi, że opanował tą część gry to składam na jego dłonie szczere gratulację (bez ironii).
StraY
QUOTE(DJ_Kuato @ Nov 13 2006, 17:39:32) [snapback]97501[/snapback]

wiem co robia r1.gif l1.gif tongue.gif tylko nie przeczytalem calego zdania Kaoriego tongue.gif myslalem, ze sugeruje,ze jak za lekko sie "nabije" pasek to r1.gif pomaga, a mu chodzi o motyw z za lekkim podkreceniem tongue.gif

QUOTE(Ujmeny @ Nov 15 2006, 08:56:56) [snapback]97782[/snapback]

(strzałka w lewo, strzała w prawo - nie wiem skąd wzięliście te R1, i R2)

z Helpa rolleyes.gif lewo, prawo podkrecasz, ale l1.gif r1.gif mozesz po "nabiciu" paska sily dostosowac krecenie galy
Ujmeny
QUOTE(StraY @ Nov 15 2006, 22:41:58) [snapback]97921[/snapback]

wiem co robia r1.gif l1.gif tongue.gif tylko nie przeczytalem calego zdania Kaoriego tongue.gif myslalem, ze sugeruje,ze jak za lekko sie "nabije" pasek to r1.gif pomaga, a mu chodzi o motyw z za lekkim podkreceniem tongue.gif
z Helpa rolleyes.gif lewo, prawo podkrecasz, ale l1.gif r1.gif mozesz po "nabiciu" paska sily dostosowac krecenie galy

Dziwnie to brzmi.
Wybierając kursorem kierunek podkręcania piłki powodujemy, że podczas lotu skręcona ona w wybranym kierunki. A przez co obraza się wokół własnej osi (chyba jedynie obrońca madryckiego klubu potrafi strzelić inaczej).
No, nic poczekam jeszcze 2 dni na polską premierę gry i zobaczymy co daje R1 i R2 (wczoraj pozbyłem się z dysku europejskiej wersji). Bo, na razie z waszych opisów wynika, że te przyciski podkręcają, podkręconą już piłkę ph34r.gif
StraY
w poprzedniej wersji tez to bylo, chociaz nigdy tego nie stosowalem to tak rozumiem helpa tongue.gif
reiczelek
a wie ktoś jak można strzelać wolne na siłe, bo widziałem że komputer tak robi.??? cool.gif
Peras
a jak zrobić aby obrońcy (najlepiej środkowi) wchodzili na rogi i wolne na główke?gdzies czytałem ale zapomniałem szczerze
Pingwin
Mój sposób jest taki (zawodnik prawonożny z prawej strony): jeśli strzał jest z odległości <20 celujemy naciskając strzałkę do tyłu ( w innych przypadkach nie nacikamy strzałek ani do przodu [ew. odl. ok. 30m] ani do tyłu) na lewo okienka, tak by piłka mogła przelecieć między głowami obrońców (pamietając że piłka będzie podkręcona w prawo); strzelamy trzymając strzałkę w prawo i pasek siły wypełniamy tak by nie osiągnął połowy. nie zawsze przechodzi nad murem, ale jak się uda wychodzi piękny gol.

A jeśli strzał jest sprzed pola karnego i mniej więcej idealnie naprzeciwko bramki włączamy tryb dwóch zawodników, wystawiamy na stronę nie krytą przez mur i strzelamy. Czasem wychodzi, ale poprzedni sposób jest lepszy.

Można tez spróbować sposobu ze zmianą kierunku podczas strzału, ale trzeba do tego dużego wyczucia. Ale jeśli potrenujecie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.