QUOTE(DJ_Kuato @ Nov 13 2006, 17:39:32) [snapback]97501[/snapback]
StraY chodzi o to, ze za pomoca R1 lub L1 podkrecasz odpowiednio w prawo lub w lewo

Ja zaryzykuje stwierdzeniem, że nie ma złotego środka, opracowanego patentu na wykonywanie rzutów wolnych. Ba, sami producenci gry postarali się o to, aby gracz nigdy nie opanował tego elementu gry.
Do takiej konkluzji doszedłem po wykonaniu strzeleckich zadań w zaawansowanym trybie. Z początku strzelałem Brazylijczykiem grającym w najlepszym francuskim klubie, przy którym obok umiejętności wykonywania rzutów wolnych widnieje liczba 99. Starałem (z sukcesem) się znaleźć ową lukę pomiędzy głowami obrońców, wymierzyć pasek strzału na miej więcej 50%, podkręcić strzał (strzałka w lewo, strzała w prawo - nie wiem skąd wzięliście te R1, i R2), i na końcu, przed strzałem wcisnąć trójkąt. Efekt jest taki, że 30% piłek lądowało na głowie obrońców, 30% ponad bramkę, 30% w konstrukcję, i tylko 10% w bramkę. O dziwo dokładnie czerwony punkcik (praktycznie nie trafiałem w inne miejsca bramki). Czyli za mało, aby przejść ostatnie zadanie ze strzałów. Najwięcej osiągnąłem nim około 980 punktów.
Po zmianie zawodnika, czyli po około 90 minutach gry w ten tryb wybrałem francuskiego obrońcę, który gra u mnie w LM. Strzelecka nota 82. Już nie męczyłem się z precyzyjnym ustawieniem piłkarza tylko po sygnalne start dawałem siłę na 50%, podkręcanie i trójkąt. Efektem czego po 20 minutach gość w końcu trafił 2 razy w czerwony punkt. W końcu, gdyż wcześniej obijał różne części ciała obrońców, wyrzucał piłkę nad bramkę, walił w konstrukcję, itd.
W PES 6 ustawienie identycznych parametrów daje kilka różnych efektów. Jednak, jak ktoś twierdzi, że opanował tą część gry to składam na jego dłonie szczere gratulację (bez ironii).