Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
..::PlaymaN::..
Czy będzie mi płynnie chodziło przy takich wynikach:
Download: 211 kb/s
Upload: 52 kb/s
Latency: 478 ms
Server: Lublin
Distance: ~ 250 mi
Ping: 478 ms

Prosze o szybką odpowiedź, bo nie wiem czy kupywać orginała.
Aha mam łącze radiowe.
mati
Na płynną gre nie masz szans.
..::PlaymaN::..
czyli zmiana netu jest nieunikniona :/
maciek_ssi
Masz problem z wysokim Latency/Ping - po prostu koszmar.
szyma
Skoro jest już temat to i spytam czy mam szanse na płynną gre oczywiście w PESa 6 wink.gif ?

IPB Image
Ogród
QUOTE(szyma2 @ Nov 5 2006, 01:41:52) [snapback]95937[/snapback]

Skoro jest już temat to i spytam czy mam szanse na płynną gre oczywiście w PESa 6 wink.gif ?

IPB Image

EDIT:Pomyliłem się.Pograsz płynnie w pesa6.Dobry upload.Im sorry.
Pawson
IPB Image
A jak to bedzie u mnie? Bo sam nie wiem czy kupowac. smile.gif
Ogród
QUOTE(Pawson @ Nov 8 2006, 14:28:19) [snapback]96460[/snapback]

IPB Image
A jak to bedzie u mnie? Bo sam nie wiem czy kupowac. smile.gif

U Ciebie jest okej.

QUOTE(..::PlaymaN::.. @ Nov 4 2006, 23:25:38) [snapback]95889[/snapback]

Czy będzie mi płynnie chodziło przy takich wynikach:
Download: 211 kb/s
Upload: 52 kb/s
Latency: 478 ms
Distance: ~ 250 mi
Ping: 478 ms

Prosze o szybką odpowiedź, bo nie wiem czy kupywać orginała.
Aha mam łącze radiowe.

Upload u ciebie wynosi 52kb/s za mało na płynną grę.Powinno byc chodziaż to 150kb/s
Tomaszzz
A z taką szybkością?

IPB Image
AdrianJ
Koles jakies brednie gada- PlaymaN-mozesz spokojnie grac.
Edit: ups nie zauwazylem ze masz niski download-bedzie sie ciac(512kb/sek to minimum).
szyma
To w końcu co jest ważniejsze upload czy download ??. To pogram w pesa6 płynnie z taki downloadem czy nie bo juz sam nie wiem huh.gif
Ogród
QUOTE(szyma2 @ Nov 8 2006, 17:50:59) [snapback]96499[/snapback]

To w końcu co jest ważniejsze upload czy download ??. To pogram w pesa6 płynnie z taki downloadem czy nie bo juz sam nie wiem huh.gif

Ważniejszy jest upload.Pograsz płynnie w pesa6.
AdrianJ
Buehehe czyli na neostradzie nikt nie pogra bo tam jest max up 32 kb/s(nawet przy 1 mega)?Wez mnie nie rozbrajaj..
Damian
Najslabsza neostrada ma 64 kilobitow na sekunde uploadu wiec nie wiem skad te info:)
Tomaszzz
Wie ktoś może czy ja będę mógł grać? Moje dane widzicie parę postów wyżej. xD
Ogród
QUOTE(Ader111 @ Nov 8 2006, 19:20:20) [snapback]96521[/snapback]

Buehehe czyli na neostradzie nikt nie pogra bo tam jest max up 32 kb/s(nawet przy 1 mega)?Wez mnie nie rozbrajaj..

To zalezy w jakiej opcji masz neostrade.Osobiscie ja mam 256/128 czyli 256kb/s downloadu i 128kb/s uploadu
Laska_1986
QUOTE(Tomaszzz @ Nov 8 2006, 18:43:34) [snapback]96528[/snapback]

Wie ktoś może czy ja będę mógł grać? Moje dane widzicie parę postów wyżej. xD

Gra powinna chodzić bez większych problemów.
Max ping/latency nie może osiągnąć wartości powyżej 250, powyżej tej wartości pojawiają się lagi.
Zamiast zadawać takie głupie pytania typu "Czy będzie mi płynnie chodziło przy takich wynikach:", sprawdzcie sobie w słowniku ang-pol co oznacza słowo latency. To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
Neta nie macie chyba od miesiąca tylko od kilku dobrych lat lub przynajmniej miesięcy. W tym czasie bez większych problemów mogliście się dowiedzieć czegoś o internecie. Jak to działa oraz na czym polega itd. ...
Jak już zauważyłem dla was internet jest tylko potrzebny do gry ze znajomymi.

Zapewno zostane zlinczowany przez niektórych userów, ale tak to już jest, gdy się napisze całą prawdę.
GugSik
ja chyba nie mam sie czego obawiac biggrin.gif
RuDi
Lublin:
IPB Image
Londyn:
IPB Image
Jak myślicie, da rade ? Bo się zastanawiam czy kupić oryginał żeby pograć w necie.
mati
QUOTE(RuDi @ Nov 8 2006, 21:42:24) [snapback]96571[/snapback]

Lublin:
IPB Image
Londyn:
IPB Image
Jak myślicie, da rade ? Bo się zastanawiam czy kupić oryginał żeby pograć w necie.

Chciałeś się pochwalić czy naprawde jesteś taki ciemny ?
RuDi
Niby czym się chwalić ? Do innych gier mi starcza ale nie wiem jak jest z pes 5/6, często słyszałem, że trzeba jakieś nie wiadomo jakie łącza.
mati
heh chodzi o to że nie czytasz tego co napisali inny szyma ma o połowe wolniejszy net i zadał to samo pytanie co Ty. Więc chyba Twoje pytanie nie mam sensu. Mam nadzieje że mnie zrozumiałeś.
RuDi
Ok rozumiem, sorry wink.gif
Tak przy okazji, czy trzeba mieć zewnętrzne ip żeby normalnie pograć online ?
maciek_ssi
QUOTE(RuDi @ Nov 8 2006, 20:18:10) [snapback]96584[/snapback]

Ok rozumiem, sorry wink.gif
Tak przy okazji, czy trzeba mieć zewnętrzne ip żeby normalnie pograć online ?

Nie.
tomixx
IPB Image

tak więc stwierdzam ze sobie pogram ale bedzie mi sie zacinało ...wiec pomysle na kupnem pes 6 tongue.gif może az tak źle nie bedzie
Palerinho
down: 826 kb/s
up:17 kb/s
latency: 233 ms
server:Bratislava
distance ~ 150 mi
Czy z takim uploadem jest nawet włączać tryb network?
AdrianJ
QUOTE(Damian @ Nov 8 2006, 19:24:11) [snapback]96522[/snapback]

Najslabsza neostrada ma 64 kilobitow na sekunde uploadu wiec nie wiem skad te info:)

QUOTE(Ogród @ Nov 8 2006, 20:04:47) [snapback]96531[/snapback]

To zalezy w jakiej opcji masz neostrade.Osobiscie ja mam 256/128 czyli 256kb/s downloadu i 128kb/s uploadu

Tak ale wy mowicie o predkosci pisanej,a ja o tej z ktora faktycznie uploaduje (max 17 kb/s neo 512) i w tym cale zamieszanie.
tomixx
QUOTE(Palerinho @ Nov 8 2006, 23:49:11) [snapback]96617[/snapback]

down: 826 kb/s
up:17 kb/s
latency: 233 ms
server:Bratislava
distance ~ 150 mi
Czy z takim uploadem jest nawet włączać tryb network?

Dlaczego wziąłes do Bratysławy, a nie do lublina tongue.gif?
Palerinho
QUOTE(tomixx @ Nov 9 2006, 00:54:29) [snapback]96622[/snapback]

Dlaczego wziąłes do Bratysławy, a nie do lublina tongue.gif?

IPB Image i co?
norek
Zobaczę jeszcze jednen screen z licznika predkosci lacza a posypia sie bany. Temat jest o pes6 a nie o chwaleniu sie tym jakie ktos lacze posiada. Rozumiem jedna osoba zapytala ale to nie oznacza ze reszta ma prezentowac jaki to pakiet neo sobie wykupilo.
Liberant
Download: 531 kb/s
Upload: 135 kb/s
Latency: 292 ms
Distance: 250 mi

Download: 532 kb/s
Upload: 136 kb/s
Latency: 178 ms
Server: Riga

Mogę liczyć na płynną grę, bo trochę obawiam się, że Upload za mały.
Laska_1986
QUOTE(Liberant @ Nov 9 2006, 13:10:01) [snapback]96655[/snapback]

Download: 531 kb/s
Upload: 135 kb/s
Latency: 292 ms

Download: 532 kb/s
Upload: 136 kb/s
Latency: 178 ms
Server: Riga

Mogę liczyć na płynną grę, bo trochę obawiam się, że Upload za mały.

Czy Wy tego naprawdę nie rozumiecie, że podczas gry online jest ważny jak najniższy LATENCY, a nie jakieś upload. Już wcześniej pisałem, że lagi pojawiają się gdy opóźnienie będzie przekraczało granicę 250 ms.
tomixx
QUOTE(norek @ Nov 9 2006, 02:05:36) [snapback]96637[/snapback]

Zobaczę jeszcze jednen screen z licznika predkosci lacza a posypia sie bany. Temat jest o pes6 a nie o chwaleniu sie tym jakie ktos lacze posiada. Rozumiem jedna osoba zapytala ale to nie oznacza ze reszta ma prezentowac jaki to pakiet neo sobie wykupilo.

łoq.. za jeden screen ban?? Niezły jestes... a pozatym już jest jeden temat o PES 6 wiec po co ten ?? laugh.gif
Damian
Ader111: Miedzy kilobitami na sekunde, a kilobajtami jest roznica.Nie wiem z jaka predkoscia wysylaja sie pliki w neostradzie 512.Wiem, ze spokojnie mozna na niej grac;)
Lisek
QUOTE(norek @ Nov 9 2006, 00:05:36) [snapback]96637[/snapback]

widze ze i na tym forum admini lubia byc wazni. norek, zrzuc na luz... przeciez nic sie takiego nie stalo... ludzie sie pytaja, chyba moga, nie? ej.. tylko mi bana nie daj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.