QUOTE(Tomek_ziomek @ Nov 29 2006, 13:06:10) [snapback]100888[/snapback]
ziomki a jak włączyć to filtrowanie (gdzie jest ta opcja do wybrania??) bo wy o tym tak mówicie to przynajmniej chciałbym się dowiedzieć

w przypadku nvidia klikasz prawym klawiszem na pulpicie, wybierasz właściwości, zakładka ustawienia, zaawansowane, zakładka ze znaczkiem nvidii (różnie się nazywa) i tam masz ustawienia karty. jeżeli nie to masz zapewne nowe sterowniki z panelem sterowania, ja proponuję go wyłaczyć. w zakładce ustawienie wydajności masz synchronizacja pionowa - włącz ją i latający zniekształcony pasek zniknie. warto ta opcję wyłączyć dla innych gier, może trochę spowalniać
w ati nie wiem ale zapewne podobnie
mam dodatkowe pytanie odnośnie zawartych tam opcji nvidii - można tam włączyć wygładzanie itp. bajery
nie wiem czy to wrażenie ale wydaje mi się że po ich włączeniu pes6 wygląda lepiej
p.s. niestety na moim sprzecie pes6 dalej się przycina, 5-10 razy na mecz ale jest to bardzo denerwujące, źródła problemu nie znalazłem, sterowniki nowe, directx nowy, sprzet moim zdaniem dobry (3200+ 2gb ramu, 6800gs)
jak ktoś poradził sobie z podobnym problemem albo ma jakiś pomysł to walcie śmiało