Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Karty Graficzne
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
kOzi
eelo
Zapewne wiele osób na tym forum interesuje się sprzętem komputerowym, a konkretnie kartami graficznymi, otóż mam taki dylemat jaką karte byście mi polecili z tych oto modeli:

PowerColor Radeon x1600Pro 256mb/128bit DDR2

PALIT Radeon x800GTO 256/256

PALIT GeForce 7600GS 256/128

Ze względu na posiadanie wejścia AGP na płycie głownej mam ot takie tylko możliwości do wyboru...

Jak ktoś ma jakąś z tych kart i może próbował grać w Gothic'a III albo Oblivion'a to może się podzielić swoimi spostrzerzeniami. Zapewne PES na full ustawieniach pójdzie na każdej z tych kart więc o niego się nie martwię biggrin.gif tongue.gif
mati
QUOTE(kOzi @ Nov 3 2006, 22:25:25) [snapback]95669[/snapback]

eelo
Zapewne wiele osób na tym forum interesuje się sprzętem komputerowym, a konkretnie kartami graficznymi, otóż mam taki dylemat jaką karte byście mi polecili z tych oto modeli:

PowerColor Radeon x1600Pro 256mb/128bit DDR2

PALIT Radeon x800GTO 256/256

PALIT GeForce 7600GS 256/128

Ze względu na posiadanie wejścia AGP na płycie głownej mam ot takie tylko możliwości do wyboru...

Jak ktoś ma jakąś z tych kart i może próbował grać w Gothic'a III albo Oblivion'a to może się podzielić swoimi spostrzerzeniami. Zapewne PES na full ustawieniach pójdzie na każdej z tych kart więc o niego się nie martwię biggrin.gif tongue.gif

Lepiej zainwestuj w nową płytę główna i kup kartę na PCI. A jak nie masz kasy to kupuj http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31060 . Nie napisałeś jakiego masz procka i ile masz ramu więc ciężko powiedzieć czy pograsz w Gothic'a czy Oblivion'a.
kOzi
O widzisz, w sumie miałem napisać...
więc tak:
Procesor Athlon 64 2800+
Ram 2x512MB DDR Kingston'a

hmmm... a czy produkt Gigabyte'a znacznie rózni się od tego PALIT'a ?
JTK
Zapomnij o radeonach sad.gif Seria 7xxx to bardzo udane produkty ,najważniejsze aby pamięci były typu ddr3(nie kupuj karty na DDR2 !!).
Przeszukaj ofertę z tych sklepów: http://www.proline.pl/ http://www.bino.pl/
mati
http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t58127.html

Temat w sam raz dla Ciebie smile.gif
tV2
Troche dolozysz i masz niezlego GF 6800 GS. Nie ma na tyle duzej roznicy miedzy wydajnoscia na PCI-E a AGP, azeby od razu cala architekture zmieniac.
mati
Nie chodzi o wydajnosć. Jeżeli kOzi nie myśli w najbliższym czasie o zmianie procka to wystarczy AGP, ale jeśli o tym myśli to razem z prockiem będzie musiał zmienic karte graficzną. AGP nie ma przyszłości tongue.gif
kOzi
wiem doskonale że AGP nie ma przyszłości, ale jeszcze mam nadzieje pohulać na tym sprzęcie co mam przynajmniej z rok... Co do sugestii tV2 to czy ten GeForce 6800GS 256MB DDR3/128bit jest znacznie lepszy od GeForce 7600GS 256/128 ?? Cenowo ten pierwszy jest droższy o jakieś 50 zl.
who_me
napisze tak ..jezeli chce pograc w gothica bez mielenia dysku na medium details to powinienes miec MIN 1,5 GB ram. jezeli to bedziesz mial i do tego dojdzie procek klasy athlon 3000+ i radek 9600 bedziesz mial na otwartym terenie okolo 25 -30 FPS a w miastach okolo 20(zdecydowanie grywalna granica dla tego typu gry)

gram w gothica 3 od 2 tygodni na 1 GB ramu i musze ci powiedziec ,ze bez patch i tweaka ktory daje skok(czyt. mniej mielenia dysku) mozna dostac kur..... poczyrtaj opinie ludzi na www.pc-lab.pl tam nawet na najnowszych geforcach gra dziala tak samo jak na sredniej jakosci karcie wiec wniosek z tego taki ,ze bez dodatkowego ramu nie pograsz wygodnie w gothica 3 .

ps: ta czesc gothica wcale nie jest taka boska jak by mozna sadzic po tytule wiec sie dobrze zastanow jezeli mial bys zamiar kupic orginal wink.gif
Raku
Wszystkie dostępne w tej chwili układy na rynku nie obsługują DriectX10. Jak wiadomo WindowsVista, będzie wymagał Directa'10, a jego premiera za około pół roku. Także może lepiej poczekać z tą wymianą karty na trochę później. Chociaż wiadomo wszyscy od razu nie przesiądą się na nowego wina. Jak masz dużo kasy, to śmiało inwestuj w nowy sprzęt. wink.gif A jak trochę mniej, to możesz jakoś wytrzymać te pół roku, uzbieraj więcej kasy i wtedy kup dobrą kartę (niedługo premiera GF8800, za 6 miesięcy, będą jeszcze lepsze i tańsze układy).
Po wejściu tego nowego windowsa pewnie nie obejdzie się bez upgreadu całego kompa. dry.gif Z tymi panami z microsoftu nigdy nic nie wiadomo.... blink.gif
Pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.