Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strzały W Pesie 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
FANTA
sad.gif Czesc czy sa w pesie 6 jakies mierzone uderzenia tak jak było w pesie5 na r2.gifi strzł .z Gory dzieki dawajcie filmiki z gry.
Rivaldinho
Pewno jest kontrolowany strzał, kierunek kwadrat + R2 oczywiscie.
ChaoS
Ja mam pytanie

Czemu gdy biegne i chce oddac strzal. Pasek sily czasami od razu ustawia sie na maksa :/ Wkurza to strasznie bo czasami mam dogodna sytuacje do strzalu. Naciskam leciutko klawisz odpowiadajacy za strzal, a tu pasek na maksa :/
StraY
mi sie wydaje, ze jest to zwiazane z pozycja z jakiej oddajesz strzal i wszystkimi okolicznosciami, czyli strzelajac z miejsca zawodnik moze latwiej przymierzyc niz pod kryciem, tylem do bramki - ale to tylko wolne dywagacje tongue.gif
hoti
czyli jak ten mierzony strzal oddaje sie na klawiaturce
InOx
QUOTE(ChaoS @ Nov 1 2006, 14:09:08) [snapback]95385[/snapback]

Ja mam pytanie

Czemu gdy biegne i chce oddac strzal. Pasek sily czasami od razu ustawia sie na maksa :/ Wkurza to strasznie bo czasami mam dogodna sytuacje do strzalu. Naciskam leciutko klawisz odpowiadajacy za strzal, a tu pasek na maksa :/

Od kiedy pilkarze w czasie biegu oddaja precyzyjne strzaly biggrin.gif . Fajnie to zrobili w pesie ze trzeba byc dobrze ustawionym aby dobrze uderzyc . W szybkim biegu i to jeszcze pod kryciem praktycznie zaden pilkarz nie trafi Ci w bramke . Wszysko pojdzie w niebo. Mierzony strzal jest z R2 .
chemik
QUOTE(Rivaldinho @ Oct 29 2006, 21:58:16) [snapback]95111[/snapback]

Pewno jest kontrolowany strzał, kierunek kwadrat + R2 oczywiscie.

znaczy sie mam to wciskac jednoczesnie? czy pierw kwadrat,puszczam kwadrat i R2?
Ujmeny
QUOTE(chemik @ Nov 1 2006, 15:42:37) [snapback]95404[/snapback]

znaczy sie mam to wciskac jednoczesnie? czy pierw kwadrat,puszczam kwadrat i R2?

Nie.
Kwadrat, puszczasz go, R2+kierunek.
Sin3-16
Jak już wcześniej napisał Ujmeny strzał wykonujemy nabijając siłę i potem plasując (naciskając r2) i kierując strzał w odpowiednią stronę. Ja dodam do tego opisu jeszcze troche informacji o tym strzale smile.gif
1- Strzały z R2 zawodnicy wykonują wewnętrzną częścią stopy więc zwracajcie uwagę na pozycje zawodnika ( prawo nożny zawodnik strzelający z prawej strony raczej nie odda dobrego strzału ) do tego w biegu zawodnik musi mieć czas przymierzyć ( w końcu jest to strzał plasowany a nie boom na pałe ) czas potrzebny na takie "przymierzenie" i to jak "wejdzie" strzał, jest zależny od statystyk strzału ( technika i celność )
2- Z R2 można także oddawać strzały z miejsca (vide Ronaldinho z Chelsea w 2005 r. ) np. w zamieszaniu w polu karnym zatrzymujemy zawodnika "R2" i plasujemy z miejsca strzał ( wyjdzie raczej tylko najlepszym zawodnikom )
3- Zawodnicy z * przy Middle shooting mogą siać niezłe spustoszenie strzałami z dystansu plasowanymi z R2 ( wykonując taki strzał zawodnik nierzadko ma troche inną animacje strzału ) warto nadużywać :]
4- R2 umożliwia także oddanie celniejszego i szybszego strzału momentalnie po feincie lub innym tricku ( warto o tym pamiętać mieszając w polu karnym przeciwnika smile.gif )
W PES6 używanie r2.gif jest dużo ważniejsze niż w poprzednich częściach w ataku jak i w obronie. r2.gif ma wpływ praktycznie na wszystko ( przyjęcia piłki, drybling, strzały, podania, korekcja ustawienia zawodnika, pozycja obronna ). Przy samych strzałach ma kilka różnych zastosowań, w innych czynnościach wykonywanych przez naszych wirtualnych piłkarzy jest tak samo smile.gif Warto ćwiczyć grę z użyciem R2 bez tego guzika gra w PES6 staje się o połowe płytsza. A w praktyce bez opanowania i umiejętnego wykorzystywania zagrań z R2 w PES6 nie ma co myśleć o grze na "bardzo wysokim poziomie" Powodzenia w treningu panowie wink.gif
kluczyk21
NO WLASNIE JA MAM MALY PROBLEM ZWIAZANY Z OBRONA AK GRAM Z KUMPLEM TO ON ZAWSZE BEIRZE MI WSZYSTKICH NA SZYBKOSC A JAK TRZYMAM R1 + X TO TEN ZAWODNIK MU TEJ PILKI NIECHCE ODEBRAC JAK TO BYLO W PES5 MOZE DORADZICIEJAK WY GRACIE W OBRONIE POZDRO ALL
Ujmeny
QUOTE(kluczyk21 @ Nov 3 2006, 12:41:23) [snapback]95631[/snapback]

NO WLASNIE JA MAM MALY PROBLEM ZWIAZANY Z OBRONA AK GRAM Z KUMPLEM TO ON ZAWSZE BEIRZE MI WSZYSTKICH NA SZYBKOSC A JAK TRZYMAM R1 + X TO TEN ZAWODNIK MU TEJ PILKI NIECHCE ODEBRAC JAK TO BYLO W PES5 MOZE DORADZICIEJAK WY GRACIE W OBRONIE POZDRO ALL

Dla mnie obrona to najtrudniejszy element gry, co prawda tracę mało bramek na normalnym poziomie (bram Polakami), jednak to zasługa szczęścia niż umiejętności obronnych. Komputer momentami tworzy mi z obrony jesień średniowiecza. Sytuację ratuje desperackim wślizgiem cool.gif

Zauważyłem, że jedynym sensowym działaniem (w moim przypadku, a wybitnym graczem nie jestem) w obronie jest:
Po pierwsze ustawienia kontrolera na poziom manualny, albo automatyczny z nr 1. Przez co można sterować wybranym przez siebie piłkarzem. W moim przypadku jest to defensywny pomocnik.
Po drugie wyczekiwanie na ruch komputera, czyli działamy bez R1. A w odpowiednim momencie X, albo Kwadrat z X. Poza tym nie stosuje krycia indywidualnego.

PS
Sin3-16, wypowiedź się.
hoti
kurde nikt mi nie odpowie jak uderza sie na klawie techniczny strzal
maciek_ssi
QUOTE(hoti @ Nov 3 2006, 13:52:05) [snapback]95638[/snapback]

kurde nikt mi nie odpowie jak uderza sie na klawie techniczny strzal

Tak samo, jak na padzie, tylko tutaj masz inne przyciski.
don_daniello
Jak w PES-ie 6 wykonuje się strzały takie jak tu w 43s : Strzał. CZy to jest to z tym R2. Ale chyba to z R2 to techniczny strzał a tam była taka wkręta. To jak to jest.
jestin
Cytat(don_daniello @ Jun 24 2007, 13:25:25) [snapback]157001[/snapback]
Jak w PES-ie 6 wykonuje się strzały takie jak tu w 43s : Strzał. CZy to jest to z tym R2. Ale chyba to z R2 to techniczny strzał a tam była taka wkręta. To jak to jest.

Jak chodzi ci o tak zwany młotek to square.gif triangle.gif
don_daniello
A ten młotek to trzeba mieć wciśnięte razem square.gif i triangle.gif , czu najpierw square.gif a później triangle.gif
Ramzik
Cytat(don_daniello @ Jun 25 2007, 20:14:38) [snapback]157500[/snapback]
A ten młotek to trzeba mieć wciśnięte razem square.gif i triangle.gif , czu najpierw square.gif a później triangle.gif

Z tego co wiem, to najpierw pasek siły, a potem triangle.gif.
jestin
Cytat(Ramzik @ Jul 9 2007, 21:26:35) [snapback]161945[/snapback]
Z tego co wiem, to najpierw pasek siły, a potem triangle.gif.

wink.gif tak własnie kolega ma racje
neoronaldo7
A czy żeby zawodnik strzelił młotkiem zawodnik ten musi mieć gwiazdkeę przy strzałach z daleka?
milanista
Heh gram w PESa odkąd ukazał się na PC a jeszcze nie słyszałem o tym strzale technicznym R2+[]. Dzisiaj wypróbowałem i myślę że to całkiem przydatne. A na czym polega ten młotek? Macie jakiś filmik? Tylko najlepiej krótki, żebym wiedział który to konkretnie strzał. Hmmm... możliwe że go stosuje sam tylko nie wiem o co biega...
Ramzik
Młotek to silne i celne uderzenie. Najlepiej używać go w strzałach z dystansu smile.gif
jestin
Cytat(neoronaldo7 @ Jul 10 2007, 10:27:45) [snapback]162021[/snapback]
A czy żeby zawodnik strzelił młotkiem zawodnik ten musi mieć gwiazdkeę przy strzałach z daleka?

nie musi ale jak ma gwiazdke to jest inna parabola lotu widac tak jakby sie pilka nie kreciła jak w realu laugh.gif
milanista
No celne i silne uderzenia z dystansu w PESie 6 wychodzą dość często, ale ja to robię bez użycia triangle.gif Po prostu na sprincie daję strzał i podkręcam strzałkami i często wchodzi biggrin.gif Ale jeśli ten młotek, to coś "specjalnego super i w ogóle" to chętnie bym tego spróbował. Powtarzam prośbę, jeśli ktoś może to niech zarzuci linka to takiego strzału.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.