Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Patche Pes6 Na Ps2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
bastus
Witam.Jestem tu nowy dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość,oraz o żetelną odpowiedż.Jestem już szczęśliwym posiadaczem PES6,ale lekko rozczarowanym bo braków jest kilka,które są lekko mówiąc denerwujące.Widziałem że jest już post z pytaniem jak wgrać patch Option File na PS2,ale nie było tam żadnych odpowiedzi.Trochę mnie to dziwi bo powinniście służyć pomocą.Przyznam że także nie wiem jak załadować tego patcha (format max),wcześniej wklejałem patche ppf i ztym nie mam żadnych problemów.Tu pojawia sią moje pytanie,jest już może jakiś patch ppf do PES6 na PS2 ? Może Fernando coś stworzył (przy Winning Elewen 10 paradził sobie super) ?Z góry dzieki za odpowiedzi (które jak mniemam niechybnie się pojawią).

PS
Dobrze że chociaż jest Juventus Turyn,bo inaczej to już by była całkowita porażka !
buuuuurtek
więc tak skasuj tego option file.max a sciagnij bin.cue i rob tak :

circle.gif circle.gif
-należy rozpakować 2 pliki
-nagrac plik .cue z profilem PlayStation 2, najwolniejszą prędkością
-kiedy ukaże się Menu, wciskamy R1
-wybieramy z małego okienka po prawej stronie opcję "cdfs"
-klikamy trójkątem na "besles-53544pes5opt.npo"
-w tym momencie SAVE się kopiuje, po wykonanej operacji komunikat na dole powinien ulec zmianie.
-sprawdzamy na memory card czy utworzyła sie ikonka "XPORT". Powinien powstać plik "corrupted", który zajmuje 3kb, można go spokojnie usunąć gdyż nie ma on wpływu na działanie OF. U mnie dziala wszystko tylko nie ma ligi angielskiej coz, ale mozna grac sklady sa normalne tylko herby, trzeba sie domyslec wink.gif) a i koszulki sa jednolite zadnych log na koszulkach biggrin.gif blink.gif
piksel
mam Ps2 jestem z wrocławia...nie posiadam nagrywarki w kompie, a chcialbym miec patcha na memory. Jest ktos w stanie mi nagrac, wyslac?
mefik89
Hmm myslałem aby zebrac jakąs ekipe i stworzyc cos do pes6 na ps2, w koncu kazdy wie kto posiada konsolke tongue.gif że gra na niej w naszego ukochanego Pesa jest dużo fajniejsza, może bysmy założyli jakąs stronke o pesie na konsolke wkoncu fajne dodatki mogą wychodzic do ps2 tylko trzeba pomyslec smile.gif kto by sie pod tym podpisal ?
hakan
witam... mam pytanie. w jaki sposób należ patchować pes6 na ps2 ???? co do op file bincue to ok. wiem jak to sie robi, ale problem pojawia sie w momencie gdy chce wrzucic sobie do gierki jakiegos patcha które pojawiaja sie coraz czesciej na stronce. wiem ze do tego słuzy chyba takie urzadzenie jak max drive czy cos takiego. jezeli wie ktos na czum to polego i z czym to sie je to bardzo prosze o jakąs odpowiedzź. z góry dziekuje
bigolo1
Panowie Option File to nic innego jak stan grY inaczej SAVE a PATCH jest to ingerencja w kod gry i zmiana niektórych rzeczy np ja za stadion SCHUCO ARENA wrzuciłem stadion STAMFORD BRIDGE
-
bastus
Dzięki za wyjaśnienie nam co jest czym (Option File,Patch),ale problemem jest ładowanie tych patchy do konsoli,a nie nazewnictwo.Przy wcześniejszych wersjach PES "ulepszałem" je plikami ppf,teraz ściągnąłem i zaaplikowałem bin.cue z OF.OK wszystko ładnie ,pięknie ale pojawiają się coraz to nowsze patche,niestety w takich formatach których nie potrafię ugryżć z żadnej strony.Dla przykładu ostatnio ściągnąłem patch MyMy OF Adapter PES Revolution v1 i za cholerę nie wiem co mam z nim dalej robić.Bardzo proszę o pomoc w tym temacie bo patch jest o tyle atrakcyjny bo jest tam Bundesliga.
szcr
Witam
Mam ten sam problem co bastus,nie mam pojecia jak te patche zaistalowac.
Prosze o pomoc.
bigolo1
Żeby miec zpatchowanego PES=a przedewszystkim trzeba mieć przerobioną konsole bez tego ani rusz
szcr
Mam przerobioną konsole.Pytanie jak zaladowac te patche dp PESA6.
bigolo1
Najlepiej programem DKZ Studio
hakan
no dobrze... DKZ Studio, ale mi jak i moim przedmówcom chodzi o to w jaki sposób ??? może byś dał jakiś mały tutorial... mam jeszcze jedno pytanie. Czy urządzenie o nazwie Max Drive jest niezbędne do patchowania PES6 na ps2 ???
bastus
QUOTE(hakan @ Nov 11 2006, 01:34:38) [snapback]96982[/snapback]

no dobrze... DKZ Studio, ale mi jak i moim przedmówcom chodzi o to w jaki sposób ??? może byś dał jakiś mały tutorial... mam jeszcze jedno pytanie. Czy urządzenie o nazwie Max Drive jest niezbędne do patchowania PES6 na ps2 ???

Witam.Zaczyna mnie drażnić to forum bo jeszcze na żadne pytanie nie otrzymałem jasnej odpowiedzi.Z tym programem DKZ Studio to Ci nie pomogę (bo sam nie wiem),ale co do Max Drive to proszę bardzo:otóż oczywiście nie musisz posiadać Max Drive by patchować gre.Są różnego rodzaju patche np.do WE 10 wsadziłem patch od Fernando (plik ppf) za pomocą programu ppf o matic,do PES 5-patcha OF bin/cue (który tworzy optiuon file na memorce),teraz przy PES 6 także zastosowałem OF bin/cue,ale nie ma tam wszystkiego.Brak jest nadal nazw wszystkich stadionów,loga angielskich zespołów,nazw angielskich zespołów (to akurat można poprawić samemu),no i oczywiście nie ma Bundesligi.Dlatego już wcześniej pytałem o sposoby ładowania innych patchy,ale tak jak Ty otrzymałem tak "jasną" odpowiedż ze nadal nic nie wiem.Dla przykładu wczoraj zadałem pytanie o patcha MyMy OF Adapter PES Revolution v.1 ale jeżeli myślisz że dostałem jasną odpowiedź-to źle myślisz,a jeżeli myślisz że dostałem gówno-to dobrze myślisz. mad.gif
bigolo1
Ale gościu chrzanisz - MAX DRIVE (inaczej Pendrive) służy do przerzucanie plikow MAX (save) z internetu do konsoli. Niema on nic wspólnego z patchowaniem. Zazwyczj twórcy PATCHOW wraz z nim wydają swoje OPTION FILE do gry i aby je mieć na swojej MEMORCE MUSISZ WŁAŚNIE MIEĆ MAX DRIV-a.
Wpinasz go do kompa pod USB izrzucaśz na niego plik MAX następnie wpinasz go pod USB w konsoli i za pomocą PROGRAMU ACTION REPLEY MAX zrzucsz na memorke od cała filozofia
Patchowanie to ingerencja w kod graficzny i muzyczny gry aby za pomoćą programu np DKZ Studio pozmieniać niektóre rzeczy w grze np muzyke w menusach itp POZDRO bigolo1

ODNOŚNIE DKZ Studio to jest kilka Tutoriali w necie na innych forach jak używać tego programu od czego masz wyszukiwarke w kompie. Sam storzyłem już patcha do PES6 Który już niebawem zostanie upupliczniony.
bastus
QUOTE(bigolo1 @ Nov 11 2006, 18:09:02) [snapback]97116[/snapback]

Ale gościu chrzanisz - MAX DRIVE (inaczej Pendrive) służy do przerzucanie plikow MAX (save) z internetu do konsoli. Niema on nic wspólnego z patchowaniem. Zazwyczj twórcy PATCHOW wraz z nim wydają swoje OPTION FILE do gry i aby je mieć na swojej MEMORCE MUSISZ WŁAŚNIE MIEĆ MAX DRIV-a.
Wpinasz go do kompa pod USB izrzucaśz na niego plik MAX następnie wpinasz go pod USB w konsoli i za pomocą PROGRAMU ACTION REPLEY MAX zrzucsz na memorke od cała filozofia
Patchowanie to ingerencja w kod graficzny i muzyczny gry aby za pomoćą programu np DKZ Studio pozmieniać niektóre rzeczy w grze np muzyke w menusach itp POZDRO bigolo1
ODNOŚNIE DKZ Studio to jest kilka Tutoriali w necie na innych forach jak używać tego programu od czego masz wyszukiwarke w kompie. Sam storzyłem już patcha do PES6 Który już niebawem zostanie upupliczniony.

I oto mi właśnie chodziło ! Nareście ktoś odpowiada na pytania.Szkoda tylko że musiałem Cię zdenerować żebyś dał głos.Wielkie sorki jeżeli wprowadziłem kogoś w błąd moim jak sie okazało niezbyt fachowym wywodem.Dzięki Tobie dowiedziałem się także że mam wyszukiwarkę i faktycznie jest kilka opisów obsługi DKZ Studio-przeczytałem,zrozumiałem.No a jeżeli już wszyscy jesteśmy w temacie to może znasz jakiś link gdzie jest patch do PES 6 z Bundesligą?Oczywiście na PS 2.Z góry dzięki i...nie denerwuj się,mamy dość stresu związanego z jutrzejszymio wyborami.Hej. laugh.gif
bastus
QUOTE(bigolo1 @ Nov 11 2006, 18:09:02) [snapback]97116[/snapback]

I oto mi właśnie chodziło ! Nareście ktoś odpowiada na pytania.Szkoda tylko że musiałem Cię zdenerować żebyś dał głos.Wielkie sorki jeżeli wprowadziłem kogoś w błąd moim jak sie okazało niezbyt fachowym wywodem.Dzięki Tobie dowiedziałem się także że mam wyszukiwarkę i faktycznie jest kilka opisów obsługi DKZ Studio-przeczytałem,zrozumiałem.No a jeżeli już wszyscy jesteśmy w temacie to może znasz jakiś link gdzie jest patch do PES 6 z Bundesligą?Oczywiście na PS 2.Z góry dzięki i...nie denerwuj się,mamy dość stresu związanego z jutrzejszymio wyborami.Hej. laugh.gif
maka78
QUOTE(bastus @ Nov 11 2006, 17:12:18) [snapback]97127[/snapback]

Proszę cie bardzo
CODE
http://www.frenchevolution.com/forums/index.php?showforum=3&prune_day=100&sort_by=Z-A&sort_key=last_post&topicfilter=all&st=0
bastus
Dzięki za link maka78.Mam tylko taki mały problem,to forum jest w jezyku francuskim.Pewnie zaraz usłyszę:"trzeba się było języków uczyć!",i odpowiem że uczyłem się,ale niestety francuskiego nie.Przyznam że nie potrafię nawet znależć rejestracji na tym forum,a bez niej nie che mnie tam wpuścić.Może jakaś mała podpowiedź?
maka78
QUOTE(bastus @ Nov 11 2006, 19:00:42) [snapback]97151[/snapback]

Dzięki za link maka78.Mam tylko taki mały problem,to forum jest w jezyku francuskim.Pewnie zaraz usłyszę:"trzeba się było języków uczyć!",i odpowiem że uczyłem się,ale niestety francuskiego nie.Przyznam że nie potrafię nawet znależć rejestracji na tym forum,a bez niej nie che mnie tam wpuścić.Może jakaś mała podpowiedź?

Kurwa hehehe bedzie problem bo ja sie zarejestrowałem ale teraz mam problem zeby wrócic do tego ale podaje linka innego też
CODE
http://download.issonline.pl/index.php?act=category&id=57
bastus
Niezłe jaja.Ale w międzyczasie poszperałem i znalazłem jeszcze inny link
http://www.planete-pes.com/newbb-viewtopic...814-start-0.htm
Tak powinna wyglądać współpraca.Hej.Idę grać w PES-a.
grzesssj
Jest moze jakis Patch albo OP gdzie jest Nasza Orange Ekstraklasa ??
bigolo1
http://thepiratebay.org/tor/3555969/PES6_B...o_Patch_v.1_PS2 link do patcha zapraszam! Super sprawa no i prosze o wasze opinie odnośnie tego patcha by go jeszcze lepiej udoskonalać - POZDRO biggrin.gif bigolo1
grzesssj
a jak zrobic zeby chodzil on na konsolce bo nigdy nie instalowalem patch :/
szcr
Może ktoś dac linki do tutoriali jak instalowac te patche np.MyMy Mini Mix v1 & OF i stadiony,albo do obslugi DKZ Studio,szukałem na googlach i nic konkretnego nie znalazłem.
bigolo1
http://torrenty.org/torrent/67488 - torrent do gotowego pliku iso ino ściagnąć i nagrać
http://torrenty.org/torrent/67491 - torrent do Option File dla PES6 spatchowanego przez Bigolo1
mefik89
Jak mam to zpatchowac sad.gif pomocy sad.gif po kolei co i jak wgrac option file itp sad.gif prosze !!
bigolo1
Sorki! powyższe linki są złe - te są nowe pewne!
http://torrenty.org/torrent/67511 - torrent do gotowego obrazu ISO ino ściągnąć i nagrać
http://torrenty.org/torrent/67513 - torrent do Option File v.1 dla PES6 saczowanego przez BIGOLO1 laugh.gif
mercy
QUOTE(bigolo1 @ Nov 13 2006, 14:19:32) [snapback]97443[/snapback]

Sorki! powyższe linki są złe - te są nowe pewne!
http://torrenty.org/torrent/67511 - torrent do gotowego obrazu ISO ino ściągnąć i nagrać
http://torrenty.org/torrent/67513 - torrent do Option File v.1 dla PES6 saczowanego przez BIGOLO1 laugh.gif

Czy patch działa też z Revolution OF V.1.1???
bigolo1
Tak ten patch bedzie chodził na PESrevolution 1.1 moje option file jest oparte na nim lecz lekko zmodyfikowane
hakan
a ja mam pytanie jak sciagac za pomocą torrenta ??? poniewaz nigdy nie uzywałem tego programu, prosze o krótki opis jak najszybciej sciagnąc te pliki ???? zawsze uzywałem emule, a moze ktos wrzuci na emulka tego patcha...
bigolo1
Najlepiej programem BITTORRENT lub AZUREUS pobierasz plik z linka podanego przezemnie i programikiem sciagasz cale iso gry zpatchem osobiscie polecam ten pierwszy BITTORENT bo jest po polsku
mercy
QUOTE(bigolo1 @ Nov 13 2006, 14:45:11) [snapback]97448[/snapback]

Tak ten patch bedzie chodził na PESrevolution 1.1 moje option file jest oparte na nim lecz lekko zmodyfikowane

Czy masz też swojego OF-a z rozszerzeniem .bin, .cue?
hakan
dzieki juz zapodałem, i powoli idzie jak sie ściągnie to od razu wypalam i lece testować twój wynalazek... juz sie nie moge doczekac !!!!! ale nadal niestety niewiem jak sie patchuje pes6 a chciałbym to wiedziec nie ukrywam:(

a czym rózni sie TWóJ OF (ten zmodyfikowany) od tego oryginalnego ?????
bigolo1
Ja do patchowania używam tylko 3 programów - DKZ STUDIO , GAME GRAPHIC STUDIO I KITSERVERA i tylko na nich sie opieram.
Tutoriale jak pachować znajduja sie w necie (od czego wyszukiwarka)
Moje OPTION FILE oparte jest o te od chlopaków od PESREVOLUTION ale jak wiadomo jest one dla wersji oryginalnej a moje jest dla wersji spatchowanej
kilka rożnic to:
calkiem inne stadiony np ALLIANZ ARENA , STAMFORD BRIDGE, VICENTE CALDERON, STADE GERLAND COMERZBANK ARENA i wiele innych
- za INTERNATIONAL CUP jest wrzucona pelna liga niemiecka wraz z pucharem
- wyedytowane w opcji EDIT wszystkie stroje klubowe i reprezentacji bez licencji bo narazie opanowywuje KIT SERVER
-wszyscy zawodnicy PREMIERSHIP maja zrobione obuwie w takim w jakim grają na LIVE-ie
- no i wrzucilem do patcha 130 twarzy by TIPTOE i teraz je trzeba tylko zawodnikom poprzydzielać - POZDRO DLA WSZYSTKICH - BIGOLO1
hakan
ok. czyli jak mam na swojej memorce OF który sciągnąłem ze strony issonline to nie bede miał takich stadionów jak Alianz czy Stanford bridge???? czy tylko ich nazwy beda pozmieniane ???? i jeszcze jedno pytani w jaki sposób Ty Bigolo wrzuciłeś Twoje OF na Memorkę jezeli nie jest on w postaci .cue ???? pozdrawiam
bigolo1
Normalnie za pomoća MAX DRIVA i programu ACTION REPLEY MAX V3.
Co do stadionów to pozmieniaj tylko nazwy i bedzie GIT
mercy
QUOTE(bigolo1 @ Nov 14 2006, 09:42:28) [snapback]97634[/snapback]

Masz tego swojego of-a z opcją .bin, .cue???

hakan
mimo wszystko chciałbym jednak twojego OF-a, jezeli byłaby mozliwość stworzenia tego Of-a w pliku .cue to by było fajnie... bo niestety nie dysponuje takim urządzeniem jak max drive... pozdrawiam
hakan
QUOTE(bigolo1 @ Nov 14 2006, 09:42:28) [snapback]97634[/snapback]

ok nazwy stadionów sobie pozmieniam, a co z resztą ????
-za INTERNATIONAL CUP jest wrzucona pelna liga niemiecka wraz z pucharem
-wyedytowane w opcji EDIT wszystkie stroje klubowe i reprezentacji bez licencji bo narazie opanowywuje KIT SERVER
-wszyscy zawodnicy PREMIERSHIP maja zrobione obuwie w takim w jakim grają na LIVE-ie
-o i wrzucilem do patcha 130 twarzy by TIPTOE i teraz je trzeba tylko zawodnikom poprzydzielać - POZDRO DLA WSZYSTKICH - BIGOLO1

czy te dodatkie bede miał na swoim pes-sie ??? przypominam ze ja mam OF-a niespatchowanego przez ciebie...
no i mam jeszcze jedno pytanie. słuchaj. z programem DKZ studio niemam raczej problemów zamienić pliki potrafie, ale niewiem co dalej zrobic, jak je zapisać w obrazie gry. podejrzewam ze trzeba wtedy nowy obraz utworzyc jak bys mógł mnie troche oświecic w tym temacie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.