Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie Minimum Net Musi Byc Do Gry Onlinie?
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Problemy z grą online
bartasp
Mam pytanko!! Jaki musi byc minimalny transfer sciagania i wysyłu zeby sobie pograc bez problemu online w PES5 i niedługo w PES6>>> Prosze o odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!THX
Rivaldinho
1MB umożliwia już płynne rozegranie meczu, bo 512 się trochę męczy i będą lagi napewno.Na dwumegówce nie będzie najmniejszych problemów . huh.gif
bartasp
Ale do tego jaki wysył jest potrzebny?????
Rivaldinho
No pewnie ze 32 kb/s, megówka posiada taki wysył.Przynajmniej u mnie tak jest, różne łącza od różnych providerów rożny "wysył" mają smile.gif

crash5
A naprawde niedarady na 512 neostradzie?? :/ Kuuuuuuurcze.
thmc88
co wy za gupoty powiadacie ?
512 kb/s w zupelnosci wystarcza , jeszcze lepiej jak masz swoje wlasne IP
upload jest mniej wazny bo gracze " dziela" hosta miedzy siebie ... wiec jest mniejsze obciazenie netu ...

Im wieksza szybkosc tym lepiej bedzie sie gralo , ale na 512 powinienes miec pingi w granicach 50 - 150 ms
wiec spokojnie mozna grac , napewno w Pesie6 bedzie jeszcze lepiej i mozemy liczyc na pingi 50
Songo Q
512 kb/s wystarczy, nie powinieneś narzekać. Tyle ode mnie. tongue.gif
Bakel
QUOTE(thmc88 @ Oct 16 2006, 23:22:08) [snapback]92825[/snapback]

co wy za gupoty powiadacie ?
512 kb/s w zupelnosci wystarcza , jeszcze lepiej jak masz swoje wlasne IP
upload jest mniej wazny bo gracze " dziela" hosta miedzy siebie ... wiec jest mniejsze obciazenie netu ...

O czym Ty rozmawiasz? "Dzielą hosta między siebie" - tłusty tekst. Zapamiętam.
Właśnie prędkość uploadu ma decydujące znaczenie. Nie tylko Twoja, ale i przeciwnika. Jeżeli Ty masz dobry, stabilny upload, rywal kiepski, to jemu będzie się dobrze grało na połówce hostowanej przez Ciebie, a Tobie nieciekawie w drugiej połowie, gdy on hostuje grę.
Ja posiadam łącze 1024/128 kbps i generalnie przeciwnicy nie narzekają na jakość gry.

whan
dokładnie z podreśleniem na stabilny. Możesz mieć 512-1024 up i np radiówkę albo jakiś shit osiedlowy i nie pograsz... a inny będzie miał 128 i będzie chodziło płynnie...
thmc88
ta fraza : dzielą hosta między siebie: czy jak to napisalem , bylo tym samym Co Ty napisales ;]

dokladnie ten sam sens . Przez jedną połowe hostuje jeden gracz , drugą rywal ... jesli masz lepszego neta to przewage wypracujesz sobie w swojej połowie , a gdy są podobne to gra jest ciągle na tym samym poziomie ..

WIem z doświadczenia , że 256 kb (prywatne ip) i stabilne - gwarantuje niskie pingi
moge miec 1Mb ale bardzo niestabilne i jeszcze sieciowe IP i bede miec pingi 200 .,..
dj_adamus
Witam.

Chciałem się dowiedzieć czy w Pesa 6 będzie można grać bez zewnętrznego IP??
Ja mam radiówkę 1 mb i 128 kb/s uploadu - czy to wystarczy?

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
GOPA
Bakel masz Chello ??

mam nadzieje ze z laczem 1.5 mb / 128 kb i ze wlasnym IP bede mogl cieszyc se gra online w 100%.
Jutro smigam do sklepu i wieczorem bedziecie mogli ze mna popykac tongue.gif
postman
A ja mam takie pytanie mam neostrade 512 ile ona ma uploadu i czy w PES6 da sie juz wmiare normalnie grac zeby nie było duzych pingów??

pozdro, dzieki za odpowiedzi rolleyes.gif
Rivaldinho
QUOTE(postman @ Dec 14 2006, 19:28:37) [snapback]103611[/snapback]

A ja mam takie pytanie mam neostrade 512 ile ona ma uploadu i czy w PES6 da sie juz wmiare normalnie grac zeby nie było duzych pingów??

pozdro, dzieki za odpowiedzi rolleyes.gif

Neo 512 ma 256 uploadu, pewnie że wystarczy smile.gif)
Bushmen
blad, neo 512\128 up. W neostradach up 256 jest w opcjach od 1024.

Ale i tak na neo 'starczy' na wzgledne granie tongue.gif ale cudow nie mozna wymagac biggrin.gif

snake
Najlepsze jest to że nawet neo 6mb ma 256 uploadu :]
herus
no to jak. Pogram " w miare" dobrze w pesa6 na neo512 ( dl 512 up 128) bo teraz nie wiem czy warto kupic orginala czy nie .. ;/
Prz3m4s
powinno działac, bez większych zarzutów smile.gif

ps. lepiej usuń sygnaturke smile.gif
szefo78
mam 512\512 osiedle wewnetrzne ip czy pogram czy zew ip cos da czy karta siec ma znaczenie i czy trzeba cos konkretnie ustawiac p o pomoc thx
Red Bull
Prędkośc netu w teori a w praktyce to dwie rozne rzeczy.
Ja mam lacze 1Mb (nocą 3MB), ale net mi chodzi w kratke poniewaz mam siec osiedlową.

Transfer mozna sobie sprawdzic tu: http://www.testmy.net/speedtest/dual_load.php

np wczoraj mi wyszło 240kb a dzisiaj 770kb ....

Dlatego prosze was zebyscie sobie sprawdzili transferi i napisali tu wyniki, a takze podali jakie macie lacze. Przy testowaniu nalezy wylaczyc prokramu takie jak GG, eMule itp.
Mariolo
Zastanawiam się nad kupnem oryginała PESa 6 specjalnie do gry online. Zastanawiam się jednak czy na moim łączu 768/256 będzie można normalnie pograć? Bo jak nie to mój zakup może okazać się bezsensowny i pieniądze okażą się wyrzuconymi w błoto
snake
Pograsz bez problemu. Przynajmniej jeśli chodzi o szybkość Twojego łącza.
Dani_LFC
55 Kbps or 0.1 Mbps (7 kB/s) czy z takim uploadem pogram jako tako online w PES6 ?

EDIT: na innej stronie z pomiarami wyszedł mi 96kbps upload -starczy do PESa ?
Edit 2: Jak uploaduje coś na jakimś serwerze np sendspace to szybkosc upl wynosi srednio 14 KB/Sec

Aha mój download to 512 Kbps

Prosze o szybka odpowiedz poniewaz jutro musze podjac decyzje czy kupic PES6 czy nie !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.