Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faces By Alter
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Na początku mysle ze załozylem temat zgodny z regulaminem, wiec nie zarobie punktów karnych.
Czesto zachwyacalem sie twarzami robionymi przez paru forumowiczów, wiec postanowilem sam spróbować.
Posciągałem pare tutków, i zabrałem sie do dzieła. Na pierwszy ogień poszedł Dudek. Może twarz nie jest za dobra, ale to moja 1 {słownie: pierwsza} zrobiona twarz!

Włosy wzięte z Superpatcha 4.0, ale planuje zrobić własne.

Czekam na komentarze, co poprawic.
Lisek
6/10
calkiem niezly poczatek

aha, do poprawy: zaokraglij brode bo troche widac takie kanty... jego nos wyglada troche jak rurka, reszta nawet okej
Bartezz
Dudek nawet fajny.
6/10

ps. Jak chcesz zrob sobie u mnie tez temat.
bobex77
musisz dluzej posiedziec w oedit jak na pierwszy raz nie jest zle wink.gif
pracuj a bedzie coraz lepiej
zycze owocnych prac:)
Dzięki za komenty, tamtą twarz robilem do 4 w nocy, wiec juz za bardzo byłem zmęczony aby ją jeszcze poprawiać.
Dziś poprawiłem {chyba?} nos, i tyle ile mogłem w brodzie, nie wiem czemu dziwnie wyglada w Edit mode, ale podczas gry, jest w porządku.

Dudek Preview v.1.1 :
IPB Image

Jeśli ktoś wie jak poprawić brodę, to prosze pisać wink.gif

Czekam na komenty.
Mortin
te wersja jest o wiele gorsza od poprzedniej... bmp zwaliles
pozdro
don rxf
Dudek odropny, wogole nie podobny.
Zrob go od nowa albo zrob wogole kogo innego wink.gif
PoWoDzEnIa
chatek
Kiepski ten twój Dudek ale popracuj jeszcze nad nim. Powodzenia smile.gif

IPB Image

Poprzedni BMP spieprzyłem, tak więc zrobiłem nowy, inną metodą - i sądze że lepszy. Model zapożyczyłem, i troche przerobiłem {bo w oedicie jestem jeszcze słaby} a włsy z SP 4.0.

Pozdrawiam i licze na opinie.
kostek
Na pewno duzo lepiej niz w wcześniejszych wersjach.
Voytec
'zapożyczyłes' z KONAMI czy od kogoś?

pozdrawiam
szYMsz92
Model jest NorD'a. A bmp twoje? Bo wydaje mi sie że jest tylko lekko zmienione...
Ten model Dudka był w SuperPatchu 4.0 więc nie wiem kogo on jest, możliwe że NorD'a. A BMP robiłem sam nowe, nic nie zmieniałem w tamtym.

Zawsze denerwowała mnie morda Ivana w grze, więc postanowiłem zrobić swoje BMP, bo model był dobry, bo Cigman'a.

Ivan Helguera

IPB Image
Voytec
o lol chłopie, nie robi się mord na modelach innych facemakerów. to tak jakbyś je poprostu ukradł... :/

pozdrawiam
Zroiłbym Ivana na modelu od KONAMI, ale niestety go nie mam... {moze ktos kto go ma, podesłać mi?}

Przepraszam z robienie na nie swoich modelach, nie wiedziałem ze to złe.

Zamknijcie temat, czy nawet skasujcie.
Mortin
nie masz co sie martwic, wazne, ze przyznales sie do tego, ze zapozyczasz modele i nie tniesz w przyslowiowego "chuja"... wszystko jest ok, rob dalej twarze, lecz korzystaj z modeli standardowych od konami i najlepiej rob twarze pilkarzy, ktorzy jeszcze nie zostali wykonani
pozdro wink.gif
norek
QUOTE(Mortin @ Sep 27 2006, 18:33:40) [snapback]90939[/snapback]

nie masz co sie martwic, wazne, ze przyznales sie do tego, ze zapozyczasz modele i nie tniesz w przyslowiowego "chuja"... wszystko jest ok, rob dalej twarze, lecz korzystaj z modeli standardowych od konami i najlepiej rob twarze pilkarzy, ktorzy jeszcze nie zostali wykonani
pozdro wink.gif

zgadza sie...a defaultowe modele znajdziesz w folderze dat na plycie z gra wiec wyciagnij sobie czystego 0_tex.afs aby z tamtad brac modele. pozdrawiam.
Sęk w tym, że kiedyś zintegrowałem sobie SP 4.0 z grą, i takie ISO mam na dysku :/ Nie mam więc już oryginalnych modeli sad.gif

A zależy mi na Ivanie...
Postanowiłem zrobić Ivana na nowo, tyle ze na modelu od KONAMI, przerobionym delikatnie aby pasowal do BMP. Wykonałem też po raz pierwszy w życiu włosy.

Ivan Helguera v.2

IPB Image
Witam, po dłuższej przerwie, postanowilem na nowo zrobić... Ivana :] Zrobiłem wszytko całkiem od podstaw. Nie jestem zadowolony6 jedynie z włosów, ale wolałem zrobić własne niż brać cudze.

IPB ImageIPB Image

Serdecznie proszę o komentarze co do BMP i modelu, włosy proszę olać wink.gif
Pelas
szczerze mówiąc to popraw trochę BMP:P broda coś nie teges po bokach
kostek
Włoski wyostrz i dopasuj kolorek w PS i będzie nieźle jak na początek.
norek
QUOTE(alter @ Oct 10 2006, 23:14:14) [snapback]92109[/snapback]

Witam, po dłuższej przerwie, postanowilem na nowo zrobić... Ivana :] Zrobiłem wszytko całkiem od podstaw. Nie jestem zadowolony6 jedynie z włosów, ale wolałem zrobić własne niż brać cudze.

IPB ImageIPB Image

Serdecznie proszę o komentarze co do BMP i modelu, włosy proszę olać wink.gif

mam jedno pytanie...dales porownanie...
powiedz mi w czym, inaczej to okresle...
ktora czesc twarzy po lewej przyypomina ta po prawej?
bo ja nie widze zadnego podobienstwa.
Dopiero się uczę, może kiedyś będe robił twarze bardzo podobne wink.gif

Następna twarz :

IPB Image

Special hairs 126 w grze.
Pelas
bmp zbyt rozmyte
Voytec
niestety ale mało podobny.

pozdrawiam
Pela1613 nie uzywałem w Photoshopie opcji Rozmyj, tak wyszło tongue.gif

Wyostrzyłem bardziej morde i poprawiłem {troche} model.

IPB Image

A jak teraz?
Pelas
no już jest lepiej ale pewnie coś jeszcze z niej wyciągniesz tongue.gif masz może fotkę??
Nikt więcej nie skomentuje Morais`a ? Szkoda...

No ale i tak jakoś mam jeszcze chęci do tworzenia, oto najnowsze dzieło. Robiłem z fotki umieszczonej na oficjalnej stronie.

1. Butt
IPB Image

EDIT 1:

2. Chivu
IPB Image

3. Kalac
IPB Image

Prosze o komentarze wink.gif

Eh...

Włosy Vivas`a.

EDIT :

IPB Image

Any comment?
norek
QUOTE(alter @ Oct 15 2006, 02:38:19) [snapback]92616[/snapback]

Nikt więcej nie skomentuje Morais`a ? Szkoda...

No ale i tak jakoś mam jeszcze chęci do tworzenia, oto najnowsze dzieło. Robiłem z fotki umieszczonej na oficjalnej stronie.

1. Butt
IPB Image

EDIT 1:

2. Chivu
IPB Image

3. Kalac
IPB Image

Prosze o komentarze wink.gif
Eh...

Butt niczym go nie przypomina..chivu niezly model ale bmp cienkie..najleepszy z nich kalac.
Dzięki Norek za komenta. Jak radziliście, robie twarze, które jeszcze nie były robione {w większości wink.gif}. Z Kalaca jestem zadowolony, chciałem poprawić mu czoło, i może troszkę model. Co do Chivu, to ciężka fotka dla mnie była sad.gif Poźniej zjebałem BMP wczytując oryginalną tabele kolorów, może kiedyś zrobię drugą wersję. A Butta spróbowałem z innej fotki niż ta na forum, i widac efekty biggrin.gif

Szkoda, że nikt inny nie ośmielił się odezwać, ale cóż...

Postanowiłem zrobic kolejną mordkę, oto efekt:

IPB Image

Proszę... o komentarz ?
.::Diego::.
QUOTE(alter @ Oct 18 2006, 03:12:53) [snapback]92985[/snapback]

IPB Image

Jakościowo nie jest zły. Zarzuć zdjeciem. To chyba najlepsza twoja morda tak mi sie zdaje smile.gif
norek
QUOTE(alter @ Oct 18 2006, 05:12:53) [snapback]92985[/snapback]

Dzięki Norek za komenta. Jak radziliście, robie twarze, które jeszcze nie były robione {w większości wink.gif}. Z Kalaca jestem zadowolony, chciałem poprawić mu czoło, i może troszkę model. Co do Chivu, to ciężka fotka dla mnie była sad.gif Poźniej zjebałem BMP wczytując oryginalną tabele kolorów, może kiedyś zrobię drugą wersję. A Butta spróbowałem z innej fotki niż ta na forum, i widac efekty biggrin.gif

IPB Image
Proszę... o komentarz ?

Pewnie jak zauwazyles w oedicie masz lustrzane odbicie...czyli lewa strona to prawa a prawa to lewa.
To widac na mordzie ktora zrobiles...drobna wskazowka...w oedit wejdz w zakladke
OPTIONS-->PERSPECTIVE VIEW-->i zaznacz opcje INVERT Y.......wowczas wszystko bedzie dobrze i zniknie efekt lustrzanego odbicia. Pozdrawiam.
szyma
QUOTE(alter @ Oct 18 2006, 05:12:53) [snapback]92985[/snapback]

IPB Image
Proszę... o komentarz ?

Chyba najlepsza twoja morda jedyne co bym poprawił to oczy.
QUOTE(norek @ Oct 18 2006, 15:43:09) [snapback]93008[/snapback]

Pewnie jak zauwazyles w oedicie masz lustrzane odbicie...czyli lewa strona to prawa a prawa to lewa.
To widac na mordzie ktora zrobiles...drobna wskazowka...w oedit wejdz w zakladke
OPTIONS-->PERSPECTIVE VIEW-->i zaznacz opcje INVERT Y.......wowczas wszystko bedzie dobrze i zniknie efekt lustrzanego odbicia. Pozdrawiam.

Dzięki za porade, jedyne co tam zaznaczałem to Invert Z, jakoś mi się wygodniej pracowało.

Dzięki za komenty smile.gif

Co jeszcze poprawić ?
Nudziło mi się więc postanowiłem zrobić kolejną twarz. Wiem, że nie jest tak dobra jak wcześniejsza, ale to co robie, nazywa się praktyka biggrin.gif

Zdjęcie z UEFA, trochę słabe, ale starałem się jak mogłem.

IPB Image

norek
QUOTE(alter @ Oct 18 2006, 21:53:49) [snapback]93084[/snapback]

Nudziło mi się więc postanowiłem zrobić kolejną twarz. Wiem, że nie jest tak dobra jak wcześniejsza, ale to co robie, nazywa się praktyka biggrin.gif

Zdjęcie z UEFA, trochę słabe, ale starałem się jak mogłem.

IPB Image

Jesli juz wystawiasz zeby z bmp to musisz je dobrze obrobic w photoshopie no i jak dobrze widze to chyba po bokach widac przejscie foty na podklad bmp ;> no chyba ze sie myle. Popraw to.

Co do zębów, to pierwszy raz 'wybielałem' i za bardzo mi nie wyszło. Wygląda jakby wrócił prosto od dentysty biggrin.gif

A w międzyczasie zrobiłem tego oto pana.

IPB Image

Dzięki za komenty biggrin.gif Ide spać biggrin.gif
norek
QUOTE(alter @ Oct 19 2006, 04:49:20) [snapback]93119[/snapback]

IPB Image

Co do zębów, to pierwszy raz 'wybielałem' i za bardzo mi nie wyszło. Wygląda jakby wrócił prosto od dentysty biggrin.gif

A w międzyczasie zrobiłem tego oto pana.

IPB Image

Dzięki za komenty biggrin.gif Ide spać biggrin.gif

Wlosy nie pasuja, za mocno rozmyte brwi no i oczy ewidentnie do poprawy.

Zrobiłem drugie w życiu włosy, wcześniejsze były do Helguery, ale straszne. Te są troche lepsze moim zdaniem smile.gif

Starałem sie poprawić oczy, ale jakoś mi nie idzie... jeśli można prosić to o dokładniejsze szczegóły.
olo
nie jest taki zly. Mozesz troszke zmniejszyc oczki tongue.gif 7/10

Jak mi poszło?

BTW. To będzie moja ostatnia morda na ten czas, troche sobie odpocznę. Pogram troche w FM2007, i pewnie niedługo wrócę.

Pozdrawiam.
bobex77
Deisler bardzo ladnie wykonany
hargreaves troche gorszy pod wzgledem jakosci bmp ale idziesz w dobrym kierunku wink.gif
ps.pokaz fote hargreaves'a rolleyes.gif
pozdro

Generalnie wszytkie foty biore z Uefa.com, bo tam jest dużo dobrych i dość aktualnych fotek piłkarzy grających w Lidze Mistrzów.
Wykonałem kilka drobnych poprawek. Jak się prezentuje teraz?

IPB Image IPB Image

EDIT:

Dodałem nowo zrobione włosy.
Kormoran
Landzaat bardzo ładny, aczkolwiek widać małe cienie między czołem a włosami.

Alter, skoro robisz twarze ze zdjęć ze strony UEFA, to może pokusisz się o twarz, której jeszcze chyba nikt nie stworzył, np. Alan'a Thompson'a z Celticu?

TU

Mortin
ladny ten landzaat, mysle, ze Twoja najlepsza praca,tylko popraw nos wink.gif a Kormoran nie ma pojecia o czym mowi, widac, ze totalnie swiezy w tych sprawach jest wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.