Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Zostać Facemakerem
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
arq
Zwracam się z prośbą do wszystkich Facemakerów o przybliżenie mi tajników konstruowania twarzy. Chodzi mi głównie o programy do tego służące, technike wykonania najlepiej krok po kroku, bo jestem kompletnie zielony i może jakieś rady. Chyba każdy z Was musiał kiedyś zacząć, nie? Z góry dzieki.
Voytec
jacie tyle razy to było wałkowane...

musisz mieć programy:
photoshop albo gimp.
oedit
POC converter
tutoriale.

na tutorialach sie musisz skupić. obejżyj jak najwięcej tutoriali i jak największą ilośc razy. reszta sama się nasunie jak zrobić twarz. pozdr
arq
a czy te programy można znaleźć w sieci?
Voytec
tak, wystarczy wytrwale poszukac. pozdr.
Karol Johnn
Jakbys nie znalazl to http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=2753
pzdr
lookass
Wszyscy ci lecą na pomoc bo chcesz zostać facemakerem lol tongue.gif Zacznij sam coś szukać kombinować ewentualmie w swoim temacie pokazując mordy (nie pokemony smile.gif ) pytać o rady...
Karol Johnn
QUOTE(lookass @ Sep 16 2006, 13:14:49) [snapback]89261[/snapback]

Wszyscy ci lecą na pomoc bo chcesz zostać facemakerem lol tongue.gif

A to zle?
pzdr
arq
Nie wiecie może jakie mogą być powody nie moznosci malowania prszy uzyciu fragmentow obrazu w programie gimp?
kemocik
W klonowaniu najpierw musisz z ctrl kliknac, co chcesz kopiowac, a pozniej tylko LPM "malujesz" fragmentem obrazu...

Polecam jeszcze http://board.issonline.pl/index.php?s=&...ost&p=87525
Cos malo osob z tego skorzystalo... (przynajmniej nikt o tym nie powiedzial) ;D
arq
dzieki wielkie Kemocik. Pozdro
arq
Mam problem. Po zrobieniu twarzy, jej modelu w oedit i wrzuceniu do gry, wszedlem do player edit aby zobaczyc to co zrobilem i dupa... wywalilo mnie do windowsa w momencie kiedy wlasnie miala sie na ekranie pojawic moja twarz. Nie wiem dlaczego. Probowalem po raz kolejny wrzucac twarz i dalej to samo. Prosze pomozcie. Z gory wielkie dzieki
Bartezz
http://pro-evo.pl/print.php?what=article&id=25

Tutorial html
norek
QUOTE(Bartezz @ Sep 22 2006, 20:23:34) [snapback]90268[/snapback]

Nie radze robic wedlug tego tutoriala gdyz jest stary i beda wychodzic Ci niesamowite pokemony.
Pozdro.
Bartolek
Norek może ty dasz swojego tuortiala jak zrobic twarze ?? tongue.gif
Voytec
jak się orientuje norek stworzył tutorial ale nie wideo tylko screenowy. i do tego jest dość stary. tutoriale jakie ja bym ci polecił to jeżeli pracujesz w photoshopie to tutorial mystiqa 2 częściowy, a jeżeli w gimpie to przestudiuj sobie wszystkie tutki kemocika.

moja rada: jak weźmiesz się za oglądanie tutoriali to obejżyj go z 10 razy zanim zrobisz twarz.

pozdrawiam.
starski
Mam problem, w momencie kiedy otwieram jakiegokolwiek bina w GGS, zeby go skopiowac na "baze" pod robienie twarzy, to kazdy jest taki ... niebieski :/
Voytec
odpowiedź prosta: zaznacz BGR+I

pozdrawiam
ronnierulez
cześć, mam problem. przy robieniu twarzy nie da sie zmienic apacity:/ nie wiecie jaka moze byc tego przyczyna? prosze o pomoc. z gory dzieki
Voytec
opisz dokładniej problem. na jakim etapie robienia występuje?

pozdrawiam
ronnierulez
juz wszystko ok. zapomnialem po prostu dac RGB color na poczatku robienia twarzy tongue.gif
Lisek
mam problem chlopaki. gdy wrzucam zrobiana przeze mnie twarz do gry przez game graphic studio postepujac tak jak pan ;p norek w swoim tutorialu napisal wyskakuje mi napis: Division by zero. miło mi tongue.gif pomozcie prosze!
norek
QUOTE(Lisek @ Sep 28 2006, 18:36:03) [snapback]91010[/snapback]

mam problem chlopaki. gdy wrzucam zrobiana przeze mnie twarz do gry przez game graphic studio postepujac tak jak pan ;p norek w swoim tutorialu napisal wyskakuje mi napis: Division by zero. miło mi tongue.gif pomozcie prosze!

Nowe wersje ggs nie obsluguja reserwowania miejsca. Najlepiej robic to poprzez dkz studio.
Odpalamy w nim plik O_tex.afs. Naciskamy na lupe wpisujemy nazwe pliku ktory chcemy wymienic i enter.
Pozniej naciskamy prawym przyciskiem myszy na znaleziony plik wybieramy import file i importujemy.
Bo calym zajsciu wybieramy file/save as zapisujemy jako 0_texkop i zapisujemy w folderze dat z gra.
Nastepnie wywalamy plik 0_tex i zmieniamy 0_texkop na samo 0_tex. Odpalamy gre i sie cieszymy.
Dla pewnosci lepiej zrobic kopie dotychczasowego 0_tex w razie popelnienia bledu. Pozdrawiam.
Lisek
dzieki norek, jestes wielki. pozdrawiam
ronnierulez
mam jeszcze jedno pytanie... w jakim formacie musi byc zapisany plik z twarza przed wrzuceniem go do gry? bin?str?avi tongue.gif ?
norek
QUOTE(ronnierulez @ Sep 28 2006, 19:14:37) [snapback]91018[/snapback]

mam jeszcze jedno pytanie... w jakim formacie musi byc zapisany plik z twarza przed wrzuceniem go do gry? bin?str?avi tongue.gif ?

bin lub str da rade wrzucic do gry. Wiec te dwa formaty.
Lisek
jeszcze jedno sad.gif : gdzie jest ten ryj w grze? wchodze w edit mode, arsenal, henryk, a tam dalej ta sama twarz.
Voytec
to zależy na jaką podmieniłeś. poszukaj tongue.gif

pozdrawiam.
luke
Mam takie małe pytanko a nie chce zakładać nowego tematu... Czy powstał jakiś tutorial który pokazywałby jak robić twarze z użyciem opcji bardziej zaawansowanych w photoshopie?? Ja tworzę twarze tak jak na swym toturialu pokazał norek a więc metodą wyciencia, nałożenia, zatarcia pędzlem korygującym i użyciem tabeli kolorów ówcześniej wyjętej... A więc metodą podstawową, ale nie jestem zadowolony z efektów. Twarze powstają mało wyraźne, mam problemy z pokryciem oczu, nosa i ust. Sam nie odkryłem funkcji które by polepszyły jakość moich prac. A więc chciałbym otrzymać namiary na takowy toturial(jeśli taki powstał), lub toturial(lub samouczek) do samego photoshopa. Z góry dziękuję! smile.gif

Z Photoshopem się jako tako oswajam już sam... Jeśli mógłby mi ktoś powiedzieć czemu podczas zmieniania na indeksowane kolory z użyciem Ditheringu to na obrazie tworzą się takie jakieś kropki??

A no i czy jest jakiś lepszy program do poprawiania modeli niż OEdit ponieważ zauważyłem bardzo duże róznice pomiędzy twarzą w grze a wyglądzie w tym programie. A to przykład:

IPB Image IPB Image

A jeszcze jedno biggrin.gif : Podczas zmniejszania do 64x128 twarz się bardzo zaciera, a na twarzach tych najlepszych twarze są bardzo wyraźne.. Czy jest to jakiś ukryty sposób czy po prostu tak dobra jakość pracy?
mati_m
QUOTE(luke89 @ Oct 11 2006, 22:18:05) [snapback]92167[/snapback]

Z Photoshopem się jako tako oswajam już sam... Jeśli mógłby mi ktoś powiedzieć czemu podczas zmieniania na indeksowane kolory z użyciem Ditheringu to na obrazie tworzą się takie jakieś kropki??

Mam podobny problem ktoś wie czego to wina??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.