Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Slipknot, rozwiejcie tajemnice...
board.issonline.pl > Inne > Muzyka
mino
Tak sobie czytalem regulamin irc'a i zadaje sobie pytanie dlaczego ten slipknot jest taki super i czemu tego nie ma na viva i mtv. O odpowiedz poprosze siano ...
StraY
to ja sie wypowiem zamiast siana. 8) Slipknot jest na VIVA dojcz werszyn smile.gif
siano
sek w tym, ze slipciot nie jest pod zadnym wzgledem dobry /jacus mnie ubije smile.gif/ i dlatego lepiej byloby aby sie blakal po vivie niz po #polevo smile.gif
kemot
Nie no! Siano... Kazdy poczatkujacy(i nie...) "issowiec" moze sluchac slipknota, byleby sie z tym za bardzo nie obnosil :]
mino
No to musi byc calkiem na wypasie skoro na viva leci. Znam sie. Wszystko co leci nba viva i mtv jest super. Siano nie znasz sie ...
JAACA
Kemot po pierwsze to ja sie nie obnosze z niczym.A po drugie to siano sie CHUJA zna :twisted: Posluchaj czego on slucha i juz wiesz wszystko o tym osobniku(I tak Cie lubie Zakrzowska Szujo) biggrin.gif
kemot
Jaaca ciulu nie pisalem o tobie, jakies waty to na gole klaty po 22...
JAACA
Ta zniewaga krwi wymaga!! :twisted:
StraY
widze, że siano lubi tak Slipknota jak obwisłe spodnie jeden osiem l ? laugh.gif
Rock
kazdy ma swoj gust,ktos lubi Slipknota a ktos nie ja akurat lubie
pozdrio JAACA :!:
Rock
mam taki pomysl niech ktos napisze co mu w Slipknocie nie pasuje i to uzasadni,tylko niech te argumenty będą powazne :!:
reggy
Moj argument bedzie powazny...powaznie ich nie lubie laugh.gif JAACA bez nerwacji. Pozdro sasiad smile.gif
Tom_my
hehe..ja też ich nie lubie biggrin.gif
JAACA
Nie znacie sie :twisted: Tylko Rock poznal sie na niebanalnym talencie tej wypasnej kapelki 8)
Rock
Widzial ktos nowy teledysk Slipknota? ja sie nieco zawiodłem Jaaca miales racje jakos zadnego przekazu tam nie znalazłem,mam nadzieje ze nastepne bedą nieco leprze :evil:
JAACA
Teledyks jest zjechany na maxa:/ Co nasi chlopcy z Des Moines narobili :roll:
mino
chyba wczoraj widzialem wycinki z koncertu tego zespolu...szczerze powiedziawszy to ci kolesie wygladaja jak skonczeni idioci...moze chociaz fajnie graja
bukins
Cytat
mam taki pomysl niech ktos napisze co mu w Slipknocie nie pasuje i to uzasadni,tylko niech te argumenty będą powazne

1. maski - typowy chwyt komercyjny. czy myslisz, ze gdyby nie mieli masek, ktokolwiek zwrocilby na nich jakas uwage? nie sadze. niech mi nikt nie pieprzy glupot, ze maski oddaja ich druga nature, bo to guzik prawda. po co ktos mialby sie meczyc w gumowej/lateksowej masce? ale co sie nie robi dla pieniedzy...
2. muzyka - kiczowate polaczenie nu z deathem? co tu duzo mowic. dzieci posluchaja sliponota i mysla, ze sa "metalami", bo uslyszaly cos co daje kopa w dupe. "fuck it all, fuck this world, fuck everything what you stand for...". naprawde glebokie przeslanie tongue.gif dzieci mysla, ze to jest fajne, bo na vivie przed 23 oprocz slipknota nic innego nie uslysza/zobacza...ale o 22 wszystkie dzieci sa juz pod kolderka.
3. w koncu slipknot to totalna komercja tongue.gif
4. na slipknot szkoda czasu... jest tysiace innych lepszych zespolow, ktorym warto poswiecic nieco wiecej uwagi.
5. czas zdjac klapy z oczy i zauwazyc, ze slipknot to banda idiotow wink.gif
StraY
Cytat
1. maski - typowy chwyt komercyjny. czy myslisz, ze gdyby nie mieli masek, ktokolwiek zwrocilby na nich jakas uwage? nie sadze. niech mi nikt nie pieprzy glupot, ze maski oddaja ich druga nature,

tutaj masz absolutną racje, bo maski nie tyle nie oddają jakieś tam drugiej natury, ale wręcz przeciwnie, uzwierzęcają i odbierają osobowość (to jest taka mądra filozofia niepamiętam kogo wink.gif )
Rock
maski wedlog mnie to byl niezly pomysl z tymi maskami Stray bo wczesniej nie bylo takiego zespołu , poza tym Bukins napisz mi czego sluchasz i zacznij tolerowac muzyke innych no bo czemu ja mam sobie nie pomyslec ze ty sluchasz bandy idiotow :roll:
fan iwana
Cytat
ulubiony gatunek? death i black.  
ubluione zespoly? nile i emperor i cala reszta, ktorej jest naprawde sporo.  
czego ostatnio slucham?  
fantomas - the directors cut  
aborted - goremageddon  
artrosis - ukryty wymiar  
vader - the beast  
kat - bastard  
the black dahlia murder - unhallowed  
bludgeon - crucify the priest

Tak napisal w dziale ulubieni wykoanawcy.
JAACA
Bukin nie wiem czego Ty sluchasz ale zal mi Ciebie :twisted:
halladin
no dobra...ja tez nie lubie tych wszystkich nowych metalowych gòwien bo np nie wnosza nic do gatunku 'metalu' i tak na prawde to robią numetalowe szajsowate piosenki, ale..............panie bukins powiedz mi czemu nabijajac się ze slipknotu <moze i słuszne spostrzeżenia-ale jak krytykujesz to przytocz argumenty zze sfery muzyki anie pory puszczania teledyskòw> okazuje się ze wymieniasz takie kupole jak artrosis albo emperor-----nie bedę si ewypowiadał na temat death czy black metalu< a mògłbym:)> i to ty mi napisz co jest takiego porywajacego w tej muzyce....... Zeby bylo tez jasne nie jestem jakims przeciwnikiem ostrej muzyki, tylko ze mam wrazenie, iz metal dawno dawno temu się zatrzymał w miejscu....a nu metal wydaje mi si ebyc hardrokiem z elementami harkoru, heavy metalu ale przede wszystkim popu i hiphopu:)...............
..........zapraszam do dyskusji:)

p.s o gustach sie nie dyskutuje, ale gust sie wiąże właściwym poczuciem estetyki:)
halladin
maski to pomysl stary jak swiat:) np aerosmith, kiss
bukins
po kolei...
Cytat
maski wedlog mnie to byl niezly pomysl z tymi maskami Stray bo wczesniej nie bylo takiego zespołu

jestes w bledzie.

Cytat
poza tym Bukins napisz mi czego sluchasz

slucham ogolnie szeroko pojetego metalu.

Cytat
zacznij tolerowac muzyke innych no bo czemu ja mam sobie nie pomyslec ze ty sluchasz bandy idiotow

zacznijmy od tego, ze toleruje muzyke innych. podalem argumenty, ktore swiadcza o tym, ze slipknot to banda idiotow.

Cytat
Bukin nie wiem czego Ty sluchasz ale zal mi Ciebie

zal? a z jakiego to powodu?

Cytat
no dobra...ja tez nie lubie tych wszystkich nowych metalowych gòwien bo np nie wnosza nic do gatunku 'metalu'

heh...mylisz pojecia. wbrew pozorom, nu metal nie nalezy do metalu.

Cytat
panie bukins powiedz mi czemu nabijajac się ze slipknotu <moze i słuszne spostrzeżenia-ale jak krytykujesz to przytocz argumenty zze sfery muzyki anie pory puszczania teledyskòw> okazuje się ze wymieniasz takie kupole jak artrosis albo emperor

zacznijmy od tego, ze ja w tym topicu nie przytoczylem ani emperora, ani artrosisa. zrobil to fan iwana. odnosnie muzyki slipknota: proste riffy, niezbyt ciekawa warstwa wokalna, nuda wiejaca od utworow. najbardziej mnie smieszy, ze zespol sklada sie z 9 czlonkow z czego przynajmniej 2 siedzacych na tych swych smiesznych bebnach nie odgrywa zadnej roli. to nic innego jak kolejny chwyt marketingowy. odnosnie emperora... (noz w kieszeni sie otwiera :twisted: ). jeden z najlepszych zespolow black metalowych jakie istnialy nazywasz kupa? lepiej nie mow tego na glos, bo za takie cos mozna dostac od wielu osob wink.gif dalej...fan iwana przytoczyl moj post z innego topica w ktorym napisalem co aktualnie przesluchuje. niekoniecznie musi mi sie to podobac. rownie dobrze moge przesluchiwac britney spears jak i slipknota.

Cytat
nie bedę si ewypowiadał na temat death czy black metalu< a mògłbym:)>

czekam

Cytat
i to ty mi napisz co jest takiego porywajacego w tej muzyce....... Zeby bylo tez jasne nie jestem jakims przeciwnikiem ostrej muzyki, tylko ze mam wrazenie, iz metal dawno dawno temu się zatrzymał w miejscu

co mnie porywa? to, ze ta muzyka nie ulega trendom i trzyma sie wlasnej sciezki. caly czas mnie zaskakuje przez co siedze w niej juz pare lat. kocham ta muzyke za bezkompromisowosc, brutalnosc, melodyjnosc... :twisted:
i za nic w swiecie sie nie zgodze, ze metal sie zatrzymal tongue.gif

Cytat
nu metal wydaje mi si ebyc hardrokiem z elementami harkoru, heavy metalu ale przede wszystkim popu i hiphopu:)...............

gdzie ty tam slyszysz heavy? fakt, ze heavy nie lubie, ale sluch mam jeszcze dobry. z reszta sie zgodze... i tu masz odpowiedz czemu nie lubie nu metalu.

Cytat
o gustach sie nie dyskutuje

to o czym sie dyskutuje? :twisted:
JAACA
Numetal to moj ulubiony gatunek muzyczny. Co do Slipknota to najbardziej w nich cenie to, ze lacza tyle gatunkow muzycznych w jedna calosc. Uwazam, ze argumentacje typu "Slipknot to gowno bo sa komercyjni" sa conajmniej lipne. Pokaz mi teraz kapele ,ktora jest znana i nie ma jej w tv(choc slipknot mimo tylu lat dzialnia pojawial sie w tv sporadycznie) Pewnie Ty Bukins nie sluchasz takiej muzyki jak Slip tylko dlatego bo sa "za lekkie" i dlatego na nich najezdzasz. Uwazasz sie za Hardkorowca i tyle. Mi power jaki niosa chlopaki z Iowa wysatrczy :twisted: Pozdro!
shai
e. czy kapela musi byc znana, aby byla dobra?
bukins
Cytat
Co do Slipknota to najbardziej w nich cenie to, ze lacza tyle gatunkow muzycznych w jedna calosc.

tyle gatunkow? podaj mi jakich gatunkow :>

Cytat
Uwazam, ze argumentacje typu "Slipknot to gowno bo sa komercyjni" sa conajmniej lipne

hmm...widze, ze dalej masz klapy na oczach. przejrzyj dokladnie moje posty jeszcze raz i zauwaz, ze to nie jest moj jedyny argument.

Cytat
Pokaz mi teraz kapele ,ktora jest znana i nie ma jej w tv

morbid angel, vader, cannibal corpse, in flames, children of bodom, cradle of filth... to te znane, ktore niekoniecznie sa najlepsze.

Cytat
Pewnie Ty Bukins nie sluchasz takiej muzyki jak Slip tylko dlatego bo sa "za lekkie" i dlatego na nich najezdzasz.

slucham takze lekka muzyke np: anathema, moonspell, nightwish, theatre of tragedy, cruachan, artrosis, apocalyptica, tristania...

Cytat
Uwazasz sie za Hardkorowca i tyle.

bhuahahahahahaha. a wiec wg. ciebie slucham hardcoru?

Cytat
Mi power jaki niosa chlopaki z Iowa wysatrczy

nie na dlugo.

Cytat
e. czy kapela musi byc znana, aby byla dobra?

nie :twisted:
halladin
sory bukins........ale dałes pròbe małostkowości.......ty pròbujesz sie kłòcić mam wrażenie.............. ubierz połowe swoich blackowych motywòw w inne<popowe> instrumentarium to zobaczysz jakie to jest piosenkowo naiwne....to ze gitrary napierdalają smoki zioną ogniem to nie znaczy ze muzyka jest mocna.....to jest po prostu śmieszne.i piosenkowate.
...tak na marginesie to nowym fanom metalu pojecam trashową klasykę, bo zawiera ona w sobie najlepsze rify, tempa ,sola, motywy,, i kompozycje czesto unikaja schematu::::::wstep, zwrotka, ref, zwrotka, ref, solo, ref i papa. i przede wszystkim jest tam i miejsce na melodie, metalowa agresję< anie jakąś brutalność, ktòra, uważam, wprowadza chaos i tepotę w kompozycje>,,mase klimatòw, popisy instrumentalne anie napierdalanie po skali<death hehe>,,,,,,,,,

p.s Żebyście się nie wyżywali na mnie za bardzo:) ze jestem ramolem to oznajmiam, że z tych nowszych bardziej znanych<przynajmniej dla mnie> ostrzejszych kapel to tool, kiedyś white zombie, i może rammstein<wreszcie ktòs umie spiewac po niemiecku:)> się nadają.

A ogòlnie to polecam Dream theather, jak ktos szuka wrażeń, albo rzeźbi na jakimś instrumencie
bukins
Cytat
ty pròbujesz sie kłòcić mam wrażenie

nigdy w zyciu wink.gif

black nie ma byc mocny i brutalny smile.gif jednak coraz wiecej zespolow blackowych wplata w swoja muzyke deathowe riffy :/
prosze...jesli mowa to o thrashu, a nie trashu tongue.gif tu sie w pelni zgadzam. wiele osob zaczyna w koncu od pierwszych albumow metallicy. dalej moze byc testament, overkill itd, stara sepultura. jesli cos ma byc melodyjne to polecam tez children of bodom, in flames, soilwork, at the gates. pozniej juz pojdzie jak z platka smile.gif i death to nie tylko napierdalanka i lupanka jak wielu sadzi :/
lazy_bum
Cytat
mam wrazenie, iz metal dawno dawno temu się zatrzymał w miejscu....

Ja mam inne wrazenie, wrazenie, ze zszedl na droge komerchy wszedobylskiej. Wiec ja sobie zostalem przy swoim starym dobrym metalu.
A co do tematu to uwazam, ze zarowno black, death jak i Slip moglbym wrzucic do jednego worka i utopic... ale to tylko moje skromne zdanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.