Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Iras Nie Dodał Meczu
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Ranking WE2002 online > Reklamacje zamknięte / Closed claims
Kakaesiak
Witam ! Kilka godzin temu grałem mecze z Irasem (Peru), które zakończyły sie wynikami: 4:1 dla mnie i 2:2. Ja grałem drużyną Australi. Przed meczem ustaliliśmy, że ja potwierdze wynik, a on doda(Iras był gospodarzem). Niestety po meczu siadła strona i Iras poprostu nie mógł dodać meczu. Gdy strona ponownie ruszyła Irasa już nie było, szukałem go na serwerach, pisałem na gadu-gadu oraz e-mail - niestety bezskutecznie. Myślałem o dodaniu wyniku, ale wówczas nie mógłbym rozgrywać meczy dopóki Iras by się nie pojawił i do tego złamałbym regulamin.

Uprzejmie proszę o rozpatrzenie sprawy i pomoc w rozwiązaniu problemu !
Damian
Poczekaj jeszcze troche.Nie kazdy siedzi na kompie caly dzien.Nie mogl dodac.Pozniej nie bylo go na kompie.Poczekaj troche.
Czy mecz byl umawiany na GG?Wyniki wydaja mi sie malo prawdopodobne z faktu, iz Iras nalezy do elity Polskiej sceny WE.
lukasso
poczekaj cierpliwie
skoro ustaliles z Irasem ze to on wpisze to napewno to zrobi,nie uczynil tego po meczu gdyz jak sam napisales strona niedziala
cierpliwosci wink.gif

EDIT-> kur.wa damian mnie uprzedzil tongue.gif
Aros
Czy mecze byly potwierdzone na GG przed ich rozpoczeciem?
Kakaesiak
Nie, poprostu wszedłem na ewro i patrze jest ktoś wolny, szybko ustaliliśmy że gramy 2 mecze, on doda i GO. Nie myślałem że będą jakieś problemy, nawet nie pomyślałem o tym żeby potwierdzić na gg bo Iras jak wspomnieliście to elita i wątpie żeby miał ochote robić jakieś "wałki'. (tak wogóle to inicjatywa do potwierdzenia przez gg powinna wychodzić od gospodarza).
Wyniki wydaja mi sie malo prawdopodobne z faktu, iz Iras nalezy do elity Polskiej sceny WE.

Właśnie dlatego tak bardzo zależy mi na tych meczach, bo to dla mnie spora zdobycz punktowa smile.gif
Aros
QUOTE(Kakaesiak @ Aug 30 2006, 15:52:18) [snapback]86957[/snapback]

Nie, poprostu wszedłem na ewro i patrze jest ktoś wolny, szybko ustaliliśmy że gramy 2 mecze, on doda i GO. Nie myślałem że będą jakieś problemy, nawet nie pomyślałem o tym żeby potwierdzić na gg bo Iras jak wspomnieliście to elita i wątpie żeby miał ochote robić jakieś "wałki'. (tak wogóle to inicjatywa do potwierdzenia przez gg powinna wychodzić od gospodarza).
Właśnie dlatego tak bardzo zależy mi na tych meczach, bo to dla mnie spora zdobycz punktowa smile.gif

Punkt ósmy regulaminu stanowi:

W celu uniknięcia nadużyć Uczestnicy muszą być bezdyskusyjnie pewni, przygotowując się do rozegrania spotkania, co do prawdziwości tożsamości przeciwnika. Proponuje się weryfikację poprzez dostępne w Rankingu, możliwe do potwierdzenia formy kontaktu, czyli e-mail, gadu-gadu. Wyniki meczów poddawane reklamacjom, a nie zweryfikowane w powyższy sposób nie będą stanowić podstaw do ich uznania jako prawdziwe. Uczestnik zgłaszając do potwierdzenia lub w reklamacji mecz nie umówiony z zastosowaniem niniejszego punktu może zostać ukarany punktami karnymi lub, w przypadku recydywy, banem.

Reklamacja zostaje oddalona, Kakaesiak ukarany 20 pkt. karnymi.
kemocik
blink.gif

Nie rozumiem dlaczego Kakaesiak dostał karę...
Przede wszystkim, jeśli zachodzą jakieś poważne zmiany w regulaminie rankingu (a do takich należy dodanie tego ostatniego zdania w tym punkcie) , należałoby powiadomić w jakiś sposób graczy, na przykład poprzez temat na forum...
Wg mnie całkowicie niezasłużona kara, poza tym poczekajcie na jakąś reakcję Irasa, może "przyzna się" do rozegrania tych spotkań...
Kakaesiak
No to fakt, ciężko jest przewidziec kiedy nastąpiły zmiany w regulaminie, nikt jasnowidzem nie jest.....

Wracając do Irasa, jak go nie było, tak nie ma.
whan
kakaesiak miał pecha. na kimś trzeba testować nowy system karania tongue.gif
>Iras<
LOL, hehe tongue.gif
Stronka nie dzialala, a ja musialem isc na trening. Dopiero teraz moglem wejsc na kompa...Prawda, ze nie umawialismy sie na gg, ale i tak wyniki trzeba dodac bo mnie to tez wkurza jak sie z kims nie umowie i potem mnie oszukuja...:/
Kakaesiak sry za to, ale na serio, sam wiesz ze stronka nie dzialala, potem nie mialem czasu.

Aha, nie mam teraz formy bo dawno juz nie gralem tongue.gif

I grałem Słowenią, a nie Peru...
Aros
Trzy rzeczy.

1. Na stan z ubiegłego miesiąca karą w tym punkcie był ban. Teraz są punkty karne. Mam zamienić karę na bana?

2. Kakaesiak reklamował coś niezgodne z Regulaminem, przysparzając pracy, marnując mój czas. Jeśli pomnożycie dziennie taką sytuację razy kilku zawodników, sprawa ze strony admina wygląda nieakceptowalnie. Jest to po prostu stracony, prywatny czas.

3. Kara nie była za domniemane oszustwo. Nic nie mam do rozegranych spotkań, co więcej, nawet należy je wpisać, jeśli strony nie kwestionują wyników. Przy wymierzaniu kary absolutnie nie było istotne, czy Iras się zgadza, czy nie.

Straciłem własnie kolejne 10 minut czasu. Przez reklamację niezgodną z Regulaminem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.