Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Graj W Pes'a 4 Z Ludzmi Z Całego świata
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
Ogród
ZANIM ZAGRASZ ONLINE
1.Najpierw należy spatchować grę do wersji 1.1.Pach powinien być dobrany do odpowiedniej wersji gry,tzn jesli grę mamy w wersji DVD-rip(na płytach,płycie cd) to wybieramy patch do wersji DVD-rip.Jesli grę mamy na DVD to wybieramy patch do wersji DVD.
Pach 1.1 zarówno do wersji DVD jak i DVD-rip znajdziecie tu: http://pro-evo.pl/download.php?id=007008
Jeśli po zainstalowaniu patcha nadal nie da się grać online,poproście kolegów z polskiego pokoju w programie "peslauncher" aby przesłali Wam swój plik"pes4.exe"
INSTALACJA I POWIERZCHOWNY OPIS PROGRAMU
2.Grę online w PES4 z ludźmi z całego świata umozliwia nam program "peslauncher"
Można go pobrać z tąd: http://www.peslauncher.com/download.html
Po ściągnięciu programu,należy go zainstalować.Gdy już to zrobimy odpalamy go.
Teraz musimy się jakoś nazwać czyli wpisać nick,robimy to klikając u góry programu w "options" a następnie "change name".Teraz mamy pole do wpisania nicku.Po wpisaniu klikamy "ok"
Nastepnie wybieramy sobie pokój w którym chcemy grać.(pokoje są różne,tzn.polskie,brazylijskie,hiszpańskie itp.)A więc,klikamy w "File" ,potem w "connect"
Ujrzymy okno pokoi. Teraz czekamy aż wszystkie pokoje się załadują.Okno pokoi to taka tabelka w której :
-room oznacza pokój
-location oznacza lokalizację pokoju
-users/max oznacza liczbę osób w pokoju oraz liczbę maxymalną osób w pokoju

Wybierając pokój klikamy na niego LPM i klikamy"connect"

Jesteśmy w pokoju!
JAK GRAĆ
3.W prawym dolnym rogu mamy listę trwających meczy.Każdy gol,czy czerwona kartka są wyświetlane tam,Możemy śledzić przebieg meczy.
W lewym dolnym rogu mamy miejsce na wpisanie tego co za chwilę ujrzymy na dużym oknie czatu.
W prawym górnym rogu mamy listę graczy.Chcąc z kims klikać na privie klikamy na niego LPM.
Ikonka "host" o kolorze czerwonym oznacza ,że osoba hostuje(zakłada)grę w PES4
Ikonka "host" o kolorze niebieskim oznacza ,że osoba hostuje inną grę,podobna do PES'a o nazwie Winning Eleven 8.
Ikonka "PES4" o kolorze pomarańczowym oznacza ,że osoba gra aktualnie w PES'a 4
Ikonka "WE8I" o kolorze fioletowym oznacza,że osoba gra w Winning eleven 8
Ikonka "AWAY" oznacza ,że osoba jest na pokoju ale chce aby jej nie przeszkadzać,coś jak "niewidoczny" w gg.

4.Aby zahostować grę(załozyć grę) klikamy w "symbol piłki" który znajdziecie na dole ,po lewej stronie okna programu.Gra się włączy.Wchodzimy w "online">"host",ustawiamy stadion itp. i dajemy na "ok".Teraz czekamy na kogoś chętnego do gry z nami,gdy taki się znajdzie,klikamy "ok"

5.Aby dołączyć do gry klikamy na osobie która hostuje PPM ,zobaczymy okno w którym klikamy"join host".Gra się włączy.Wybieramy "online">"client",czekamy aż to okienko zniknie,po czym wciskamy"przycisk strzału">"przycisk podania dokładnego"( u mnie to jest "x") i ENTER
MOŻESZ ,ALE NIE MUSISZ TEGO WIEDZIEĆ
ROSTER-uaktualnienie składów i statystyk
Najnoszy roster jaki ja znam to roster by "Z4J4C" z ligi pesleague.pl
Można go pobrać z tąd: http://www.byethost17.com/showpic.php?pic=...eaguePLv1.1.rar

Jesli o czymś zapomniałem lub czegoś nie wiecie,pytać się.
Węgluś
1) kto gra w PES4?
2) każdy to wie
Ogród
QUOTE(Węgluś @ Aug 13 2006, 18:00:28) [snapback]84173[/snapback]

1) kto gra w PES4?
2) każdy to wie

1.Dużo osób gra w pes4 ponieważ mozna grać w niego na piracie w przeciwieństwie do PEs'a 5
2.Tylko dziś 2 osoby mi dziękowały za to że to tu umiesciłem.
Dużo jest jeszcze osób które chcą grac online a nie wiedzą jak.
Piszesz że kazdy to wie bo nie znasz osób które tego nie wiedzą a takowe jeszcze są
Węgluś
QUOTE(Ogród @ Aug 13 2006, 19:27:28) [snapback]84189[/snapback]

2.Tylko dziś 2 osoby mi dziękowały za to że to tu umiesciłem.
Dużo jest jeszcze osób które chcą grac online a nie wiedzą jak.
Piszesz że kazdy to wie bo nie znasz osób które tego nie wiedzą a takowe jeszcze są

2) to chyba jakieś dzieci

ci którzy nie wiedzą jak grać przez net mają google.pl
Ogród
QUOTE(Węgluś @ Aug 13 2006, 20:01:01) [snapback]84194[/snapback]

2) to chyba jakieś dzieci

ci którzy nie wiedzą jak grać przez net mają google.pl

to po co są fora?,przeciez jest google.pl
Kubix
Hehe z gory mowie ze mam 16 lat zeby nie bylo ze jestem dziecikiem. Ale mam problem jak wlaczam PesLaunchera to nie chce mi sie polaczyc z lista pokoi.... Prosze o pomoc... unsure.gif

I jest na napisane "Unable to get a list of rooms" wszytko robilem z Pana instrukcja... Poomocy.. sad.gif
Mortin
moze wylacz firewalla ?
Kubix
Wylaczam zapore w avascie i w windowsie i nie dziala nadal taki sam blad... : ( pomocy.. sad.gif
Ogród
Włącz zapore,następnie wejdź w panel sterowania>zapora systemu windows>wyjątki i przy "pes4" bądź "pro evolution soccer 4" postaw symbol zaznaczenia,taki jak robią nauczyciele gdy poprawnie rozwiązałeś zadanie.
Napisz czy pomogło.

QUOTE(Kubix @ Aug 14 2006, 17:52:54) [snapback]84342[/snapback]

wszytko robilem z Pana instrukcja... Poomocy.. sad.gif

jakiego Pana ja mam dopiro 18 lat! dry.gif
Kubix
QUOTE(Ogród @ Aug 15 2006, 14:18:34) [snapback]84479[/snapback]

Włącz zapore,następnie wejdź w panel sterowania>zapora systemu windows>wyjątki i przy "pes4" bądź "pro evolution soccer 4" postaw symbol zaznaczenia,taki jak robią nauczyciele gdy poprawnie rozwiązałeś zadanie.
Napisz czy pomogło.

Nadal ten sam blad... tak jakby go jakis firewall blokowal... robilem skana i czysto (paroma programam) moze wina tego pes launchera v3.61b. Pomoz ziomek ;D
Ogród
QUOTE(Kubix @ Aug 14 2006, 17:52:54) [snapback]84342[/snapback]

"Unable to get a list of rooms"

mi sie to pokazywało jak nie byłem połączony z internetem
Kubix
QUOTE(Ogród @ Aug 15 2006, 16:51:28) [snapback]84504[/snapback]

mi sie to pokazywało jak nie byłem połączony z internetem

ale ja mam stałe łacze ;/
Kubix
loool dzieki wielkie za pomoc... sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Kubix
fajnie...
Kjs
Kolego podejrzewam ze dostaniesz ostrzezenie, albo jakiegos TEMPBANA smile.gif

Forum nie jest po to aby jedna osoba umieszczala 3 swoje posty jeden pod drugim BEZ WNOSZENIA CZEGOS KONKRETNEGO do tematu.

Widocznie nikt Ci nie moze pomoc, wiec nie rozpaczaj, idz do kolegi i powiedz jak wyglada problem, moze on Ci pomoze...

Odpalaj google.pl i szukaj rozwiazania swojego problemu.

To tyle ode mnie, byc moze masz problem z wewnetrznym IP ? Tez kiedys w PESA4 gralem tylko z programem HAMACHI, bo inaczej nie dawalem rady.

Pozdrawiam,
Kjs
Darrro
Mam ten sam problem. Posiadam stale lacze i zewnetrzne IP. W czym moze tkwic problem ??? Prane stwiedzic, ze chyba przeszukalem cale google
Kubix
QUOTE(Darrro @ Aug 23 2006, 13:01:06) [snapback]85798[/snapback]

Mam ten sam problem. Posiadam stale lacze i zewnetrzne IP. W czym moze tkwic problem ??? Prane stwiedzic, ze chyba przeszukalem cale google

Tak jak wyzej posty jednyna mozliwosc to granie przez Hamachi (program sluzy jako internetowy LAN) np. bys mogl z kolega pograc co tez ma hamachi...
Dahid
Ja to nawet nie moge pograc z kolega z sieci.. .wchodzimy do gry prubujemy sie polaczyc i nic ;/ nie widzi on mnie ja jego... nie wiecie dlaczego tak jest ?
Ogród
QUOTE(Dahid @ Aug 31 2006, 10:22:10) [snapback]87103[/snapback]

Ja to nawet nie moge pograc z kolega z sieci.. .wchodzimy do gry prubujemy sie polaczyc i nic ;/ nie widzi on mnie ja jego... nie wiecie dlaczego tak jest ?

IP zewnętrzne czy wewnętrzne?
Kubix
QUOTE(Dahid @ Aug 31 2006, 09:22:10) [snapback]87103[/snapback]

musicie miec inne cd-keye
RuDi
QUOTE(Ogród @ Aug 31 2006, 19:27:26) [snapback]87230[/snapback]

IP zewnętrzne czy wewnętrzne?

Na bank nie chodzi o ip jezeli sa w jednej sieci wewnetrzne wystarcza
opoz
A ja mam inny problem. Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak napisałeś - ściągnąłem patch, później ten program do gry w sieci, zainstalowałem, wszystko ustawiłem. Elegancko wszystko chodzi, tak jak napisałeś. No więc wchodzę do pokoju, dołanczam się do gostka, gra się uruchamia. Klikam w grze na online --> client -->przycisk "strzału" i wyskakuje mi takie zapytanie: Challenge to a match? Klikam YES i wyskakuje mi "UNABLE TO CONNECT" - czemu unable :/ ??

Mam zewnętrzny IP, zaporę zdjętą, ochronę odblokowaną... Co mogę robić źle?

Ogród
QUOTE(opoz @ Sep 12 2006, 13:28:57) [snapback]88762[/snapback]

A ja mam inny problem. Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak napisałeś - ściągnąłem patch, później ten program do gry w sieci, zainstalowałem, wszystko ustawiłem. Elegancko wszystko chodzi, tak jak napisałeś. No więc wchodzę do pokoju, dołanczam się do gostka, gra się uruchamia. Klikam w grze na online --> client -->przycisk "strzału" i wyskakuje mi takie zapytanie: Challenge to a match? Klikam YES i wyskakuje mi "UNABLE TO CONNECT" - czemu unable :/ ??

Mam zewnętrzny IP, zaporę zdjętą, ochronę odblokowaną... Co mogę robić źle?

z każdą osobą z którą próbujesz grać tak się dzieje?
spoor
Druigi dzień z rzędu mam "unable to get a list of room" co jest nie tak ? wyłaczyłem firewalle itd. nie mam sp2 ale nie działa PesLauncher v3.61b;/
Kubix
circle.gif circle.gif circle.gif takie forum nikt ci nie pomoze circle.gif circle.gif circle.gif
KaroLus
Witam:)
Tak się dopytać chciałem czy jest może jakiś nowszy OF do PESa 4 bo chętnie bym popykał, tylko te stare składy trochę zniechęcają unsure.gif
jatu
działa wam peslauncher normalnie?? bo ja sie nie moge wbić... sad.gif
keraj27
sorry że odświeżam ale mam problem max z pes 4 przez neta. Robię wszystko wg instrukcji ale gdy wchodzę w grę nie mogę się z nikim połączyć ani przez hamaka ani lautchera . Mam te patche i wszystko co tak jest potrzebne i nadal nic. Nie mam antywirusa,zapora wyłączona już nie wiem co i jak ... mam router NETGEAR'a DG834G v5 i to może przez niego coś jest nie tak ... jak ktoś wie niech mi tu napisze bo już wykończyłem wszystkie pomysły ;/

pozdro
muss
spróbuj bez routera ,jak pójdzie to musisz odblokować port 5739 na routerze ,spotkałem się jeszcze na jednym z lapków że dodatkowo musiałem odblokować w zaprze windows ten port,czyli router+zapora windows.jeszcze po sieci krąży plik exe błędny do gry online
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.