Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy Z Kitserverem 5.2.3
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Bombka
Nie wiem czy to tylko u mnie,ale po zainst kitservera nie moge robic zadnych zmian podczas meczu.Nie moge nikogo zaznaczyc i zdjac z boiska.Poza tym mam problem z wygolonymi z przodu glowami.Po zainst kitservera niektorzy zawodnicy maja z przodu glowy wygolone jajo.Mam wszystko w kits poustawiane na high,co mam z tym zrobic?!
Bombka
QUOTE(Bombka @ Aug 11 2006, 15:30:45) [snapback]83799[/snapback]

Nie wiem czy to tylko u mnie,ale po zainst kitservera nie moge robic zadnych zmian podczas meczu.Nie moge nikogo zaznaczyc i zdjac z boiska.Poza tym mam problem z wygolonymi z przodu glowami.Po zainst kitservera niektorzy zawodnicy maja z przodu glowy wygolone jajo.Mam wszystko w kits poustawiane na high,co mam z tym zrobic?!

Dobra,ze zmianami juz sie uporalem,ale co mam zrobic zeby wyeliminowac te bledy w grafice?i jeszcze jedno.wywala mnie do windy jak chce zagrac marsylia.wgrywalem juz rozne stroje,zmienialem config i nic.mam tez ustawione w kitserverze na wysokie rozdzielczosci.co jest nie tak?

Gienia
Mój problem jest taki: ustawiam stroje, wybieram piłke z kitservera, chce iść dalej a tu wywala mnie do Windowsa. Czy to wina Kitservera czy może piłek??

PS. Gdy rozgrywam mecze rzutów karnych wszystko jest w porządku.
Zibeen
http://rapidshare.de/files/29094058/PES5_2...-39-03.bmp.html
Którymi przyciskami zmienia sie te paramerty na obrazku.
Mani3k
adam_gienia tak to wina KitServer'a, dokładniej BallServer'a... wywal piłki, a problem zniknie...
ziben123 nie ma to jak wrzucać grafike na RapidShare i w formacie .BMP... smile.gif
Najpierw [Page Up] lub [Page Down],a ustwienia zmieniasz przyciskami [1] [2] [+] [-]
Cya
Pik
bobma ja tez mam tak ale czy to takie straszne? przeciez nie wszyscy gracze tak maja, a jak zblizysz sobie kamere na goscia to ma normalne wlosy.

Mani3k a jak mozna wybrac opcje zeby zmienic bramkarzom stroje?
Mani3k
QUOTE(Pik @ Aug 12 2006, 08:16:28) [snapback]83908[/snapback]

bobma ja tez mam tak ale czy to takie straszne? przeciez nie wszyscy gracze tak maja, a jak zblizysz sobie kamere na goscia to ma normalne wlosy.

Mani3k a jak mozna wybrac opcje zeby zmienic bramkarzom stroje?

[TAB] na screen'ie wyboru strojów...
---------------------------------------------------------------------------------------
PS. Ustaw wszystkie detale na Very High to nie będzie problemu z wyświetlaniem włosów... LODMixer
whan
Wczoraj Juce wypuścił mały update do Ballservera:

Ballserver: 5.2.3.2
mirror mirror2

Naprawia on błędy, które w ost wersji mogły powodować wywalanie do windowsa a także poprawia podgląd 3D piłki.
IPB Image

Pliki należy wypakować do folderu kitserver.
smile.gif
Smoti
nie moge sciagnac mirror 1 sad.gif ma ktos podobnie???
whan
QUOTE(Smoti @ Aug 12 2006, 09:06:14) [snapback]83919[/snapback]
nie moge sciagnac mirror 1 sad.gif ma ktos podobnie???

to sciągnij 2.
Kormoran
Czy u kogoś, kto ma zainstalowanego PowerPatcha 2.6 i Kitservera 5.2.3 są takie, jak u mnie problemy z graniem w trybie "Training"? Po prostu wywala grę do Windowsa.. sad.gif

Na OE śmiga grzecznie..
Gienia
Niestety i nowy ballserver nie działa. Nadal wywala mnie do Windowsa.
Mefju
nie wiem, moze ja jestem jakiś tępy ale jak wgrać stadiony panowie, skopiowalem folder stadiums do folderu kitserver/gdb i gdy wlaczam gre, przechodze do trybu wybierania strojów... to wtedy powinenem miec opcje zmiany stadionu tak? z tego co widac na screenie... a mam tylko game choice na szaro i nie moge nic zrobic:( prosze o pomoc.. wręcz błagam..
Gienia
Poszukaj na forum instrukcji do korzystania z kitservera... page up i page down przełączasz tryby. Piłki zmieniasz V i B, a stadiony 8,9,0.
Mefju
jak zmieniac tryby to wiem ale stadiony nadal nie dzialaja... poszukam instrukcji o ile taka jest..

edit: szukalem i nie znalazlem... folder ze stadionami mam taki

D:\Gry\PES 5\kitserver\GDB\stadiums ... coś jest nie tak? nadal nie mogę zmieniać stadionów... sad.gif
Bombka
QUOTE(Mefju @ Aug 14 2006, 00:30:14) [snapback]84233[/snapback]

jak zmieniac tryby to wiem ale stadiony nadal nie dzialaja... poszukam instrukcji o ile taka jest..

edit: szukalem i nie znalazlem... folder ze stadionami mam taki

D:\Gry\PES 5\kitserver\GDB\stadiums ... coś jest nie tak? nadal nie mogę zmieniać stadionów... sad.gif

jesli wszystko masz dobrze to na page up i page down przechodzisz do kolejnych wyborow.Pilki wybierasz na v i b, stadiony na 0 i 9, pogode, ilosc zmian i pore dnia na 1 i 2 i - i +.
Red Bull
W jaki sposób można ustaiwac stroja bramkarzy i rękawice przed meczem, bo u mnie sie czasem pojawiają w miejscu gdzie sie wybiera kitsy stroje bramkarzy i rękawice, jednak nie wiem jak to włączyć manulanie? Czy tosie robi jakims przyciskiem na klawiaturze???
Mefju
QUOTE(Red Bull @ Aug 14 2006, 10:03:37) [snapback]84264[/snapback]

W jaki sposób można ustaiwac stroja bramkarzy i rękawice przed meczem, bo u mnie sie czasem pojawiają w miejscu gdzie sie wybiera kitsy stroje bramkarzy i rękawice, jednak nie wiem jak to włączyć manulanie? Czy tosie robi jakims przyciskiem na klawiaturze???

zmieniasz to przyciskiem TAB

mój problem rozwiązałem.. smile.gif
Overmars
QUOTE(adam_gienia @ Aug 12 2006, 11:06:08) [snapback]83943[/snapback]

Niestety i nowy ballserver nie działa. Nadal wywala mnie do Windowsa.

To wina twarzy u mnie tez to bylo wyłączyłem twarze za pomoca ktsopt i mi śmiga elegancko biggrin.gif
Zibeen
Ja wgrałem stroje na sezon 06/07, były na forum albo na issonline albo na pro-evo i gdy włączam tryb meczu,treningu... to mnie wywala do windowsa a gdy a gdy stroje usunę do wszystko działą. Czy mógłby ktoś podać kilka linków do stroi na sezon 06/07, a i prosił bym ze by były razem w folderze uni z góry dziękuje.
Riki101
QUOTE(ziben123 @ Aug 15 2006, 17:31:46) [snapback]84484[/snapback]

Ja wgrałem stroje na sezon 06/07, były na forum albo na issonline albo na pro-evo i gdy włączam tryb meczu,treningu... to mnie wywala do windowsa a gdy a gdy stroje usunę do wszystko działą. Czy mógłby ktoś podać kilka linków do stroi na sezon 06/07, a i prosił bym ze by były razem w folderze uni z góry dziękuje.

Sciągnij sobie tą paczka sam z nich korzystam i nic nie wywala smile.gif http://www.sendspace.com/file/grcuyc
Gienia
QUOTE(Overmars @ Aug 14 2006, 12:44:06) [snapback]84283[/snapback]

To wina twarzy u mnie tez to bylo wyłączyłem twarze za pomoca ktsopt i mi śmiga elegancko biggrin.gif

Ktsopt?? co to?? W kload.cfg usunęłem fserv.dll, ale nie pomaga. Co mam zrobić??
Zibeen
Ja sobie wgrałem te http://www.pro-evo.pl/news.php?id=1012 piłki, mam ballpacka z patcha OE wkleiłem folder z piłkami adidasxite do folderu z piłkami adidasa pliki bin do folderu mdl ale piłek nie ma też jest tak z innymi piłakmi z tej mini paczki. proszę o pomoc
albin99
QUOTE(Riki101 @ Aug 15 2006, 14:12:53) [snapback]84490[/snapback]

Sciągnij sobie tą paczka sam z nich korzystam i nic nie wywala smile.gif http://www.sendspace.com/file/grcuyc

może ktoś te stroje dac na inny server z góry dzięki
Riki101
Ktsopt?? co to?? W kload.cfg usunęłem fserv.dll, ale nie pomaga. Co mam zrobić??

Jeśli chcesz wyłączyc faceserver to otwórz plik "kload" notatnikiem i przed liniką "DLL.4 = "kitserver\fserv.dll" wstaw ten znak "#" smile.gif

QUOTE(ziben123 @ Aug 16 2006, 11:06:37) [snapback]84597[/snapback]

Ja sobie wgrałem te http://www.pro-evo.pl/news.php?id=1012 piłki, mam ballpacka z patcha OE wkleiłem folder z piłkami adidasxite do folderu z piłkami adidasa pliki bin do folderu mdl ale piłek nie ma też jest tak z innymi piłakmi z tej mini paczki. proszę o pomoc

Musisz dac wpis piłek do pliku "map" smile.gif
Koziou
Witam. Mogłby mi ktos napisac jak pozbyc sie problemu ktory przedstawia sie tak : Mianowicie nie moge zrobic zmian przed meczem ani w jego trakcie. Oczywiscie mam najnowszedo Kserv... Jesli ktos mial podobny problem i sie z nim uporal prosze pomoc. Pozdrawiam
Riki101
QUOTE(Koziou @ Aug 25 2006, 15:58:52) [snapback]86068[/snapback]

Witam. Mogłby mi ktos napisac jak pozbyc sie problemu ktory przedstawia sie tak : Mianowicie nie moge zrobic zmian przed meczem ani w jego trakcie. Oczywiscie mam najnowszedo Kserv... Jesli ktos mial podobny problem i sie z nim uporal prosze pomoc. Pozdrawiam

Gdy chcesz wybrac stroje przed menu meczowym naciśnij "Page up" .Przesuwasz się 1 i 2 na linijkę "Substitutes: Game choice" i zmieniasz za pomocą "+" i "-" (na klawiaturze numerycznej) na trzy zmiany smile.gif
arq
Ja już też mam tego wszystkiego dosyć. Gra wyłącza mi się jak chce. Gram własnie lige West Hamem i jest strasznie bo gra mi sie wyłącza niezaleznie od tego co zrobie. Czasami jest tak ze nic nie zmieniam a mecz raz sie właczy a raz nie. To nie jest problem piłek tyle wiem. Może twarzy chociaż jakby były zle to po wejsciu do edit mode i najechaniu na zwaloną twarz gra wyłaczylaby sie tak samo, a jednak tak nie jest. Może chodzi o stroje bo mam kitserver a w nim jest wiecej kompletów niż dwa na kazdą druzyne. Może to problem stadium servera. Nie wiem c robić. Proszę pomóżcie. Z góry dzieki.
R@SSeLL
Ja tez mam podobny problem tez wywala mnie do windowsa z bledem pes5.exe mad.gif mad.gif Rozwiazanie tego problemu jest jednak nie takie trudne nalezy sciagnac ktsopt i wylaczyc w nim faceserver powinno pomoc jesli nie sprobuj co innego wylaczyc pozdro rolleyes.gif
arq
sam nie wiem troche szkoda mi wszystkiego tracic. Po kolei sprawdzalem o co chodzi i wydaje mi sie ze jak sie zacznie jakąs np. lige i potem w trakcie jej trwania zmienia sie cos w obrebie zespolu, ktorym saie gra to może potem cos sie psuc. Ale nadal nie wiem co konkretnie może byc tego przyczyną. Bo to, że to kitserver to wiem napewno zresztą wielu ludzi ma podobne problemy tylko chciałbym sie dowiedziec co konkretnie moze powodowac te błędy i czy mozna to jakos naprawic nie koniecznie wywalając caly kitserver czy jego częsci.
dawdi17
arq koleś ja Cię nie rozumiem. Wolisz czasami grać mecz parę razy tylko dlatego, że masz włączonego kitservera? Dla mnie to jest co najmniej śmieszne zachowanie. Ja wolę grać cały czas niż mieć "orginalnie" narysowany znaczek na piersi. Tu raczej Ci nikt bardziej już nie pomoże.
damiank9
Bombka-jak uparales sie z tymi zmianami bo ja mam teraz to samo i niewiem co mam zrobic?pomorzesz
damiank9
prosze was o pomoc bo tak wziolemzainstalowalem sobie pilke z Athen 2007 finału champiopns League ale texturka dzial bin tez jest wgrany ale jak wlaczam mecza i wybieram tą pilke to jest jakas zwykła biala czysta nic na niej nie ma wiecie co to jest>?
Ricardo
Pewnie po prostu źle wgrałeś, albo piłka jest taka.
damiank9
to jak mam prawidłowa wgrac?
Ricardo
Cytat(damiank9 @ Sep 9 2007, 23:32:53) [snapback]182804[/snapback]
to jak mam prawidłowa wgrac?

podaj mi nazwę pliku .bin i piłki. I od razu podaj mi nazwę, którą masz w pliku map.
damiank9
map-"Adidas Finale Athens 2007","teamgeistmdl_newtex1.bin","Adidas\Adidas Finale Athens 2007\texture.png"
nazwa pliku bin-teamgeistmdl_newtex1
Ricardo
Ja mam to tak:

"Adidas Finale Athens '07 CL Final","unknow_00039.bin","finaleathens07ps2km7.png"

Może to być przez kartę graficzną ten błąd lub pliki są złe. Mogę ci przysłać tą piłkę jeśli chcesz. Masz tu download z resztą do tej piłki jaką ja mam: Click

I tam co masz plik map.txt to z stamtąd skopiuj nazwę to twego mapa, w plik mdl wkleisz unknown_0039 czy coś takiego, a plik .png to folderu balls i wszystko jasne?!
Aha, i jeszcze coś. Ta piłka jest pod kartę GeForce 2 MX/MX 400, bo u mnie nie chodzą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.