Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwna Punktacja O_o
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Ranking WE2002 online > Reklamacje zamknięte / Closed claims
p4Rn
sytuacja przed:
CODE

16    Bany  43  18  11  14  82  69  1697
17    skura  15  9  2  4  30  20  1691
18    Gallus      31  18  5  8  58  42  1689
19    p4Rn  14  8  2  4  28  21  1687

dokladnie Bany i ja bylismy przed rozegraniem spotkania obaj o jedno oczko nizej (czyli stala roznica: 3 miejsca, ktos tam musial przegrac albo wygrac w miedzy czasie XD)
wynik meczu:
Bany 0:0 p4Rn 2006-08-05 00:39:01
Bułgaria 3:-3 Widzew
?? admin ?? nie czaje tej punktacji ... obie druzyny sa w tej samej grupie zespolow a poniewaz to Bany byl ode mnie przed rozegraniem spotkania o trzy oczka wyzej to dlaczego on ma punkty na plus a ja na minus ?? powinno byc moim zdaniem na odwrot ... sorka Bany, potwierdze wynik jak tylko admin mi wytlumaczy ocb - bo normalnie, kiedy ktos remisowal ze mna a byl nizej w tabeli i zagral dryzyna z grupy tej samej co moja, to mnie sie obrywalo odjeciem paru punktow za remis (myslalem, ze za to, ze bylem wyzej w rankingu jak Ty teraz) a nie na odwrot:
04. Punktacja w Rankingu zależna jest od czterech czynników: od zgromadzonych punktów przez Uczestnika, wyniku, różnicy bramek oraz siły drużyny. Im mniejsza liczba punktów niż przeciwnik, im większa różnica bramek przy zwycięstwie, im niższa grupa, w której znajduje się Twoja drużyna względem drużyny przeciwnika, tym więcej punktów za rozegrany mecz. Remis punktowany na takich samych zasadach, lecz z pominięciem ilości strzelonych i straconych bramek.

ps
moze jakis blad w skrypcie ? ^^;

dopisek:
i wogole sa jakies 'jaja': na wykresie mam 15 meczy a w statystykach 14 rozegranych spotkan ...
snake
Bo jak gra się Widzewem to zawsze ma sie na minusie tongue.gif
p4Rn
jednym słowem nie znasz odpowiedzi ! czy jest tam ktos odpowiedzialny ? ;p
i tak przy okazji: skoro druzyny sa podzielone wedlug sily, to czemu Widzew jest w grupie V a mocniejsze teamy w ostatniej ? patrzac na statsy ktos to zle pogrupowal ...
snake
QUOTE(p4Rn @ Aug 5 2006, 11:15:13) [snapback]82716[/snapback]

jednym słowem nie znasz odpowiedzi ! czy jest tam ktos odpowiedzialny ? ;p
i tak przy okazji: skoro druzyny sa podzielone wedlug sily, to czemu Widzew jest w grupie V a mocniejsze teamy w ostatniej ? patrzac na statsy ktos to zle pogrupowal ...

Coś masz źle ze wzrokiem chyba.
p4Rn
Coś mam źle z romem chyba.
check this example:
IPB Image
snake
Oj jak się będziesz sugerował wykresami to zajdziesz daleko.
1 z Twórców patcha sugerujesz że ma coś źle z romem? Gratuluje.

Popatrz na takiego Grzelaka i znajdź mi odpowiedniego gracza w ost. grupie.

Naucz się trochę o edycji WE, a nie mi to screen ze słupkami wklejasz, one są ustalane manualnie a nie względem siły drużyny.
p4Rn
Oj jak się będziesz sugerował wykresami to zajdziesz daleko.

Nie sugeruje sie wykresami juz, dlatego od pewnego czasu gram jedna druzyna niezaleznie od wyboru przeciwnika.
1 z Twórców patcha sugerujesz że ma coś źle z romem? Gratuluje.

Nie wiem o co Ci w tym zdaniu chodzilo o_O Nie wiem co On ma zle z romem, ale skoro powiedziales, ze mam cos nie tak ze wzrokiem, to wkleilem to co mam na ekranie monitora. Ja tylko pokazalem, ze zdanie w regulaminie o tym, ze podzial na grupy druzyn jest ze wzgledu na ich statystyki sil, nie byl do konca prawdziwy - co sam widzisz na screenie. Bo wyglada na to, ze podzial byl rowniez brany ze wzgledu na pojedynczych zawodnikow z danego teamu:
Popatrz na takiego Grzelaka i znajdź mi odpowiedniego gracza w ost. grupie.

Naucz się trochę o edycji WE, a nie mi to screen ze słupkami wklejasz, one są ustalane manualnie a nie względem siły drużyny.

A po co ? Jak bedzie brakowac ludzi do tego, to wtedy moge sie tym zajac, ale jak sa chetni, to nie ma co sie wpychac nie ? ;p I dzieki, ze powiedziales, ze te 'slupki' nie sa ze wzgledu na mozliwosci druzyn - tego nie wiedzialem smile.gif
Mecz byl rozegrany, ale Bany w tym czasie gral, wiec albo dopiszcie ten mecz nam obu z wynikiem taki jak byl albo nie, bo nie ma sensu dalej ciagnac tego tematu. Bo juz nie przewalcze tego, ze za to, ze gram Widzewem mam minus iles punktow na starcie, ale to lepiej - bo zmusza mnie do lepszej gry XD
snake
Porównaj sobie piłkarzy Widzewa oraz tych z ost. grupy! I wtedy mi napisz że Widzew jest słabszy od tych zespołów.
O to mi chodzi, nie patrz na wykresy.

QUOTE(p4Rn @ Aug 5 2006, 14:24:26) [snapback]82752[/snapback]

Bo juz nie przewalcze tego, ze za to, ze gram Widzewem mam minus iles punktow na starcie, ale to lepiej - bo zmusza mnie do lepszej gry XD

Na to ja osobiście nie mam wpływu.
p4Rn

Porównaj sobie piłkarzy Widzewa oraz tych z ost. grupy! I wtedy mi napisz że Widzew jest słabszy od tych zespołów.
O to mi chodzi, nie patrz na wykresy.
Wiem wiem, juz to pisales poprzednio a ja odpowiedzialem wklejajac Twoje zdanie odnosnie Grzelaka, czyli: ze dotarlo to do mnie.

Na to ja osobiście nie mam wpływu.
No sorka, ale ja tym bardziej <zdziwiony> szkoda tylko, ze koles odpowiedzialny za skrypt do punktacji nie odpowiedzial mi (bo albo nie potrafil, albo olal sprawe, albo po prostu nie mogl ^^;) >.> Dzieki.
snake
Mógł ;]
p4Rn
a to wiele wiele wiele ... nie wyjasnia :D
Potwierdzam ten wynik, tylko jest -2 a nie -3 Bany przez to traci jeden punkt.
siano
olal sprawe, bo ma to w dupie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.