Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Beenhakker Ogłosił Kadrę!
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
snake
18 piłkarzy powołał trener piłkarskiej reprezentacji Polski Leo Beenhakker na towarzyski mecz z Danią, który 16 sierpnia rozegrany zostanie w Odense. Do narodowej kadry wracają Jerzy Dudek i Tomasz Frankowski.

To pierwsze powołania Beenhakkera, który na stanowisku selekcjonera 11 lipca zastąpił Pawła Janasa. Holenderski szkoleniowiec postanowił postawić na kilku zawodników, którzy nie dostali powołań na finały mistrzostw świata w Niemczech.

Do drużyny narodowej wracają bramkarze Jerzy Dudek i Wojciech Kowalewski, napastnicy Tomasz Frankowski i Marek Saganowski.

W 18-osobowej kadrze jest 13 zawodników, którzy byli na mistrzostwach w Niemczech. 17 wywodzi się z klubów zagranicznych i tylko Radosław Sobolewski gra w kraju (Wisła Kraków).

Kadra reprezentacji na mecz z Danią:

Bramkarze: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)

Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków)

Pomocnicy: Damian Gorawski (FK Moskwa), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg),

napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Marek Saganowski (Troyes).

IPB Image

Bo0os
ciekaw jestem jak bedzie wyglądał duet w ataku "Jeleń&Żuraw/Saganowski", franek raczej formy niema, choć niewiem dokładnie.

Jerzy na bramce? świetnie że nie kuszczak albo boruc
Mortin
spodziewalem sie takiej 'mini rewolucji' w skladzie, ale tez nie mozna oczekiwac sporo zmian po tak krotkim okresie trenowania naszej kadry. W koncu haker widzial raptem 3 mecze, wiec musi podpierac sie trzonem skladu za poprzedniego trenera. Mysle, ze w miare uplywu czasu beda wieksze zmiany, chociaz juz pewne nastapily jak np: nie powolanie grzesia i kosowskiego biggrin.gif juz jest na dobrej drodze tongue.gif nastepnym razem pozbedzie sie mili i szymkowiaka tongue.gif i wszystko ladnie sie ulozy... i w 2010 Polska mistrzem swiata tongue.gif
prutek
QUOTE(Bo0os @ Aug 2 2006, 14:49:45) [snapback]82099[/snapback]

Jerzy na bramce? świetnie że nie kuszczak albo boruc

No chyba cie postało mad.gif

//
bez zbędnych komentarzy kolego
//
Bo0os
co wy kur** macie z tymi borucami i kuszczakami !!?? orzesz kur**!

ja poprostu czuje sentyment do Jurka i dlatego sie ciesze, zobaczymy...może okaże sie szmatą i następny mecz bedzie grał na bramce MC Boruc, albo Kuszczak, do których aż tak bardzo sie jeszcze nie przekonałem... wink.gif

EDIT: cenzura tongue.gif
prutek
A oglądałeś mecz Niemcy-Polska, sądząc po twoich wypowiedziach to nie.

P.S. Kuszczakowi tez nie ufam, jakiś kozak, ale brame mu nawet bramkarze strzelają

BORUC nr.1 !!!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Rivaldinho
Atak palce lizać, ale gdzie Bosacki ??
rav
Łer is da Rasiak? Może Janas przekona Beenhakkera do powołania Rasiaka smile.gif
Mortin
QUOTE(rav16 @ Aug 3 2006, 12:00:45) [snapback]82328[/snapback]

Łer is da Rasiak? ...

...w tartaku...
zdziwilo mnie to, ze nie ma w kadrze bosackiego, naszego najlepszego strzelca na ostatnim mundialu tongue.gif
konsej15
moim zdaniem Leo nie powinien <znowu> powolywac Mili ;/! zaskoczylo mnie tez ze w reprezentacji nie ma Bosackiego i Boruca ktorzy zasluzyli na powolanie do reprezantacji...moze Benhakker pozniej ich powola<oby> biggrin.gif pzdr
Karol Johnn
Ta kadra to malutka farsa... ale domyslam sie o co chodzilo Benhakerowi w wyborze takiej a nie innej kadry ze znikoma iloscia zawodnikow z Polskiej ligi, poprosty Benek jezdzil na mecze w pierwszej kolejce naszej pomaranczowej ekstraklasy, tych ktorymi byl zainteresowal widzial w akcji na zywo z trybun, a naszych zagranicznikow nie, wydaje mi sie ze to jest powod takich powolan, poza tym to jest sparing, na pierwszy mecz eliminacyjny kadra moze calkiem inaczej sie prezentowac... moze na mecze eliminacyjne chce nas poprostu zaskoczyc... moze wileki KAMBEk RASIAKA! kto wie?!!... z drugiej strony atak calkiem fajnie wybral, w tej formacji podobaja mi sie nominacje!
kostek
Śmiech na sali... Powtórka z Janasa.... ph34r.gif
Morte
Może nie powtórka, zawodnicy Ci sami ale pewnie nie zastosuje "taktyki do tyłu" Janasa...
Simon
ale on na pewno powola jeszce boruca i innych zawodnikow.to tylko mec towarzyski. ronaldinho tez nie jest powolany do brazylii
kostek
QUOTE(Morte @ Aug 3 2006, 12:28:38) [snapback]82369[/snapback]

Może nie powtórka, zawodnicy Ci sami ale pewnie nie zastosuje "taktyki do tyłu" Janasa...

Wyszkolenie taktyczne naszych graczy raczej nie pozwoli Leo na zbyt wiele. Takze zmiany w sposobie gry raczej nie ma co sie spodziewac. Czarno to widze, oj czarno... unsure.gif
Mortin
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 12:21:56) [snapback]82512[/snapback]

Wyszkolenie taktyczne naszych graczy raczej nie pozwoli Leo na zbyt wiele. Takze zmiany w sposobie gry raczej nie ma co sie spodziewac. Czarno to widze, oj czarno... unsure.gif

a ja tam wierze w Leo. Mysle, ze zrobi cos z nasza kadra, wkoncu jak poradzil sobie z kadra trynidadu to tymbardziej poradzi sobie z naszym zespolem...
pozdro
pablo TS
Aaa.. tam szkoda ze na bramce niema Boruca i Dudka zamiast Kowalewskiego, Boruc to doskonały bramkarz pokazał swoja klase na MŚ, a Dudek juz niema formy natomiast dobrze ze niema "Puszczaka" i doskonale że jest kadra bez Rasialda smile.gif
Maharadza
mi sie wydaje ze benek powolal taki a nie inny sklad zeby ich sprawdzic bo po to sa w koncu takie mecze,a tacy zawodnicy jak Boruc sa pewniakami,bo on jako jeden z nielicznych dobrze zaprezentowal sie na mundialu ,naszych mlodych nie powolal bo kogo? Brozki kontuzjowane... mile powolal bo tak naprawde to nie mamy zbyt wielu rozgrywajacych,mysle ze nastepnym razem powoła Gize,bo on napewno bardziej niz mila zasluguje na to powolanie,no ale moze nasz sebastianek sie odrodzi i zostanie gwiazdą??... <hahaha> w kazdym badz razie wkurza mnie ta cala nasza prasa jadą mu ,od samego poczatku ,zamiast dac czas i pozniej go rozliczac to oni teraz juz robią nagonke ,a i jeszcze ten caly Tomaszewski...poprostu no comment
Nelson
Zarazykuję stwierdzenie, że gorzej od Janasa ;/...

Dla mnie brak m. in Boruca w składzie to skandal...
Gienia
Szczerze, spodziewałem sie rewolucji, a tu Mila(???). Ogólnie kilku piłkarzy zostało według mnie powołanych na podstawie "opowieści" jego asystentów. Może po meczu skład sie zmieni, mam przynajmniej taką nadzieje. Minus to zdecydowanie brak Bosackiego w składzie, ale brak Boruca...to chyba na ostudzenie go, bo myśle ze zrobił sie zbyt pewny po tym jak Dudek nie pojechał na Mundial, a on był pierwszym bramkersem biggrin.gif. Plus za powołanie Sagana.
Simon
a czy wy uwazacie ze kadrajest za stara? moim zdaniem powinien powolac kilku mloych. przynajmniej na sparingi. zeby ich sprawdzic. bo za pare lat do naszej kadry wejda 25-latkowie ktorym sie nogi beda trzesly bo pierwszy mecz w kadrze graja
Gienia
No to cool dry.gif Przegraliśmy pierwszy mecz. Gra obronna bardzo słaba, brak gry piłką, zaczynami od prowadzenia, zamiast podawać... Smolarek niewidoczny. Dania to dobry rywal, ale od stylu gry można było oczekiwać więcej. Mecz towarzyski, ale to pokazuje, że nadal dużo nam brakuje do elity europejskiej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.