Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Triki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
ronnie_gnr
Czy znacie jakies ciekawe triki (nie przekładanka,"łamanie nogi" czy Marsellie Rulette - bo to kazdy zna) ??? wink.gif
ruriesto
a ty znasz cos takiego jak comand list ?? gdy grasz np na treningu otwierasz menu odnajdujesz comand list i tam masz opisane wszystko co mozna zrobic w pesie
ronnie_gnr
no tak ale tam są proste zwody a ja chcę jakieś trudne
ruriesto
tam sa wszystkie zwody w grze chyba
a to ze umiesz zwody to nic bo musisz umiec je zastosowac w praktyce jak np ja zastosowałem ruletke http://www.sendspace.com/file/35vk8r
Overmars
Mam pytanko jak zrobić tzw "siateczke"?? Dziex i czekam na odp smile.gif
grzesio1712
QUOTE(Overmars @ Jul 21 2006, 13:05:55) [snapback]79573[/snapback]

Mam pytanko jak zrobić tzw "siateczke"?? Dziex i czekam na odp smile.gif

siateczka to przypadek, jest trik na wypuszczenie pilki i obiegniecie zawodnika, ale nie pamietam jak to sie robi dokladnie. w praktyce jeszcze mi to nie wyszlo, ale robie to tak: L1+R1+R2+R3 wsio na raz tongue.gif najlepiej przyciskac pare razy az do skutku tongue.gif
Węgluś
QUOTE(ronnie_gnr @ Jul 19 2006, 05:00:26) [snapback]78894[/snapback]

Czy znacie jakies ciekawe triki (nie przekładanka,"łamanie nogi" czy Marsellie Rulette - bo to kazdy zna) ??? wink.gif

przekładanka to L2. łamanie nogi to nie wiem co to jest. ruleta to analogiem na około. no i jeszcze DRAGBACK stoisz w miejscu wciskasz R2 i strzałek do tyłu. piłka musi byc blisko nogi.
Overmars
Wielkie dzieki wink.gif. Raz mi wyszlo, fuks! biggrin.gif Ale zawsze cos, pocwicze to moze cos lepiej wyjdzie smile.gif
Overmars
Zna ktoś kiwke Cruyff'a. Czy można ja zrobić w PES'ie??
Oto link:
http://img475.imageshack.us/img475/505/381...ruyff9fc9qg.gif

sorka za 2 posty pod rząd
Killer
obiegnięcie zawodnika : bieg ( bez trzymania kierunku ) z wciśniętym r1.gif i r2.gif i naciskanie 3x l2.gif wink.gif
Węgluś
QUOTE(Killer @ Jul 21 2006, 15:47:11) [snapback]79586[/snapback]

obiegnięcie zawodnika : bieg ( bez trzymania kierunku ) z wciśniętym r1.gif i r2.gif i naciskanie 3x l2.gif wink.gif

nie wychodzi
blumak
ten prosty trick ala ronaldinho mi nie wychodzi a przynajmniej nie wszystkimi zawodnikami przyciskam kilka razy l1.gif i tylko przekladaniec czy to zalezy od umiejetnosci?? moim zawodnikiem z max umiejetnosciami tez mi nie wychodzi ale jezeli robie to ronaldinho to wszystko jest ok prosze o pomoc huh.gif
Peras
ten trik (nazywa sie flip-flap) jest zapisany przez Konami i nie da sie go ustawić. Mgo np.Ronaldinho, Zlatan, Ronaldo.
korek
Robinho, Rosales, Cisse
Overmars
Nadal mi nikt nie odpowiedział na pytanie. Czy umiecie zrobić i czy wogole mozena zrobic w PES'ie kiwke Cruyff'a?
Oto link:
grzesio1712
QUOTE(Overmars @ Jul 23 2006, 13:05:28) [snapback]79879[/snapback]

Nadal mi nikt nie odpowiedział na pytanie. Czy umiecie zrobić i czy wogole mozena zrobic w PES'ie kiwke Cruyff'a?
Oto link:

nie da sie, a szkoda
maciek_ssi
QUOTE(Overmars @ Jul 23 2006, 15:05:28) [snapback]79879[/snapback]

Oto link:

Da się. Wielu piłkarzy to potrafi. Ot, pierwszy z brzegu: Steven Gerrard.
grzesio1712
QUOTE(maciek_ssi @ Jul 23 2006, 13:50:10) [snapback]79892[/snapback]

Da się. Wielu piłkarzy to potrafi. Ot, pierwszy z brzegu: Steven Gerrard.

niestety sie nie da! te triki które wykonują Gerrard, Joe Cole, C.Ronaldo to zwykle odwrócenie sie w przeciwny kierunek, tylko inaczej to wygląda. A tu chodzi o trik gdzie zawodnik markuje strzał i odwraca sie do tyłu. Jesli mowie nie o tym, albo nie zrozumialem Ciebie, to przepraszam.
PS. daj jakis filmik jak wykonujesz ten trik
przeszczepus
czy ktos mi wytlumaczy jak sie robi sidestepy??

z gory dzieki
Bo0os
QUOTE(Overmars @ Jul 21 2006, 13:42:40) [snapback]79584[/snapback]

Zna ktoś kiwke Cruyff'a. Czy można ja zrobić w PES'ie??
Oto link:

sorka za 2 posty pod rząd

sie da... między innymi ten trick potrafi Henry

wykonanie proste jak chuj... stoimy w miejscu i r1.gif + strzałka w przeciwną strone i zawodnik wykonuje trick zbliżony do tego cruyffa, a powiedział bym dokładnie to samo

x2.gif koniecznie zobaczcie moją 3 komilacje, tam tym trickiem Mr.Henry'm kiwłem 2 obrońców i strzeliłem gola

Pozdrawiam serdecznie
Oskarek_89
A slyszal ktos o strzlach z rzutow wolnych o nazwie DRAMATY czy jakos tak podobno po kazdym strzale na 98% jest GOL smile.gif hehe trzeba sie nauczyc wie ktos dokladnie jak to wyglada?
Ogród
QUOTE(Bo0os @ Jul 27 2006, 12:00:19) [snapback]80841[/snapback]

x2.gif koniecznie zobaczcie moją 3 komilacje, tam tym trickiem Mr.Henry'm kiwłem 2 obrońców i strzeliłem gola

to wrzuć ją na rapida bo na Sendspace pisze"Sorry, the file you requested is not available."
Bo0os
w PES5 best by ISSonline 53s. Zapomniałem że kiwłem i markiem, ale i tak nieźle to wyszło...
kurczakov
QUOTE(Oskarek_89 @ Aug 1 2006, 13:39:16) [snapback]81846[/snapback]

A slyszal ktos o strzlach z rzutow wolnych o nazwie DRAMATY czy jakos tak podobno po kazdym strzale na 98% jest GOL smile.gif hehe trzeba sie nauczyc wie ktos dokladnie jak to wyglada?

No o dramatach to chyba kazdy juz slyszal.
U nas mowi sie dramat w Angli free kick bug
Zagranie dosc skuteczne ale prez niektorych uwazane za bardzo lamerskie.

Jak to wyglada juz tlumacze.
Wszystko czym jest ten dramat to rzut wolny ~40m. Gdy mamy w meczu wolniaka w takiej wlasnie odleglosci dajemy drugiego zawodnika do stalego fragmentu zeby wystawil pilke zawodnikowi pierwszemu. Gdy wystawimy pilke ladujemy sile strzalu na mniej wiecej 3/4 paska i to wsio by bylo.
Niby nic niezwyklego ale wszystko to opiera sie na glupocie bramkarza ktory po wystawieniu pilki przez drugiego zawodnika po prostu wychodzi do przodu i dostaje loba.

ps. 98% moze i gol ale to by trzeba naprawde ostro miec to wytrenowane.
ps2. jest przed tym obrona smile.gif
Oskarek_89
Słuchaj no własnie wiem jak to strzelać... i słyszałem że jest obrona więc jeśli jesteś taki miły to napisz jak sie bronić. nie chce żeby jakiś lamer mi strzlił tak gola na MP w pes5 smile.gif z gory dzieki
kurczakov
Odnosnie obrony to wystarczy L1+ triangle.gif + tył

Paradoksalnie deamat ciezej strzelic slabeszemu bramkarzowi.
rafios
QUOTE(Killer @ Jul 21 2006, 15:47:11) [snapback]79586[/snapback]

nie tongue.gif bieg z r1.gif + r2.gif i nawalac l1.gif za drugim odbiciem pilki noga nastepuje obiegniecie, najpierw pocwiczcie na treningu pozniej sprobujcie w meczu biggrin.gif
Simon
hehehe. ja dzisiaj zrobilem dramata mojemu koledze i wyszlo. ale jak on zwyklinał pozniej dide za to ze wyszedl to normalnie...smile.gif takiej wiazanki nie slyszalem dawno
Andzi
QUOTE(kurczakov @ Aug 2 2006, 17:36:20) [snapback]82143[/snapback]

No o dramatach to chyba kazdy juz slyszal.
U nas mowi sie dramat w Angli free kick bug
Zagranie dosc skuteczne ale prez niektorych uwazane za bardzo lamerskie.

Jak to wyglada juz tlumacze.
Wszystko czym jest ten dramat to rzut wolny ~40m. Gdy mamy w meczu wolniaka w takiej wlasnie odleglosci dajemy drugiego zawodnika do stalego fragmentu zeby wystawil pilke zawodnikowi pierwszemu. Gdy wystawimy pilke ladujemy sile strzalu na mniej wiecej 3/4 paska i to wsio by bylo.
Niby nic niezwyklego ale wszystko to opiera sie na glupocie bramkarza ktory po wystawieniu pilki przez drugiego zawodnika po prostu wychodzi do przodu i dostaje loba.

ps. 98% moze i gol ale to by trzeba naprawde ostro miec to wytrenowane.
ps2. jest przed tym obrona smile.gif

Z twojego opisu wynika ze kazdym zawodnikiem mozna tak strzelic huh.gif A mi sie zawsze wydawało, ze taka bramke moga strzelic zawodnicy z odpowiednim rozbiegiem , np. Adriano, Nedved, Lampard, Ramos, itp.
kurczakov
A no tak zapomnialem zupelnie o zawodnikach ktorych mozna uzyc do wykonania dramatu.

Wielkie dzieki za przypomnienie Andzi smile.gif

Tak wiec prawde mowiac dramat moze skutecznie wykonac kazdy pilkarz ale najlatwiej to jak juz wczesniej napisal Andzi robia zawodnicy z odpowiednim rozbigiem.
Mi osobiscie najlepiej strzela sie Becksem rozbieg nie za dlugi nie za krotki w sam raz jak dla mnie. Ale oczywiscie ile ludzi tyle gustow wiec analogicznie mi dobrze strzela sie spaj bojem a drugiemu dobrze R. Carlosem. Najlepszego strzelca wybrac nie sposob. Ale masz racje sposob rozbiegu u zawodnika jest wazny.

Pozdro.

Simon
ja tak samo jak kurczakov gram realem i strzelilem juz dwa razy w meczu dramata (lol ale nazwa) w meczu becksem. r carlosem na treningu mi nie szlo bo on strzela pilki ktore nisko leca a beckham strzela lobem
rafios
QUOTE(kurczakov @ Aug 3 2006, 00:48:02) [snapback]82280[/snapback]

A no tak zapomnialem zupelnie o zawodnikach ktorych mozna uzyc do wykonania dramatu.

Wielkie dzieki za przypomnienie Andzi smile.gif

Tak wiec prawde mowiac dramat moze skutecznie wykonac kazdy pilkarz ale najlatwiej to jak juz wczesniej napisal Andzi robia zawodnicy z odpowiednim rozbigiem.
Mi osobiscie najlepiej strzela sie Becksem rozbieg nie za dlugi nie za krotki w sam raz jak dla mnie. Ale oczywiscie ile ludzi tyle gustow wiec analogicznie mi dobrze strzela sie spaj bojem a drugiemu dobrze R. Carlosem. Najlepszego strzelca wybrac nie sposob. Ale masz racje sposob rozbiegu u zawodnika jest wazny.

Pozdro.

mnie sie wydawalo ze to zalezy bardziej od sily uderzenia zawodnika, bo tak np. Riise, Gerrard, Hamman, Cisse ktorzy sile maja 95 i powyzej strzelaja takie bramki bez problemow. Ostatnio C. Ronaldo w mojej druzynie osiagnal poziom Shot power - 95 i tez potrafi strzelic takiego gola. ja do wykonywania takiego wolnego zawsze wyznaczam zawodnikow z power'em "czerwonym" tj. 95-99 i jesli dobrze wymierze sile to zawsze wpadnie smile.gif
Oskarek_89
Wlasnie, najlepiej strzela sie Gerrardem itp Ci ktorzy maja mocny strzal a carlos strzela takie niskie i ciezko nim strzelic smile.gif tongue.gif ale i tak troche to lamerskie ale Gol jest smile.gif ja tez bratu tak postrzelalem to powiedzial ze nie jedzie na MP bo ma slabego bramkarza smile.gif hehe
Simon
moj beckhamamowi shot power podskoczyl juz do 89 i dobrze sie nim strzela i pilka zawsze trafia w swiatlo bramki
swatu
to nie jest przypadek jak biegniesz na kolesia muszisz wciasnać r1.gif r2.gif a potem naciskać w l1.gif i napewno sie kiedys uda powodzenia biggrin.gif
swatu
No a wie ktoś z was jak przezucić piłke przez siebie czasem mi wyjdzie ale to przypadkiem smile.gif z góry dzieks biggrin.gif
rafios
QUOTE(swatu @ Aug 5 2006, 10:41:13) [snapback]82700[/snapback]

No a wie ktoś z was jak przezucić piłke przez siebie czasem mi wyjdzie ale to przypadkiem smile.gif z góry dzieks biggrin.gif

prawy analog: dol - gora
btw prawa galka mozna sobie pokombinowac troche, np: 2 x lewo, czy 2 x prawo
Bo0os
QUOTE(rafios @ Aug 5 2006, 15:37:03) [snapback]82814[/snapback]

prawy analog: dol - gora
btw prawa galka mozna sobie pokombinowac troche, np: 2 x lewo, czy 2 x prawo

swatu pytał sie jak przezucic przez siebie, a nie przed...

swatu niema takiego tricku sad.gif ale szkoda bo fajnie by to wyglądało, może w PES 6... kto wie smile.gif
rafios
ano tak biggrin.gif ebly mi sie literki smile.gif sorki za to wink.gif przez siebie faktycznie nie da sie przerzucic chyba ze chodzi o to ze stojac tylem, pilka leci na odpowiedniej wysokosci i dac kierunek do tylu, to jest przrzucenie pilki nad soba... nie wiem czy o to chodzilo tongue.gif
Oskarek_89
Z tego co slyszalem w tych dramtach mozna strzelac na dwa sposoby NISKO i jakos wyzej i na kazdy jest inna obrona wiec pomozcie i napiszcie obrone na te dwa wiem ze na jeden jest Trojkat+L1+strzalka do tylu smile.gif a na drugi?? smile.gif dzieki biggrin.gif cool.gif
Peras
da sie jakoś rzucić piłke za plecy obrońców tak ładnie mięciutko smile.gif nie chodzi bynajmniej o analog góra dół
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.