Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obronca Do Przodu!
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Poczes
Mam takie pytanie dotyczace strategii: jak ustawic zeby srodkowy obronca ktory jest przewaznie wysoki szedl przy rzucie roznym/wolnym na pole karne? W pes4 jak gralem milanem to Stam zawsze przy roznych byl moja zabojcza bronia a w pes5 obaj obroncy kurczowo trzymaja sie lini srodkowej mad.gif
Kombinowalem troche i narazie wiem tyle ze mozna ustawic zeby w trakcie gry jeden z obroncow szedl do przodu ale przy wolnych i roznych wraca do tylu. Czy ktos wie jak mozna to ustawic i czy wogole sie da?
zyga
Moze ustaw mu defence na normal
whan
QUOTE(Poczes @ Jul 9 2006, 18:19:16) [snapback]77187[/snapback]
Mam takie pytanie dotyczace strategii: jak ustawic zeby srodkowy obronca ktory jest przewaznie wysoki szedl przy rzucie roznym/wolnym na pole karne? W pes4 jak gralem milanem to Stam zawsze przy roznych byl moja zabojcza bronia a w pes5 obaj obroncy kurczowo trzymaja sie lini srodkowej mad.gif
Kombinowalem troche i narazie wiem tyle ze mozna ustawic zeby w trakcie gry jeden z obroncow szedl do przodu ale przy wolnych i roznych wraca do tylu. Czy ktos wie jak mozna to ustawic i czy wogole sie da?

Nie da sie, to celowy zabieg konami ale nie chce mi sie teraz pisać dlaczego. Ale po prostu sie nie da.
Poczes
Dzieki za odpowiedz. Szkoda ze sie tego pozbyli bo to bylo niezle rozwiazanie

Pozdrawiam
Mooner
QUOTE(Mooner @ Feb 2 2006, 23:42:52) [snapback]51353[/snapback]

Hmm... Jest pewien sposób, aby obrońcy poszli w atak, mianowicie.. Jak grasz to obok imienia zawodnika swojego masz 5 kresek, no i jak zrobisz sobie czerwoną to większość pójdzie w atak, ale nei gwarantuję, że pójdzie zawsze taki ferdinand.. W mojim wypadku zostawał przynbajmniej jeden zawodnik na obronie.. jeden troche bliżej bramy, no i kilku przed polem karnym reszat jakiś 5 w polu... mozna popróować przy aucie
pozdro niiiigger biggrin.gif

pisąłem to w innym temacie... można pokombinować

Nie da sie, to celowy zabieg konami ale nie chce mi sie teraz pisać dlaczego. Ale po prostu sie nie da.

dlaczego... ;]
maciek_ssi
Mooner ma rację. Trzeba włączyć max. ofensywę. Najlepiej wcześniej (natychmiast po opuszczeniu boiska przez piłkę), niż zmieni się rzut kamery.
Rivaldinho
CB Overlap to się nazywa Panowie smile.gif
Poczes
Rivaldinho CB overlap slusznie- sluzy do tego zeby jeden ze srodkowych obroncow dreptal na atak ale co z tego jak wraca gdy rozgrywam stale fragmenty gry? a mi wlasnie o stale fragmenty chodzi. Dzieki chlopaki sprobuje z ta max ofensywa. Myslalem ze bedzie lepszy/pewniejszy sposob jednak i tym idzie sie zadowolic smile.gif Mi ostatnio sie zdazylo w koncowce meczu z MU, ze podczas roznego nawet van der sar wyszedl pod moje pole karne (ta gra nawet po kilku miesiacach grania potrafi zdziwic) wiec wszystko jest mozliwe

Pozdrawiam
Kriss91
Zdaje się, że można tworzyć różne ustawienia taktyczne nie?? Taktykiem to ja nie jestem dry.gif i mało zaglądam do ekranu taktycznego, ale z tego co wiem jest taka opcja. Więc utwórz sobie takie ustawienie, że obrońca jest przesunięty na pozycję pomocnika np. Potem w trakcie rzutu rożnego naciśnij L2+przycisk z twoim ustawieniem i obrońca powinien się przesunąć bliżej bramki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.