Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Belki W Bramkach
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
OskaR
Chciałbym sie od was dowiedziec co nalezy zrobic aby na niektórych stadionach (np. Old Trafford) byly belki w bramkach.

Chodzi o to żeby niebylo wrazenia ze siatka jest przyczepiona do murawy.

Z góry dzieki za pomoc
Vadim06
Gwidon stworzył taki tutorial jak to zrobic aby te belki były..

Dorin go przetłumaczył na polski.. wygląda to tak :

1.Otwórz główny plik stadionu w Picture Decoder
2.Znajdz texture nr 8 z szablonów (są cienie drzew)
3.Naciśnij F2, Cliknij "set opque" i potem "invent", teraz ta textura jest przezroczysta.
4.Teraz znajdz texture nr 22 i importnij(tongue.gif) nowe textury bramek (każda textura lepsza niż na szablonie stadionu)
5.teraz wsadz do zaexportowanego stadionu (stadUnpacker) tą część stadionu "nr 7"
http://rapidshare.de/files/24458519/7.html
6.Zaimportój wyeksportowaną część do bin'a i przetestój go.

Tak to wygląda w ver. Angielskiej :

1.Open main file of stadium in Picture Decoder
2.Go to texture nr 8 of template ( there are some shadow of tree)
3. Press F2, click "set opaque" and then "invent" now this texture is transparency.
4.Go to texture nr 22 and import new goal texture ( any texture better than on the template stadium )
ex. this one:
5. now put on exported stadium ( StadUnpacker ) this part of stadium "nr 7"
6. Inport exported parts into bin and go to test

A to wszystko wygląda tak :

SCREEN

Też mi bardzo zależy zeby mieć takie belki, ale tych tutorialow nie rozumiem zbytnio rolleyes.gif Jutro dostanę tutorial video jak to stworzyc:)
OskaR
Skąd mozna wziąc ten Picture Decoder ?
Vadim06
QUOTE(Oskar15 @ Jul 10 2006, 22:27:36) [snapback]77451[/snapback]

Skąd mozna wziąc ten Picture Decoder ?

KLICK Here

wink.gif
OskaR
1.Otwórz główny plik stadionu w Picture Decoder
2.Znajdz texture nr 8 z szablonów (są cienie drzew)
3.Naciśnij F2, Cliknij "set opque" i potem "invent", teraz ta textura jest przezroczysta.
4.Teraz znajdz texture nr 22 i importnij(tongue.gif) nowe textury bramek (każda textura lepsza niż na szablonie stadionu)
5.teraz wsadz do zaexportowanego stadionu (stadUnpacker) tą część stadionu "nr 7"
6.Zaimportój wyeksportowaną część do bin'a i przetestój go.

Nie zabardzo wiem o co chodzi w tym tutorialu.

Czy mógłybyś zrobić takie bramki w old trafford i wrzucic na rapida ??

Varies.
Vadim06 mógłbyś wrzucić ten tutorial bardzo mi zależy by mieć belki w bramkach unsure.gif Czekam na szybką odpowiedź z linkiem Vadim
seen
Jesli ktos chce belki w stadionie to pisac dam ten plik 7 biggrin.gif
Varies.
QUOTE(seen @ Feb 16 2007, 16:16:25) [snapback]123099[/snapback]

Jesli ktos chce belki w stadionie to pisac dam ten plik 7 biggrin.gif

niepotrzeba sam już wiem jak wsawiać te belki do bramek cool.gif
seen
Nie tylko o Ciebie mi chodzi. o kazdego tongue.gif
Vadim06
sama 7 seen nie wystarczy unsure.gif
seen
Wiem biggrin.gif mam to całe biggrin.gif
Szarzan
QUOTE(seen @ Feb 16 2007, 21:31:38) [snapback]123217[/snapback]

Wiem biggrin.gif mam to całe biggrin.gif

To wrzuc jak mozesz wszystko co potrzebne zeby belki wstawic smile.gif
Varies.
QUOTE(szerszeń @ Feb 17 2007, 09:37:51) [snapback]123288[/snapback]

To wrzuc jak mozesz wszystko co potrzebne zeby belki wstawic smile.gif

Ja ci wrzuce smile.gif Dzisiaj popoludniu i napisze ci na PW jak je wstawić smile.gif
Szarzan
Ok CRISS smile.gif W THX dla ciebie tongue.gif
seen
Wez CRISS juz ta nie swiruj bo nawet dachu nie potrafisz zrobic na stadion tongue.gif
Szerszen belki Ci wrzuce od razu przy imporcie biggrin.gif

Varies.
QUOTE(seen @ Feb 17 2007, 10:40:39) [snapback]123309[/snapback]

Wez CRISS juz ta nie swiruj bo nawet dachu nie potrafisz zrobic na stadion tongue.gif

Kto mowil że świruje?a ty nawet niechcesz mi stadionu zaimportować bo taki uczynny jesteś tongue.gif Co do dachu to zrób i wstaw skrina zobaczymy czy ty potrafisz a ze swoim stadione to nawet mesha nie potrafiłeś obkręcić o 180 stopni tongue.gif
seen
CRISS123 Napisano Dzisiaj, 10:45:30

QUOTE(seen @ Feb 17 2007, 10:40:39) *

Kto mowil że świruje?a ty nawet niechcesz mi stadionu zaimportować bo taki uczynny jesteś tongue.gif Co do dachu to zrób i wstaw skrina zobaczymy czy ty potrafisz a ze swoim stadione to nawet masha nie potrafiłeś obkręcić o 180 stopni tongue.gif

no wiesz ale probowałem sam biggrin.gif Sam sie naucz jak cos chcesz osiagnac tongue.gif Zaraz Ci wstawie dach ze stadionu Wisły to zobaczysz biggrin.gif nawet nie umiesz poprawine napisac huh.gif biggrin.gif
Prosze :
IPB Image
Varies.
QUOTE(seen @ Feb 17 2007, 10:48:25) [snapback]123316[/snapback]

no wiesz ale probowałem sam biggrin.gif Sam sie naucz jak cos chcesz osiagnac tongue.gif Zaraz Ci wstawie dach ze stadionu Wisły to zobaczysz biggrin.gif nawet nie umiesz poprawine napisac huh.gif biggrin.gif

dobra nie kłućmy już się smile.gif Jesteś bardziej dośwaidczony ze stadionami ale na początku byłeś taki sam jak ja smile.gif
seen
No w sumie racja biggrin.gif Ale sie sam nauczyłem wiekszosci biggrin.gif Ty tez bedziesz musial chyba tongue.gif
seen
sory ze post pod postem ale :
CRISS umiesc jakbys mógł video tutka jak włozyc belki biggrin.gif Ja rzecz jasna umiem ale dla niezorientowanych biggrin.gif To Ci stadion zaimportuje tongue.gif pzdr
Varies.
QUOTE(seen @ Feb 17 2007, 13:00:24) [snapback]123383[/snapback]

CRISS umiesc jakbys mógł video tutka jak włozyc belki biggrin.gif Ja rzecz jasna umiem ale dla niezorientowanych biggrin.gif To Ci satdion zaimportuje tongue.gif pzdr

Loknij na PW
seen
Chyba sie nie zrozumielsmy . Chodziło mi o to zeby to włozyc dal niezorientowanych biggrin.gif Ale i tak Ci zaimportuje tylko ze strzałki analyze direction musisz ustawic sam biggrin.gif pzdr
Varies.
QUOTE(seen @ Feb 17 2007, 13:00:24) [snapback]123383[/snapback]

CRISS umiesc jakbys mógł video tutka jak włozyc belki biggrin.gif Ja rzecz jasna umiem ale dla niezorientowanych biggrin.gif To Ci satdion zaimportuje tongue.gif pzdr

Ja nie chce rzebyś mi satdion ale rzebyś wrzucił dach na plik 3ds plizz rolleyes.gif rolleyes.gif wrzuć
seen
musze najpierw miec ten plik tongue.gif to na gorze to takie przejezyczenie bo pisałem szybko biggrin.gif
Varies.
1.otwierasz dkz studio potem tools i zlib editor(chyba tak się pisz tongue.gif )
2.bierzesz open i wybierasz 1stadmain
3.bierzesz tą dwójkę jak to otworzysz(1stadmain)
4.tą 2 bierzesz prawy przycisk i export do folderu(niewiem jak się nazywa ale jak to rozpakujesz to w to wchodzisz i tam jest dużo folderow(kilka z 7)klikasz na foder zaczynający się na "s" nie pamiętam nazwy,ale tam masz 3 foldery export,belki od konami i Yokohama czy cuś tongue.gif )
5.jak to wyexportujesz to bierzesz export3d.bat tam jest taka "7" ją wklejasz do folderu export jak wkleisz to bierzesz import3d.bat.
6.w zlib editorze bierzesz na tą dwójkę i birzesz export i wybierasz tą dwójkę co wcześnieu
Tetek pisany dla seen'a ale nie zrozumiałem się z nim tongue.gif .Seen chyba jeszcze wrzuci taki pack potrzebny ale odemnie tyle biggrin.gif
Vadim06
QUOTE(CRISS123 @ Feb 17 2007, 19:45:27) [snapback]123519[/snapback]

1.otwierasz dkz studio potem tools i zlib editor(chyba tak się pisz tongue.gif )
2.bierzesz open i wybierasz 1stadmain
3.bierzesz tą dwójkę jak to otworzysz(1stadmain)
4.tą 2 bierzesz prawy przycisk i export do folderu(niewiem jak się nazywa ale jak to rozpakujesz to w to wchodzisz i tam jest dużo folderow(kilka z 7)klikasz na foder zaczynający się na "s" nie pamiętam nazwy,ale tam masz 3 foldery export,belki od konami i Yokohama czy cuś tongue.gif )
5.jak to wyexportujesz to bierzesz export3d.bat tam jest taka "7" ją wklejasz do folderu export jak wkleisz to bierzesz import3d.bat.
6.w zlib editorze bierzesz na tą dwójkę i birzesz export i wybierasz tą dwójkę co wcześnieu
Tetek pisany dla seen'a ale nie zrozumiałem się z nim tongue.gif .Seen chyba jeszcze wrzuci taki pack potrzebny ale odemnie tyle biggrin.gif

no widze, ze niezle zapamietales moj dokladny tutorial wink.gif
Varies.
QUOTE(Vadim06 @ Feb 17 2007, 20:49:43) [snapback]123599[/snapback]

no widze, ze niezle zapamietales moj dokladny tutorial wink.gif

Takie rzeczy sie latami zapamiętuje biggrin.gif
krolu
mógłby ktoś wrzucić jeszcze raz wszystkie pliki potrzebne do zainstalowaniu belek w bramkach?z góry dziękówa smile.gif smile.gif
_mAsteR_
http://files.filefront.com/7380828 <-- tu masz wsio co jest potrzebne do wgrania belek...
a tu opis co i jak robic...
1. Otwierasz DKZ Studio. Następnie wybierasz z paska Tools-->Zlib Editor.
2. W Zlib Editorze wybierasz File--> Open i wskazujesz plik stad1_main ( np. z folderu 1_day_fine) ze stadionu, do którego chcesz dodać belki.
3. Prawym przyciskiem myszy klikasz na plik unknow_002 (Winrar) i wybierasz export file. Exportujesz go do folderu StadUnpacker.
4. Jak wyexportujesz plik unknow_002 to w folderze StadUnpacker bierzesz export3d.bat. W folderze StadUnpacker--> Yokohama jest plik o nazwie "7", kopiujemy go i wklejamy do folderu export. Jak już to zrobimy bierzemy import3d.bat.
5. Wchodzimy ponownie do Zlib Editora. Prawym przyciskiem myszy klkamy na unknow_002 i wybieramy import file. Wskazujemy plik unknow_002 z folderu StadUnpacker.
6. W Zlib Editorze bierzemy File-->Save i zapisujemy gdzie chcemy jako stad1_main i podmieniamy plik z tym plikiem stad1_main w folderze 1_day_fine.
7 Czynnosc ta powtarzamy z każda pogodą w stadiobie do kitservera.

EDIT: A ja mam pytanie moze mi ktos powiedziec co zle zrobilem? Ze tak mi wyszlo...
Milerinho
powiedz mi co to za stadion?

widze tutek pomgl sie nauczyc wrzucac belki biggrin.gif:D pracuj tak dalej biggrin.gif
Szarzan
Cytat(_mAsteR_ @ May 1 2007, 16:06:05) [snapback]143159[/snapback]
http://files.filefront.com/7380828 <-- tu masz wsio co jest potrzebne do wgrania belek...
2. W Zlib Editorze wybierasz File--> Open i wskazujesz plik stad1_main ( np. z folderu 1_day_fine) ze stadionu, do którego chcesz dodać belki.
3. Prawym przyciskiem myszy klikasz na plik unknow_002 (Winrar) i wybierasz export file. Exportujesz go do folderu StadUnpacker.
4. Jak wyexportujesz plik unknow_002 to w folderze StadUnpacker bierzesz export3d.bat. W folderze StadUnpacker--> Yokohama jest plik o nazwie "7", kopiujemy go i wklejamy do folderu export. Jak już to zrobimy bierzemy import3d.bat.
5. Wchodzimy ponownie do Zlib Editora. Prawym przyciskiem myszy klkamy na unknow_002 i wybieramy import file. Wskazujemy plik unknow_002 z folderu StadUnpacker.
6. W Zlib Editorze bierzemy File-->Save i zapisujemy gdzie chcemy jako stad1_main i podmieniamy plik z tym plikiem stad1_main w folderze 1_day_fine.
EDIT: A ja mam pytanie moze mi ktos powiedziec co zle zrobilem? Ze tak mi wyszlo...

Hehhe mój tutorial który podesłałem komuś na priva biggrin.gif
Milerinho
nom bo skuteczny

ale i tak mam bledy hehe .

ale nie mowilem ze to moj tutek biggrin.gif bo w koncu ty go mi napisales biggrin.gif i dzieki Ci za to biggrin.gif
_mAsteR_
Sorki za powielenie tongue.gif Ten stadion wyżej to (FRA)Nice - Stade du Ray pomożecie mi w czym tkwi błąd? Bo jak też edytowałem stadion Wisły, to tak jak tu sa kibice na trawie, to tam miałem biały pasek.. Pozdro
Milerinho
powiem ci szczerze ze tem mam takie bledy na staionach ;] ale pracuje nad tym zeby bylo ok.
_mAsteR_
Mam jeszcze jeden problem, ale odnosnie siatek.. ;/ Gdy chce podmienic siatke w GGS to wyskakuje mi "oooopss... texture has not been inserted" Pomozcie!
Milerinho
Cytat(_mAsteR_ @ May 3 2007, 12:41:05) [snapback]143829[/snapback]
Mam jeszcze jeden problem, ale odnosnie siatek.. ;/ Gdy chce podmienic siatke w GGS to wyskakuje mi "oooopss... texture has not been inserted" Pomozcie!

znam to w ggs juz nic nie robie teraz pracuje w WE Picture Editor i nie mam z niczym problemu wink.gif
liverpool
Cytat(_mAsteR_ @ May 1 2007, 16:06:05) [snapback]143159[/snapback]

Te glupie paski za bramkami i pod bandami tez da sie uzunąć....
Bierzesz i otwierasz plik ze stadionem w WEPictureDecoder i zjezdzasz to tekstury nr 8.
Dajesz klawisz F2 i Set opaque, a potem invert i zapisujesz.
Znikna te pasy....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.