Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Shareaza, Bittorrent Itd
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
hetfield88
nie wiem czemu jak cos sciagam z torrenta, obojetnie jakim to robie programem to mi idzie wolno, bardzo wolno, bo po kilka kb/s, normalnie gdy cos sciagam to pobiera sie z predkoscia okolo 65kb/s !.....
jaka jest tego przyczyna?? nie wiem , cos tez pisze np. w bittorrencie ze jestem za NATem , a ja nie wiem o co chodzi bo na internetowych sprawach sie nie znam i nie wiem co robic i jak to skonfigurowac.....bardzo prosze o pomoc , jakby mogl mi ktos powiedziec co mam zrobic to bylbym bardzo wdzieczny!! odp! sad.gif
zagroo
Ja tez tak mam ,na torrencie jest duzy transfer wtedy gdy duzo osób uploaduje
lucio
Chyba za dużo sciągasz a za mało wysyłasz... peszek...
hetfield88
QUOTE(lucio @ Jun 28 2006, 23:41:46) [snapback]75044[/snapback]

Chyba za dużo sciągasz a za mało wysyłasz... peszek...

rzecz w tym ze ja zawsze wiecej i szybciej wysylam sad.gif nie wiecie co na to poradzic ??
_DEVIL_
QUOTE(savio @ Jun 29 2006, 09:52:50) [snapback]75052[/snapback]

rzecz w tym ze ja zawsze wiecej i szybciej wysylam sad.gif nie wiecie co na to poradzic ??

A jakiego masz neta? Ja mam 1mb neo i używam Azureusa.Upoad mam ustawiony na 20kB download na nieograniczony i sciaga ze srednia predkoscią 90kB(max 127kB).Może to ci cos pomoże.pozdro smile.gif
mati
Jakie masz IP zewnętrzne czy wewnętrzne ?
hetfield88
mam neo 512 , uzywam shareazy i bittorrenta, pisze mi ze mam problem z NATem i sciaga bardzo wolno jakby bylo ograniczore cos..... normalne pobieranie mam w granicach 70 kb/s jak juz wspominalem, please pomoz ktos smile.gif bo mi sie gierka za 2tyg sciagnie z takim transferem :/ albo i pozniej......
Viperdiesel
Poprostu pobierasz z publicznych stronek... nie dziw się, że tak słabo idzie, bo zazwyczaj właśnie na torrentach z takich stron jest masa ludzi, którzy pobierają i seedują pliki,ale... no właśnie jest te ale... otóż jeśli już udostępniają to co pobrali to w dobrym wypadku ograniczają transfer do minimum w gorszym w ogóle odcinają dostęp do swojego torrenta,cała filozofia,zależy od szczęścia tongue.gif Polecam stronki na których trzeba się zarejestrować i dbać o ratio wink.gif
np. : www.sharetorrents.pl
Pozdro:)
mati
QUOTE(savio @ Jun 29 2006, 14:04:03) [snapback]75083[/snapback]

mam neo 512 , uzywam shareazy i bittorrenta, pisze mi ze mam problem z NATem i sciaga bardzo wolno jakby bylo ograniczore cos..... normalne pobieranie mam w granicach 70 kb/s jak juz wspominalem, please pomoz ktos smile.gif bo mi sie gierka za 2tyg sciagnie z takim transferem :/ albo i pozniej......

Zarejestrowanie się na stronie o której pisze Viperdiesel raczej nic nie da. Przyczyny tak marnego downloadu mogą być dwie:

1) Jesteś w sieci wewnętrznej i łączysz się z siecią za pomocą innego komputera, co tłumaczy problem z NATem, w tym przypadku nic Ci nie pomoże wink.gif Zawsze będziesz widziany w sieci P2P jako użytkownik drugiej kategorii.

2) Masz zainstalowanego firewalla (lub windowsa XP z SP2) który blokuje porty, co zmniejsza prędkość downloadu. Wystarczy że go dobrze skonfigurujesz i będzie ok.

Ja niestety jestem w sieci wewnętrznej i wiem jak to utrudnia wymiane plików przez P2P.

hetfield88
QUOTE(mati @ Jun 29 2006, 14:56:06) [snapback]75094[/snapback]

Zarejestrowanie się na stronie o której pisze Viperdiesel raczej nic nie da. Przyczyny tak marnego downloadu mogą być dwie:

1) Jesteś w sieci wewnętrznej i łączysz się z siecią za pomocą innego komputera, co tłumaczy problem z NATem, w tym przypadku nic Ci nie pomoże wink.gif Zawsze będziesz widziany w sieci P2P jako użytkownik drugiej kategorii.

2) Masz zainstalowanego firewalla (lub windowsa XP z SP2) który blokuje porty, co zmniejsza prędkość downloadu. Wystarczy że go dobrze skonfigurujesz i będzie ok.

Ja niestety jestem w sieci wewnętrznej i wiem jak to utrudnia wymiane plików przez P2P.

mam WIN XP z SP2, wiec jak mam skonfigurowac ??? co zrobic?
mati
Najlepiej wyłącz zaporę systemową smile.gif

Panel Sterowania >> Zapora systemu Windows >> Wyłącz

Nie gwarantuje że pomoże, ale jeżeli masz neo 512 to prócz tego nie mam pojęcia co może Ci pomóc.

Pozdrawiam smile.gif
hetfield88
juz mialem wylaczona.... sad.gif jaki pech
vego21
Również mam neo 512 do dziś.... smile.gif i również miałem taki problem. Oczywiście zarejestrowałem się na różnych stronach z torrentami i downolad był tragiczny....Problem tkwił w konfiguracji mojego programu (BitSpirit). W tej chwili średnia prędkość downloadu wynosi 50KB/s dzięki temu że zmniejszyłem upload do 10KB/s.
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.