Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Konami Zrobiło Z Murawą I Po Co ?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
piotrek88
wie ktoś czemu ma służyć rozmycie murawy widoczne z takich kamer jak 'normal long' i itp, śmiesznie to troche wygląda w zestawieniu z replejami
norek
QUOTE(piotrek88 @ May 26 2006, 18:46:13) [snapback]69448[/snapback]

wie ktoś czemu ma służyć rozmycie murawy widoczne z takich kamer jak 'normal long' i itp, śmiesznie to troche wygląda w zestawieniu z replejami

Pro Evolution soccer ma wszelkie grafiki w 2 lub wiecej rozmiarach. Twarze sa 64/64 i 128/128 stroje 256/256 i 512/512 itd. Tak samo jest z murawami. Tekstury trawy sa w 4 rozmiarach....256/256, 128/128,64/64 oraz 32/32. Panowie od Konami zrobili w ten sposób, że im dalej od boiska tym mniejszych tekstur gra używa, co powoduje efekt rozmycia....najzwyczajniejsza utrata jakości. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam
piotrek88
dzięki za wyjaśnienie smile.gif ale czemu to w tej wersji tak widoczne? chyba chca troche zyskąc na szybkości animacji smile.gif
whan
QUOTE(piotrek88 @ May 26 2006, 19:30:50) [snapback]69459[/snapback]
dzięki za wyjaśnienie smile.gif ale czemu to w tej wersji tak widoczne? chyba chca troche zyskąc na szybkości animacji smile.gif

Tak chcą dzięki temu zyskać na szybkości animacji. Jak masz dobrego kompa to użyj lodmixera lub kitservera 5.1.4 i daj tam wszystko na 1. Wtedy na każdej kamerze bedziesz miał wyświetlane tekstury w najwyższej rozdzielczości cool.gif

PS
Może to spowodować przycinanie. Osobiście mam Athlona 2,1 GHz, Radeona 9600 pro i 512 ramu i gra w rozdzielczości 1280-1024 z ustawionym lod mixerem na 5x1 chodzi bardzo płynnie wink.gif
piotrek88
pomijając to że gra jest po NTSC a nasze konsole pracuja pod system PAL, to jednak chyba Konami nie unikneło nieprzyjemnych "zaciachów" przy np ; odgwizdywaniu spalonych czy gdy piłka z wieksza prędkością mija linie bramkową, no ale super ze powrócili kibice
whan
QUOTE(piotrek88 @ May 26 2006, 22:41:42) [snapback]69495[/snapback]
pomijając to że gra jest po NTSC a nasze konsole pracuja pod system PAL, to jednak chyba Konami nie unikneło nieprzyjemnych "zaciachów" przy np ; odgwizdywaniu spalonych czy gdy piłka z wieksza prędkością mija linie bramkową, no ale super ze powrócili kibice

Ah sorry mój błąd, nie zauważyłem ze pytasz o ver na ps2 huh.gif
Sorki.
piotrek88
QUOTE(whankus @ May 26 2006, 22:47:53) [snapback]69498[/snapback]

Ah sorry mój błąd, nie zauważyłem ze pytasz o ver na ps2 huh.gif
Sorki.

nic sie nie stało smile.gif ale chyba Ty korzystasz z emulatora bo póki co ( i chyba będzie tak na zawsze) rozkochani w ps2 japończycy swój winning eleven wydaja tylko na swoja konsolke
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.