Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost - Zagubieni
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
snok3r
oglada tu ktos w ogóle ten serial??
za dwa dni ostatni odcinek serii 2 (a od 12 czerwa powtorki serii 1 w tvp tongue.gif ) wiec to chyba dobry moment na jakies podsumowania czy cos smile.gif
ostatni odcinek o michaelu to zenada. zobaczymy jaka bombe szykuja nam producenci na ostatni odcinek ale jestem pewny ze przez te 4 miesiace na pewno bede czekal na s3 z utesknieniem...
wiec jezeli macie jakies pomysly/propozycje co do zakonczenia sezonu 2 lub jakies przemyslenia dotyczace serii(np.kto przyplynie lodka...i dlaczego desmond smile.gif ) to zachecam do podzielenia sie nimi cool.gif
snake
Parę osób ogląda, zauważyłem że ten kto ogląda bardzo polubił ten serial.
Luki_bw
Kate najladniejsza i inne nie maja szans ;]
A tak w ogole to Prison Break lepszy od losta !! :]
.::Diego::.
Ja oglądałem każdy odcinek - polecam każdemu. To nie jest zwykły serial - on ma coś w sobie. A teraz będzie okazja na powtórne obejrzenie serii 1. Z przyjemnością bede oglądał po raz 2 smile.gif
_fucio_
A co wy ludzie AXN nie macie ?? 2 seria jush dobiega końca, ale po fabule widać, że na 3-cią przygotowano najsmaczniejsze kąski... Znalazłem nawet jakiś piracki trailer z bodajże 1-2 odcinka, tylko nie jestem pewien na 100% czy jest to 3 seria... mimo wszystko szykuje się zaje*iście. cool.gif cool.gif

A tutaj macie aktorkę na którą najwięcej z was głosowało...
IPB Image
whan
Ach szkoda że się kończy dziś skończyła się 2 seria sad.gif . 4 miesiące do kolejnej już 3 z kolei.... mad.gif ech paranoja z tymi sezonami serialowymi w USA. Zaraz oglądne finał 2 sezonu...mam nadzieje ze bedzie się działo.... po zapowiedziach ma być naprawde ciekawe. cool.gif w końcu to odcinek finałowy czyli pełne 90 minut.

PS
Jak wiadomo jedynka zaczyna powtórke w TVP od 12 Czerwca, cały 1 sezon a potem o września 2. Jak ktoś jeszcze nie widział serialu to polecam biggrin.gif
O popularności serialu niech świadczy fakt, że odc finałowy zaledwie po godzinie od zakończenia emisji w USA, sciąga kilkadziesiąt tysięcy ludzi tylko z samej sieci BT...
maciek_ssi
Po obejrzeniu pierwszej serii Prison Break już nic nie jest takie same - wszystkie inne seriale są po prostu kiepskie. wink.gif
whan
QUOTE(maciek_ssi @ May 25 2006, 08:12:52) [snapback]69136[/snapback]
Po obejrzeniu pierwszej serii Prison Break już nic nie jest takie same - wszystkie inne seriale są po prostu kiepskie. wink.gif

Ano skoro mówisz ze dobre to też się oglądnie... wink.gif W końcu za jakąś godzinę Lost będe miał z głowy na jakieś 4 miesiące... sad.gif
Bo0os
Na dysku mam 20 odcinków drugiej serii, już niedługo bede miał ostatnie odcinki i finał.Brrr... biggrin.gif

Powiem krótko... to nie wciąga... to Uzależnia! smile.gif

Pozdro dla geniuszy LOST
whan
QUOTE(Bo0os @ May 25 2006, 11:22:51) [snapback]69160[/snapback]
Na dysku mam 20 odcinków drugiej serii, już niedługo bede miał ostatnie odcinki i finał.Brrr... biggrin.gif

Powiem krótko... to nie wciąga... to Uzależnia! smile.gif

Pozdro dla geniuszy LOST

Nic nie mówie ale ost odcinek..... ech.... no bedziesz człowieku w szoku blink.gif
Zdecydowanie finał nawiązał do świetnego 1 sezonu....

PS
Szkoda że taka długa przerwa sad.gif
Pozostaje czekać niestety do konca wrzesnia na 3 sezon....
justyn
Oglądałem chyba z 3 odcinki, i najbardziej seksowna jest Kate, inne laski są takie sobie tongue.gif
przemasem
Tak jak pisał Luki_bw i maciek_ssi Prison Break wciąga Losta nosem na śniadanie inaczej mówiąc Lost to syf w porównaniu do Prisona tongue.gif
A co do samego Losta to nawet spoko się ogląda
snok3r
ehhh...i to by bylo na tyle...az zal rozstawac sie z wyspa w takim momencie...
ogolnie ost odc s2 wyjasnil kilka spraw(wreszcie wiemy czemu spadl ten cholerny samolot tongue.gif ) ale jeszcze wiecej rzeczy skomplikowal(wielka stopa,kim sa w koncu ci inni,czemu chca jack'a,kate i sawyer'a itd). zanosi sie na to ze s3 bedzie pod egida "wszyscy chca znalezc ta cholerna wyspe gdzies na oceanie" mam jednak osobiscie nadzieje ze rezyser nie przegniez z tymi topicami nie zwiazanymi z wyspa. teraz mam 4 miesiace przerwy wiec z pewnoscia z wielka przyjemnoscia obejze lostow w TVP jak rowniez moze znajde wreszcie czas na obejzenie wychwalanage tu pod niebiosa prison break'a tongue.gif
baski18
Ostatni odcinek fajny smile.gif ale bez Any Lucii to juz nie to samo sad.gif
Bo0os
Dzisiaj na TVP1 puszczają od nowa sezon pierwszy "Zagubionych".Tych co nieoglądali wcześniej teraz zapraszam do oglądania bo mówie że warto.

W imieniu fanów LOST nakładniam abyście włączyli telewizor o 20:00 na TVP1.Jebać mecze smile.gif Chuj i tak Brazyli wygra z Chorwacją tongue.gif
.::Diego::.
QUOTE(Bo0os @ Jun 13 2006, 12:52:33) [snapback]72377[/snapback]

Dzisiaj na TVP1 puszczają od nowa sezon pierwszy "Zagubionych".Tych co nieoglądali wcześniej teraz zapraszam do oglądania bo mówie że warto.

W imieniu fanów LOST nakładniam abyście włączyli telewizor o 20:00 na TVP1.Jebać mecze smile.gif Chuj i tak Brazyli wygra z Chorwacją tongue.gif

Popieram smile.gif Dla mnie to serial wszehczasów nie moge doczekać sie drugiego i trzeciego sezonu
Bo0os
obejżałem drugi sezon, jestem w szoku po ostatnim odcinku ale nie załapałem ocb w ostatnich minutach filmu.WTF?!

kolejne zagadki... i jeszcze ten posąg brr..

pozdro, oglądajcie!!
T-Mac
ma ktos linki torrentowe zeby duzo bylo seedow ??
chodzi mi o 2 sezon
Mooner
QUOTE(T-Mac @ Jul 3 2006, 19:24:06) [snapback]75965[/snapback]

ma ktos linki torrentowe zeby duzo bylo seedow ??
chodzi mi o 2 sezon

Warezowicz! xD tongue.gif

Co do Lost to oglądałem pierwsze odcinki i były super.. ale.. później sie do *** zapominało o tym serialu kiedy leci.. ;/ i przegapiłem, później nie chciałem już oglądać bo przeciez przegapiłem poprzednie idc.. ;/ szczerze?.. wolałem grac w pesa.. xD
ale słyszałem tez słowa krytyki pod lost mianowicie, że bardzo długo się coś niewyjaśnie i jest jakoś 10 zagadek, a tu nagle następne 10 tongue.gif

a gdzie leci ten drugi serial wysławiany pod niebiosa?
Bo0os
timak łap warezy.

http://www.spike.topworld.org/forum/viewtopic.php?t=129

QUOTE(Mooner @ Jul 3 2006, 18:44:34) [snapback]75982[/snapback]

ale słyszałem tez słowa krytyki pod lost mianowicie, że bardzo długo się coś niewyjaśnie i jest jakoś 10 zagadek, a tu nagle następne 10 tongue.gif

i o to chodzi kolego smile.gif
Bo0os
Kod
Przedstawiam kilka moich przypuszczeń, co do poszczególnych elementów w serialu...

1. Samolot nie rozbija się przypadkiem. Ludzie, którzy trafiają na wyspę zostają celowo sprowadzeni (np. jest to jakiś eksperyment psychologiczny, ale jak na razie trudno ocenić, czemu konkretnie miałby on służyć). Pomijam jednak fakt, że jedni giną, a innym (bardziej znaczącym osobom) udaje się przeżyć. Dowodem, że katastrofa nie była przypadkiem nie jest dla mnie niewciśnięcie przycisku przez Desmonda (bo wg mnie to nie on to spowodował), ale inne szczegóły: m.in. małę kręcące się samolociki w zabawce (mają logo Oceanic) - retrospekcje Claire, kiedy była w tym pokoju w bunkrze (odc. 2x15). To ci Inni stoją za tą katastrofą, a nie Desmond.

2. Każdemu z tych bohaterów, wyspa "daje do myślenia" - poznajemy liczne retrospekcje (niejednokrotnie powiązane z innymi osobami), przeżycia oraz wewnętrzne rozważania, a nawet "przemiany". Chodzi mi mniej-więcej o coś takiego:

JACK - ojciec mówił mu, że nie ma predyspozycji, nie do wszystkiego się nadaje - w rzeczywistości okazuje się znakomitym dowódcą i osobą, na której można polegać;
LOCKE - oszukany przez ojca, niedoceniany przez ludzi, wielki pechowiec - wyspa daje mu wszystko to, czego brakowało mu w prawdziwym świecie, zaczyna wierzyć w wyjątkowość tego miejsca;
KATE - zabiła swojego ojca (nie wiedząc o tym, że jest on nim), wieczna uciekinierka, doprowadziła do wypadku, w wyniku którego straciła osobę, którą kochała - dostaje "drugą szansę", nikt jej nie szuka, staje się wolna i swobodna;
SAYID - żołnierz gwardii republikańskiej, zmuszony do torturowania ludzi, uczestnik wojen, poszukiwał swojej ukochanej - wyspa jest dla niego formą pokuty za swoje zbrodnie, jest również osobą niezwykle pomocną i niezastąpioną w wielu rzeczach, spotyka Shannon;
SAWYER - przez całe życie dążył do zemsty na człowieku, który zniszczył mu rodzinę, nieświadomie zabija niewłaściwą osobę, potem staje się kanciarzem, złodziejem - na wyspie poznaje siebie, stara się być kimś kim tak naprawdę nie jest, ale z biegiem czasu staje się bardziej otwarty, uczciwy;
CLAIRE - kiedy była w ciąży, opuścił ją chłopak, poszła do jasnowidza, który powiedział jej, że nie powinna oddawać dziecka do adopcji, a w późniejszym czasie, że ma oddać dziecko konkretnej rodzinie w Los Angeles - jak się okazało, prawdopodobnie nie było żadnej rodziny, dzięki wyspie Claire miała szansę samej urodzić dziecko, a także spotkać osobę, która również nią się zaopiekuje (Charliego);
MICHAEL - były artysta, któremu nic w życiu nie wyszło, opuściła go dziewczyna, która urodziła i sama wychowała jego syna, kiedy ona umiera, sam musi się zająć synem - ma okazję lepszego poznania Walta, a także w końcu zostaje kimś, kim od początku chciał - ojcem;
...i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej... nie ma sensu opisywać wszystkich osób, bo trochę by tego było... Poza tym każdy mniej-więcej wie, co komu się stało, itp., itd.

3. Nie wiem czy czarny dym i "potwór" to jedno i to samo. Ale wszystko na to wskazuje, bo w odcinku 2x10 również w powietrze wyskakiwały drzewa;). Co to jednak jest? Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w tymże odcinku, kiedy Eko stoi naprzeciwko tego "czegoś", przez moment kamera "wjeżdża" wgłąb tego czarnego dymu. Podczas tego, słychać (i widać) coś tak jakby wyładowania elektryczne, iskry, itp. Jeśli w baaaaardzo wolnym tempie obejrzymy tę scenę, przy każdym takim "błysku", będziemy mogli ujrzeć m.in. kościół, kobietę, ukrzyżowanego Chrystusa, itp. Jak łatwo się domyślić, wszystkie te elementy można spokojnie przypisać Eko. Pytanie jednak: czemu wtedy pojawiły się te obrazy (tj. w tym czarnym dymie). Czy może jest to tak jakby... ekhm... "skan duszy"?;) A może po prostu szybkie retrospekcje Eko? Ta pierwsza możliwość byłaby jednak dużo bardziej ciekawa i realna. Bo niby czemu "potwór" ten nie ruszył Eko? Bo jest 'księdzem'? Bo ma taką duszę? A może dlatego, że nie uciekał? Eko to z pewnością jeden z najbardziej zagadkowych i dziwnych bohaterów Zagubionych (chociażby ze względu na sny, które miewa).

4. Ethan porywa Claire, bo chce nafaszerować dziecko jakimiś prochami. Wiemy dobrze, że Ethan dysponował niezwykłą siłą fizyczną, umiejętnościami, itp. Być może więc, dziecko to miało się urodzić ze specjalnymi zdolnościami i nadprzyrodzoną siłą? :) Przecież niby czemu Inni porywali właśnie dzieci? Chcieli mieć jak najmłodszych ludzi, prowadzić na nich eksperymenty i przeprowadzać testy.

5. Teraz kwestia końcówki drugiej serii - to jest chyba najbardziej skomplikowana scena w tym serialu. Ale jeśli założymy, że Widmore jest w to wszystko zamieszany, to reszta już łatwo pójdzie... :) A więc: Widmore zaingerował w to, aby Desmond trafił na wyspę; Pen również musiała w takim razie trochę wiedzieć o co tu chodzi. Na ekranie było napisane: "wykryto anomalia elektromagnetyczne", koleś zadzwonił do Pen mówiąc: "chyba to znaleźliśmy" - co miał na myśli mówiąc "to"? Może po prostu było to umiejscowienie wyspy i Desmonda. W takim razie Pen wiedziała gdzie jest Desmond, tylko nie mogła go odnaleźć. Być może działała przeciwko ojcu, który prowadził jakieś swoje eksperymenty... :)

Wiem, że część z tych rzeczy może wydawać się bardzo dziwna i mało realna, ale tak naprawdę w przypadku tego serialu nic nie jest do końca pewne i niczego nie można łatwo wytłumaczyć. Choć podobno wśród twórców ostateczne zakończenie serialu znają tylko cztery osoby...

text jd88 z www.filmweb.pl

Zwrodzcie uwage na punkt nr 3.Sprawdzałem klatka po klatce i dostałem szoku! Sami zobaczcie jeśli możecie, najlepiej jak macie bestplayer'a i zwolnijcie do -8.

Ten serial kryje jeszcze wiele tajemnic... smile.gif aż jestem ciekaw
Mooner
ha! okazuje się, że nawet takie tajemnice które.. sami możemy odkryć i rozwiązać w domowym zaciszu! naprawdę dobry film.. jeżeli tego naprawde nie widać podczas normalnej prędkości to to jest zagadka dla nas.. jesteśmy człloonkami lost, wow.. ;] ja nie mam żadnych odcinków więc nie zobaczę biggrin.gif
>Iras<
Zwrudzcie uwage na punkt nr 3.Sprawdzałem klatka po klatce i dostałem szoku! Sami zobaczcie jeśli możecie, najlepiej jak macie bestplayer'a i zwolnijcie do -8.

Ten serial kryje jeszcze wiele tajemnic... smile.gif aż jestem ciekaw

Już ściągam bestplayera i przekonam się na własne oczy (mam wszystki 25 osc. 2 serii na kompie). Skąd masz ten tekst? Podaj linka jeśli możesz biggrin.gif

Na All Playerze odtwarzałem klatka po klatce i...udało mi się zobaczyć tylko tą kobietę, ale zawsze coś !!!
Jak ten facet to wychwycił ???
Rivaldinho
To pewnie taka wstawka reklamowa, np. "Fight Club"` z Bradem Pittem, poprzez takie właśnie spowolnienie można było ujrzeć " męską pałę".
P.S_A co do "Lost" to serio jescze żadnego odcinka nie oglądałem biggrin.gif
lucio
No ja wczoraj obejrzałem ost odcinek drugiej serii, i musze przyznać że ze zniecierpliwieniem czekam na następne odcinki które mają być w pażdzierniku. Nie czytałem tego tematu specjalnie żeby czegoś nieprzeczytać co mogłem obejrzeć w serialu:] i dobrze zrobiłem:) Mnie tam ciekawi jak to możliwe że ten cholerny samolot z nigerii znalazł sie na południowym pacyfiku:)

I nie moge zrozumieć co sie tak bardzo wiarze podoba w Kate.. jak dla mnie jest przeciętna... wole już Anna-Lucia:)
Makerz
heh już się trzeci zaczeła n TVP 1 biggrin.gif po paru odcinkach 3seri to musze przyznać że fajne:P
Raku
A ja muszę przyznać, że to nie to co na początku.
III nie ma takiego klimatu jak I i niektóre odcinki II.
Kogo dzisiaj przechodzi ten dreszczyk emocji kiedy słyszy ten "alarm" na wyspie?
Nie ma już nawet tego klimatu zagubienia.
Jakaś inna wyspa, jakieś operacje, Kate z Sawyeram jak dla mnie to już nie jest to...

karolinho
A ja muszę przyznać ,że III s. jest bardzo dobra laugh.gif .
d-note
Ja już widziałem całą 3 serie i bardzo mi sie podobała... Zwłaszcza ostatni odcinek, kiedy.... (Nie będe zdradzał niech ludzie co nie widzieli mieli przyjemność odkrywania nowych tajemnic wink.gif) Jestem fanem tego serialu ... biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.