Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kitserver 5.2.1! Hdpes
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
whan
Wyszedł mały update do Kitservera 5.1.4 o numerku 5.1.4.1:

http://rapidshare.de/files/20718767/kitserver-5141.rar.html

Nie było by w tym nic dziwnego poza tym że Juce autor Kitservera zaimplementował ciekawą opcje do swojego kombajnu (wcześniej połączył lodmixera z kitserverem):
-mianowicie kitserver w wersji 5.1.4.1 może działać podobnie jak 3dAnalyzer albo poprostu go zastępować.
Bardzo pomocne dla graczy posiadających karty z serii GF MX bądź inne, które wymagają 3dAnalyzera do działania nowych piłek czy też stadionów... smile.gif

Wystraczy teraz edytować w notatniku plik kserv.cfg i zmienić następujące linie:

dx.force-SW-TnL = 0
dx.emulate-HW-TnL = 0
na
dx.force-SW-TnL = 1
dx.emulate-HW-TnL = 1

I można usunąć 3dAnalyzera... cool.gif

Ps
Takie info dla tych, którzy mają problemy z grą po zainstalowaniu nowych piłek i stadionów bo widze że co chwile ktoś o to pyta jak ustawić 3dAnalyzera itd..., teraz wystarczy w nowym KS ustawić 2 opcje jak wyżej i grać.
Może nie dziłać na wszystkich konfiguracjach sprzetowych.

Pozdro
Kriss91
To co powiesz na to drogi Holmes'ie, że po zmianie tych linijek, gra mi uruchamia się tak jakbym nie miał 3D Analyzera, tzn. wywala mnie do windy po rozpoczęciu meczu. Wysłałem już wiadomość do Juce'a, może on coś pomoże (mam nadzieję, że nie tylko mi biggrin.gif ).
whan
Wczoraj późnym wieczorem Juce (tym razem wspomagany przez Robbiego), wydał na świat kolejną wersje swojego znakomitego narzędzia. Kitserver 5.2.0, bo tak brzmi jego pełna nazwa, wprowadza kilka istotnych, moim zdaniem wręcz rewolucyjnych, zmian.... A mianowicie:

-Ballserver - za jego pomocą możemy wrzucić do gry praktycznie nieograniczoną ilość piłek. Obsługuje wszystkie typy tekstur: 256x256, 512x512 aż do tych o rozmiarze 1024x1024. smile.gif
-Faceserver (wersja beta, na razie tylko PES5) - od teraz można wrzucić do gry nowe twarze zawodników bez konieczności zamieniania tych, które są już w grze(w 0_text.afs)! cool.gif
-dodana możliwość zmiany strojów bramkarskich (czyli Gk może mieć strój 3,4...itd).
-kilka mniejszych zmian typu: poprawione wyświetlanie strojów w edit mode i replayach, nowy atrybut dla pliku config.txt: "radar.color", za jego pomocą możemy ustawić, dla każdego stroju, osobny kolor jaki bedzie wyświetlany na radarze...

http://www.savefile.com/files/8248874
http://rapidshare.de/files/21481801/kitserver-520.zip.html

PS
Już nie wspomnę o tym że autorzy planują w kolejnej wersji zaimplemenetować stadiumservera i bootservera a co to oznacza...???, chyba każdy sie domyśla... (każdy zawodnik z własnymi butami??, nieograniczonam ilość stadionów w grze....a jeśli nie to chociaż możliwość podmiany stadionu bez konieczności bawienia się z 0_text.afs, zamieniania nazw plików itd...) cool.gif )
BoBaN
To naprawdę świetna wiadomość. Taki kitserver nadałby się dla wersji PP.3.0 może autorzy patcha poczekają na to nowe dzieło.
qazwsx
A może ktos poskładałby pare facesów do kitservera dla testów ??
Czekam na Stadiumservera biggrin.gif
snIDer
Właśnie ja bardziej oczekuje Bootservera.Trudno sobie wyobrazic kazdy piłkasz własne buciki.Tylko to duzo roboty żeby wszystko poustawiać
Riki101
QUOTE(whankus @ May 27 2006, 15:01:04) [snapback]69601[/snapback]

Już nie wspomnę o tym że autorzy planują w kolejnej wersji zaimplemenetować stadiumservera i bootservera a co to oznacza...???, chyba każdy sie domyśla... (każdy zawodnik z własnymi butami??, nieograniczonam ilość stadionów w grze....a jeśli nie to chociaż możliwość podmiany stadionu bez konieczności bawienia się z 0_text.afs, zamieniania nazw plików itd...) cool.gif )

Czego to ludzie nie wymyślą aby ulepszyc swoją ulubioną gre wink.gif
whan
DaMned wydał ballpacka do Ks 5.2.0 ze wszystkimi piłkami, które dotychczas wykonał, a są to:
-Adidas CL Finale Paris 2006, Adidas +F50 Tunit UEFA Cup Final
-
Puma v1.06 (2 wersje kolorystyczne)
-
Nike Total 90 Aerow (6)
-Adidas Champions League Finale (6)
-Adidas World Cup 2006 Teamgeists (9)
-i najnowsza
Nike Total 90 Aerow II (8)

http://rapidshare.de/files/21530080/Damned.7z.html

W paczce są 2 wersje tekstur:
-512x512
-1024x1024 smile.gif

Po rozpakowaniu wystarczy wrzucić wersje 512 lub 1024 (dokładniej folder balls) do folderu ...\KONAMI\Pro Evolution Soccer 5\kitserver\GDB\ i zamienić pliki. Następnie w menu gdzie wybieramy strój wystarczy nacisnąć b (do przodu) lub v (do tyłu) by wybrać dany model piłki.

snIDer
1024x1024 ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Wsadziłem do gry te najnowsze teksturki i ich jakośc naprawde powala.Nie pozostaje nic innego niż czekanie na update do PP czyli 3.0
Maharadza
zainstalowalem ten kitserver i raz-nie moge zmieniac storojow bramkarzy... a dwa raz mi okazuje normalne trykoty czyli zwykle (czyt. nie takie jakie sa w poprzednich kitserverach) ale w meczu stroje sa dobre ,nie wiem w czym jest problem ;/
i np man utd przy wyborze strojow pokazuje koszulki z reklamami itp czyli takie jakie powinny byc a np arsenalu nie ;/

i wpakowalem sobie pileczke Mitre z jakiegos Zeusballpack ktory byl w download i jakby programik troche zle ja "posklejal" bo bo te latki tej pilki po zaaplikowaniu jej do gry sa w nieładzie ze tak powiem...tak jakby zle puzzle ulozyc
whan
QUOTE(Maharadza @ May 29 2006, 00:19:37) [snapback]69819[/snapback]
zainstalowalem ten kitserver i raz-nie moge zmieniac storojow bramkarzy... a dwa raz mi okazuje normalne trykoty czyli zwykle (czyt. nie takie jakie sa w poprzednich kitserverach) ale w meczu stroje sa dobre ,nie wiem w czym jest problem ;/
i np man utd przy wyborze strojow pokazuje koszulki z reklamami itp czyli takie jakie powinny byc a np arsenalu nie ;/

i wpakowalem sobie pileczke Mitre z jakiegos Zeusballpack ktory byl w download i jakby programik troche zle ja "posklejal" bo bo te latki tej pilki po zaaplikowaniu jej do gry sa w nieładzie ze tak powiem...tak jakby zle puzzle ulozyc

1.Coś mi się wydaje że sciągnąłeś kitservera 5.2.0 i wrzuciłeś go normalnie do gry..., jednak problem w tym kolego, że kitserver zawiera tylko kilka przykładowych kompletów strojów... GDB trzeba uzupełnić samemu bądź też sciągnąć ją (np. PowerPatchu od IO masz gotową GDB).
2.Co do piłek: przeczytaj readmie Ks 5.2.0! Tam masz wszystko opisane, każda tekstura piłki wymaga odpowiedniego modelu (należy także opowiednio uzupełnić plik map.txt w katalogu balls). Akurat piłki mitre mają własny model, ten ariela czy np Gwidona nie będzie z nimi działał poprawnie.

to tyle wink.gif
arm
Wiesz Whankus może cos więcej na temat tego Bootservera? Gdyby to rzeczywiscie wypalilo bylaby to fantastyczna rzecz! Każdy piłkarz w Pro miałby buty takie jak w rzeczywistosci! Marzenie! wink.gif
whan
QUOTE(arm @ May 29 2006, 10:50:09) [snapback]69851[/snapback]
Wiesz Whankus może cos więcej na temat tego Bootservera? Gdyby to rzeczywiscie wypalilo bylaby to fantastyczna rzecz! Każdy piłkarz w Pro miałby buty takie jak w rzeczywistosci! Marzenie! wink.gif

Nie mam pojęcia. Ale domyślam się że na dniach wyjdzie update do wersji 5.2.0. A na stadiumservera lub bootservera przyjdzie nam trochę poczekać.
Maharadza
QUOTE(whankus @ May 29 2006, 03:41:27) [snapback]69823[/snapback]

1.Coś mi się wydaje że sciągnąłeś kitservera 5.2.0 i wrzuciłeś go normalnie do gry..., jednak problem w tym kolego, że kitserver zawiera tylko kilka przykładowych kompletów strojów... GDB trzeba uzupełnić samemu bądź też sciągnąć ją (np. PowerPatchu od IO masz gotową GDB).
2.Co do piłek: przeczytaj readmie Ks 5.2.0! Tam masz wszystko opisane, każda tekstura piłki wymaga odpowiedniego modelu (należy także opowiednio uzupełnić plik map.txt w katalogu balls). Akurat piłki mitre mają własny model, ten ariela czy np Gwidona nie będzie z nimi działał poprawnie.

to tyle wink.gif

no wiesz wrzucilem do gry ale pliki z kompletami strojow zostaly wiec ,mowie ze jak wlaczam mecz to sa dobre ,tylko przy wyborze strojow sa te podstawowe ,tak jakby nie bylo kitservera,pileczki smigaja ,problem tylko z tymi strojami

wiem w czym byl blad przekopiowalem plik map ten od strojow i wszycho cyka jak trzeba,ale nie wiem czy mozna zmieniac trykoty bramkarskie,bo tam w kitserverze widzialem zdjecie z gry gdzie bylo mozna wybierac stroje bramkarzy,moze mozna ale tego nie umiem hehe wlaczam "change setup" ale tam tego nie ma
whan
QUOTE(Maharadza @ May 29 2006, 12:33:55) [snapback]69863[/snapback]

no wiesz wrzucilem do gry ale pliki z kompletami strojow zostaly wiec ,mowie ze jak wlaczam mecz to sa dobre ,tylko przy wyborze strojow sa te podstawowe ,tak jakby nie bylo kitservera,pileczki smigaja ,problem tylko z tymi strojami

Nie wiem być może wrzuciłeś nowego ks do folderu ze starym zamieniąjąć pliki?? Nadpisałeś plik map.txt w katalogu uni co jest równoznaczne z tym, że stroje nie będe ci się wyświetlały prawidłowo lub też nie bedzie ich wcale

Jeśli miałeś jakąś GDB wcześniej to powinieneś po rozpakowaniu nowego Ks usunąć z katalogu GDB plik uni i dopiero wtedy skopiować go do gry. Dzięki temu zachowałbyś te stroje, które miałeś w grze wcześniej.
WąSu
Znalazłem duży bug. W edit mode po instalacji tego kitservera od twarzy w edit mode nr 40 mam tylko jedna twarz. Czy wszyscy tak mają?
Achilles
QUOTE(WaSu @ May 29 2006, 14:12:47) [snapback]69876[/snapback]

Znalazłem duży bug. W edit mode po instalacji tego kitservera od twarzy w edit mode nr 40 mam tylko jedna twarz. Czy wszyscy tak mają?

no u mnie niestety jest ten sam błąd, i lipa straszna bo miałem dużo faców powgrywanych a teraz jest lipa sad.gif
torin
QUOTE(bartosz05 @ May 29 2006, 12:47:40) [snapback]69881[/snapback]

wyjeb ten nowy kitserwer i wrzuc ten z pawerpatcha i po problemie... szkoda ze ten kitserwer ma taki duzy bug;/ takie fajne bajery są w nim sad.gif

Popieram, niestety ten najnowszy kitserver jest niestety niedopracowany. Pozostaje nam czekac na kolejna wersje i polecam nie instalowac go aktualnie wink.gif
Vadim06
QUOTE(bartosz05 @ May 29 2006, 14:47:40) [snapback]69881[/snapback]

wyjeb ten nowy kitserwer i wrzuc ten z pawerpatcha i po problemie... szkoda ze ten kitserwer ma taki duzy bug;/ takie fajne bajery są w nim sad.gif

ja usunołem folder FACE i wszystko zaczeło działać, a miałem identyko jak Wy ... Niewiem czy Wam to pomoże, ale spróbować można wink.gif
WąSu
QUOTE(Vadim06 @ May 29 2006, 15:17:26) [snapback]69890[/snapback]

ja usunołem folder FACE i wszystko zaczeło działać, a miałem identyko jak Wy ... Niewiem czy Wam to pomoże, ale spróbować można wink.gif

też tak myślałem ale jak chciałem komuś zmienic ryjek to miałem cały czas tn sam
Vadim06
QUOTE(WaSu @ May 29 2006, 15:25:34) [snapback]69893[/snapback]

też tak myślałem ale jak chciałem komuś zmienic ryjek to miałem cały czas tn sam

Hmm to niewiem sprobuj jeszcze usunąc plik fserv.dll Może to pomoże unsure.gif
whan
QUOTE(Vadim06 @ May 29 2006, 15:37:09) [snapback]69896[/snapback]

Hmm to niewiem sprobuj jeszcze usunąc plik fserv.dll Może to pomoże unsure.gif

Dokładnie, przecież Juce napisał ze to wersja beta na razie więc błędów sporo ale po usunięciu fserv.dll wszystko działa prawidłowo. Ja tam się nie bawie na razie z twarzami bo w końcu beta to beta dry.gif . Trzeba zaczekać do finalnej wersji.
Vadim06
Wszystko juz w miare hula, szkoda tylko, ze pełno twarzy jest pomieszanych .. Mianowicie chodzi o to, iż zawodnicy mają twarze nie takie jakie mieć powinni,.. Beckham ma twarz Kahna czy też Ballack twarz Rooneya i tak praktycznie z każdym zawodnikiem, który ma (raczej mieć powinien) swoją twarz w grze..
Mike85
Witam, mam problem z nowym KitSerwerem. Mianowicie po jego zainstalowaniu na czystego PP (odinstalowalem tylko KS z PP) wszystkie pieknie smiga, ale w menu przy wyborze strojów mam standardowe stroje zamiast oryginalnych :/

Natomiast gdy po zainstalowaniu PP nie odinstaluje KS i wsadze na to nowego KitSerwera to mam miniaturki strojow ale podczas meczu (w różnym momencie) wywala mi do windowsa z komunikatem "blad pliku PES5.exe"

Czy ktos wie jak temu zaradzic? bylbym bardzo wdzieczny
Maharadza
QUOTE(Mike85 @ May 29 2006, 19:52:27) [snapback]69987[/snapback]

Witam, mam problem z nowym KitSerwerem. Mianowicie po jego zainstalowaniu na czystego PP (odinstalowalem tylko KS z PP) wszystkie pieknie smiga, ale w menu przy wyborze strojów mam standardowe stroje zamiast oryginalnych :/

Natomiast gdy po zainstalowaniu PP nie odinstaluje KS i wsadze na to nowego KitSerwera to mam miniaturki strojow ale podczas meczu (w różnym momencie) wywala mi do windowsa z komunikatem "blad pliku PES5.exe"

Czy ktos wie jak temu zaradzic? bylbym bardzo wdzieczny

z tymi strojami to wejdz na poprzednia strone tego tematu to sie dowiesz w czym problem,bo mialem ten sam
Maharadza
generalnie nie wiem czy to od kitservera ale pomieszaly sie fejsy,wczoraj jak gralem bylo wszycho ok ,dzisiaj nagle smolarek ma fejsa inzaghiego , jop ma tez jakis inny,sobolewski tez ;/ od czego to ?
whan
Wyszedł mały update:

FACESERVER UPDATE 5.2.0.1
(you need Kitserver 5.2.0)

hi everybody,

please excuse me for any bugs, but as already said it is still a beta version. Indeed there are a lot of bugs, so i tried to fix a lot of them. In new version is changed:
IPB Image WE9 and WE9:LE support
IPB Image more logging entries - if you have game crashes, please add "debug = 1" without quotes to kload.cfg, wait for the game to crash (i have the feeling that in some of the log files the game was just started and closed, without playing a match or going to edit mode before) and send me the packed! log file
IPB Image edit mode fix - you should be able to edit and create players with faceserver enabled now, faces will be restored before saving (ANYWAY: SAVE YOUR OPTIONFILE)
IPB Image created players fix - made-from-zero players should work now
IPB Image extended playerlist.txt - delete the old file, then a new one will be created including skincolor and face number

That's what i remember (i did a lot).

If you had game crashes in the old version, please send me the new log file anyway (packed, include you name into the filename) since i made a change that should help but might be bad for memory use (simo2582, please do the same again for the new version and tell a bit more detailed what you did).

Just to collect some bugs, here is a list of what i remember:
-crash in edit mode
-crash in training mode
-crash when changing in a substitute
-wrong player faces
-crash with ball selection

If you have other mistakes, please post them and i will add them to the list. Also post a log file and an exact description of what you do till the crash. If you had one of the problems in the old version but think it is fixed now, please do this as well so that i can find out what it was.

Here a list of what should be fixed in the new version:
-faces for self-created players
-in edit mode wrong faces were saved if you changed any attribute, now they are restored before option file is saved, so you can change anything but the faces and everything will be saved properly

Download it here and extract the two files over the existing ones in your kitserver folder:
http://rapidshare.de/files/21746836/fserv-5201.zip.html
http://www.savefile.com/files/7265054

Maharadza
buaahahahha teraz smolarek ma morde kosowskiego,nieno super hehehe smiesznie max
Mike85
Nareszcie wszsytko dziala... razem ze strojami:)
Faktycznie cos z ta morda smolarka to lipa....

Mam pytanie, czy mozna liczyc na to ze Juce wyda KitSerwera w którym bedą wszystkie stroje oraz liczba twarzy taka jak w "duzych" patchach jak SP i PP ???
whan
QUOTE(Mike85 @ May 31 2006, 22:59:21) [snapback]70368[/snapback]
Nareszcie wszsytko dziala... razem ze strojami:)
Faktycznie cos z ta morda smolarka to lipa....

Mam pytanie, czy mozna liczyc na to ze Juce wyda KitSerwera w którym bedą wszystkie stroje oraz liczba twarzy taka jak w "duzych" patchach jak SP i PP ???

Nie juce nie wydaje kitservera ze strojami. On tylko jest autorem programu. Natomiast uzupełnianiem GDB zajmują sie inni, np patchmakerzy smile.gif . W pp zrobił to torin bodajże. Ale nic sie nie martw jak już wyjdzie bezbłędna wersja faceservera to na pewno ktoś uzupełni go o odp twarze zawodników...
norek
No Juce troche mi rozpieprzyl OFa...no ale coz...
Ja wrocilem do starego kitservera...Poczekam az
wyjdzie oddzielna wersja kitservera w pelni sprawna...
Osobiscie pomieszalo mi mordy w grze i to co przez dosc dlugi czas
ustawialem sie zniszczylo...Pozdrawiam i proponuje poczekac
na cos w pelni sprawnego aby oszczedzic nerwow...
Mike85
dzieki whan za info, ale to jak inni robie stroje to np. wystarczy sciagnac ten folder GDB (widzialem go gdzies na stronie) i wrzucic do KitSerwera i zainstalowac go? i beda srtoje? I tak samo bedzie z twarzami ??? W PES'a gram dlugo ale pytam bo akurat w tym temacie sie nie orientuje smile.gif
whan
QUOTE(Mike85 @ May 31 2006, 23:42:10) [snapback]70378[/snapback]
dzieki whan za info, ale to jak inni robie stroje to np. wystarczy sciagnac ten folder GDB (widzialem go gdzies na stronie) i wrzucic do KitSerwera i zainstalowac go? i beda srtoje? I tak samo bedzie z twarzami ??? W PES'a gram dlugo ale pytam bo akurat w tym temacie sie nie orientuje smile.gif

Tak wystarczy sciągnąć folder GDB, np w Power patchu kitserver jest kompletny. Z twarzami będzie zapewnie podobnie wink.gif Ale najpierw musi działać bezbłędnie kitserver a na to trzeba niestety czasu...
Mike85
Nie no znowu mi wywala do windowsa :\ zagram 1 - 2 mecze i wyskakuje mi blad pliku pes5.exe :\ czym to moze byc spowodowane??? A np jak mam plik pes5.exe z PP v.2.5 to wywala mi tak samo i na dodatek nawet nie moge rozpocząć treningu, whan tez tak masz czy grasz na tym pliku z tego patcha? Owszem przyznaje sie bez bicia ze po zainstalowaniu nowego KitSerwera wrzucilem folder GDB z PP. Ale wczesniej tego folderu nie kopiowalem i było to samo...nawet wgrywalem od nowa calego PESa i PP. Czy jest na to jakis sprawdzony sposób???
Vadim06
ja już sobie poustawiałem te twarze, które były rozpierdzielone, troche nerwów i czasu mnie to kosztowało, ale wole troche się namęczyć, niż grać zawodnikami, którzy mają nie taką mordę, jaką mieć powinni..

Usunołem cały Faceserver i poszczególne pliki odpowiadające za niego i narazie nic się nie psuje.. Gdy już wyjdzie wersja 100% pewna to sobie wgram ten FS..Narazie mi wystarczą same dodatkowe piłki smile.gif

P.S Jak zmienić czcionkę (Cyferki) na koszulce np: Argentynie, ale używając najnowszego KS ?

Jak chce podmienić w GS, to cyferki, które chce wgrać wogole się nie chcą otworzyć rolleyes.gif

Zapewne trzeba jakoś podpisać cyferki w danym folderze, ale jak ? Za czcionkę (literki) odpowiedzialna jest nazwa "font" a za cyferki ?
Maharadza
QUOTE(Vadim06 @ Jun 1 2006, 09:53:35) [snapback]70407[/snapback]

ja już sobie poustawiałem te twarze, które były rozpierdzielone, troche nerwów i czasu mnie to kosztowało, ale wole troche się namęczyć, niż grać zawodnikami, którzy mają nie taką mordę, jaką mieć powinni..

Usunołem cały Faceserver i poszczególne pliki odpowiadające za niego i narazie nic się nie psuje.. Gdy już wyjdzie wersja 100% pewna to sobie wgram ten FS..Narazie mi wystarczą same dodatkowe piłki smile.gif
P.S Jak zmienić czcionkę (Cyferki) na koszulce np: Argentynie, ale używając najnowszego KS ?

Jak chce podmienić w GS, to cyferki, które chce wgrać wogole się nie chcą otworzyć rolleyes.gif

Zapewne trzeba jakoś podpisać cyferki w danym folderze, ale jak ? Za czcionkę (literki) odpowiedzialna jest nazwa "font" a za cyferki ?

a jakbym zaisntalowal kitserver z powerpatcha i potem tylko wsadzil ten nowy ale bez faceservera ? to mordy by wrocily na swoje miejsce czy musialbym je recznie przestawiac??
Mike85
whan, prosze Cie o odpowiedz na mojego ostatniego posta, jak bedziesz mial chwilke czasu smile.gif thx
whan
Dziś Robbie wypuścił na świat koljną wersję Kitservera: 5.2.1 Beta (niestety działa tylko z Pes5 i chyba we9, we 9 le niestety nie sad.gif ). Przechodząc jednak do konkretów nowa wersja zawiera:
- przepisany na nowo kod faceservera co ma wyeliminować problemy z wersji wcześniejszej smile.gif .
- możliwość dodawania włosów na tej samej zasadzie co twarze wink.gif
- możliwość mixowania każdego stroju (już nie muszą mieć tej samej palety! tzw "shared pallete" cool.gif )
- no i na koniec najważniejsze: opcja HDPES. Co to znaczy? Mianowicie możliwość dodawanie tekstur strojów w znacznie większych rozmiarach i 24 lub nawet 32 bitowej palecie barw!!! (dla przyp obecnie tekstury strojów mają 256 kolorów...) blink.gif Większe info w manualu.

http://rapidshare.de/files/23782235/kitserver-521.zip.html

PS
Jako że jest to wersja beta (choć gł dla tego że poprzednia wersja sprawiła sporo problemów) to radze zrobić backup of'a, jednak jak na razie błędów opr nie działania ks 5.2.1 na we9le tongue.gif nie stwierdzono.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.