Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cała Prawda O Frankowskim?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
lookass
Dziś jak zwykle poszedłem sobie na dwugodzinny w-f na warszawskiej Agrykoli (dla niewtajemniczonych i nie mieszkających w Warszawie jest to ośrodek sportowy w bliskim sąsiedztwie Legii ) Tuż po rozgrzewce zagadałem mojego wuefiste co sądzi o powołaniach (a raczej o niepowołaniach) i spytałem głównie o Frankowskiego... on na to, że przed chwila rozmawiał z Jackiem Kazimierskim (z nazwiska kojarzyłem po telewizyjnych nominacjach na MŚ, że jest to trener bramkarzy naszej kadry) z twarzy go nie rozpoznałem ale... nasz pan profesor zaczął mi opowiadać przebieg rozmowy, że podobno to nie jest tak jak to wygląda z niepowołaniem łowcy bramek na mundial.

"Frankowski to podobno straszny mąciciel. Psuje atmosfere w drużynie a co najgorsze podobno bardzo nienawidzą się z Maciejem Żurawskim"

Ta wypowiedź mnie zszokowała. Nie mam powodów by nie wierzyć temu wuefiście zresztą sam widziałem jak gadał z tym trenerem (sam jest trenerem na Agrykoli i nawet doprowadził 19-latkow do półfinału PP coś w tym rodzaju niedługo może nawet spotkają się z Legią II ale to nie o tym mowa) Nie przypuszczałbym że Frankowski nienawidzi się z Żurawskim, przecież wiele lat grali w Wiśle myślałem zawsze że to zgrany duet... jednak pewna sytuacja daje mi wiele do zrozumienia... ostatnio na WP pojawiła się informacja (możę ktoś słyszał może to plotka ale teraz to nie wiem czy nie wierzyć) Była sytuacja, że Franek chciał odejść z Elche do Wolverhampton jednak Wolves brakowało 40 tys do transferu. Menedżer Franka zgodził się nie brać prowizji za ten transfer i sprawa była załatwiona i Franek przeszedł. Okazało się potem że Elche zgodziło się, żeby Wolves nie płacili tych 40 tys więc menedżer wziął tę prowizję dla siebie... jednak co go zszokowało Frankowski domagał się oddania tych 40 tys! Jeszcze raz powtarzam, że to co było napisane w tym newsie może nie jest prawda ale po tym co dzisiaj usłyszałem przemawia raczej za tym, iż jest to prawda

Tak więc podsumowywując nie jestem żadnym przeciwnikiem Frankowskiego nawet faworyzowałem go! Wkrzułem się na Janasa że go nie wstawia i cieszyłem się z jego goli (szczególnie cieszył mnie jego widok na żywo na meczu i te bramki biggrin.gif) Po za tym możecie mi wierzyć bądź nie ale napisałem tu najprawdziwszą prawdę wink.gif i to co usłyszałem. Szczerze wątpie by trener bramkarzy reprezentacji Polski wymyślał takie historie bo po co miałby mu szkodzić zresztą nikt tego publicznie nie powiedział. Jeśli mi nie wierzycie to np spytajcie o opinie bartosza05 w prawdze znamy się tylko na necie ale nie mam opini krętacza i ściemniacza smile.gif

Sami to osądźcie i piszcie co o tym sądzicie...
david1321
Ta hipoteza jest mozliwa wiec sa dwa powody niepowołania Franka: brak formy i to ze nie lubi naszej jedynej nadziei(oprocz Kuszczaka) na MŚ.Osobiscie krutykuje Janasa nie za to ze NIE POWOŁAŁ tamtych ale za to ze POWOŁAŁ te kaleki w postaci Rasiaka(powinien Piechne) Mili(Błaszczykowski).Gizie i Gorawskiemu dam spokoj choc tez "trefne"powołanie.W
Bo0os
Jeśli Frankowski z Żurawskim sie nie trawią to powód może być jeden.Obaj jak wiemy odeszli z Wiły... jeden do słynnego Celtik, drugi do Elche.Grali przecież na rówym poziomie, obaj byli wyśmienitymi graczam.Do sporu mogło dojść tylko popżez rozłąke ich obojga.Franek miał prawo być wkurwiony że dostał sie do jakiejś meliny choć grał równie dobrze jak Żuraw.

Jakby Franek dostał sie do prestiżowego klubu wszystko było by w normie, wtedy zarabiał by satysfakcjonującą go sume i wszystko było by poprostu git.Takie moje zdanie.
korzen
QUOTE(Bo0os @ May 17 2006, 15:15:19) [snapback]67896[/snapback]

Jeśli Frankowski z Żurawskim sie nie trawią to powód może być jeden.Obaj jak wiemy odeszli z Wiły... jeden do słynnego Celtik, drugi do Elche.Grali przecież na rówym poziomie, obaj byli wyśmienitymi graczam.Do sporu mogło dojść tylko popżez rozłąke ich obojga.Franek miał prawo być wkurwiony że dostał sie do jakiejś meliny choć grał równie dobrze jak Żuraw.

Jakby Franek dostał sie do prestiżowego klubu wszystko było by w normie, wtedy zarabiał by satysfakcjonującą go sume i wszystko było by poprostu git.Takie moje zdanie.

Lol, chyba sam nie wierzysz w to co wyżej napisałes.

Wrocmy do tematu. Mysle ze to co napisal lookas to raczej jest prawda, choć tak naprawde chyba sie nie dowiemy. Jak dla mnie decyzja o odstawieniu Franka jest trafiona [nie mozna tego powiedziec o innych powołąniach]. Zobaczymy na mundialu wink.gif
kostek
może to jest jeden z czynników które wpłynęły na to, że Franek nie pojechał na MŚ ale wydaje mi się jednak, że tym głównym był brak formy...

Dodam tylko, iż śmieszy (martwi?) mnie fakt, że Paweł Janas nie potraktował wszystkich piłkarzy jednakowo i nie dotrzymał obietnicy w której mowa była o tym, że na mistrzostwa pojadą Ci którzy regularnie grają w swoich klubach... Nie pojachał Dudek bo nie grał...a Mila grał?! Chuja grał! I co? Jedzie na Mistrzostwa...
Amen
david1321
QUOTE(kostek @ May 17 2006, 17:03:57) [snapback]67911[/snapback]

może to jest jeden z czynników które wpłynęły na to, że Franek nie pojechał na MŚ ale wydaje mi się jednak, że tym głównym był brak formy...

Dodam tylko, iż śmieszy (martwi?) mnie fakt, że Paweł Janas nie potraktował wszystkich piłkarzy jednakowo i nie dotrzymał obietnicy w której mowa była o tym, że na mistrzostwa pojadą Ci którzy regularnie grają w swoich klubach... Nie pojachał Dudek bo nie grał...a Mila grał?! Chuja grał! I co? Jedzie na Mistrzostwa...
Amen

I właśnie to mnie najbarziej denerwuje i chciałby mzadac proste pytanie Janasowi odnosnie Mili i Rasiaka : Dlaczego oni Pawle biggrin.gif ??????????
lookass
Kiedy usłyszałem o tym co powiedział mi wuefista byłem pewien że Janas dobrze postąpił co do nie powołania Frankowskiego. Przemawia za tym zdecydowany brak formy no i jeśli to prawda to konflikty i niezdrowa atmosfera w szatni. Jednak dziwi mnie to że Janas najpierw mówi, że ci co są bez formy i nie grają regularnie nie pojadą a nagle taki Mila jedzie (chyba już bardziej zniose Rasiaka niż jego) to co on wyczynia ostatnio w reprezentacji (o klubie nie mówie bo to żal wspominać w ogóle ) gra tak chujowo że nawet z Rasiaka tak się nie śmiałem/płakałem ? Ale i tak wierze że nasza reprezentacja jest w stanie wyjśc chociaż z grupy a potem zobaczymy może raz zmotywuja sie i pokonają Anglię/Szwecję (takie losowanie, jak pech to pech mad.gif )
karol9
Moze i franek nie ma formy,ale wydaje mi sie ze nalezy mu sie ten wyjazd.W koncu jego duza zasluga jest w tym ze Polska sie zakwalifikowala...Wywalczyl wyjazd,a teraz nie pojechal.Smieszne mi sie to wydaje.Nie wiem co robi w kadrze mila.Chyba nawet on sam tego nie wie.Dudka niby nie powolal bo niegra w swoim klubie.A czy MIla gra??Tez nie gra a pojechal.Nie rozumiem tych decyzji. blink.gif blink.gif blink.gif Saganowski strzela gole,a tez nie pojechal...Juz chyba lepiej zeby on jechal niz Jelen.Jedno jest pewne.Jak Polska nie wyjdzie z grupy to media zjedzą janasa biggrin.gif biggrin.gif
machel
Ludzie z kadry zapewne mowia tak dlatego ze Franek kiedys powiedział że uratował im dupe ... TYLE .

A cała prawda o Frankowskim jest tu : http://video.google.com/videoplay?docid=-6...42&q=frankowski
lookass
Fakt bramki ładne ale jednak ostatnie z nich padały pare miesięcy temu a od tamtej pory 0000 nic... lubiłem Franka za grę za piękne bramki ale widać że nie zachowywał się fair. Zresztą nie wiem sam czy powinien pojechać bo z jednej strony gra beznadziejnie a w dodatku te konflikty jednak z drugiej strony za to co zrobił w eliminacjach należało mu się (mój wuefista też tak uważa wink.gif )
lazy_bum
To i ja dorzucę swoje 2 grosze...
Szczerze mówiąc to sytuacja z "mąceniem" jest prawdopodobna, ale tak naprawdę ILE reprezentacji jest idealnych? Mają doskonałe stosunki i wszyscy się lubią? Bzdura kompletna. Może i Żuraw z Frankiem się nie lubią, ale w grze (choćby w Wiśle) nie było tego widać. Jak trzeba było podać to sobie podawali, jak strzelać to strzelali... czego chcieć więcej? Biegają do Janasa ze skargą czy co?...
kostek
Saganowski strzela gole,a tez nie pojechal...Juz chyba lepiej zeby on jechal niz Jelen.

Saganowski powinien jechać ale nie za Jelenia tylko za Pawła Brożka...nie wiem czy widziłeś kiedys w akcji Jelenia...jest zajebiscie szybki, dobry technicznie a pozatym potrafi strzelać gole...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.