Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podkręcanie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
byKs
Chciałem sie zapytać czy mozna podkręcać piłke podczas "rzutu wolnego" i jak sie da to niech napisz jak ?

z gOry thX
lookass
Chyba żartujesz biggrin.gif Oczywiście po przytrzymaniu paska trzymasz kierunek w ktorym chcesz podkrecic i tyle...
byKs
Ale strzalkami ??
to jest jakies dziwne bo jak strzele bez trzymania strzalek to i tak podkreci (zawsze w lewo)
a jak trzymam strzalki to jak wciskam w prawo strzalke to jakos dziwnie prosto biggrin.gif
Węgluś
QUOTE(byKs @ May 8 2006, 18:05:34) [snapback]66503[/snapback]

Ale strzalkami ??
to jest jakies dziwne bo jak strzele bez trzymania strzalek to i tak podkreci (zawsze w lewo)
a jak trzymam strzalki to jak wciskam w prawo strzalke to jakos dziwnie prosto biggrin.gif

ale masz problemy. to wcisnij strzalke w lewo
_DEVIL_
QUOTE(byKs @ May 8 2006, 18:05:34) [snapback]66503[/snapback]

Ale strzalkami ??

No widocznie zawodnik który wykonuje wolnego kreci piłke w lewo..spróbuj zawodnikiem który w statach ma małe podkrecanie i wtedy zobacz z którąś strzałką
Pelas
ej a znacie jakies inne typy podkjrecania ale podczas normalnuych strzlow cos jak LUKASRONALDO bo mi czasami wyjdzie ale wtedy jak strzelam z r2 +strzal ale sam nie wiem jak ja ją podkrecam:D
Viperdiesel
A spróbójcie sobie potrenować trochę R.Carlosem biggrin.gif ten to ma podkrecenie, oczywiście z obu nóg, osobiście mi się udawało strzelać bramki z około 34-35 m właśnie nim omijając mur! nie strzelając nad nim tylko obok niego! oczywiście naciskając tylko strzałki kierunków w prawo lub lewo smile.gif

EDIT: Pela...nie rozumiem Cię kolego, zanim coś napiszesz to przemyśl to trochę...
A co do tego podkręcania to nie wiem dokładnie o co Ci chodziło, ale postaram się wytłumaczyć nieco mechanizm kręcenia piłką (i nie tylko tongue.gif) otóż:
-lekki strzał square.gif + strzałka w dół + ewentualnie kierunek (lewo,prawo) (duże podkręcenie) (16-21 metrów)
-zwykły strzał square.gif + kierunek (lewo,prawo) zapewnia precyzję (duże podkręcenie) (21-26 metrów)
-mocny strzał square.gif + strzałka do przodu(piłka leci idealnie prosto) + ewentualnie strzałka kierunków bocznych:P (26-40 metrów) (małe podkręcenie)
-jeszcze mocniejszy strzał square.gif + r1.gif + strzałka do przodu + ewentualnie strzałka kierunków bocznych (26-40 metrów) (małe podkręcenie) (polecam przy strzałach z 28-30 metrów) biggrin.gif
I to tak z grubsza tongue.gif
Pelas
ej zaraz ale opis jak podkrecasz bo zywkle strzelanie nie wytsarczy biggrin.gif
evolution
to jeszcze chyba zależy od stylu wykonywania wolnych
Simi93
W czasie lotu piłki musisz klikać na obie strzałki biggrin.gif
POzdro..
pacek09
Może mi ktoś wyjaśnić zasadę podkręcania piłki za pomocą r1.gif i l1.gif ???? W COMMAND LIST jest to opisane ale ja niestety tego nie kapuje :/ A tak przy okazji to square.gif + strzałka do góry + triangle.gif to jest najsilniejszy strzał biggrin.gif Nie tak jak opisał to kolega o nicku Viperdiesel... smile.gifsmile.gif ten sposób co Ty opisałeś to był w PESie 4... biggrin.gif:D

Pozdrawiam
wladziu
Rozumiem, że wszyscy tu opisujecie strzały ze stałych fragmentów. A jak podkręcać strzały z gry? Np, mam ustawioną kamere "televizyjna" i atakuje bramkę po prawej stronie. Jak podkręcić strzał podczas akcji z dystansu? Można wogole tak zrobić aby piłka dostała takiej rotacji żeby wpadła łukiem?
grzesio1712
wladziu oczywiście. A więc (tak sie chyba zdania nie zaczyna... co?) biegniesz sobie prawą stroną boiska (np. Beckham) ładujesz siłe, ale tak w miare, po czym szybko wciskasz któryś kierunek i do tego jeszcze R2. Wtedy bedzie na pewno strzal techniczny, ale czy będzie duży rogal, to zależy od nie wiem czego tongue.gif.
PS. najpierw potrenuj sobie w treningu
wladziu
QUOTE(grzesio1712 @ Jun 26 2006, 17:32:07) [snapback]74651[/snapback]

wladziu oczywiście. A więc (tak sie chyba zdania nie zaczyna... co?) biegniesz sobie prawą stroną boiska (np. Beckham) ładujesz siłe, ale tak w miare, po czym szybko wciskasz któryś kierunek i do tego jeszcze R2. Wtedy bedzie na pewno strzal techniczny, ale czy będzie duży rogal, to zależy od nie wiem czego tongue.gif.
PS. najpierw potrenuj sobie w treningu

Tylko który kierunek? Napewno nie do przodu bo przód mam wciśniety cały czas wkoncu poruszac sie jakos trzeba. Jeżeli nacisne square.gif + góra to piłka leci ponad bramką ("3 piętro"), jezeli square.gif + dół, to też cięzko trafić. Gdy strzelam bardzo czesto zdaza sie że pilka mija bramke, praktycznie żadko padaja strzały na bramke. Nie wiem czy ja strzelac nie umiem kompletnie czy ta gra tak zrobiona aby za dużo bramek nie wpadło. Pasek mocy strzału jest jakis delikanty w tych PESach, ciezko go wyczuć.
Czyli bez R2 rogal nie wyjdzie? Klawisze naciskac naraz czy po sobie?
grzesio1712
ja to robie tak: biegne sobie truchtem (bez R1) wciskam strzał i po chwili póki zawodnik nie odda strzału to wciskam i trzymam R2 plus jakiś kierunek (najlepiej dwa na raz, czyli góra+prawo: ^+>)
PS. z tym to trzeba troche kombinować, bo rzeczywiście za każdym razem odda inny strzał ten sam zawodnik
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.