Pisałem o tym w komentarzach do newsa o nowym seoznie ligi(8 sezon), jednak konstruktywnej odpowiedzi nie dostalem. Aros i Snake stwierdzili ze tak postanowili i trzeba było grac w rankingu...
Pod koniec grudnia 2005 w wyniku nie rozgrywania meczy(13 zaleglych) Jaaca postanowil mnie z rozgrywek 7 sezonu wykluczyc. Mimo ze byla to przykra sytuacja dla mnie, gdyz nigdy nie mailem problewmo we wczesniejszych sezonach z rozgrywaniem meczow, rozumialem decyzje Jaacy bo była logiczna i poprostu nie byl bym w stanie rozegrac tego sezonu z dwoch roznych przyczyn. Zreszta powiedziałem mu wtedy ze zrobił bym tak samo jako opiekun ligi. Regulamin byl wyrazny 5 meczow max zaleglych(o ile pamietam).
Teraz dowiedzialem sie ze z ligi jestem skreslony... Jedyna szanasa na dostanie sie byl niby rank, ale czy byl taki news na stronce badz 4um? nie widzialem... moze nie zauwazylem, ale to nie o to chodzi.
A teraz zasadami rozgrywek ligowych rzadzi i określa je regulamin a więc:
7. Rezygnujący z rozgrywek zawodnik zostaje skreślony z listy zawodników ligi. Chcąc rozpocząć w przyszłości grę ponownie, może dostać się do ligi wyłącznie przez Ranking.
Tego zapisu nie było w regulaminie sezonu 7, więc dlaczego jestem za sezon 7 tym punktem rozliczany?
8. Miejsce w lidze, z której odszedł rezygnujący zawodnik, nie powoduje zwiększenia liczby miejsc premiowanych awansem zawodników z bezpośrednio niższej ligi. Zawodnik taki traktowany jest jako zwykły spadkowicz.
Tu chyba nic nie musze pisac;] Czyżby regulamin był sprzeczny sam w sobie?
9. W szczególnych przypadkach, popartych najmniej 80% głosów osób znajdujących się w redakcji, w miejsce osoby rezygnującej z rozpoczęcia gry w kolejnym sezonie zasadą dzikiej karty do gry w lidze może zostać dopuszczona dowolna osoba, w tym osoba spoza Rankingu.
Tu troszkę inna kwestia rozumiem zastosowanie tego punkto do 3 ligi ale do 2ligi??!! Dlaczego gracz ktory nie gral wogle sezon wczesniej w lidze jest odrazu w lidze 2... sa rowni i rowniejsi??
Podkreslilem ciekawsze wyrazenia z tych punktow:]
Tym postem nie chcę nikogo obrażac ani z kims sie kłócic itd. Poprostu poddaje pewne decyzje uargumentowanej krytyce nic wiecej...
QUOTE(Kitek @ May 3 2006, 15:50:44) [snapback]65696[/snapback]
Teraz dowiedzialem sie ze z ligi jestem skreslony... Jedyna szanasa na dostanie sie byl niby rank, ale czy byl taki news na stronce badz 4um? nie widzialem... moze nie zauwazylem, ale to nie o to chodzi.
Każdy jakoś wiedział, Ty jeden nie :|
QUOTE(Kitek @ May 3 2006, 15:50:44) [snapback]65696[/snapback]
Aros i Snake stwierdzili ze tak postanowili i trzeba było grac w rankingu...
Całe IO nie tylko ja i Aros.
Tyle mam do powiedzenia.
Pozdrawiam!
Ehhh, znowu.
Ludzie popełniają błędy, Tobie również się trafiają. Choćby w interpretacji punktu 8 regualminu.
Punkt ten znaczy dokładnie tyle, że jeśli postanowiliśmy, że z ligi spada np. czterech zawodników, to w przypadku rezygnacji kogokolwiek z tejże ligi, liczymy go do tej czwórki. Inaczej mówiąc skreślamy go z listy ligowiczów, tym samym zmniejszając ilość zawodników, którzy normalnie mają spaść, czyli zmniejszamy do trzech.
Dlaczego? Ano choćby dlatego, że gdyby zrobić inaczej, to zakładając, że na dwudziestu zawodników rezygnuje z ligi szesnastu, a pozostaje czterech na miejscach od pierwszego do czwartego, to wówczas należałoby poczęstować spadkiem zwycięską czwórkę. Sam przyznasz, że ten punkt regulaminu ma sens i nie niesie sprzeczności regulaminu samego w sobie?
Druga sprawa - Twoja sytuacja. Nie wszystko da się przewidzieć. Ty nie przewidziałeś, by przeczytać tak jak to zrobili inni o graniu w Rankingu by dostać się do ligi, my nie przewidzieliśmy, że po Twojej rezygnacji będziesz chciał grać w lidze. Nie przewidzieliśmy, bo nie grałeś w Rankingu ....
Dziwny ciąg przyczynowo-skutkowy, nieprawdaź?
Teraz dlaczego do drugiej ligi trafiły osoby z Rankingu? Bo przyjęliśmy znaną Tobie zasadę promowania do góry.
Rezygnacji z grania, wliczając skreślenia z ligi, było na tyle dużo, że należało zapełnić do dwudziestu zawodników drugą ligę. Najrozsądniejszym posunięciem było branie ludzi z Rankingu, z samej góry.
Po zapełnieniu drugiej ligi kolejne osoby z Rankingu trafiły do trzeciej ligi.
Pewnie zaraz się dowiem, że zapisy regulaminu nie były precyzyjne. Owszem, nie były. Każdemu mogą przytrafiać się błędy. My za swoją pracę nie pobieramy wynagrodzenia, a mimo to staramy się robić to co robimy we wierze, że robimy to najlepiej jak potrafimy.
Czy zdarzają się nam pomyłki? Oczywiście, że się trafiają. Trudno, by ich nie było. Każdemu się przydarzają. Nawet Tobie w interpretacji jednego z punktów regulaminu. Skoro Tobie wolno się pomylić, to dlaczego nam nie wolno? My przecież nie bierzemy za to pieniędzy.
Myslę, że gdybyśmy byli za tą pracę wynagradzani, moglibyście mieć słuszną pretensję o nieprzewidzenie niektórych sytuacji.
W takiej rzeczywistości w jakiej staramy się prowadzić serwis Towje żale przyjmuję jako te, które powodują, że być może się na nas zawiodłeś. Nie zrobiliśmy jednak niczego celowo, a wręcz przeciwnie, w całkowicie dobrej wierze.
Kończąc powiem tak. Mogłeś grać w Rankingu, mogłeś wrócić do ligi, nie grałeś, nie wróciłeś.
Proszę nie wiń nas za to. Inni wykorzystali szanse, szanse które dla każdego były w Rankingu równe.
Pozdrawiam!
Aros
Moim zdaniem niesprawiedliwym jest ze zawodnik ktory musi zrezygnowac z grania w jakims sezonie nagle wylatuje z ligi a zawodnik grajacy miesiac czy nawet nie tylko w rankingu nagle jest w 2 lidze.to tyle
Mógł grać w rankingu, nikt mu tego nie bronił. Pewnie gdyby grał to by tego nie pisał teraz. Winić moze tylko siebie.
Poprawiłęm literówke małą w tekście.
Aros nie mówie, że nie tez po części torche racji, jako osoba która dba o poziom i organizacje rozgrywek, ale wydaje mi się ze nie powinno dochodzic do takiej sytuacji, takiej jak ta... nie ważne jakiej by się to osobie przytrafilo, która juz gra troche w tej lidze...
Ogólnie zal jakis tam ma nie powiem ze nie Aros, ale oczywiście szanuje wasze decyzje i biore to pod korbę dbania o rozgrywki...
Piszecie wciaz o rankingu ale przeciez jest jeszcze 3 liga na ktora juz sporo wczesniej Kitek zapracowal..pozniej na druga..Teraz ci nowi gracze co dostali taka "promocje" znudza sie gra po miesiacu i utra wam nosy

Wasza decyzja trzeba uszanowac aczkolwiek nietrzeba jej chwalic
QUOTE(snake @ May 3 2006, 17:10:12) [snapback]65708[/snapback]
Mógł grać w rankingu, nikt mu tego nie bronił. Pewnie gdyby grał to by tego nie pisał teraz. Winić moze tylko siebie.
Sądze zebym pisał raczej nie moge przeciez tego stwierdzic napewno bo nie wiadomo co by było gdyby :] Fakt faktem decyzja ta odnośnie osob które zrezygnowlay z gry w jednym sezonie jest dla mnie osobiście kontrowersyjna i to jest głowny powod napsiania tego postu w sumie, bo jak by to pisala inna osoba raczej przychlibym się do niej jak bym sam byl juz w lidze.
Intryguje mnie tylko jedna rzecz.
Gdy usuwaliśmy graczy w siódmym sezonie, każdy usuwany znał stawkę.
Teraz są żale, że się nie gra.
Już mówiłem, stało się, nabór został zrobiony.
Gdyby trzeba było, postąpiłbym z naborem ponownie w ten sam sposób.
Cinek, decyzji nie trzeba chwailić. To subiektywna ocena każdego z Was.
Chciałbym się jednak doczekać Ciebie takiego, który nie narzeka ciągle na coś i nie przykleja nam żółtych karteczek, a stworzy ligę i zacznie postępować w niej tak jak sobie życzyłby od nas.
Chciałbym też grać w tej lidze, dać Ci znać, że chcę wrócić po spadku z powodu rezygnacji, gdy już zrobiłeś nabór do kolejnego sezonu i wówczas chciałbym żebyś uznał moje racje (bo coprawda przespałem decydujący moment, ale ...) i powiedział osobie, którą teraz wziąłeś do ligi (w przemyślany sposób, na przykład z Rankingu), że to POMYŁKA, bo taki jeden niesolidny wcześniej (z jakiegokolwiek powodu) zawodnik (na przykład taki święty, nieomylny, najważniejszy i nietylkalny Aros jak ja) zechciał wrócić ....
Czekam Cinek, czekam ....
To teraz mi napisz na co ja jeszcze narzekalem..przeciez mnie na tym forum niema ..od bardzo dlugiego czasu cos tu napisalem-wyrazilem swoje zdanie i tyle.Czekasz ..ale na co wlasciwie czekasz bo troche namieszales
Bardzo konstruktywna była Twoja wypowiedź, oj bardzo.
Mam wrażenie że tylko po to by Cię nie zostawiła bez wypowiedzi po moim poście.
Pytasz na co czekam? Hmmm?
No nie wiem, co Ci odpowiedzieć, bo już wszystko wyżej napisałem.
Czyżbyś czytał nieuważnie?
Wydaje się, że chyba tak, więc po co ta wypowiedź?
Zabierasz udział w dyskusji, ustosunkowujesz się do wypowiedzi nie czytając jej?
QUOTE(Aros @ May 3 2006, 17:57:42) [snapback]65719[/snapback]
Intryguje mnie tylko jedna rzecz.
Gdy usuwaliśmy graczy w siódmym sezonie, każdy usuwany znał stawkę.
Teraz są żale, że się nie gra.
Już mówiłem, stało się, nabór został zrobiony.
Gdyby trzeba było, postąpiłbym z naborem ponownie w ten sam sposób.
Każdy znał?? Jaka była "stawka" w regulaminie sezonu 7?? Niepamietam by tam regulaminie był punkt 7 w o obecnym kształcie...
Druga sprawa Aros nabór naborem juz był, i nawet jakbys mi przyznal racje to przeciez ja tu neichchem zabierac komus miejsca w lidze. Chodzi mi o ten punkt regulaminu i w moim mniemaniu powinien byc zmieniony.
QUOTE(Kitek @ May 3 2006, 19:09:48) [snapback]65743[/snapback]
Każdy znał?? Jaka była "stawka" w regulaminie sezonu 7?? Niepamietam by tam regulaminie był punkt 7 w o obecnym kształcie...
Druga sprawa Aros nabór naborem juz był, i nawet jakbys mi przyznal racje to przeciez ja tu neichchem zabierac komus miejsca w lidze. Chodzi mi o ten punkt regulaminu i w moim mniemaniu powinien byc zmieniony.
Kitek nie ma Cie w lidze z własnej winy więc po co to ciągłe wylewanie żali... przecież Aros się wypowiedział już dosadnie i wyczerpująco na ten temat...
THE END
Szczerze mowiac napisales same dziwne,niestworzone,niemozliwe rzeczy w moim kierunku stad spytalem .czytam bardzo uwaznie.z mojej strony to ostatnia wypowiedz na tym forum.przypomina mi sie weleague.tk
halladin
May 8 2006, 17:24
a tak w ogole to dlaczego Tmc gra teraz w drugiej lidze??
a Jaaca w trzeciej...z tego co pamietam to nie popisal sie kompletnie w ranku (jaacus nic personalnego)
pozdro, może byc tylko leppiej

p.s moimmmm zdaaaniemmm dobór druzyn jest taki....odważny, IRANIŚCI NA DŻIHAAAAD
9. W szczególnych przypadkach, popartych najmniej 80% głosów osób znajdujących się w redakcji, w miejsce osoby rezygnującej z rozpoczęcia gry w kolejnym sezonie zasadą dzikiej karty do gry w lidze może zostać dopuszczona dowolna osoba, w tym osoba spoza Rankingu.
W następnym sezonie halladin dobiera drużyny.
halladin
May 8 2006, 19:12
oo to jak wszystko się mi poukłada to ja się będę dobijał do 1 ligi na dziką kartę..bardzo rozsądny punkt : )
a co do drużyn to przyznam ci Snake że to doskonały pomysł, nawet jak konsekwencje będą dl amnie tragiczne w skutkach...popieram bez cienia wątpliwości.
pozdro dla przyszłych spadkowiczow : )
QUOTE(halladin @ May 8 2006, 18:12:08) [snapback]66505[/snapback]
a tak w ogole to dlaczego Tmc gra teraz w drugiej lidze??
a Jaaca w trzeciej...z tego co pamietam to nie popisal sie kompletnie w ranku (jaacus nic personalnego)
Urwe Ci jajka Adas:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.